گزارش آماری از لیگ برتر/ کاظمیان در آستانه رکوردشکنی
هفته پنجم رقابت های فوتبال لیگ برتر کشور به عنوان پرگلترین هفته تاریخ لیگ ایران لقب گرفت.
در هفته پنجم لیگ برتر فوتبال کشور فقط سپاهان، داماش و صبا گل نزدند و فولاد، شهرداری، نفت آبادان، نفت تهران، مس کرمان و مس سرچشمه یک گل زدند. این 9 تیم روی هم 6 گل به ثمر رساندند.30گل در این هفته لیگ برتر، توسط 9 تیم دیگر به ثمر رسید.
فجر سپاسی شیراز، 2 گل به ثمر رساند، پرسپولیس، ملوان، ذوب آهن، سایپا و راه آهن سه گل زدند، شاهین و استقلال 4 گل زدند و تراکتورسازی 5 گل به ثمر رساند تا تعداد 36 گل در این هفته رقم بخورد که به طور میانگین هر بازی لیگ 4 گل داشته است.
هر چند از حیث تعداد، این هفته پرگل ترین هفته تاریخ لیگ ایران بوده است، اما از حیث میانگین در هفته اول لیگ برتر سوم بیشتر گل ثبت شده است.
هفته اول لیگ سوم برتر (6و7 شهریور 82) و هفته پنجم لیگ یازدهم برتر (2و3 شهریور 90) را با یکدیگر مرور می کنیم:
هفته اول لیگ سوم:
* سایپا صفر - پیکان یک
* ذوب آهن 2 - فجر شهید سپاسی یک
* فولاد 2 - ابومسلم صفر
* پرسپولیس 8 - پگاه 2
* پاس 2 - استقلال 2
* شموشک2 - سپاهان 2
* برق شیراز3 - استقلال اهواز 4
31 گل در 7 بازی
میانگین: 42/4 گل در هر بازی
هفته پنجم لیگ یازدهم:
* ملوان 3 - ذوب آهن3
* سپاهان صفر - نفت تهران یک
* سایپا 3 - داماش صفر
* مس یک - فجر شهید سپاسی 2
* راه آهن 3 - مس سرچشمه یک
* شاهین 4 - صبا صفر
* فولاد یک - استقلال 4
* تراکتورسازی 5 - شهرداری تبریز یک
* پرسپولیس 3 - صنعت نفت یک
36 گل در 9 بازی
میانگین: 4 گل در هر بازی
مس سرچشمه، ضعیف ترین صعود کننده تاریخ لیگ برتر
در تاریخ لیگ برتر سابقه نداشته که یک تیم تازه صعود کرده به اندازه مس سرچشمه بد عمل کرده باشد. مس سرچشمه در حالی از 5 دیدار خود تنها یک امتیاز گرفته است که هیچ تیم تازه صعود کرده به لیگ برای اولین بار، اعم از نفت تهران در سال 89، استیل آذین در سال 88، مس کرمان در سال 85، شهید قندی در سال 84 و ... به اندازه مس سرچشمه ضعیف عمل نکرده بودند.
در بازی های مشابه/ دایی 3 امتیاز بیشتر از استیلی دارد
به جز مس سرچشمه که تازه به لیگ برتر صعود کرده، می توان نتیجه گیری های پرسپولیس برابر چهار حریف دیگر در بازی های مشابه با یکدیگر در 2 فصل اخیر تحت رهبری استیلی و دایی مقایسه کرد.
بر این اساس باید عملکرد دو مربی در 4 بازی مشابه یعنی پرسپولیس با ملوان در تهران، پرسپولیس با شاهین بوشهر در بوشهر، پرسپولیس با شهرداری تبریز در تهران و پرسپولیس با صنعت نفت در تهران را با یکدیگر مرور کرد.
در این 4 بازی پرسپولیس علی دایی 7 و پرسپولیس حمید استیلی 4 امتیاز گرفته است. به عبارتی علی دایی 3 امتیاز بیشتر از حمید استیلی در کارنامه دارد.
