30 اظهار نظر خاص ، از آقای خاص
خوسه مورینیو،خوسه مورینیو نیست اگر چیزی را که حس میکند نگوید!در این لحظات طلایی برای شبکه های تلوزیونی مورینیو هر چیزی که اول از همه به ذهنش می آید را میگوید.برای مورینیو بازی از کنفرانس مطبوعاتی آغاز میشود.او سعی میکند تمام توجهات را به سمت خودش ببرد و به روی تیم حریف نیز فشار روانی ایجاد کند!
مورینیو یک انسان خاص است!او در مقابل هیچ چیز و هیچکس ساکت نمیشود!در این مطلب که از سوی marca.com ارائه میشود شما میتواند بخشی از اظهارات غافلگیرکننده مورینیو را بخوانید!
این شما و این هم 30 اظهارنظر برتر مورینیو طی 10 سال سابقه مربیگریش!
:"بهترین مربی دنیا نیستم ولی فکر هم نمیکنم کسی بهتر از من وجود داشته باشد."
2:"احساس میکنم رابین هودِ فوتبال ایتالیا هستم به همین خاطر دوست دارم در اینتر باشم."
3:"اصلا موقیعتهای گلی که داشتیم و مالکیتمان در زمین را دیدید؟من در دروازه می ایستادم هم حداقل 5-1 باید بازی را میبریدم."
4:"من زیاد کار میکنم ولی نمیتوانم معجزه کنم چون نه مرلین هستم نه هری پاتر."
5:"بارسلونا یک شهر فرهنگیست با تاترهای مهم،و این پسربچه (مسی) کمدی و نقش بازی کردن را بسیار خوب آموخته است."
6:"از چیزی که میترسم حریف نیست از جنون گاویست که در اسکاتلند یعنی همین نزدیکیها وجود دارد."
7:"بازیکنی که یک فرد کامل باشد را نمیخواهم،میخواهم یک انسان حرفه ای کامل با شخصیتی فوق العاده باشد.این مردیست که برای دخترم در نظر دارم."
8:"بازیکنان بارسا را دیدم که از داوری عصبانی بودند ولی مثل اینکه حافظه کوتاه مدتشان مشکل دارد."(اشاره میکند به بازی چلسی-بارسا در نیمه نهایی لیگ قهرمانان)
9:"یکی از چیزهایی که خیلی در ایتالیا به آن علاقه دارم سر و صدای الکی دشمنانم است.به عنوان یک فرد آزاد در یک شهر آزاد نظر خود را گفتم بعد نق نق ها و سر و صدای دشمنانم بلند شد."
10:"این داستان را شخصا به پایان میرسانم،البته با فروتنی.امیدوارم برای کریسمس هدیه ای به من بدهید.تنها رامازوتی مشهور اِروس بود نه آندره آ."(مربوط میشود به بعد از بحث و درگیری لفظی که که با آندره آ رامازوتی خبرنگار ایتالیایی داشت.)
11:"میخواهم فلسفه فوتبال زا تغییر دهم.هیچکس با اندیشه های من وجود ندارد."
12:"ونگر از آن دسته آدمهایی است که در انگلستان به آنها میگویند دهان بین.همیشه دوست دارد ببیند بقیه چه میکنند.بعضی افراد هستند که وقتی در خانه اند با استفاده از یک تلسکوپ فوق العاده بقیه فامیل و دوستان را زیرنظر میگیرند تا از کارشان سر در بیارند."
13:"برای کسی که به باخت عادت ندارد همیشه باختن سخت است.در واقع این خصوصیت افرادیست که همیشه پیروزند.شخصیت من هم کمی اینگونه است.قبول شکست برای من راحت نیست."
14:"هستند افرادی که بعد از پیروزی میخندند،ولی من وقتی برای جشن گرفتن موفقیتهایم ندارم."
15:"حقوق من 9 میلیون نیست،تقریبا 11 میلیون است که با تبلیغات میشود 14 میلیون در سال."
