-
مصاحبه آرش برهانى
مقابل الجزيره از فوتبال ايران دفاع مى كنيم
برهانى: در استقلال نمى مانم ، مى خواهم لژيونر شوم
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
آرش برهانى قصد جدايى از استقلال را دارد. اين بازيكن مجدداً به دنبال لژيونرى است اما مقصد برهانى كجا است؟ ايتاليا... فرانسه... امارات...؟!... گفت وگوى ابرار ورزشى را با او بخوانيد:
• تمرينات تيم ملى چطور سپرى شد؟
- خدا را شكر همه چيز خوب بود. قطبى تمرينات مناسب و خوبى را براى ما در نظر گرفته بودند تا طراوات وشادابى در تيم ديده شود. من مطمئنم با اين رويه شرايط تيم ما خيلى بهتر از قبل هم مى شود.
• يك بازى تداركاتى هم انجام داديد.
- خب اين بازى براى ارزيابى آمادگى و توانايى بازيكنان خيلى خوب بود و من فكر مى كنم قطبى در اين ديدار به اهدافش رسيده باشد.
• فكر مى كنم در تيم قطبى بتوانى فيكس شوى؟
- تمام سعى و تلاشم همين است تا انشاء الله بتوانم نظر مثبت قطبى را جلب كنم. فكر نمى كنم رسيدن به اين هدف هم دور از دسترس باشد.
• راستى جايزه آقاى گلى ات را گرفتى؟
- نمى دانم اصلاً جايزه آقاى گلى چه بود؟ البته طبق شنيده هايم قرار است در جشن قهرمانى استقلال اين جايزه به من داده شود. شايد تداركاتى براى اين جايزه ديده اند.
• از اينكه هنوز جايزه ات را دريافت نكردى، ناراحت نيستى؟
- هنوز اتفاقى نيفتاده اما اگر جايزه آقاى گلى ام را ندادند ناراحت مى شوم.
• در استقلال مى مانى يا نه؟
من ۲ ، ۳ پيشنهاد دارم. طى هفته آينده با واعظى آشتيانى صحبت مى كنم تا تكليفم در اين خصوص مشخص شود.
• گويا تمايل زيادى براى لژيونر شدن دارى؟
- ترجيح مى دهم براى فصل آينده لژيونر شوم تا انشاء الله ادامه فوتبالم را در خارج از كشور سپرى كنم.
• از كدام تيم ها پيشنهاد دارى؟
- چند تيم اروپايى بعلاوه ۲ ، ۳ تيم اماراتى به دنبال جذب من هستند.
• ممكن است دوباره در ليگ امارات بازى كنى؟
- دوست دارم دوباره در فوتبال امارات بازى كنم اما در مورد اين مسأله بايد با مدير عامل استقلال به توافق برسم.اگر اجازه دادند لژيونر مى شوم.
• اگر قلعه نويى در استقلال مى ماند، باز هم به دنبال لژيونرى بودى؟
- من از اواسط فصل دوست داشتم لژيونر شوم به همين دليل برايم فرقى نداشت قلعه نويى در استقلال مى ماند يا نه من قصد لژيونرى داشتم و به كادر فنى تيم هم توجهى نداشتم.
• در استقلال دودستگى ايجاد شده است؟
- من فكر نمى كنم اين جور مسائل در تيم ما باشد. همه متحد و يكدل بوديم كه توانستيم به عنوان قهرمانى برسيم.
• اما شنيده مى شود برخى از بازيكنان استقلال در هفته هاى آخر شيطنت داشتند.
-حاشيه دور و اطراف تيم ما بود اما خب اين حواشى باعث نشد كه تيم ما قهرمان نشود. برخى ها شيطنت كردند و به دنبال برهم زدن جو تيم بودند كه اين اتفاق صورت نگرفت. به هر حال اميدوارم استقلال فصل آينده بدون حاشيه باشد، هر چند كه بعيد مى دانم خودم در اين تيم حضور داشته باشم.
• بازى با الجزيره را چطور مى بينى؟
- اين يك بازى حيثيتى است و ما براى دفاع از اعتبار فوتبال كشورمان به امارات مى رويم كه البته اميدوارم با دست پر هم برگرديم.
• انگار انگيزه لازم را براى رويارويى با اين تيم داريد؟
- ما فقط براى دفاع از حيثيت استقلال به امارات مى رويم و به همين دليل انگيزه لازم را هم براى كسب امتياز در اين ديدار داريم. اميدوارم بازى هاى آسيايى را با يك پيروزى شيرين به پايان ببريم
-
مصاحبه اميرآبادى
دل كندن از استقلال آسان نيست
اميرآبادى: اول استقلال بعد تيم هاى ديگر
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
مهدى اميرآبادى منتظر تماس مسئولان باشگاه استقلال است. قرارداد وى با تيم آبى تهران به پايان رسيده تا حالا براى او انتخاب هر تيمى وجود داشته باشد. گفت وگوى ما با او را بخوانيد:
• خبرى از تو نيست؟
- خب تعطيلات ليگ بهانه خوبى بود به امارات بروم. دوست دارم خستگى را در اين چند روز از تنم بيرون بياورم.
• چند وقت در امارات مى مانى؟
- حدود ۳ هفته. بعد از پايان تعطيلات به ايران مى آيم تا انشاءالله مذاكراتم را با چند باشگاه شروع كنم.
• فكر نمى كنى همين دورى ات از ايران براى انتخاب تيم جديدت مشكل ساز شود؟
- هنوز تا شروع فصل نقل و انتقالات چند روز باقى مانده و به همين دليل فرصت باقى است. فكر مى كنم از الان زود است در اين رابطه حرف بزنيم اما به هر حال من هم امير آبادى هستم و بدون تيم نمى مانم.
• مسئولان باشگاه استقلال با تو براى تمديد قرارداد وارد مذاكره شده اند؟
- هنوز هيچ صحبتى با من نشده است. البته اين وسط تنها من نيستم كه مسئولان باشگاه سراغم را نگرفته اند. طبيعتاً تا اعلام نشدن نام سرمربى نمى توان با هيچ بازيكنى وارد مذاكره شد. به همين دليل ما هم منتظر اعلام نام سرمربى استقلال هستيم تا تكليف خودمان را بدانيم.
• چقدر نام سرمربى استقلال برايت مهم است؟
- خب طبيعتاً ما هم طبق سليقه يك مربى، بازيكن فيكس يا ذخيره مى شويم.
اگر مربى به يك بازيكن اعتقاد نداشته باشد، او بايد يك فصل نيمكت نشينى را تجربه كند. به همين دليل اين حق طبيعى يك بازيكن است كه بداند چه كسى سرمربى تيمش است.
• خودت تمايل دارى در استقلال بمانى؟
- من چند سال در استقلال بازى كرده ام و به طور حتم دل كندن از اين تيم برايم سخت است. دوست دارم به عنوان يك بازيكن با تجربه باز هم براى اين تيم به ميدان بروم اما تا زمانى كه مسئولان باشگاه سراغم را نگيرند، نمى توانم در مورد تمايلم براى استقلالى شدن حرف بزنم. هر وقت آنها با من تماس گرفتند پس از توافقات لازم مجدداً آبى پوش مى شوم.
