قبول دارم بى دقت شده ام اما...
برهانى: هيچ كس به اندازه من از گل نزدن برهانى ضرر نكرده است!
آرش برهانى در بازى مقابل سايپا موقعيت هاى زيادى را از دست داد تا فردوسى پور او را گل نزن ترين مهاجم ليگ لقب دهند. او از ابتداى ليگ انتقادات زيادى را متوجه خود ديده اما خودش معتقد است عملكرد بدى نداشت و طى حضور در ۴ بازى، ۳ گل به ثمر رسانده است. آقاى گل ۲ فصل پيش رقابت هاى ليگ، امسال اما كار سخت ترى پيش رو خواهد داشت چون مجيدى و ميداودى آماده، مهمترين رقباى او براى حضور در تركيب ثابت هستند. اينكه چرا آقاى گل ۲ فصل گذشته هنوز نتوانسته انتظارات را برآورده كند و از او به عنوان مهاجم ناموفق ياد مى شود موضوعى است كه در خصوص آن با آرش برهانى همكلام شديم.
• يكى از مسائلى كه خصوصاً بعد از بازى با سايپا، ذهن اكثريت هواداران را مشغول كرد از دست دادن موقعيت هاى صد در صد گل توسط تو بود. در اين خصوص صحبت كن.
- من هميشه تلاش مى كنم تا در كارهاى هجومى تيمم حضور داشته باشم و بهترين جايگيرى ها را داشته باشم. به شخصه خودم هم دوست ندارم كه موقعيت هاى مهمى كه نصيبم مى شود را از دست بدهم اما در اين ميان بيشترين كسى هم كه بابت از دست دادن اين فرصت ها اذيت مى شود خودم هستم. من هيچ گاه كم كارى نمى كنم چون دوست ندارم بعد از بازى دچار عذاب وجدان شوم.
• برهانى در زمان قلعه نويى آقاى گل ليگ شد اما بعد از رفتن قلعه نويى ديگر نتوانست موفقيت هاى آن فصل را تكرار كند. اين روند در زمان ناصر حجازى هم تكرار نشده. فكر مى كنى علت اصلى اين موضوع چيست؟
- من در زمان قلعه نويى هم موقعيت خراب مى كردم اما چون آن زمان خوب گل مى زدم كسى اين ايرادها را نمى گرفت. در سال حضور ناصرخان حجازى هم بهترين گلزن استقلال شدم. من نوك پيكان تيم بازى مى كنم و فكر نمى كنم اين همه انتقادى كه از عملكردم مى شود درست باشد.
• فكر مى كنى عملكرد خوبى دارى؟
- به نظر خودم الان هم موفق هستم. من در اين فصل ۴ بازى براى استقلال به ميدان رفته ام و ۳گل زده ام. پس با اين آمار نمى توانم ناموفق باشم. آمار، عامل تعيين موفقيت يا عدم موفقيت يك مهاجم است و به نظر خودم با اين آمارى كه دارم عملكرد بدى نداشته ام.
• با اين حال خراب كردن اين همه موقعيت باعث شده تا انتقادات زيادى به عملكرد تو وارد شود!
- خب من هميشه سعى مى كنم از موقعيتى كه نصيبم مى شود به بهترين شكل ممكن استفاده كنم. متاسفانه هيچ گاه آن شرايطى كه من براى تصاحب توپ دارم لحاظ نمى شود و هميشه همه قسمت خالى ليوان را مى بينند. اينكه من در چه شرايطى صاحب توپ مى شوم و نحوه استفاده از آن را هيچ كس نمى بيند و همه به ضربه آخرى كه مى زنم دقت مى كنند. چه خوب بود كه آنهايى كه انتقاد مى كنند و به من لطف دارند نيمه پر ليوان را هم بينند.
• خراب كردن ۳ موقعيت صد در صد طى چند دقيقه به نظرت چه توجيهى مى تواند داشته باشد؟
- من دنبال توجيه نيستم چون هميشه در اين موقعيت ها بوده ام.
