-
نماینده دنیزلی : دنیزلی فقط برای تیم ملی و پرسپولیس به ایران می آید
مرجع خبری پرسپولیس: انتشار مصاحبهاي از مصطفي دنيزلي كه در آن از سرمربي تيم پرسپوليس يعني دستيار سابق خودش در اين تيم انتقاد كرده بود باعث شد تا سايت باشگاه پرسپوليس هم از طريق يك واسطه سراغ او را بگيرد و آن مصاحبه را تكذيب كند.
اما از آنجا كه ارگان رسمي باشگاه بيشتر به دنبال گرفتن زهر انتقادات است مستقيما سراغ «ناصر صادقي» نماينده ايراني دنيزلي رفتيم تا از او در مورد جزييات حضورش در باشگاه پرسپوليس و گرفتن آن مصاحبه صحبت كنيم.
صادقي به صورت شفاف مواضع دنيزلي در مورد پرسپوليس را در اختيار ما قرار داد و نقل قولهايي از او را با ما در ميان گذاشت.
در طول اين چند روز گذشته صحبتهاي ضدونقيض از سوي مصطفي دنيزي مطرح شد شما به عنوان نماينده او در ايران چه صحبتي در اين مورد داريد؟
اول اينكه من فقط دوست آقا مصطفي هستم.... بحث مدير برنامه نداريم بعد هم اينكه مصاحبه اي از قول دنيزلي چاپ شده بود كه درست نبود. دنيزلي از اين موضوع خيلي ناراحت شد و به همين دليل از من خواست تا مصاحبهاي را با سايت باشگاه انجام دهم و اعلام كنم كه او هيچ صحبتي عليه پرسپوليس و سرمربي اين تيم انجام نداده است.
اما اينطور هم نيست كه يك خبرنگار از آدمي مثل دنيزلي مصاحبه بنويسد و...
ببيند... چند وقت پيش يكي از روزنامهها از من خواست تا چند سوال از دنيزلي بپرسم. من هم اين كار را انجام دادم و آنها مصاحبه دنيزلي را چاپ كردند ولي اين بار داستان فرق ميكرد. دنيزلي ميگفت تمام صحبتهايش با اين خانم خبرنگار حتي يك دقيقه هم نشده! دنيزلي ميگفت كه اين خانم با زبان انگليسي و به صورت دست و پا شكستهاي صحبت ميكرد و فقط با من حال و احوال كرد!
به هر حال اگر دنيزلي اين خبرنگار را نميشناخت حتما با او صحبت نميكرد ولي با تمام اين حرفها صحبتهاي شما در سايت باشگاه پرسپوليس هم كمي عجيب به نظر ميرسد. آيا بايد اين را باور كرد كه شما تحت تاثير باشگاه پرسپوليس و حضور در آنجا چنين مصاحبهاي را انجام دادهايد.
اصلا چنين مسالهاي نيست. من با خيليها در باشگاه رفيق هستم و ارتباط دارم ولي چون آن صحبتها، صحبتهاي دنيزلي نبود من به خواست او در باشگاه حاضر شدم و صحبت كردم. دنيزلي معتقد است كه پرسپوليس پتانسيل خوبي دارد و اين مشكلات برطرف ميشود. او ميگفت هر تيمي احتياج به زمان دارد و اگر به اين تيم زمان كافي داده شود و هواداران حمايت كنند، ميشود نتايج خوب كسب كرد.
با توجه به روابط تيره دنيزلي و استيلي در ليگ ششم، باور كردن حمايت او از سرمربي اين فصل پرسپوليس كمي سخت است.
دنيزلي در مورد استيلي هم صحبتهاي جالبي ميكرد. او ميگفت: «استيلي مربي خوبي است و تجربيات خوبي هم دارد. او هميشه دوست دارد سرمربي شود و حالا هم بايد به او اعتماد كرد. به نظر من بايد از استيلي و پرسپوليس حمايت كرد چون هر دوي آنها اين پتانسيل را دارند تا روز به روز پيشرفت كنند.»