• بحث حضور تو در مس چقدر صحت دارد؟
- من با هيچ تيمى وارد مذاكره نشده ام. اول بايد تكليفم با استقلال مشخص شود و پس از آن صحبت هاى جدى را با تيم هاى ديگر شروع كنم. اول به استقلال فكر مى كنم و بعد به تيم هاى ديگر.
• قلعه نويى به سپاهان رفت. فكر مى كنى بتواند در اين تيم موفق باشد؟
- اميرخان هميشه كارنامه موفقى داشته است و من به عنوان بازيكن سابق وى آرزوى موفقيت براى قلعه نويى دارم. اميدوارم اين مربى در سپاهان هم سربلند ظاهر شود.
-
مصاحبه تقى پور
دوست دارم بمانم
تقى پور: اگر مصدوم نمى شدم، فيكس استقلال بودم
ابراهيم تقى پور تمايل به ماندن در استقلال دارد. او دوست دارد يك فصل ديگر در خدمت تيم آبى تهران باشد اما آيا قرارداد اين مدافع با استقلال تمديد مى شود؟ گفت و گوى ابرار ورزشى را با او بخوانيد:
• حضورت در استقلال به كجا ختم شد؟
- فعلاً صحبت خاصى انجام نداده ايم. من فقط منتظر تماس باشگاه هستم و دوست دارم يك سال ديگر در تيم استقلال بمانم.
• قبلاً گفته بودى با مسئولان باشگاه براى تمديد قرارداد صحبت كرده اى؟
- بله. يك صحبت هايى انجام داده بودم و منتظر تصميم باشگاه هستم. هر بازيكنى افتخار مى كند در تيمى مثل استقلال بازى كند. سال بدى را اين تيم سپرى كردم اما با اين حال در بازى هاى آخر عملكرد خوبى از خودم نشان دادم. به همين دليل دوست دارم بار ديگر افتخار حضور در استقلال نصيبم شود.
• نيمكت نشينى هاى پى درپى تو در فصل گذشته به چه دليل بود؟
- خب زياد مصدوم شدم. اين همه مصدوميت مانع حضورم در تركيب شد.
• يعنى فكر مى كنى اگر مصدوم نمى شدى قلعه نويى به تو ميدان مى داد؟
- صد در صد همين طور است. من در هفته هاى اول فصل هم يكى از بهترين بازيكنان استقلال بودم و مطمئنم اگر مصدوم نمى شدم، يكى از فيكس هاى تيم بودم. خدا را شكر مى كنم كه با اين حال هيچ وقت شرايط روحى و آمادگى ام را از دست ندادم.
• با تيم هاى ديگر وارد مذاكره نشده اى؟
- از ۲ ، ۳ تيم پيشنهاد دارم اما هدف من حضور دوباره در استقلال است. يك سال بدون حاشيه را در اين تيم دنبال كردم و دوست دارم نيمكت نشينى ام را با حضور مجدد در استقلال جبران كنم.
• براى تمديد قرارداد شرايط مالى مد نظرت نيست؟
- پول براى من مهم نيست. حضور در استقلال و پوشيدن پيراهن اين تيم براى هر بازيكنى يك افتخار است.
• فكر نمى كنى اگر در استقلال بمانى مجدداً نيمكت نشينى سراغت را بگيرد؟
- تجربياتم در فوتبال كم نيست. فصل گذشته هم فقط به خاطر آسيب ديدگى نيمكت نشين شدم. مطمئنم اگر براى فصل بعد مجدداً مصدوميت سراغم را نگيرد با آمادگى بالا در تركيب استقلال قرار مى گيرم.
• چه شد از شكايت عليه مايلى كهن صرفنظر كردى؟
- مايلى كهن در آن شرايط يك حرف هايى زده بود. او زحمات زيادى براى فوتبال ما كشيده و واقعاً خوب نبود عليه اين مربى شكايت كنم. مطمئنم اگر مايلى كهن يك بار مربى من بود هيچ وقت اين حرف ها را عليه من نمى زد. من در هر تيمى كه بازى كرده ام با تمام توان و دل و جان به ميدان رفته ام و هيچ وقت به خاطر تيمى ديگر تبانى نكرده ام. تصميم خودم و توصيه دوستانم باعث شد از شكايت عليه مايلى كهن صرفنظر كنم. اميدوارم اين مربى هر جا كه هست موفق عمل كند
-
مصاحبه صمد مرفاوی
اجازه نميدهم در كارم دخالت كنند
مرفاوي: واعظ گفت يك سال فرصت داري
ايران ورزشي- اتفاقي كه 3 سال پيش رخ داد بار ديگر تكرار شد تا صمد مرفاوي پس از قهرماني استقلال بار ديگر سكاندار هدايت اين تيم شود! مرفاوي براي چه هدفي وارد محيط سرمربيگري استقلال شده است؟ آيا او ميتواند تلخي ناكامي 3 فصل پيش را از ذهن هواداران اين تيم دور كند؟ اساسا برخورد هواداران استقلال با اين اتفاق چگونه است؟ آيا هواداران استقلال ميپذيرند سرمربيگري تيمشان پس از اميرقلعهنويي به دست مرفاوي سپرده شود؟ صمد مرفاوي در حالي كه انرژي خاصي در صدايش مشاهده ميشود به اين ابهامات پاسخ ميدهد.
وقتي به گذشته نگاه ميكنيم ميبينيم صمد مرفاوي با يك ناكامي بزرگ در استقلال همراه بود.
بله! اما من هيچ وقت منفي فكر نميكنم. دوست دارم به آينده مثبت نگاه كنم.
مثبتنگري شما با يك چالش عميق روبهرو است! شايد مديران استقلال به شما اعتماد داشته باشند اما از بيرون طور ديگري به اين موضوع نگاه ميكنند.
8 سال است دارم در ليگ برتر كار ميكنم. در استقلال هم كمتجربه ندارم. من يك مربي سابقهدار هستم. ميتوانم از 8-7 سال تجربهام استفاده مطلوبي كنم.
فرض كنيد استقلال شرايطي كه فصل گذشته داشت در اين فصل هم داشته باشد؛ يعني ليگ را بد شروع كند! آن وقت تصور ميكنيد باز هم شما را حمايت كنند؟
آمدهام با همه وجود كار كنم. ببينيد وقتي با آقاي واعظ حرف زدم به ايشان گفتم يك سال فرصت ميخواهم.
... اين استقلال جاي فرصت خواستن نيست! همه ميخواهند قهرماني اين تيم در جام باشگاههاي آسيا را ببينند.
من نااميد نيستم. هيچ چيز دور از دسترس نيست. شايد با مرفاوي قهرمان آسيا بشويد! آقاي واعظ به من گفتند يك سال فرصت داري!
موضوعي كه ذهنمان را مشغول كرده اتفاقي است كه در زمان مربيگريتان در استقلال رخ داده، آنجا كه اميرقلعهنويي آمد و تيم شما را تمرين داد!
آن روز امير قلعهنويي مدير فني استقلال بود.