كارشناسان فوتبال من را به خوبى مى شناسند و همه ديدند در حالى كه ۳ موقعيت را خراب كردم اما باز هم هواداران تشويقم كردند.
• به نظر مظلومى حمايت خوبى از تو در بازى مقابل سايپا داشت و اعتماد او باعث شد تا اجازه حضور بيشتر و گلزنى در اين بازى را پيدا كنى.
اول از همه خوشحالم كه شرمنده هواداران نشدم. من هميشه سعى مى كنم صحبت هاى مظلومى را به خوبى در زمين پياده كنم. مظلومى نگاهش به فوتبال من مثل عامه مردم نيست و صحبت هاى او نقش بسيار زيادى در فوتبالم دارد و به من كمك مى كند. خدا را شكر كه توانستم در پايان جواب اعتماد او را بدهم و در اين بازى گلزنى كنم.
• تمرين خاصى هم براى اين مشكلت انجام مى دهى؟
- من هميشه سعى مى كنم حتى در تمرينات بيشتر از سايرين تلاش كنم. من در تمرينات هم مشابه اين اتفاقات را دارم اما نمى دانم چرا همه تنها لحظه آخر را مى بينند و حضورى كه در جريان بازى و موقعيت سازى و عملكرد مفيد دارم را كسى نمى بيند.
• البته بسيارى هم معتقدند آرش برهانى تمركز ندارد و عجله او براى گلزنى باعث مى شود تا موقعيت ها را يكى پس از ديگرى از دست بدهد.
- نه با اين موضوع كه تمركز ندارم موافق نيستم چون اگر تمركز نداشتم حتى نمى توانستم در موقعيت گل قرار بگيرم. قبول دارم كه شايد در زدن ضربات آخر يك ذره بى دقت هستم اما اين موضوع هم به هيچ عنوان عمدى نيست و همانطور هم كه قبلاً گفتم هيچ كس به اندازه من از اين عدم موفقيت ناراحت نمى شود. اگر من آن ۳ موقعيت را از دست نمى دادم شايد حتى تيم گل هم نمى خورد.
• يعنى فكر مى كنى گل خوردن تيم تقصير تو بود؟
- همان موقعيت هايى كه من از دست دادم باعث شد گل بخوريم و كل تيم تمركزش را از دست بدهد. شايد اگر من آن موقعيت ها را گل مى كردم دفاع تيم، روحيه اش حفظ مى شد و ما گلى در اين بازى دريافت نمى كرديم.
• عملكرد تو در اين بازى و از دست دادن موقعيت ها حتى باعث شد تا فردوسى پور هم نسبت به عملكردت با طعنه صحبت هايى انجام دهد.
- من هيچ گاه از صحبت هاى ديگران ناراحت نمى شوم. فردوسى پور هميشه به من لطف دارد و اگر هم چيزى گفته باعث ناراحتى من نمى شود.
• بسيارى معتقدند ترس از رقابت براى حضور در تركيب در كنار ۲ مهاجم آماده يعنى ميداودى و مجيدى باعث مى شود كه تو چندان موفق عمل نكنى.
- نه اينطور نيست. ما وقتى مى توانيم استقلال واقعى شويم كه از ۳ مهاجم استفاده كنيم. قدرت تهاجمى استقلال امسال بسيار زياد است ضمن اينكه عملكرد بسيار خوبى نيز تا اين مقطع از فصل داشته است. با اينحال فكر مى كنم رقابت براى حضور در ميدان هيچ گاه باعث عدم موفقيت يك بازيكن نخواهد شد.