دنيزلي از ايران و پرسپوليس پيشنهادي نداشته؟
چرا... قبل از شروع بازيهاي همين فصل بود كه او از تبريز، بوشهر، اصفهان و تهران پيشنهاد داشت و هيچ كدام از آنها را قبول نكرد. دنيزلي به دنبال چيز ديگري است.
آنطور كه ما ميدانيم گزينه او در تهران پرسپوليس نبود و از اين باشگاه پيشنهاد نداشته؟
(خنده) دنيزلي ميگويد:«براي بازگشت به فوتبال ايران بايد بهانه خوبي داشته باشد. پرسپوليس و تيم ملي بهانههاي خوبي هستند كه بشود به خاطر آنها و علاقهاي كه به ايران دارم به اين كشور برگردم.»
ماجراي فتحا...زاده و دنيزلي چه بود؟ شنيده بوديم كه استقلاليها هم در يك مقطع زماني دنبال آقا مصطفي بودهاند.
حدود دو سال پيش بود كه آقاي فتحا...زاده چنين پيشنهادي داد و دنيزلي قبول نكرد! دنيزلي از ماجراهاي قرمز و آبي به خوبي باخبر است. او از فتحا...زاده تشكر كرد و گفت كه چون شرايط را ميدانم و قبلا سرمربي پرسپوليس بودهام، در صورت بازگشت به ايران هم به پرسپوليس ميروم.
پس با اين صحبتها دنيزلي رسما به پرسپوليس چراغ سبز نشان داده؟
نميدانم اسمش را چه ميگذاريد ولي او قبلا مربي پرسپوليس بوده و با توجه به حساسيتهايي كه وجود دارد، ترجيح ميدهد بار ديگر مربي همين تيم شود و به تيم رقيب نرود. او قبل از شروع فصل هفت پيشنهاد از ايران داشت ولي هدف اصلياش پرسپوليس يا تيم ملي است.
مگر دنيزلي نميداند كه كارلوس كرش سرمربي تيم ملي ايران است؟
چرا... اتفاقا كرش را هم ميشناخت. ولي خيلي دوست داشت سرمربي تيم ملي ايران شود. دنيزلي ميگفت كه چون ليگ ايران، بازيكنان و فوتبال ما را خوب ميشناسد، ميتواند به تيم ملي كمك كند. جالب اينكه ميگفت چون ايران را دوست دارد و سرمربيگري تيم ملي كار چندان پردردسر و سختي نيست شرط و شروط خاصي هم ندارم! او خيلي راحت و بي رودربايستي صحبت ميكند و به همين دليل هم اعلام كرد كه شرط و شروط خاصي ندارد.
اما در همان برهه و قبل از انتخاب كرش شنيده شد كه دنيزلي شرايط مالي سختي را پيش روي فدراسيون قرار داده!
به جان بچهام قسم ميخورم كه چنين چيزي صحت ندارد. دنيزلي در مورد تيم ملي اصلا حرف پول نزد. دنيزلي ميگفت: «من ميتوانم با تيم ملي ايران پرواز كنم و كاري كنم كه باورتان نشود.» دنيزلي نه مدير برنامه دارد و نه كسي را براي مذاكره فرستاده. نميخواهم در مورد يكسري مسايل صحبت كنم، ولي در اين مورد حتي مذاكراتي هم انجام شد، ولي در پايان گفتند كه چند نفر در فدراسيون مخالف هستند و پرونده آقا مصطفي بسته شد.
پس با اين حساب تكليف مصاحبهها و يا مذاكراتي كه از سوي دنيزلي و توسط افراد ديگر انجام ميشود، چيست؟
دنيزلي تنها كسي است كه هرگز مدير برنامه نداشته. او اعتقادي به اين قضيه ندارد و ميگويد هر كسي صحبتي دارد، بيايد استانبول تا با هم حرف بزنيم و مذاكره كنيم. دنيزلي آدم صادق و خوبي است. مثل يك بچه با يك چلوكباب خودمان گول ميخورد و رفاقت ميكند. شايد بعضيها با او ارتباط داشته باشند و تلفني صحبت كنند، ولي او مديربرنامه ندارد و هر كسي شك دارد اين را از خود دنيزلي بپرسد. اگر هم من از طرف او صحبتي ميكنم، به اين دليل است كه دوست و رفيق دنيزلي هستم و خودش از من خواسته تا در ايران مراقب اين مساله باشم. البته اين نظر لطف دنيزلي است و به رفاقت چند ساله ما برميگردد.