و شما هم سرمربي! فكر نميكنيد خودتان را زير سوال برديد؟
شرايط آن روزها خيلي فرق ميكرد. امير ميخواست به تيم كمك كند. من هم به او اجازه دادم اين كار را انجام بدهد.
ترديد ما از اين است كه شايد مرفاوي باز هم اجازه بدهد چنين اتفاقي رخ دهد.
من استقلال كامل دارم و با استقلال كامل سرمربي شدم. ديگر آن اتفاق رخ نميدهد و اجازه نميدهم در كارم دخالت كنند.
با سكوها ميخواهيد چه كار كنيد؟
(ميخندد) بايد چه كار كنم. خب، منتظر ميمانم تيم را تشويق كنند.
اگر امير قلعهنويي تشويق شد چه؟ آن وقت فكر نميكنيد جايگاهتان متزلزل ميشود؟
دوست ندارم به چيزهاي منفي فكر كنم. بگذاريد به آينده نگاه مثبتي داشته باشم. احساسم ميگويد موفق ميشوم... بايد با تك تك همكارانم حرف بزنم و خيلي چيزها را گوشزد كنم. دنبال موفقيت هستم، فقط همين هميشه گفته كار، كار، كار! بايد از جان و دل مايه گذاشت.
امسال 2 هدف بزرگ پيش رو داريد؛ اول دفاع از قهرماني و دوم جام باشگاههاي آسيا.
يكي از چيزهايي كه باعث عدم موفقيت ما شد تجربه كم در جام باشگاههاي آسيا بود. من از 23 خرداد ماه كه تمرينات شروع ميشود، ميخواهم وظايف همه را تفكيك كنم. الان چيزي كه برايم خيلي مهم بوده و هست اين است كه هر كسي وظيفه خودش را بداند. يعني هر كسي بداند چه كاري بايد انجام بدهد و در چارچوب آن قدم بزند. همه بايد مسووليتپذير باشند.
ظاهرا شنبه جلسهاي با آقاي واعظ برگزار ميكنيد. شما چه حرفهايي ميزنيد.
قطعا وارد فاز تيمسازي ميشويم. بايد يك تيم خوب را آماده و مهياي فصل بعد كنيم. ميخواهم درباره همه بازيكنان تك، تك حرف بزنم.
يكسري قصد جدايي دارند و اين يعني تضعيف استقلال.
قصد دارم يك تيم بزرگ و مدعي را تشكيل بدهم. البته اجازه بدهيد از كسي نام نبرم اما سعي ميكنيم همه را نگه داريم. استقلال براي موفقيت در جام باشگاههاي آسيا نياز به يك تيم قوي دارد.
تنها آقاي مولر به عنوان دستيار اول شما مشخص شدهاند. بقيه نفرات چه كساني هستند؟
دارم در ذهنم سبك سنگين ميكنم. اجازه بدهيد نام دستيارانم را هم مشخص نكنم. چند روز ديگر همه مشخص ميشوند.
... اين را ميدانيد كه نام مرفاوي براي خيليها انرژي منفي ايجاد ميكند!
(قدري مكث ميكند) بعضيها دنبال قصاص قبل از جنايت هستند. چرا من را قصاص ميكنند؟
فكر ميكنند مرفاوي يك ناكام است! شايد نتواند اين تيم غولپيكر را كنترل كند.
از گذشته خيلي درس گرفتم. من صمد 3 سال پيش نيستم. باور كنيد فوتبال و بهطور كلي ورزش قابل پيشبيني نيست. من ميتوانم در استقلال موفق باشم. مطمئن هستم فصل بعد هيچ حاشيهاي در تيم وجود نخواهد داشت.
روي مديريت آقاي واعظ حساب كرديد؟!
بله! با قاطعيتي كه از واعظ سراغ دارم موفق ميشويم.
در راستاي كنترل سكوها اين حرف را ميزنيد؟
به هرحال مديريت ايشان در هر زمينهاي قوي است. واعظ در كارش نظم دارد و من فكر ميكنم با مديريت ايشان ميتوان موفق شد. انشاءالله دست به دست هم بدهيم و موفق شويم.
فكر ميكنيد به شما اعتماد دارند؟
اگر اعتماد نداشتند هيچ وقت من را انتخاب نميكردند. من مطمئن هستم آقاي واعظ با اطمينان و اعتماد كامل اين انتخاب را انجام دادند.
-
مصاحبه عنايتى
اگر مرفاوى را حمايت كنند موفق مى شود
عنايتى: با سپاهانى ها هيچ مذاكره اى نداشته ام
«رضا عنايتى با سپاهان تمام كرده است.» اين خبرى بود كه روز گذشته از گوشه و كنار به گوش رسيد تا به همين بهانه سراغ مهاجم سابق النصر را بگيريم اما كدام مذاكره؟ عنايتى اين مسأله را تكذيب كرد و گفت به دنبال استقلالى شدن است. گفت وگوى ما با وى را بخوانيد:
•جريان پيوستنت به سپاهان چيست؟
- اين خبر را همين الان از شما مى شنوم. بنده هيچ مذاكره اى با مسئولان باشگاه سپاهان نداشته ام.
•يعنى آنها هيچ پيشنهادى به تو نداده اند؟
- نه، كدام پيشنهاد؟ هيچ يك از سپاهانى ها در خصوص پيوستن من به تيم اصفهانى وارد صحبت نشده اند.
•اما شنيده مى شد ديروز با قلعه نويى در ارتباط با سپاهانى شدنت جلسه داشتى؟
- من هيچ صحبتى با اميرخان در ارتباط با پيوستن به تيم او نداشتم. ما با هم صحبت كرديم اما در مورد فوتبال هيچ حرفى نزديم.
•عنايتى به قلعه نويى ارادت خاصى دارد. اين مسأله دليل سپاهانى شدن وى نمى شود؟
- اميرخان را دوست دارم اما رابطه ما فوتبالى نيست. علاقه من به ايشان قلبى است نه اينكه بخواهم به خاطر قلعه نويى يك تيم را انتخاب كنم.
•استقلال يا قلعه نويى، اولويت تو كدام است؟
- بارها گفته ام اميرخان را دوست دارم اما اين دليل نمى شود به خاطر
ايشان قيد استقلال را بزنم. دوستى من با قلعه نويى ربطى به انتخاب تيمم ندارد و به همين دليل حرفى در مورد سپاهان نمى زنم.
•با مسئولان استقلال وارد مذاكره شده اى؟
- بله. طى يك مكالمه تلفنى با واعظى آشتيانى در ارتباط با استقلالى شدنم صحبت كردم.
•به توافق هم رسيديد؟
- به توافقات نسبى رسيديم اما باز هم بايد مذاكره كنم.
•چه زمانى تكليف نهايى ات با استقلال مشخص مى شود؟
- قرار است همين هفته جلسه اى خصوصى با واعظى آشتيانى داشته باشم تا انشاءالله در صورت توافقات نهايى به عضويت استقلال دربيايم.
•شرط و شروط مالى دارى؟
- طبيعتاً ۲ طرف يكسرى شرط و شروط داريم اما به هر حال همه چيز در روز آخر مشخص مى شود. ما همه جوانب را در نظر مى گيريم.