با رسیدن به آمار 29 گل/ اولین هت تریک کاظمیان در لیگ
جواد کاظمیان به آمار 29 گل زده برای پرسپولیس در مدت حضورش در این تیم رسید. کاظمیان سال 82 به پرسپولیس آمد. او در همان سال اول برای پرسپولیس 4 گل در 26 بازی زد، در سال دوم 9 گل در 30 بازی و در سال سوم 12 گل در 30 بازی برای پرسپولیس به ثمر رساند و حالا رکورد او 4 گل در 5 بازی است تا از این حیث 29 گله شده باشد. این در حالی است که 3 گل زده به تیم صنعت نفت آبادان اولین هت تریک او برای پرسپولیس را در دوران حضورش در این تیم رقم زد.
به هرحال جواد کاظمیان، امروز در آستانه رسیدن به 30 گل در تاریخ لیگ برتر قرار دارد.
کاظمیان هنوز به باقری نرسیده است
کریم باقری با 31 و سهراب انتظاری با 30 گل همچنان بهترین گلزنان پرسپولیس در تاریخ لیگ برتر هستند. با این حال کاظمیان با 4 گلی که در 2 هفته اخیر به ثمر رسانده 29 گله شده است.
او در حال حاضر با 29 گل مرد سوم پرسپولیس در این عرصه است. علیرضا نیکبخت با 27، محسن خلیلی با 26 و علی انصاریان با 21 گل، سایر گلزنان پرسپولیس هستند که در این عرصه بیشتر از 20 گل به ثمر رسانده اند.
ملوان-ذوب آهن؛ پر گل ترین مساوی تاریخ 2 تیم
ملوان و ذوب آهن،پر گل ترین مساوی لیگ امسال را دارند. این در حالی است که پر گل ترین مساوی تاریخ لیگ سال گذشته ثبت شد. در دیدار مورد اشاره ما تیم های فوتبال سایپای کرج و فولاد خوزستان به تساوی 5-5 دست یافتند.
در لیگ برتر 3 بار هم نتایج بازی تیم ها 4-4 تمام شده است. به هرحال تساوی 3-3 پرگلترین مساوی در تاریخ بازی های 2 تیم فوتبال ملوان و ذوب آهن هم به شمار می رود.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
یک هفته به روز سرنوشت / پرسپولیس و استقلال همچنان بدون صاحب
هفته گذشته سازمان ليگ برتر فوتبال اعلام كرد كه اگر باشگاههاي استقلال و پرسپوليس تا يازدهم شهريورماه، هيات مديره خود را انتخاب و اسامي آنها را اعلام نكنند، علاوه بر اين كه ديگر نميتوانند در ليگ قهرمانان آسيا شركت كنند، ممكن است باعث كاهش سهميه ايران در اين رقابتها نيز بشوند.
اكنون و در حالي كه تنها يك هفته به پايان مهلت كنفدراسيون فوتبال آسيا باقي مانده است، از انتخاب و اعلام اسامي اعضاي هيات مديره دو باشگاه بزرگ ايراني خبري نيست و اگر شرايط به همين شكل ادامه پيدا كند، فوتبال ايران در چند روز آينده با مسالهاي جدي روبهرو خواهد شد و آن زمان شايد ديگر پشيماني و افسوس سودي نداشته باشد.
در اين گزارش سعي شده است، با بيان تاريخچهاي هر چند كوتاه از بحث انتخاب هيات مديره استقلال و پرسپوليس به بررسي اين موضوع پرداخته شود.
شنبه دوم بهمنماه سال گذشته روزي بود كه در آن مجيد فرخزادي مشاور وقت ريس سازمان تربيت بدني از نهايي شدن فهرست اعضاي هيات مديره باشگاه استقلال و پرسپوليس خبر داد و گفت كه اسامي پس از جام ملتهاي آسيا به رسانهها اعلام خواهد شد. وي گفته بود اعضاي هيات مديره دو باشگاه پنجنفر خواهند بود و از يك پيشكسوت، يك اقتصاددان و يك فعال اقتصادي تشكيل خواهند يافت.