راستي وضعيت قلب آقا مصطفي چطور است؟
وقتي دچار مشكل قلبي شد، با هم رفتيم بيمارستان. يكي از رگهاي قلبش گرفته بود و آنژيو كرد. همين قضيه هم باعث شد تا با توجه به نتايج بشيكتاش، او از اين باشگاه كنار بكشد. در طول اين مدت هم چند پيشنهاد از تيمهاي تركيهاي داشت كه قبول نكرد.
اما اين بيكار بودن دنيزلي كمي عجيب است.
مگر فاتح تريم بيكار نيست؟ او حتي از اسراييل چك سفيد امضا داشت، ولي به آنجا نرفت. فاتح تريم از هامبورگ و ايران هم پيشنهاد داشت و قبول نكرد. دنيزلي ركورددار قهرماني در تركيه است. او با بشيكتاش، گالاتاسراي و فنرباغچه قهرمان شده و اين ركورد مال دنيزلي است. مگر ميشود كه او حتي يك پيشنهاد هم نداشته باشد؟ او كنار مينشيند تا در بهترين شرايط وارد شود. اينها براي قرارداد يك ساله با تلويزيون دو ميليون يورو ميگيرند و به همين راحتي پولشان را درميآورند. دنيزلي ميگويد: «براي انجام هيچ كاري عجله ندارم، مطمئن باش به وقتش همه چيز درست ميشود.»
-
ترکیب احتمالی پرسپولیس در بازی مقابل نفت / میثاق جای حقیقی را می گیرد
مرجع خبری پرسپولیس:ترکیب احتمالی سرخپوشان در بازی امشب مقابل نفت آبادان؛ شیث رضایی همچنان نیمکت نشین و میثاق معمارزاده به جای حقیقی قرار می گیرد.
تيم فوتبال پرسپوليس امشب با چند تغيير به مصاف نفت آبادان مي رود . شنيده مي شود که ميثاق معمارزاده در درون دروازه مي ايستد و شيث رضايي نمکت نشين خواهد بود.
غلامرضا رضايي و جواد کاظميان هم در خط حمله حضور خواهند داشت .در مسابقه امشب علي کريمي هم به دليل اخراج در بازي با مس از جايگاه ويژه اين مسابقه را تماشا مي کند .
تركيب احتمالي پرسپوليس در بازي امشب: ميثاق معمار زاده، محمد نصرتي، نور محمدي،ابراهيم شكوري ،عليرضا محمد، مازيار زارع، محمد نوري، حسين بادامكي، علي عسگر، غلامرضا رضايي وجواد كاظميان
-
پنجعلی : بازیکنان پرسپولیس کمفروشی نمیکنند/ احتمال تغییرات وجود دارد
عضو کمیته فنی تیم فوتبال پرسپولیس گفت: به هیچ وجه قبول ندارم که برخی از بازیکنان پرسپولیس کم فروشی می کنند چون که آبروی خودشان در خطر می افتد.
مرجع خبری پرسپولیس: محمد پنجعلی در خصوص آخرین وضعیت تیم پرسپولیس و حواشی پیرامون این تیم گفت: متاسفانه بازیکنان پرسپولیس مشکل روحی و روانی دارند و بر خلاف نظر برخی از کارشناسان که اعتقاد دارند مشکل اصلی پرسپولیس ضعف بدنی است من بزرگترین مشکل آنها را روحی و روانی میدانم و مشکل بدنی قسمتی از مشکلات بازیکنان این تیم است.