•صمد مرفاوى براى فصل آينده سرمربى استقلال است. كار كردن با اين مربى را چطور ارزيابى مى كنى؟
- مرفاوى مربى بزرگى است. چند سال تجربه حضور در استقلال را دارد. حالا كه وى سرمربى استقلال شده بايد از او حمايت شود. اگر مرفاوى مورد حمايت قرار بگيرد مى تواند تيم را به مقصد نهايى كه قهرمانى است برساند.
• چند سال پى در پى جزو مدعيان اول آقاى گلى بودى. بنابراين با بازگشت به استقلال انتظارات از تو بالاست. فكر مى كنى بتوانى با حضور احتمالى ات در اين تيم خودت را نشان بدهى؟
- من در اين چند سال تمام سعى و تلاشم را كرده ام تا براى تيم مثمرثمر باشم. اميدوارم با بازگشت دوباره به استقلال بتوانم در امر گلزنى هم موفق باشم.
•سؤال آخر. با النصرى ها تسويه حساب كرده اى؟
- سه شنبه اين هفته مجدداً به امارات مى روم. ۱۰ ۱۲، روز ديگر با النصر قرارداد دارم. پس از اتمام قراردادم با اين تيم تسويه مى كنم.
-
مصاحبه منيعى
سرمربيگرى در استقلال حق مرفاوى بود
منيعى: اگر بعضى ها پيشنهاد تهرانى داشتند هيچ گاه سرمربى تيم شهرستانى نمى شدند
پس از كش وقوس هاى فراوان صمد مرفاوى به عنوان سرمربى جديد استقلال معرفى شد. ميثم منيعى هافبك آبى پوشان معتقد است مرفاوى بهترين گزينه براى هدايت استقلال است و كادر مديريتى تصميم درستى گرفته اند. منيعى كه به زودى قراردادش را با آبى پوشان تهرانى تمديد مى كند صحبت هاى جالبى را به زبان مى آورد. با ما همراه باشيد:
• نظرت در مورد انتخاب صمد مرفاوى به عنوان سرمربى استقلال چيست؟
- مرفاوى كارنامه مشخصى دارد و قطعاً كادر مديريتى همه جوانب را در نظر گرفته و او را انتخاب كرده است. الان ديگر نبايد صحبتى كنيم چون همگى بايد دست به دست بدهيم و كارهايى انجام دهيم تا استقلال به موفقيت برسد. فكر مى كنم سرمربيگرى استقلال حق مرفاوى بود.
• اين انتخاب درست بود؟
- انتخاب بدى نيست. متأسفانه ما دوست داريم اتفاقات عجيب و غريب را نظاره گر باشيم. من از روزى كه قلعه نويى جدا شد گفتم مرفاوى بهترين گزينه است. همه بازيكنان آقا صمد را دوست دارند و مهمترين ويژگى وى اين است كه بالاترين سطح كلاس هاى مربيگرى را گذرانده است.
• بعد از اينكه امير قلعه نويى از استقلال جدا شد ساير اعضاى كادرفنى به جز مرفاوى استعفا كردند. وى ماند و سرمربى شد. به نظر تو اين مسأله ظلم به قلعه نويى نيست؟
- خير. من فكر مى كنم اگر ديگران هم از تيم هاى تهرانى پيشنهاد داشتند در تهران مى ماندند. مرفاوى در تهران ماند و بعضى مربيان مجبور شدند به شهرستان ها بروند.
• منظورت قلعه نويى است؟
- اسم نياورم بهتر است!
• گفته مى شود در ليست مازاد مرفاوى قرار دارى. صحت دارد؟
- فكر نمى كنم. من هنوز با مرفاوى مشكلى ندارم اما بعيد مى دانم او مرا نخواهد. من در استقلال مى مانم چون هيچ مشكلى با كادر مديريتى باشگاه ندارم. اولين نفرى كه براى مذاكره به باشگاه استقلال رفت من بودم و به واعظى آشتيانى قول دادم در استقلال بمانم.
• زمان قلعه نويى بيشتر نيمكت نشين بودى. فكر مى كنى با حضور مرفاوى حضور ثابتى در تركيب استقلال داشته باشى؟
- قلعه نويى به من اعتقاد نداشت و من هم كمتر در اطراف او بودم. حالا مرفاوى آمده و من هم تلاش مى كنم بدنم را در شرايط مطلوبى نگه دارم تا مرفاوى به من اعتماد كند و در تركيب قرار دهد.
• چه زمانى قراردادت را با استقلال ثبت مى كنى؟
- هر موقع كه زمانش برسد. فكر مى كنم به زودى اين اتفاق بيفتد. البته در حال حاضر مشغول استراحت هستم و قصد دارم به مسافرت بروم. به اميد خدا بعد از بازگشت از سفر قراردادم را با استقلال به ثبت مى رسانم.
• فكر مى كنى استقلال سال آينده موفق شود؟
- اميدوارم اين اتفاق بيفتد. ۳ سال پيش كه مرفاوى سرمربى شد شيطنت هايى كردند تا آن تيم قهرمان نشود اما اكنون معتقدم با درايت فنى مرفاوى مى توانيم به موفقيت برسيم. اعتقاد دارم به راحتى مى توانيم قهرمان شويم و اولين تيمى باشيم كه ۲ سال پشت سر هم قهرمان شده ايم.
-
مصاحبه قربانى
در استقلال مى مانم
قربانى: مرفاوى شايستگى سرمربيگرى استقلال را داشت
با تأييد سرمربى جديد استقلال، كاپيتان اول اين تيم براى فصل آينده هم با پيراهن آبى به ميدان مى رود. برخلاف تمام شايعات، پيروز قربانى براى فصل آينده هم در استقلال بازى مى كند تا با بستن بازوبند كاپيتانى سيزدهمين سال حضور خود در تيم آبى را سپرى كند. گفت وگوى ابرارورزشى را با او بخوانيد:
• مرفاوى گفته تو را به هر شكل ممكن در استقلال حفظ مى كند. خودت اين خبر را شنيده اى؟
- آقا صمد نسبت به من لطف دارند و خوشحالم ايشان در ارتباط با بنده چنين نظرى دارند.
• پس با اين حساب در استقلال ماندنى هستى؟
- من با مرفاوى هيچ مشكلى ندارم. اتفاقاً ارادت خاصى هم نسبت به ايشان دارم و فكر مى كنم بتوانم شاگرد خوبى برايشان باشم.
• جريان سپاهانى شدنت چيست؟
- اين حرف ها فقط شايعه است. اصلاً صحبتى با سپاهانى ها نداشته ام. در حال حاضر هم هيچ اولويتى را مدنظر خودم قرار نداده ام. فعلاً در حال مداواى پاى مصدومم هستم و پس از رفع آسيب ديدگى ام وارد مذاكره مى شوم.