پس از آن در ارديبهشتماه سال 90 علي سعيدلو كه براي عيادت از مرحوم ناصر حجازي راهي بيمارستان كسري شده بود، با اعلام خبر تصميم سازمان تربيت بدني مبني بر ساخت دو ورزشگاه اختصاصي براي استقلال و پرسپوليس پاسخ سوال خبرنگاران را درباره تكليف نهايي اعضاي هيات مديره در باشگاه سرخآبي، به علي فتحاللهزاده حواله كرد.
در همان هنگام فتحاللهزاده گفت: پيش از اين ميگفتيم به زودي تكليف هيات مديره دو باشگاه تعيين ميشود ولي من امروز ميگويم اين اتفاق عنقريب رخ خواهد داد.
اين كه واژه "عنقريب" در لفظ سرپرست باشگاه استقلال چه معنايي ميداد، سوالي است كه هنوز پاسخي به آن داده نشده است، اما سه هفته پس از حرفهاي او معاون وقت امور ورزش سازمان تربيت بدني از رسانهها خواست نگران هيات مديره استقلال و پرسپوليس نباشند!
سيد حميد سجادي درباره ضربالعجل كنفدراسيون فوتبال آسيا براي معرفي اعضاي هيات مديره دوباشگاه پرسپوليس و استقلال يادآور شد: در زمان مناسب و به بهترين شكل اين كار انجام ميشود. رييس سازمان تربيت بدني اين مساله را مديريت ميكند پس نگران نباشيد.
سازمان تربيت بدني كه حميد سجادي، خردادماه امسال از آن سخن راند و گفت رييس آن انتخاب هيات مديره استقلال و پرسپوليس را مديريت ميكند ديگر وجود خارجي ندارد و اكنون تشكيلاتي به نام وزارت ورزش و جوانان جاي آن ر اگرفته است.
يازدهم تيرماه 90 بار ديگر علي فتحاللهزاده درباره هيات مديره باشگاههاي استقلال و پرسپوليس لب به سخن گشود. وي چندي پيش از آن گفته بود در استقلال با يك هيات مديره مخفيكار ميكند!
سرپرست باشگاه استقلال دراينباره اظهار كرد: هيات مديره استقلال مشخص است اما سعيدلو خواسته اسامي آنها را اعلام نكنيم. كار مخفيانهاي انجام نميدهيم و شايد چندسال ديگر بگويم چرا اسامي اعضاي هيات مديره را نميتوانم فاش كنم!
وي در ادامه خاطرنشان كرد: اعضاي هيات مديره استقلال زماني انتخاب شدهاند كه علي سعيدلو همچنان حق امضا داشته است. وي همچنين گفت كه رييس مجمع استقلال سعيدلو است ولي رييس مجمع پرسپوليس عليآبادي است.
و بالاخره در تازهترين نقلقولها از اين دست، عزيز الله محمدي در اولين روز از شهريورماه 90 از ضربالعجل AFC براي معرفي اعضاي هيات مديره استقلال و پرسپوليس خبر داد و به اين دو باشگاه هشدار داد كه هر چه سريعتر تكليف خود را روشن كنند.
امروز چهارم شهريورماه 1390 است و تنها يك هفته به پايان مهلت سازمان ليگ برتر و ضربالعجل كنفدراسيون فوتبال آسيا باقي مانده است. در اين حال از راهروهاي وزارت نوپاي ورزش و جوانان خبر ميرسد كه به احتمال زياد طي روزهاي آينده اسامي اعضاي هيات مديره استقلال و پرسپوليس معرفي خواهند شد؛ هر چند هنوز دراينباره هيچ خبر رسمياي منتشر نشده است.
در هر حال بايد گفت اگر تا يازدهم شهريورماه اعضاي هيات مديره و مديرعامل دو باشگاه استقلال و پرسپوليس كه اكنون حدود دو سال است با سرپرست و بدون هيات مديره اداره ميشوند معرفي نشوند، فوتبال ايران با يك مشكل جدي روبرو خواهد شد و آن زمان شايد ديگر پشيماني و افسوس، هيچ سودي نداشته باشد.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
رئیس سابق سازمان تربیت بدنی، رئیس مجمع پرسپولیس میشود؟
شایعه شده علی سعیدلو رئیس مجمع باشگاه پرسپولیس میشود.