وی افزود: متاسفانه برخی از تماشاگران کم تحمل شده اند و بعضی از جوانان احساساتی شده و زود جوش می آورند که این موضوع از نظر روحی و روانی تاثیر بدی بر روی عملکرد بازیکنان می گذارد. البته آنها از پرسپولیس برد می خواهند و توقع آنها بجاست اما ما نیز توقع داریم که تا دقیقه 90 از تیم حمایت کنند نه اینکه از دقیقه 40 شروع به شعار دادن علیه تیم بکنند.
عضو کمیته فنی پرسپولیس اظهار داشت: برخی از بازیکنان پرسپولیس می توانند به تنهایی یک تیم را هدایت کنند بنابراین من به هیچ وجه قبول ندارم بازیکنان پرسپولیس کم فروشی می کنند چون که با باخت تیم آبروی خودشان نیز به خطر می افتد.
وی ادامه داد: اگر دو برد پیاپی بیاوریم قول می دهم که پرسپولیس پتانسیل قهرمان شدن را دارد. نیاز به زمان داریم تا بازیکنان از نظر روحی احیا شوند. متاسفانه مشکلاتی از فصل قبل وجود دارد که به تیم سرایت کرده است.
پنجعلی در پایان خاطرنشان کرد: این تیم پرسپولیس هنوز 50 درصد از توان واقعی اش را رو نکرده است و نیاز به زمان دارد اما اگر نتواند نتیجه بگیرد امکان هر اتفاق و هر تغییر و تحولی وجود دارد.
-
پيوس:در مورد مايلي كهن بعد از بازي چهارشنبه صحبت ميكنم
پيشكسوت تيم پرسپوليس درباره مدير فني اين تيم اظهارداشت: صحبت درباره مايلي كهن و نظر دادن درباره اظهارات اخير وي را به بعد از بازي روز چهارشنبه دوم شهريور اين تيم موكول ميكنم.
فرشاد پيوس در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: اتفاقات اخير تيم پرسپوليس را بايد فراموش كنيم و تمام تمركزمان را بايد روي بازي چهارشنبه دوم شهريور اين تيم مقابل نفت آبادان بگذاريم چرا كه اين بازي و كسب سه امتياز براي باشگاه پرسپوليس و هواداران تيم حائز اهميت است.
وي ادامه داد: پيروزي مقابل نفت آبادان تا حدودي اين تيم را از حاشيه و بحران خارج ميكند و هواداران و بازيكنان اين تيم را به ادامه رقابت هاي ليگ اميدوار ميكند و ضمن اينكه آرامش نسبي در پرسپوليس حاكم مي شود.
پيوس افزود: با وجود اينكه تيم در بحران است درباره ي اظهارات مايلي كهن و استعفاي وي صحبتي نميكنم و به حاشيه هاي اين تيم دامن نمي زنم و نظر خود را مبني بر استعفاي مايلي كهن به بعد از بازي چهارشنبه دوم شهريور موكول مي كنم
-
بيانيه باشگاه پرسپوليس:
هواداران صبور باشند/ حمايت دلسوزانه سبب موفقيت است
باشگاه پرسپوليس تهران طي بيانيه اي به هواداران خود از آنها تقاضا كرد صبور باشند و با حمايت و تشويقشان به موفقيت اين تيم كمك كنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، با توجه به نتايجي كه تيم پرسپوليس در چهار هفته نخست ليگ يازدهم كسب كرد و بدنبال آن حواشي مربوط به انتخاب سرمربي اين تيم كه اعتراض هواداران به عملكرد پرسپوليس را به همراه داشت مديريت و كادر فني باشگاه فرهنگي پرسپوليس از هواداران درخواست كردند كه مانند گذشته از تيم محبوبشان حمايت كنند و تشويق هاي خالصانه خود را از اين تيم دريغ نكنند چرا كه حمايت هواداران تيم بازنده را به تيم پيروز ميدان تبديل مي كند و همانا حضور پرنشاط و مسئولانه در عرصه هاي مختلف و حمايت از تيم محبوب خود و نظارت دلسوزانه به عملكرد تيم از بزرگترين سرمايه هاي اين باشگاه محسوب مي شود و همين دلسوزي ها و حساسيت هايي كه هواداران تيزبين نسبت به عملكرد بازيكنان تيم دارد رسالتي سنگين بر دوش كادر فني مديران و بازيكنان است.