• طبيعتاً استقلال اولويت اول توست؟
- اين تيم را از بچگى دوست داشتم. با استقلال بزرگ شدم و به همين دليل در اين تيم مى مانم. كار خود را از جوانان استقلال شروع كرده ام و دوست دارم در اين تيم هم از فوتبال خداحافظى كنم اما به هر حال براى تمديد قراردادم بايد يكسرى قضايا مشخص شود.
• پس با اين حساب طرف تو براى ثبت قرارداد واعظى آشتيانى است نه مرفاوى. درست است؟
- خب براى ثبت قرارداد بايد يكسرى مسائل مشخص شود. بايد با مديرعامل صحبت كنم. انشاءالله در صورت توافقات لازم مجدداً پيراهن استقلال را بر تن مى كنم.
• پيروز قربانى كاپيتان استقلال محسوب مى شود. پس با اين حساب شرط و شروط مالى براى ثبت قرارداد ندارى. درست است؟
- من هيچ وقت براى ثبت قرارداد با استقلال شرط مالى نداشته ام. الان هم حاضرم بدون در نظر گرفتن توقعات مالى به عضويت استقلال در بيايم. استقلال خانه من است و افتخار مى كنم به خاطر هواداران اين تيم و ارزشى كه پيراهنم دارد در زمين متعصب ظاهر شوم. فكر مى كنم تا به امروز هم تعصبم را نسبت به استقلال به اثبات رسانده باشم.
• نظرت در مورد انتخاب مرفاوى به عنوان سرمربى استقلال چيست؟ مى توانى با اين مربى كار كنى؟
- واقعاً از انتخاب مرفاوى خيلى خوشحال شدم. او شايستگى سرمربيگرى استقلال را داشت. هيچ مشكلى با مرفاوى ندارم و آمادگى حضور دوباره در استقلال را در خودم مى بينم.
• فكر مى كنى با اين تغيير و تحولاتى كه در استقلال ايجاد شده اين تيم بتواند فصل آينده موفق نشان دهد؟
- استقلال فصل آينده به عنوان تيم قهرمان به ميدان مى رود و طبيعتاً انتظار از اين تيم بالاست اما همه ما بايد دست به دست هم بدهيم تا انشاءالله فصل بعد در رقابت هاى آسيايى بهترين نتايج را كسب كنيم. مطمئنم اگر استقلال براى فصل بعد دچار حاشيه نشود هيچ مشكلى براى قهرمانى نخواهد داشت.
-
مصاحبه واعظى آشتيانى
قلعه نويى اگر مدركى دارد، ارائه دهد
واعظى آشتيانى: مرفاوى نه با افراد خاصى مراوده دارد، نه دنبال محبوبيت كاذب است
سرانجام پس از مدتى انتظار كادر فنى استقلال با حضور صمد مرفاوى به عنوان سرمربى و همكارى «روته مولر» آلمانى شكل گرفت، اميررضا واعظى آشتيانى مديرعامل باشگاه استقلال بى توجه به شايعات وعده خود را عملى ساخت تا هواداران همچنان به الگوى انضباط مديريتى وى باور داشته باشند. آشتيانى در گفت وگو با خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، برنامه و اهداف «استقلال ۸۸» را تشريح كرد با ما همراه باشيد:
• تغييرات در استقلال تنها محدود به كادر فنى نبود و به نظر مى رسد قصد شما يك تحول عمده در باشگاه بوده است؟
- فصل جديد را بايد با نوآورى شروع مى كرديم و با نگاه و فكرى تازه در كنار تعامل و هماهنگى، البته نكته ديگر در كنار نياز به برنامه جديد ايجاد فضاى كار گروهى است، چرا كه يكى از مسائل مهم براى رسيدن به موفقيت را تفاهم، صميميت و همدلى مى دانم. ما اگر تمامى ابزارها را داشته باشيم اما روح تعاون و دوستى را نتوانيم برقرار كنيم موفق نخواهيم بود، بنابراين اين هدف را به عنوان يك رويه جديد در اين فصل به كار گرفته ايم و بى ترديد هواداران استقلال اين تغييرات را در آغاز رقابت هاى استقلال در ليگ نهم به خوبى حس مى كنند.
• از ميان نام هاى مختلف سرانجام به صمد مرفاوى رسيديد، پروسه انتخاب سرمربى چگونه طى شد؟
- در ابتدا بايد بگويم كه هيچ كدام از اعضاى هيات مديره استقلال مخالفتى با صمد مرفاوى نداشتند و تمامى شايعات در اين زمينه كذب محض است. هيات مديره مسئوليت انتخاب سرمربى را به من واگذار كرده بود. البته در طول اين مدت مشورت هاى لازم را از اعضا گرفتم و در همان آغاز اين بحث هم گفتم كه كادر فنى استقلال تركيبى از مربى داخلى و خارجى خواهد بود كه در نهايت همين اتفاق رخ داد.
• دليل انتخاب روته مولر چه بود؟
- اعتقادم بر اين بود كه در كنار مربى ايرانى از يك مربى با دانش روز دنيا استفاده كنيم، كاملا مشخص است كه مربيگرى ايران دور تسلسل را مى گذراند و هيچ پيشرفتى در آن ديده نمى شود، در واقع آموزش ، زمانى اثرگذار است كه كاربردى باشد، تنها افتخار حضور در كلاس هاى آموزشى كافى نيست و عملى بودن اين آموزش ها نيز حائز اهميت خواهد بود، در هر صورت اين شرايط چالش جدى براى فوتبال و آموزش مربيان ايران است و معتقدم بايد اين دوره ها جنبه عملى نيز پيدا كند. در هر صورت به همين دليل باشگاه استقلال روته مولر را به عنوان يك مربى كار آزموده و فردى كه دنيا به او اعتماد دارد، دعوت به همكارى كرد تا دركنار صمد مرفاوى يك كادر فنى خوب را ايجاد كنيم.
• شاخص هاى صمد مرفاوى براى هدايت استقلال چه بود كه اين مسوليت را به او سپرديد؟
- مرفاوى ساليان سال مربى استقلال بوده است، ضمن آن كه او در مقطعى سرمربى استقلال نيز بود كه باشگاه فاقد مديريت منسجم و امكانات زير بنايى براى حمايت از كادر فنى بود، با اين حال او توانست تيم را در بالاى جدول نگه دارد، قصد ندارم به مسائل آن دوره و پشت پرده هايى كه بر ضد اين مربى بود بپردازم اما در كل مرفاوى دانش فنى خوبى دارد و ما بايد اين فرصت را در اختيار او قرار دهيم، در واقع مرفاوى يك انتخاب شخصى و دل به خواهى نبود چرا كه صمد تيم را مى شناسد و از نظر فنى هم روته مولر او را تاييد مى كند. صداقت، درستكارى و شخصيت خوب و منطقى او براى من حائز اهميت بود.