و در ادامه
داستان آنروز جادويى سريعترين هت تريك آرش چگونه شكل گرفت؟
استقلال بازى داشت با پيكان. ۶ آبان ۸۶ بود و امير قلعه نويى براى رسيدن به مقام قهرمانى به ۳ امتياز اين بازى نياز داشت.بازى اما آنگونه كه استقلال انتظار داشت آغاز نشد. اين پيكان بود كه خيلى زود به گل رسيد و گل را هم سعيد لطفى زد كه با دل شكسته از تيم آبى پوش جدا شده بود.امير قلعه نويى داشت خون خونش را مى خورد.سرانجام لحظه حساس بازى رسيد. داور به سود استقلال يك خطاى پنالتى گرفت و قلعه نويى آرش برهانى را پشت توپ فرستاد، كسى كه آقاى گل بود اما در هر بازى چند موقعيت از دست مى داد.آرش پشت توپ رفت. ورزشگاه نيم خيز شده بود تا تكليف اين توپ مشخص شود. توپ چسبيد به ته تور و برهانى شادى معروف خود را آغاز كرد.معجزه از آنجا آغاز شد. آرش برهانى در ۹ دقيقه ۲ گل ديگر زد تا يك آمار كم نظير را از خود بر جاى بگذارد.معمولاً كم پيش بيايد كه يك مهاجم بتواند در اين مدت كوتاه هت تريك كند.
•••
اعتماد امير قلعه نويى به آرش برهانى سبب شد تا مهاجم گلزن استقلال يك برد رويايى را به مربى خود هديه كند. پرويز مظلومى هم در همين بازى به آرش اعتماد كرد، با وجود از دست دادن موقعيت ها در زمين حفظش كرد و در نهايت مزد اعتماد خود را گرفت. گاهى وقت ها بايد ۸۵ دقيقه پاى يك مهاجم گلزن بمانى تا توپ را بچسباند ته تور...
او مى تواند مفيد باشد...
لحظاتى كه تيرهايش به هدف خورد
آيا آرش مى تواند در نتيجه يك بازى تاثيرگذار باشد؟ اين سوالى است كه شايد اگر در مقطع كنونى از فوتبالى ها و آنهايى كه حداقل اطلاعاتى از آرش برهانى دارند پرسيده شود لبخند تلخى بزنند و به تمسخربگويند «نخندانمان»! شايد اين آرش در اين فصل نتوانسته در نتيجه بازى هاى استقلال تاثير بگذارد و مفيد باشد اما نبايد از يادمان پاك شود كه او قبلاً چه كارهايى برايمان انجام داده است. مگر او گذشته بدى دارد؟ اگر آرش آقاى گل آبى ها گذشته خوبى نداشت هيچ گاه او نمى توانست محبوب قلب استقلالى ها شود.
محبوبيتش به خاطر چهره فتوژنيك و صورت هميشه خندانش است كه او با رفتارش محبوب و مجذوب استقلالى ها شده است. آرش با گذشته اش به اينجا رسيد. گذشته اش كه رفته رفته باعث پيشرفتش شد.
او كه در پاس چهره شد با اين تيم كه آن موقع يك باشگاه نظامى بود افتخارات زيادى كسب كرد. هنگامى كه او مقابل نفرات قدرتى، العين و الاتحاد در تركيب، پاس همه را جا مى گذاشت و گل مى زد؛ وقتى در مقدماتى المپيك آتن در تركيب ايران، جوانى به نام آرش برهانى مقابل چين قرار گرفت شايد هيچ كس تصور نمى كرد او بتواند فشار سنگين خط حمله تيم اميد را تحمل كند اما آرش در آن مسابقه از ميانه ميدان يكى پس از ديگرى نفرات چينى را جا گذاشت و مثل دعواى زناشويى آنها را شكست و جلو رفت و در نهايت هم زهر خود را ريخت و كم مانده بود كه فقط تير دروازه چينى ها را بشكند كه اين كار را با تور انجام داد! شايد همين درخشش خوب باعث شد تا آرش برهانى نام خود را مطرح كند و آرش گل هاى مهم و با ارزش ديگرى هم زد تا اين كه ناصر خان حجازى، سرمربى وقت استقلال دستور جذب او را به فتح الله زاده داد. او با استقلال آقاى گل شد و هرگز نمى توان از ياد برد كه چه هداياى با ارزشى را به هواداران آبى تقديم كرده است.
آرى... او مى تواند مفيد باشد فقط كافى است لحظاتى كه تيرهايش به هدف خورد را به ياد آوريم.