گفتني است، باشگاه از هواداران دلسوز خود در خواست كرد با دميدن روح مبارزه و پيروزي در كالبد تيم و تقويت و افزايش روحيه بازيكنان و كادر فني تيم را در جهت نيل به اهدافش كمك كنند و با تضعيف و نااميدي در اركان مختلف تيم فقط باعث مي شوند كه آرامش در باشگاه حاكم نشود. بدخواهان تيم پرسپوليس به هدفشان برسند.
شايان ذكر است، باشگاه پرسپوليس هواداران را به صبر دعوت كرد و قول قهرماني در اين فصل را به هواداران تيم داد و از تماشاگران تقاضا كرد با حسن نيت و هوشياري و اعتماد به كادر مديريت و فني اين تيم را در جهت رسيدن به قهرماني همياري كنند.
-
اختصاصي// کرماني مقدم:
مايلي کهن براي تصاحب صندلي استيلي، نقشه کشيده بود/ بايد استعفاي مايلي کهن را قبول کنند
پيشکسوت تيم پرسپوليس درباره صحبت هاي اخير مايلي کهن اظهار داشت: با صحبت هاي اخير مايلي کهن ذهن ها معطوف اين موضوع مي شود که وي خواهان صندلي استيلي است.
کرماني مقدم در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: با صحبت هايي که مايلي کهن درباره استيلي سرمربي تيم پرسپوليس انجام داده است به اين نتيجه مي رسم که وي قبل از بازي اين تيم مقابل نفت آّبادان با بيان اين موضوعات هدفي غير از به هم زدن آرامش پرسپوليس نداشته است.
گمان مي کنم مايلي کهن با مطرح کردن و بيان چنين مسائلي خواهان شکست اين تيم در مقابل نفت آبادان است تا با فشار هواداران روي کادرفني استيلي مجبور به استعفا شود تا با برکناري سرمربي به عنوان جانشين استيلي سرمربي تيم پرسپوليس باشد.
*مايلي کهن به جاي کمک، حاشيه ساز شده است
کرماني مقدم افزود: مايلي کهن با هدف کمک به تيم در باشگاه مشغول به فعاليت شده و باشگاه به منظور اينکه مايلي مي تواند به استيلي کمک کند تا با همياري يکديگر تيم را از بحران خارج شود وي را در سمت مدير فني پرسپوليس قرار داد.
پيشکسوت پرسپوليس تصريح کرد: متاسفانه مايلي کهن به جاي کمک به باشگاه با مطرح کردن صحبتهايي که لزوم بيان شدن نداشت به تيم بحران زده پرسپوليس لطمه ي بيشتري زد و به حاشيه هاي اطراف اين تيم دامن زد.
*با حضور استيلي،مايلي کهن کاره اي نيست
کرماني مقدم خاطرنشان کرد: همانطور که مدير فني در فوتبال دنيا وجود ندارد و اين سمت فقط مخصوص ايران است اين مسئله که مدير فني بدون هماهنگي و با سرمربي تيم، سرزمين برود و بازيکنان را تمرين دهد امري نادر است که مي توان گفت اين مسئله هم فقط در فوتبال ايران اتفاق مي افتد.
وي ادامه داد: با وجود حضور استيلي تمرين دادن وظيفه ي وي و جزء مسئوليت هاي سرمربي تيم مي باشد و رفتار مايلي کهن غير حرفه اي بوده است و دخالت در کار سرمربي تيم است.