• گويا ويژگى هاى اخلاقى سرمربى تيم هم به اندازه مسائل فنى براى شما در اين انتخاب اهميت داشته است؟
- بله، به هر حال مرفاوى با افراد خاصى مراوده ندارد و تلاش نمى كند براى خودش محبوبيت كاذب ايجاد كند، او به دنبال كار كردن است و براى اين موفقيت متوسل به كسى نشده، مرفاوى در اين راه تنها خدا را داشت و خدا به او كمك كرد تا به اين پست برسد. يكى ديگر از دلايل انتخاب صمد هم اين بود كه او فردى بدون حاشيه است و مربى اى نيست كه براى تيم حاشيه بسازد و با فضا سازى به استقلال ضربه بزند. در هر صورت ما در ليگ هشتم تمامى شرايط را براى قهرمانى تيم فراهم كرديم و بى ترديد در ليگ نهم شرايطى بهتر براى مرفاوى، روته مولر و مظلومى فراهم مى كنيم تا تيم موفق شود.
• با وجود تاكيد بر استفاده از كادر تركيبى در اين مدت شايعات زيادى پيرامون سفرهاى شما و اطرافيان باشگاه براى انتخاب سرمربى خارجى وجود داشت، آيا اين اخبار واقعى بود؟
- خير، اين شايعات نشات گرفته از همان افرادى است كه به دنبال مغلطه كردن در فوتبال هستند و تلاش مى كنند تا با حاشيه سازى براى خودشان جايى پيدا كنند، ما از ابتدا روشن و شفاف اعلام كرديم تركيبى از مربى ايرانى و خارجى را مدنظر داريم كه همين اتفاق هم رخ داد. هدف مان اين بود كه كه با پيمودن راه صحيح و دورى از فرصت سوزى از راه هاى متعارف و منطقى كادر فنى را انتخاب كنيم، البته شايعات هم از طريق افرادى كه دستى در رسانه ها دارند مطرح مى شد اما صادقانه مى گويم كه تا زمان معرفى روته مولر با هيچ مربى خارجى ديگرى مذاكره نكردم. روزى كه به آبادان رفتم تا توافق نامه اى را با مدير منطقه آزاد اروند امضا كنم، شايعه شد كه آشتيانى در امارات است، در حالى كه من به امارات نرفتم. مردم آبادان كه من را در شهر ديدند و همچنين گذرنامه ام گواه اين موضوع هستند. در هر صورت زمانى كه استقلال در كوران مسابقات ليگ قهرمانان آسيا بود مطرح كردند كه مشاور آشتيانى در ايتاليا به دنبال سرمربى است كه واقعيت نداشت و معتقدم هنوز هم همان افراد به دنبال شايعه سازى هستند.
• مسعود معينى اعتقاد دارد سرمربى تيم بايد با نظر كميته فنى انتخاب مى شد.
- كميته فنى را همزمان با اعلام نام سرمربى تيم معرفى كرديم و اين كميته قبلا انتخاب نشده بود، طبيعى است كه اگر اين كميته در گذشته وجود داشت حرف معينى درست بود. اما از اين به بعد در مسائل فنى در كميته فنى به تحليل مى پردازيم.
• آيا پورحيدرى به جمع اعضاى كميته فنى اضافه مى شود؟
- ما به تمامى پيشكسوتان باشگاه احترام مى گذاريم و به احتمال زياد از حضور يك نفر ديگر در كميته فنى استفاده مى كنيم كه ممكن است منصور پورحيدرى و يا يكى ديگر از پيشكسوتان محترم باشگاه باشد، البته در بخش ديگرى هم كه مسئوليت آن به جواد قراب واگذار شده است تلاش داريم تا از حضور تمامى پيشكسوتان باشگاه استفاده كنيم و حلقه ى صميميت را در ميان آنها با باشگاه ايجاد كنيم. معتقدم حمايت و رابطه دوستانه باشگاه با پيشكسوتان الزامى است و باشگاه استقلال قصد دارد تا از اين پس در هر كدام از بازى هاى خانگى خود در تهران از يكى از پيشكسوتان باشگاه استقلال قدردانى كند.
• آيا تغيير در رياست آكادمى باشگاه نشان دهنده اختلاف شما با منصوريان بود؟
- خير، منصوريان خودش به اين نتيجه رسيد كه وارد بحث مربيگرى شود و به كلاس هاى مربيگرى برود. من نيز او را تشويق كردم چرا كه منصوريان فرصت هاى بسيار زيادى پيش رو خواهد داشت. البته او به عنوان مشاور در كنار من خواهد بود تا از تجربياتش استفاده كنم.
• فصل پر حاشيه اى را پشت سر گذاشتيد، براى مهار حاشيه در فصل پيش رو چه برنامه اى داريد؟
- در اين ارتباط ما بايد تلاش كنيم به سمتى برويم كه خودمان از درون ايجاد حاشيه نكنيم، در بحث هايى چون ماجراى مايلى كهن يا زرينچه و نوازى ما متوجه شديم حاشيه سازى ها از درون آغاز شد و به بيرون تسرى يافت. اين موضوع را با بازيكنان و كادر فنى در ميان خواهيم گذاشت كه چه رفتارهايى حاشيه ساز است اما اطمينان داشته باشيد امسال باشگاه استقلال رفتارهاى مبتنى بر اخلاق را از خود به نمايش خواهد گذاشت. در واقع حاشيه سازى از بيرون زمانى آغاز مى شود كه كليدش از درون خورده باشد اما وقتى در درون مجموعه استقلال كسى از وظايف خود كوتاهى نكند ديگر مشكلى پيش نمى آيد. ما هم تلاش مى كنيم كه با كمك خداوند و نگاهى منطقى اين آ رامش را پيش ببريم. در واقع استقلال نياز به يك هارمونى كامل دارد تا مانند يك سرود به سمت موفقيت پيش برود. ما اميدواريم اين سرود موفقيت شادمانى را در ميان مجموعه استقلال ايجاد كند.
• سياست استقلال در فصل نقل و انتقالات چيست؟
- تلاش ما اين است كه هم با اخلاق و هم حرفه اى برخورد كنيم و از ايجاد قيمت هاى كاذب جلوگيرى كنيم. متاسفم كه برخى تيم هاى صنعتى پول هاى گزاف را در فصل نقل و انتقالات هزينه مى كنند و بدتر آن كه اين پول ها را براى افرادى مى پردازند كه به هيچ عنوان قيمت واقعى شان در آن اندازه نيست. بى ترديد اين مساله را از طريق مسئولان وزارت صنايع پيگيرى مى كنم و معتقدم اكنون كه من اين توانايى را دارم تا اين موضوع را پيگيرى كنم اگر اين كار را انجام ندهم جفا در حق فوتبال كرده ام. همچنين انجام ندادن اين كار ظلم در حق آن بازيكن جوانى است كه چون يكسرى شرايط خاص را ندارد كنار مى ماند و بازيكنان ديگر با استفاده از رابطه هاى خود و با قيمت هاى گزاف تيم پيدا مى كنند.
• گفته مى شود به طور مستقيم با على سامره و رضا عنايتى مذاكره كرده ايد، آيا اين موضوع را تاييد مى كنيد؟
- هيچ صحبتى با سامره نداشته ام اما با رضا عنايتى تماس گرفته ام. او بازيكن با اخلاقى است كه البته فعلاً به دليل بيمارى پدرش به مشهد رفته است. البته طبيعى است كه هر مذاكره اى قرار نيست به نتيجه برسد اما در كل عنايتى را بازيكنى خوب و با اخلاق مى دانم.
