به فدراسيون نمره ۱۲ مى دهم
فتح الله زاده: فدراسيون بخواهد مى توانم مربى بزرگ به ايران بياورم
على فتح الله زاده سرپرست باشگاه استقلال و عضو هيات رئيسه فدراسيون فوتبال در مورد وضعيت سرمربيگرى تيم ملى، دخالت نكردن در موضوع انتخاب سرمربى تيم ملى، آمادگى اش براى آوردن مربى خارجى، افشين قطبى و عملكرد فدراسيون فوتبال پاسخ داد.
• به نظر شما سرمربى تيم ملى بايد ايرانى باشد يا خارجى؟
- ما هر موقع آمديم و كرى خوانديم و بيش از توانمان صحبت كرديم موفق نشديم. اعتقاد من اين است كه اگر توانايى آوردن افرادى مانند هيتسفيلد يا فرگوسن را داريم،آنها را به ايران بياوريم. نبايد بگوييم كه اين مربيان به ايران نمى آيند. ما كشور بزرگى هستيم و بازيكنان بزرگى داريم. اين مربيان هم انسان هستند، اگر مى توانيم مربى بزرگى بياوريم بايد به سراغشان برويم.
• مربى بزرگ از ديدگاه شما كيست؟
- به نظر من حداقل بايد درسطح كوئيروش باشد و نبايد از اين سطح پايين تر بياييم. كرش هم مى توانست در فوتبال ما تحول ايجاد كند. او مربى بزرگى بود. من خيلى دوست داشتم كوئيروش به ايران بيايد و از او استفاده كنيم. مى خواهم بگويم كه اگر مى توانيم مربى بزرگى بياوريم به سراغش برويم اما اگر قرار است كه مربيان سطح پايين خارجى را بياوريم به همين مربيان ايرانى خود اعتماد كنيم و در كنار آنها يك مربى تمرين دهنده بزرگ را بياوريم. مربى تمرين دهنده بزرگ را كه ديگر مى توانيم بياوريم.
• آيا مربيان ايرانى اين عادت را دارند كه با مربى خارجى تمرين دهنده كار كنند؟
- ما بايد يك مربى ايرانى را قرار دهيم كه به اين فرهنگ رسيده باشد. الان در استقلال آقاى گده با آقاى مظلومى به عنوان مربى تمرين دهنده كار مى كند. گده مربى سطح پايينى نيست. اما در حال حاضر با مظلومى همكارى مى كند. بايد بگويم كه اگر من مسئول انتخاب سرمربى تيم ملى بودم تمام تلاشم را مى كردم تا يك مربى بزرگ را بياورم ولى در اختيار من نيست.
• چرا شما در اين مساله ورود نكرديد؟
- به علت اينكه برخى از دوستانمان در كميته تيمهاى ملى فدراسيون از اينكه من در اين موضوع با فدراسيون همكارى كنم ناراحت مى شدند.
• در حال حاضر اين آمادگى را داريد كه فردى را به عنوان سرمربى تيم ملى بياوريد؟
- من آمادگى انجام چنين كارى را دارم اما به شرط اينكه كسى در كارم دخالت نكند. مثلا مانند »كلمنته« نشود كه وقتى او به ايران آمد گفتند كه كلمنته را نمى خواهيم. در هر حال اين امكان وجود دارد كه يك مربى درسطح افرادى مانند كلمنته را بياوريم.
• عملكرد اعضاى فدراسيون و خودتان را به عنوان يكى از اعضاى هيات رئيسه چطورارزيابى مى كنيد؟
- اعضاى فدراسيون عملكرد خوبى داشتند زيرا در اين دوره خصوصى سازى باشگاه ها را انجام داديم كارى كه بسيار سنگين بود. اساسنامه ها را عوض كرديم و به سوى خصوصى سازى حركت كرديم. در اين دوره فدراسيون شرايط سختى را داشت و عملكرد آن را بينابين ارزيابى مى كنم زيرا سال پيش فدراسيون ما به عنوان بهترين فدراسيون سال آسيا انتخاب شد اما در سال جارى عملكرد خوبى نداشت. اينها بستگى به گذشته فدراسيون دارد زيرا وقتى فدراسيون جديد پس از مدتى تعليق شكل گرفت براى اولين بار بود كه يك سيستم شروع به كار مى كرد و از فردگرايى به جمع گرايى تغيير پيدا كرده بود كه اين يك تجربه جديدى است. نزديك به هشت ماه فدراسيون فوتبال ايران تعليق بود و كسى را نداشت اما فكر مى كنم اين فدراسيون در دوره بعدى مى تواند موفق باشد. به نظر من براى دوره بعدى بايد حداقل اسكلت اصلى اين فدراسيون حفظ شود.
• به فدراسيون نمره چند مى دهيد؟
- .۱۲
• يعنى نمره قبولى مى دهيد؟
- نمره ۱۸ كجا، ۱۲كجا.