*جوانگرايي فقط شعار است، مربيان جوان را نابود مي کنند
کرماني مقدم افزود: اين تيم نياز به آرامش و حمايت دارد و هميشه در رسانه ها و در محافل ورزش صحبت از فرصت دادن به مربيان جوان مي شود ولي متاسفانه زماني که يک مربي جوان هدايت يک تيم را برعهده مي گيرد به جاي حمايت دنبال فرصت مستقيم تا مربي جوان را از ميدان خارج کنيم.
وي تصريح کرد: بايد از استيلي حمايت شود تا عملکرد خوبي در پرسپوليس داشته باشد و اجازه دهند وي به کارش در اين تيم بزرگ ادامه دهد و با چند شکست و مساوي از تيم کنارش نگذاريم.
پيشکسوت فوتبال خاطرنشان کرد: هواداران و افرادي که ادعا دارند دلشان براي اين تيم مي سوزد بايد دست به دست هم بدهند تا تيم از بحران فشار خارج شود ولي متاسفانه هواداران به جاي اينکه از تيم حمايت کنند اين تيم را بيشتر وارد حاشيه مي کنند. در اين صورت ضرر اصلي متوجه مردم باشگاه است.
*مايلي کهن بايد سکوت کند
کرماني مقدم ادامه داد: از آن جايي که حضور مايلي کهن در باشگاه هيچ کمکي به حل مشکلات اخير پرسپوليس نکرد وي با سکوتش و مطرح نکردن مسائل ديگر کمک مهمي به آرامش تيم مي کند و مايلي کهن بايد تا زماني که پرسپوليس از حاشيه ها دور مي شود اظهار نظر و صحبتي انجام ندهد.
وي افزود: با قبول استعفاي مايلي کهن از سوي مسئولان باشگاه و با جدايي وي از پرسپوليس ،هواداران مي توانند اميدوار باشند که آرامش به پرسپوليس باز گردد و همان تيمي شود که از ابتداي فصل انتظارش را داشتند.
پيشکسوت پرسپوليس تصريح کرد: تيم پرسپوليس در اين فصل نسبت به سال گذشته از ابزارها و شرايط بهتري برخوردار است و اگر حاشيه هاي از تيم کم شود پرسپوليس به دوران اوجش باز مي گردد
-
درخشان؛كتاب پرسپوليس برايم بسته شده است
سرمربي تيم فوتبال شاهين بوشهر گفت: من فقط روي تيم خود يعني شاهين تمركز كرده ام و نه به پرسپوليس فكر مي كنم و نه اخبار اين تيم را دنبال مي كنم.
حميد درخشان سرمربي تيم فوتبال شاهين بوشهر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: دليلي ندارد كه بخواهم در مورد پرسپوليس صحبت كنم يا در مورد اين تيم فكر كنم چرا كه من نسبت به شاهين مسئوليت دارم نه پرسپوليس.
وي اضافه كرد: من فقط به عنوان هوادار آرزوي موفقيت براي پرسپوليس مي كنم و ديگر كار خاصي نخواهم كرد و نمي خواهم تمركز خود را از دست دهم.
درخشان در پايان گفت: شرايط تيم ما خوب است و اين هفته هم بايد به مصاف تيم صباي پرانگيزه برويم اميدوارم بتوانيم سه امتياز لازم از اين بازي را كسب كنيم
-
«ليدر» من درآوردي ترين واژه فوتبال ايران
کانون هواداری قرمزته : فوتبال ايران كم پديده عجيب و غريب و نادر ندارد. از قوانيني مانند سقف قرارداد و ممنوعيت دروازه بان خارجي گرفته تا پستي من درآوردي به نام «ليدر» كه در هيچ كجاي فوتبال حرفه اي دنيا وجود ندارد.
ورزش ايران و به خصوص فوتبال آنقدر زاويه و گوشه و حاشيه پررنگ تر از متن دارد كه هر تعداد مقاله و يادداشت در باب ناهنجاري هاي آن به رشته تحرير در آيد باز هم ذره اي از زواياي پيدا و پنهان آن را ردنمي كند.