• شرايط بازيكنان استقلال چگونه است؟ آيا اسكلت اصلى تيم را حفظ مى كنيد؟ شنيده مى شود به بازيكنان بدهكار هستيد؟
- همه مى دانند كه باشگاه استقلال همواره بدهكار است اما بخشى از بدهى ها را پرداخت كرده ايم. بى ترديد تلاش مى كنيم تا بازيكنانى را كه با آنها قرارداد داريم حفظ كنيم. همه ى بازيكنان قابل احترام هستند و تلاش ما اين است تا به زودى مسائل مالى بازيكنان را حل كنيم.
• آيا جان واريو از استقلال جدا مى شود؟
- تمامى مسائلى كه در اين باره مطرح مى شود غير واقعى است. جان واريو اكنون در برزيل حضور دارد و هيچ مشكلى با باشگاه استقلال ندارد. ما تلاش مى كنيم تا تمامى بازيكنان استقلال را حفظ كنيم، مگر آن كه شرايطى به سود استقلال در زمينه ترانسفر كردن آ نها به وجود بيايد كه اين كار را انجام مى دهيم.
• گويا برهانى و اكبرپور قصد جدايى از استقلال را دارند؟
- همانطور كه گفتم تلاش مى كنيم تا تمامى بازيكنان استقلال را حفظ كنيم اما طبيعى است كه اگر شرايطى براى ترانسفر شدن آنها به تيم هاى خارجى فراهم شود ما شرايط را مى سنجيم. اگر واقعا اين پيشنهاد در سطح قابل قبولى براى بازيكن باشد و براى استقلال هم مقرون به صرفه باشد زمينه ترانسفر شدن آنها را فراهم مى كنيم.
• سرانجام مشخص نشد آن صورت جلسه اى كه قلعه نويى صحبتش را مى كرد چه شد، برخى روزنامه ها آماده بودند تا آن را منتشر كنند.
- من هم بسيار خوشحال مى شوم اگر آن صورت جلسه منتشر شود. در هر صورت اگر مدركى در اين رابطه وجود داشته است حتما بايد مكتوب باشد و من هم قبلا گفته ام اين چه صورت جلسه اى است كه ما از آن خبر نداريم، در واقع قلعه نويى هيچ گاه بحث هشدار در زمينه ليگ قهرمانان آسيا مطرح نكرد و تنها گفت كه عنايتى را مى خواهد و اميدواريم اگر مدركى درباره ادعاهاى خود دارد آن را ارائه دهد.
• مسلماً عده اى هستند كه آ رزو دارند استقلال با شما در اين فصل ناكام شود، چه پاسخى به آنها داريد؟
- تنها يك جمله مى گويم همان خدايى كه در پايان ليگ هشتم با قهرمانى استقلال به عده اى خنديد، در فصل آينده هم به آنها مى خندد.
-
مصاحبه منصوريان
از صمد بپرسيد برايش چه كارهايي كردم
منصوريان: بايد پذيرفت كه امير را از دست داديم
«از صمد بپرسيد عليرضا منصوريان در تيمت چه كارهايي براي تو انجام داد.» شنيدن همين يك جمله از زبان مشاور جديد واعظ آشتياني بيانگر اين است كه مرفاوي در نزديكترين افراد به مديرعاملش هم حامي و طرفدار دارد. طرفداراني كه هم با او همبازي بودهاند و هم برايش به عنوان بازيكن سر جلوي توپ گذاشتهاند. به بهانه انتصاب عليرضا منصوريان به عنوان مشاور واعظ در خصوص انتخاب (قطعي) مرفاوي با او حرف زديم.
نظرت در مورد انتخاب صمد چيست؟
ميخواهم از اين طريق به او تبريك بگويم. چرا كه با هركدام از شمارههايش تماس گرفتم، موفق نشدم با او حرف بزنم. براي او آرزوي موفقيت ميكنم. همين كه يك استقلالي هدايت اين تيم را برعهده گرفت، مايه فخر است. حالا من و امير و صمد يا ديگران هيچ فرقي نميكند. اصل سربلندي اين تيم است. از اين بابت خوشحالم. البته به نوعي هم از رفتن امير قلعهنويي ناراحتم. ما بايد قبول كنيم، امير قلعهنويي را به راحتي از دست داديم. او مربي خوبي است. حالا بنا بر هر دليلي كه او با باشگاه به توافق نرسيد را كاري ندارم.
چه فصلي را براي صمد پيشبيني ميكني؟
او تيم قهرمان را تحويل گرفته و در مسير بسيار سختي گام برداشته است. البته او يكبار ديگر هم تيم قهرمان را تحويل گرفته بود و بيشك حالا ميخواهد ثابت كند كه در آن مقطع ميتوانست عنواني بهتر از چهارمي را كسب كند. چرا كه آن سال استقلال تا سه هفته مانده به پايان (فصل ششم) صدرنشين بود و حالا بايد بتواند عنواني بهتر از چهارمي را براي استقلال به ارمغان بياورد.
چه شد كه حكم مشاور مديرعامل را پذيرفتي؟
من قبل از اين هم در دوران مديرعاملي آقاي فتحا...زاده مشاور ايشان بودم. حالا هم آقاي واعظ پيشنهادي به من دادند كه من نتوانستم آن را نپذيرم. واعظ به من گفت چون تو همواره در شعارهايت سربلندي استقلال را خواستهاي و من (واعظ) در اين چند ساله كه مصاحبههايت را دنبال كردهام فقط جهت كسب افتخار براي اين تيم قدم برداشتهاي، از اين پس به عنوان مشاور در كنارم باش.
تو اعلام كردهاي درصدد سرمربيگري در ليگبرتر هستي و همزمان به عنوان مشاور استقلال هم به كارت ادامه خواهي داد. آيا اين دو سمت مداخلهاي به لحاظ بحث فني با يكديگر نخواهد داشت؟
اتفاقا در اينباره هم به واعظ گفتم كه امكان دارد من جايي مشغول به كار شوم.
به هر حال من هدفم كمك كردن به استقلال است و فكر ميكنم موفقيت اين تيم است كه همه ما هويتمان را بهتر و بالاتر خواهيم دانست. همانطور كه امير قلعهنويي استقلال را قهرمان كرد. راستي در مورد آن بحث كه از قول امير (قلعهنويي) گفته شده بود او اعلام كرده اگر بروم تيم يا سقوط ميكند يا به رده سيزدهم نزول خواهد كرد، از چند تن از نزديكان او سوال كردم كه اين افراد با تكذيب اين بحث راوي اين مطلب را مغرض عنوان كردند و گفتند امير قلعهنويي در يكي از مصاحبههايش عنوان كرده كه وقتي تيم استقلال را تحويل گرفته كه يكبار نهم و يك فصل سيزدهم بوده است.
رابطهات با مرفاوي چطور است؟
رابطهام با صمد خيلي خوب است. سال 85 در تيم صمد بازي ميكردم و خواهش ميكنم از او بپرسيد كه عليرضا منصوريان در آن تيم براي تو چه كارهايي انجام داد.