16:"بارسلونا باشگاه بزرگیست ولی در 200 سال تاریخشان فقط یک بار قهرمان اروپا شده اند.من مربیی هستم که تازه چندسال است کارش را شروع کرده و به اندازه کل تاریخ بارسا جام اروپایی برده ام."
17:"چند ماه روزی 5 ساعت ایتالیایی کار کردم تا بتوانم به راحتی با بازیکنان-رسانه ها و هواداران ارتباط برقرار کنم،رانیری 5 سال در انگلیس بوده ولی هنوز با خودش بر سر گفتن صبح به خیر و عصر به خیر میجنگد."
18:"از بین 21 نفری که به بهترین مربی سال رای دادن فقط یک نفر به من رای نداد که آن هم عادیست.حتی عیسی مسیح را نیز همه دوست نداشتند."
19:"ببینید موهایم را کوتاه کرده و آماده جنگ هستم."
20:"3 سال کار کردن در لیگ جزیره بدون بردن جام؟من توانایی این کار را ندارم."(در پاسخ به بنیتز)
21:"کارنامه کاری من با رایکارد قابل قیاس نیست.او هیچ جامی نبرده ولی من جامهای زیادی را برده ام."
22:"اگر تو با کامبیاسو و زانتی تمرین کنی و نتوانی سطح خودت را ارتقا دهی احتمالا فقط یک عصب در مغزت وجود دارد که آن هم احتمال زیاد خوب کار نمکیند."
23:"اگر بخواهیم مشکل را اینجا به پایان برسانیم و مختومه اعلام کنیم از جانب من ایرادی ندارد.رانیری برای بار اول اظهارنظر کرد و من راحت بودم برای بار دوم نظر داد و راحت بودم برای بار سوم هم نظر خود را گفت و باز هم راحت و آرام بودم ولی من فقط یک نظر دادم و او عصبانی شد.اگر بخواهیم پرونده را مختومه اعلام کنیم از جانب من مشکلی نیست.3-1 به نفع رانیری ولی گل من بسیار دیدنی بود."
24:"اگر من قبل از بازی یا سر تمرین فیلم گلادیاتور را برای بازیکنانم بگذارم آنها یا از خنده به خود میپیچند یا مرا به یک پزشک روانشناس معرفی میکنند.رانیری فراموش کرده که بازیکنانش بچه نیستند."(اشاره به یکی از ترفندهایی که رانیری در هنگام تمرینات داشت)
25:"یووه مرا نگران میکند؟بله بله چشمهایم را ببینید از نگرانی شبها خواب ندارم."
26:"از من پرسیدند که بازی یووه را دیدی؟گفتم تا گل آمائوری دیدم بعد از آن دیگر تلویزیون را خاموش کردیم چون باید برای صرف شام آماده میشدیم."
27:"ما فقط اینتر تی وی را داریم با 45 هزار مشترک.در حالی که میلان 3 شبکه تلوزیونی با یک روزنامه و یووه نیز شبکه تلوزیونی و یک روزنامه به نام توتواسپرت دارد.اگر بخواهیم در مورد تاثیرات ذهنی صحبت کنیم شما وقتی تبلیغات و خبرهای این سه باشگاه را با هم مقایسه کنید به این موضوع پی میبرید که چه تیمهایی با یک کار برنامه ریزی شده بزرگ قصد القای بیماریهای روانی به تماشاگران فوتبال را دارند."
28:"یووه و میلان تا دقیقه 88 خیلی خوشحال بودند تا دقیقه 93 هم بسیار شاد بودند ولی دقیقه 95 احتمالا یک تلوزیون از پنجره ای به پایین پرتاب شد."(بعد از بازگشت اینتر به بازی مقابل سیه نا که در نهایت 4-3 به نفع شاگردان مورینیو تمام شد.)
29:"رانیری گفت که نیازی به کسب موفقیت ندارد.او با 70 سال سنی که دارد فقط یک سوپرکاپ برده.هیچوقت موفق به کسب جام مهمی نشده.شاید بهتر باشد ذهنیت خود را عوض کند هرچند که برای اینکار خیلی پیر شده است."