نام علی سعیدلو آخرین رئیس سازمان تربیت بدنی به عنوان یکی از گزینههای ریاست فدراسیون فوتبال مطرح شده است. سعیدلو که پس از کنار رفتن از ریاست سازمان تربیت بدنی به سمت معاون بینالملل رئیس جمهور منصوب شد، در مورد این شایعه میگوید:
من از چیزی اطلاع ندارم. درگیر یک کاری هستم که خیلی وقت میگیرد و فکر نمیکنم اینطوری کار کردن در دو پست همزمان، کارآیی داشته باشد.
او همچنین گزینهای است که احتمالا ریاست مجمع باشگاه پرسپولیس را هم عهدهدار خواهد شد. اما رئیس سابق سازمان تربیت بدنی در این مورد میگوید: این طوری که شما میگویید انگار همه پستهای ورزش را دارند میدهند به من. بنده در جریان چیزی نیستم.
البته طبق آخرین اطلاعاتی که به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال شده، علی سعیدلو همچنان رئیس مجمع باشگاه پرسپولیس است. الان هم بحث این مطرح شده که وزیر ورزش، ریاست مجمع باشگاه پرسپولیس را دوباره به نام علی سعیدلو بزند تا اسناد و مدارک باشگاه پرسپولیس برای شرکت در لیگ قهرمانان آسیا تا حدودی تکمیل شود.
معمارزاده : تلاش ميكنم دوباره نظر كيروش را جلب كنم
دروازهبان پرسپوليس گفت: من با حقیقی هیچ مشكلي ندارم و بايد از نظر كادر فني تبعيت كرد.
ميثاق معمارزاده در خصوص شرايط پرسپوليس اظهار داشت: پس از چند هفته بدشانسي با شكست نفت آبادان روند رو به رشد خودمان را شروع كرديم و به موقع به شرايط ايدهآل بازگشتيم.
وي در پاسخ به اين سؤال كه چرا در 4 بازي گذشته نتيجه نگرفتيد گفت: ما در تمام بازيها خوب بوديم اما مقابل صنعت نفت به هدفمان رسيديم. در كار دفاعي هم به مراتب بهتر بوديم به همين دليل در هفته پنجم مزد زحمتمان خود را گرزفتيم اما كار تمام نشده و اين تازه اول راه است.
معمارزاده با اشاره به حضور دوبارهاش در پرسپوليس گفت: در اولين حضورم در پرسپوليس برخي افراد در اين تيم بودند كه براي آنها آرزوي سلامتي ميكنم اما مربي سابق پرسپوليس خيلي در حق من جفا كرد و با بازگشتم به پرسپوليس ميخواستم جواب اين آقا را بدهم.
وي كه از اسم آوردن خودداري ميكرد گفت: من هركاري ميكنم به دنبال اين هستم كه بهترين موقعيت براي خودم و پرسپوليس پيش آيد ولي در آن زمان اين آقاي مربي خيلي من را اذيت كرد كه فقط در قبال ايشان سكوت كردم. ايشان يك مربي گلرها بود كه كارهاي خوبي انجام نداد.
معمارزاده در ادامه درباره رفع مشكلاتش با عليرضا حقيقي گفت: حرفهايي كه درباره رابطهام با حقيقي زدهام اشتباه و گول زننده نبود. من با ايشان مشكلي ندارم و بايد از نظر كادر فني تبعيت كرد. وقتي با پرسپوليس قرارداد بستم قرار شد طرفين به نظر كادر فني احترام بگذارند. الان هم فرقي ندارد من يا حقيقي درون گل بايستيم. واقعا مشكلي نداريم.
وي درباره عدم حضورش در تيم ملي گفت: كيروش مربي بزرگي است و من با ايشان در اردوي قبلي كار كردهام. در اين اردو او صلاح نديد كه من در كنار تيم ملي باشم و هر فردي را كه به دردش خورد دعوت كرد. سعي ميكنم تواناييهاي خودم را دوباره ثابت كنم تا به تيم ملي دعوت شوم.