فوتبال امروز ستاره نداره ولی از نبودشون رنج هم نمیبره چون...
من مثال هام رو از المان ها میزنم چون فوتبال قدیم و جدیدشون رو خیلی دیدم و خیلی باهاشون اشنایی دارم.
فوتبال قدیم و جدید یه اصطلاح اشتباه هست و شما باید دقیقا مشخص کنید قدیم کدوم دوره هست ولی ظاهرا منظورتون نسل زیدان به قبل و بعد هست.
امروزه فوتبال خیلی با دهه های 70 و 80 و مخصوصا قبل تر فرق کرده و امروزه تاکتیک حرف اول و اخر رو میزنه و بازیکنان به تنهایی خیلی نمیتونن موثر ظاهر بشن و نتیجه ی یک بازی رو تغییر بدن. مثلا مارادونا توپ رو از وسط زمین میگرفت و همه رو دریبل میکرد و به راحتی چند بازیکن رو پشت سر میگذاشت یا پله گارینشا لیتبارسکی رومنیگه کرایوف و .... ولی چیزی که مهمه کارهای ترکیبی به اونصورت وجود نداشت
حاشیه نرم در کل ستارگان امروزی مثل قبل به چشم نمیان در حالی که تاثیر گذاریشون بسیار زیاد هست و کلا بازیکنانی که خیلی به چشم نمیان واقعا جزو تاثیر گذارترین بازیکنان تیمشون به حساب میان مثل بوستکس مولر سانگ و... و دلیل جذابیت بیشتر هم همینه.
اما میشه گفت که در گذشته مدافعین به خوبی الان نبودند حتی تا همین دهه ی اخیر و اون هماهنگی بین مدافعین و مخصوصا هافبک های دفاعی و دفاع و دروازه که هماهنگی بین اینها نبود و وابستگی بینشون وجود نداشت و همین دلیلی بر این بود که مارادونا و زیدان و ... بتونن تا اون حد بدرخشن.البته نمیخوام از ارزش این بازیکنان کم کنم.به همین خواطر در حال حاضر رونی و نانی و دی ماریا و سانچز و نیمار و ریبری و روبن و دیگر تکنیکی ها نمیتونن تا اونحد به چشم بیان.
ولی در کل این مقایسه اشتباه هست و شما دارین این نسل رو با نسل های گذشته مقایسه میکنید در حالی نمیشه این دهه و ستارگانش رو با دهه های 50 و 60 و 70 و 80 و 90 و مقایسه کرد. اگر بگید این نسل و مثلا دوره ی زیدان اون موقع میتونیم دقیق تر نظر بدیم ولی واقعا اینجوری نمیشه نظر داد چون در دهه ی 60 پله و دی استفانو و پوشکاش و ... بودن در دهه ی 70 کرایوف و بکنبایر و گرد مولر و ... بودن و همینطور دهه های 80 و 90 و بعد همه ی اینها یه طرف این تعداد بازیکنان محدود الان به طرف خوب معلومه نسل های قبل تر ستارگان بیشتری داشتن.