30:"من عوض نمیشوم.من خوسه مورینیو هستم با تمام تواناییها و تاثیراتش."(در مراسم معارفه خود به عنوان سرمربی جدید رئال مادرید.)
تحلیل شخصیت آقای خاص فوتبال جهان خوزه مورینیو
مقدمه
این مقاله درست فردای آن روزی که مورینیوسرمربی رئال مادریدشدوبه طوررسمی کارش روباباشگاه رئال آغازکرددرروزنامه ی آس شهرمادرید اسپانیا منتشرشدویکی دوروز بعددرسایت های معتبرورزشی گسترش یافت.من این مقاله راهمون موقع ازسایت گل دریافت کردم و اکنون باکمی ویرایش برای شمادوستان قراردادم.
شروع مقاله
اگربخواهیم به تحلیل موشکافانه درموردشخصیت مورینیو بپردازیم ناچاریم به اندازه ی یک کتاب 300صفحه ای براتون مطلب بذاریم به همین منظوربایک تحلیل سطحی ازشخصیت مورینیوشماراازخصوصیات اوآگاه خواهیم کرد. شمااگربخواهیددرموردشخصیت فردی به طورقاطع صحبت کنیدبرای این که نظری درست راارائه دهیدبایدشناختی چندساله نسبت به آن شخصیت داشته باشید.دراین موردشاگردان مورینیودرچلسی واینتر وحتی رئال مادرید به ماکمک زیادی خواهندکرد.چون آنهاحداقل یک سال و هرروز با اقای خاص برخوردداشتند.
خیلی هامورینیوروآدم مقرورو گواردیولارامربی فروتنی میدانند.ساموئل اتو یکی ازبازیکنانی است که هم زیرنظرمورینیووهم زیرنظرگوواردیولاکارکرده و اتفاقا باهردو مربی قهرمان اروپاشده اودرمورد مورینیو می گوید:خیلی ها مورینیو را آدم مغروری میداننداما اگرهمان انسان ها تنهایک روزشاگردمورینیوباشندحرفشا ن راپس میگیرند.گاهی وقت هاوقتی که واردکمپ تمرین میشدم مورینیورامیدیدم که باورودشاگرداش ازروصندلی به احترام آن هابلند می شد. زلاتان هم که دومین بازیکنی است که هم زیرنظرمورینیوو هم زیرنظرگواردیولاکارکرد گفت:گواردیولا فکرمیکنه مخترع فوتباله اگرجایی غیرازایالت کاتالونیا اورا ببینم ناک اوتش میکنم اماحاضرم برای مورینیوبمیرم چون من ودوستام افتخارشاگردیشوداشتیم .مسعوداوزیل:یکی ازدلایل محکمی که موجب شد من به رئال بیام مورینیوبوداوبالحنی احترام آمیزازمن خواست و من هم قبول کردم. کاکا:مورینیو روانشناس بزرگی است اوازنظرروانشناسی رومن کارکردوباعث شد زودتربه میادین وروزهای اوجم برگردم من تاعمردارم مدیونشم. دروگبا:هرچی درموردمورینیو بگویند اوباز همان شخصیت دوست داشتنی من هست. میلیتو:مورینیودرخدمتم برای همیشه. اسنایدر:اگرمورینیوبخوادبه خاطراوحاضرم دست رئیس باشگاه رئالو ببوسم و اختلافاتم روبااین باشگاه کناربگذارم و بشم یه پسرخوب وبرای رئال مادرید بازی کنم.خب شماخودتونو بذاریدبه جای این بازیکنا اگرمربی متکبری داشتین این طوری ازش تعریف می کردین انسان ها معولاازافرادمتکبرخوششان نمی آید.زلاتان و اتوئودرموقعی که دربارسلونابودن به دلیل اختلاف با گوواردیولااین تیموترک کردن اماماهیچ نمونه ای روندیدیم که بازیکن تیمی که مربیش مورینیوباشه به دلیل اختلاف بامورینیوباشگاهش روبه مقصد یه باشگاه دیگه ترک کنه.