-
مصاحبه مظلومي
از حجازي هم رخصت گرفتهام
مظلومي: كاري به كار صمد ندارم مگر به خواست خودش
با خروج سمت سرپرستي تيم فوتبال بزرگسالان از چارت سازماني باشگاه استقلال غلامحسين مظلومي به عنوان مدير تيم و نماينده مديرعامل روي نيمكت ،همچنين عضو كميته فني باشگاه در اين مجموعه منصوب شد. فردي با سابقه بازيگري درخشان كه به لحاظ برقراري ارتباط با همه پيشكسوتان استقلال نيز سابقهاي سبز و خرم در پرونده دارد و كمتر سراغ داريم كه او با قديميها و جديديهاي باشگاه آبي به مشكل برخورده باشد. بيشك انتخاب اين چهره صلحجو در كنار كادرفني و حد فاصل ميان سرمربي و مديرعامل بسياري از اصطكاكهاي احتمالي را از بين خواهد برد.
شرح وظايفتان چيست؟
هنوز به طور دقيق مشخص نكردهايم و قرار است در جلسهاي كه امروز با مرفاوي داريم، آن را مورد بررسي قرار دهيم.
برنامههاي خودتان چيست؟
به شخصه معتقدم نبايد به اين جايگاهي كه الان در آن قرار گرفتهام، به چشم يك «امتياز» نگاه كنم. چرا كه اين سمتها مسووليت وظيفهاي است بر دوش من و امثال من كه بايد در مدت زمان عهدهدار بودن آن، تمام سعي و تلاشمان را براي موفقيت مجموعه استقلال به كار ببنديم. جدا از اين بحث استقلال در فصل نهم نقاط قوت و ضعيفي داشت كه بايد با دقت لازم آنها را تقويت و برطرف كنيم.
كدام ضعف؟
همين كه تيم در مسابقات آسيايي نتوانست انتظارات را برآورده كند، به دليل عدم خودباوري كامل در نزد بازيكنان بود. ما بايد در استقلال 88 با الهام گرفتن از فعاليتهاي مثبت كادرفني قبلي در جهت رهنمون كردن استقلال به عنوان قهرماني ليگبرتر دنبال چراهايي باشيم كه باعث ناكامياش در ليگ آسيايي شد.
چقدر به لحاظ فني در كار كادرفني دخالت خواهيد داشت؟
به هيچ عنوان چنين اقدامي را از سوي من مشاهده نخواهيد كرد مگر اينكه شخص صمد مرفاوي از بنده در اين زمينه كمك بخواهد و يا از من مشورت بگيرد. در غير اين صورت هرگز به تصميمات مرفاوي دخالت نخواهم كرد. چرا كه بيشك كسب هر نتيجهاي از سوي استقلال در درجه اول متوجه شخص صمد مرفاوي است و نميخواهم بعدها در اين ميان حرفي پشتسر من زده شود كه دخالتهاي مظلومي باعث موفقيت يا خداي نخواسته شكست استقلال شد.
به انتخاب مرفاوي تا چه حد خوشبين هستيد؟
خيلي زياد. مرفاوي پيش از اين هم در فصل ششم و پس از قهرماني استقلال وظيفه خطير هدايت اين تيم را برعهده گرفت و سابقه همكاري در اين تيم با امير قلعهنويي و ناصر حجازي را داشته است. او سالها در همين استقلال بازي كرده و با چم و خم كار آشناست. بنابراين انتخاب مرفاوي از سوي واعظ را به هر دو اين افراد تبريك عرض ميكنم و مطمئن هستم كه بايد به او كمك كنيم تا بتواند دانش فوتبالياش را در اين تيم پياده كند تا اسباب موفقيت مجدد استقلال را فراهم سازد. البته او مسووليت سنگيني را برعهده گرفته و همه ما و حتي خود شما بايد به او كمك كنيم.
مرفاوي از عهده اين كار برخواهد آمد؟
ما قصاص قبل از جنايت نميكنيم و بايد فضايي فراهم كنيم تا او خلاقيت خودش را نشان دهد. ضمن اينكه من در دوران سرمربيگري امير قلعهنويي هم هميشه از ايشان به نيكي ياد كردهام و شايد گاهي اوقات انتقادات فني نسبت به تصميماتش داشتهام اما هرگز مغرضانه عليه او سخن نگفتهام. قلعهنويي در همين استقلال شاگرد خودم بوده است و من به عنوان سرمربي با او كار كردهام. به همين خاطر به او هم خسته نباشيد ميگويم و اميدوارم امير قلعهنويي هم كه يك استقلالي است در سپاهان موفق باشد.
براي اينكه مشكلي ميان كميته فني و كادرفني به وجود نيايد، چه برنامهاي خواهيد داشت؟
هرگز مشكلي پيش نخواهد آمد. مطمئن باشيد. چرا كه قرار است كميته فني هر هفته و پس از برگزاري هر بازي تشكيل شود و در آن به بررسي نقاط ضعف و قوت تيم پرداخته شود و در نهايت ماحصل هر نشست، به شكل مشورت در اختيار صمد مرفاوي قرار گيرد كه البته خود او نيز به عنوان عضو اين كميته در اين جلسه حضور خواهد داشت. بنابراين هرگز مشكلي پيش نخواهد آمد و در دوران سرمربيگري امير قلعهنويي هم اگر ايشان نگراني از اين بابت داشتند، بيهوده بود. چرا كه تشكيل كميته فني به منزله دخالت در كار كادر فني نيست، بلكه در حكم مشورت دهنده به اين كادر عمل خواهد كرد.
حضور شما باعث ميشود پيشكسوتان ديگر هم شرايط آرامي را ايجاد كنند و مصاحبهاي عليه تيم انجام ندهند.
بنده شخصا پس از جدي شدن حضورم در اين سمت به ناصر حجازي تلفن كردم و از او رخصت خواستم. او همبازي و دوست صميمي من در استقلال بوده و همچنان هم هست. همچنين از افراد ديگري مانند منصور پورحيدري، نصرا... عبداللهي و كاظم اوليايي به عنوان مديرانعامل پيشين استقلال هم رخصت گرفتم تا همه بدانند كه من فقط براي انجام وظيفه اينجا هستم و هرگز دنبال پست و مقام نبودهام. با فتحا...زاده هم تماس گرفتم اما موفق نشدم با ايشان صحبت كنم. بنابراين شك نكنيد كه همه پيشكسوتان استقلال در فصل نهم باز هم كنار تيم خواهند بود و من مطمئن هستم تاكنون هم اگر حرف تلخي از زبان برخي از آنها شنيدهايم، همه و همه از سر دلسوزي و به خاطر استقلال بوده است. هواداران استقلال نگران اين مسايل نباشند.
حرف خاصي باقي نمانده؟
من از تمام سرپرستان قبلي استقلال كه حالا البته اسم اين سمت تغيير كرده است هم تشكر ميكنم. افرادي مانند نصرا... عبداللهي، اصغر حاجيلو و حتي شخص نظريجويباري كه زحمات فراواني را براي استقلال كشيدهاند. اميدوارم بتوانم در اين مدت خدمتگزار استقلال باشم.