آیامورینیودوست داردجلب توجه کند؟
بایدبگم نه.پس چرابعدازبازی هایی که می بازدمصاحبه هایی می کندکه موجب میشوداوتیتراول روزنامه هاباشد:اگردقت کرده باشین وقتی تیمی میبازه ازمربی و بازیکنان همه موردانتقادقرارمیگیرنداما آیا خیلی به ندرت پیش می آیدتیم تحت رهبری مورینیوببازدوبازیکنان آن تیم زیربارانتقادات بروند دلیل اینجاست که مورینیوبا مصاحبه های جنجالی تمام توجهات و انتقادات رو به طرف خودش سوق میده تاهیچ روزنامه و سایت و رادیوو تلویزیونی فرصت انتقادکردن ازبازیکنان تیم تحت رهبری مورینیورونداشته باشندوقتی هم که فرصت پیدامیکنند یا کارازکارگذشته یا آقای خاص دوباره سوجه ی جدیدی را می آفریند.درواقع او خودرافدای بازیکنان خودکرده وتمام فشارها و انتقادات راقبول کرده تا شاگردانش درآرامش فوتبال خودراارائه داده وهین امراست که موجب شده او به موفقیت های فراوانی برسد. اوکارهای خاصی درزمین مسابقه انجام میدهدمثلا بجای انتقال مسائل فنی به طورشفاهی این کاررا کتبی و یا باواسطه ی بازیکن به بازیکن انجام می دهد یادرطوربازی چهره ای متکبر به خودمیگیرد و وقتی تیمش به گل می رسد خوشحالی های عجیبی میکندتا بااین کارها گزارش گران بازی های تیمش هم فرصت انتقادازبازیکنای تیمش رانداشته باشند.کاروایو گفته:چلسی دیگرآن چلسی امن مورینیو نبودبه اینجا آمدم تا تحت فشارنباشم.
سبک بازی:
اودفاعی بازی نمی کند اوتیمش هجومی بازی می کندبه قول فرگوسن اگه مورینیو دفاعی بازی میکرد کم گل می زددرنتیجه کم می برد درنتیجه جام هم فتح نمی کرد درحالی که مورینیو بیشترجام های معتبرراباتیم های مختلف برد.گفته ی فرگوسن زمانی آشکارترمی شودکه اگردرپایان فصل به گل های زده ی تیم تحت رهبری مورینیونگاهی بی اندازیدخواهید دیدکه بهترین خط حمله یا حداقل دومین خط حمله ی لیگ ازآن مردان اوست.سرمربی حال حاضراتلتیک بیلبائو میگوید:سبک بازی رئال روبه مستقیم و جذاب است این سبک به مذاق قدیمی ترها بیشترخوایندتراست تاسبک نوین بارسلونا.سرمربی بیلبلئوخاطرنشان کرد:اگربا 10پاس به گل برسید بهتراست یا با100پاس؟اومیگوید:مسلما اگربا10پاس به گل برسیدبهتراست چون هم وقت بازی تلف نمی شودوهم تیم گل های بیشتری خواهدزدواین یعنی بازی هجومی که درحال حاضررئال مورینیواستادانه آن رابه نمایش می گذارد.ازدیدن بازی این تیم سیربشونیستم.
شخصیت:
مورینیودراظهارنظرجالبی گفت: من عقده ای ام درواقع عقده ی جام گرفتن دارم.
ازنظرروانشناسی درواقع عقده این طوربیان شده:عقده یک بیماری روان پریشانی هست که شخص درخودیا اطراف خوداحساس کمبودمیکند.حال میریم سرمثا ل:ادیسون عقده ای بود؟ بایدبگم ادیسون بعدازمرگ مادرش عقده ای شده بود.دکتربه اوگفته بوداگرمادرت تاصبح دوام می آوردباروشنایی روزبهترمی شداوراجراحی کردو اوالآن زنده می بود.ادیسون هم ازطرفی که مشکل شنوایی داشت درمدرسه موردتمسخرقرارمیگرفته و ازمدرسه فرارکرد.اوتحت نظرمادرش درخانه مشغول تحصیل شدو بامرگ مادرش اودیگرمشوقی نداشته واحساس کبودمی کرد.اودرواقع عقده ای شده بود.ادیسون باهمین عقده بالای صد اختراع کردکه دوتاازآن هاداروی رفع عقده اش شده بودیعنی اختراع برق و لامپ که شب راچون روز روشن میکرد.درمثال دیگربه آلبرت انیشتین اشاره میکنیم که اوهم بعدازقتل پدربزرگش به دست مامورین حکومتی عقده ای شده بود.او تصمیم به تلاش گرفت تا با پیشرف درعلم به مقام بالایی برسدتا هیچکس توان زورگفتن به اورانداشته باشد.مثال ها زیاد هست حال میرویم سراغ مورینیو,جام هایی که اوکسب کرده وموفقیت های کسب شده ازجانب اودردنیای فوتبال مثال زدنی است او انگیزه ی تمام نشدنی خودرادرگرفتن جام عقده ای میداند که ته دلش است عقده ای که برمی گرددبه حضوراو در روی نیمکت بارسلونا که مربی وقت بارسلونا دانش های بالای اودرفوتبال راخردمی شمردو به پیشنهادات اوبی اعتنایی می کردوازاو به عنوان یک مترجم خشک و خالی استفده می کرد.او به دلیل اختلاف با مربی وقت بارسلونا ازاین تیم جداشد و به سرعت پله های ترقی رابالا رفت شهرت اوباحذف منچستریونایتد درفینال لیگ قهرمانان و قهرمانی باپورتودرهمان جام شروع شد و تااینجایی که سرمربی رئال مادرید بزرگ دومین باشگاه برترجهان و دومین باشگاه پرطرفدارجهان همچنان ادامه می یابد و خواهد یافت.
حاشیه:اونایی که مورینیوی بزرگ روزیر بارانتقدادها قرارمیدن دو علت داره: 1/ خودشونو کمترازمورینیو میبینن 2/به موفقیت های کسب کرده ی مورینیوحسودی میکنند.مورینیوچون کوه استوارباش ماهمیشه با توایم .
ناراحتی یوفا از بنر معروف رئالی ها در حمایت از مورینیو
مرجع خبري رئال مادريد : مسئولان اروپا در زمان حضور خبرنگاران اسپانیایی در لیون برای مراسم قرعه کشی فینال چمپیونزلیگ از آنها می پرسیدند :" می توانید به ما بگویید که آن بنری که در آن نوشته شده بود " انگشتت راه را نشان می دهد " و در برنامه دیده می شد ، کار هواداران آماتور رئال مادرید بود یا خود باشگاه ؟" و سوال دوم هم این بود :" آیا باشگاه در طول بازی آن را برداشت ؟ "
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
یوفا شرایط درگیری ها میان رئال مادرید و بارسلونا را از نزدیک تحت نظر دارد ، به خصوص رفتار مورینیو را که محرومیتی تعلیقی هم برایش در نظر گرفته است و نمی خواهد که دیگر چنین اتفاقاتی تکرار شود .
یوفا اعتقاد دارد که بنری که چهارشنبه شب در برنابئو نصب شده ، مصداق بارز خشونت است و از قوانین بازی جوانمردانه به دور است . با این که این بنر را کانون هواداری "لا کلاسیکا " نصب کرده بود و به شدت هم از سوی هواداران رئال مادرید مورد تشویق قرار گرفت اما یوفایی ها نسبت به آن سورپرایز شده اند .
طبعیتا یوفا حق دخالت در مسائل داخلی رقابت ها را ندارد اما چنین اتفاقاتی در چمپیونزلیگ می تواند موجب جریمه یا محرومیت باشگاه ها شود .