موضوع تماشاگران و اتفاقاتي كه روي سكوي مي افتد و البته در اتفاقات درون زمين چمن هم تاثير بسزايي دارد، يكي از موارد نه چندان به هنجار فوتبال ما است. ليدر شخص ، عنوان، هوادار يا هر چيز ديگري است كه اين روزها چه بازيكنان و باشگاه ها بخواهند و چه نخواهند به بخش عمده اي از هواداران حاضر در ورزشگاه جهت مي دهند. جهتي كه شايد چندان مناسب نباشد هرچند منافع عده اي حفظ مي شود. در ادامه نگاهي به اين پديده كه مي توان برچسب «فقط در ايران» را بر آن زد خواهيم داشت
* ليدر كيست؟ (يا چيست!)
در ورزشگاه ها افرادي منتسب به باشگاه فدراسيون يا نهادي كه به نوعي با تيم داخل زمين در ارتباط هستند وجود دارند كه مي خواهند جو ورزشگاه و استاديوم تغيير دهند به نحوي كه آنچه نمي خواهند و نبايد، شنيده نشود. اين اشخاص كه در فوتبال ايران به نام ليدر شناخته مي شوند، معمولا از سوي باشگاه ها به اعتبار و قدرت مي رسند و در سوي مقابل وظيفه دارند حافظ منافع باشگاه در ورزشگاه باشند و البته در برخي موارد حتي توجيه هم نشده اند كه پا را از دايره اخلاق و قانون فراتر نگذارند. به راستي حفظ منافع مديران كه البته در فوتبال ايران بيشتر با لفظ «آقايان» از آن ها ياد مي شود. آنقدر ارزش دارد كه شخصيت و شان ديگر افراد شكسته شود تا حدي كه پاي اسطوره هاي فوتبال هم به آن باز شود. پاسخ به سوال اين پرسش فقط از مديراني بر مي آيد كه با بودجه ي بيت المال در اين راستا حركت كرده و از نبود قانون مشخص و صريح درباره ي اين مساله به نفع خود بهره برداري مي كنند.
* ليدر و توهين به شعور هواداران
حضور ليدر در ورزشگاه با هر عنوان و سمت و وظيفه اي كه باشد توهين غير مستقيم به فهم و شعور مردم و هواداران فوتبال است. كنترل شعارها و هدايت هواداران به يك جهت خاص كه البته سمت و سوي آن را ديگران تعيين مي كنند، ناگفته به اين معناست كه تماشاگر ما قوه تشخيص و تميز ندارد و نمي تواند بازي و بازيكن خوب را از بد تشخيص دهد و در نتيجه نياز به اشخاصي وجود دارد كه شعارهاي لازم و البته از پيش تعيين شده را به مغز هواداران تزريق كنند. دو دستگي هواداران در برخي بازي ها و به گوش رسيدن شعارهايي 180 درجه ضد و نقيض جز اين چه معناي ديگري مي تواند داشته باشد؟
* ليدر يا Leader به چه معناست؟
در جست وجوي معادل فارسي براي اين فعل (Lead) واژه هايي مانند هدايت كردن رهبري كردن، سوق دادن، راهنمايي كردن و ... به چشم مي خورد، اما به نظر مي رسد بايد واژه هايي مانند بيانيه خواندن ، درگير شدن تعرض كردن و قلدرمنشي را هم در فرهنگ لغت هاي جديد به معناي اين واژه اضافه كرد، چرا كه آنچه در ورزشگاه هاي ما رخ مي دهد به هيچ وجه با الفاظي مانند رهبر، هدايت كننده و ... همخواني ندارد كه اگر داشت وضعيت قطعا به اين گونه نمي بود. شايد يك دست كردن شعارها، كنترل خشم و هيجان و تشويق به اخلاق گرايي در بين مردم بتواند وظيفه اي قابل قبول و موجه براي اين قشر باشد. اما اقداماتي مانند شعار عليه افرادي خاص، انتشار بيانيه ، دامن زدن به اختلافات دروني باشگاه ها و حمايت صرف از مديران و مسئولان به قيمت دريافت پول جاي هيچ توجيهي را براي حمايت از اين افراد باقي نمي گذارد.
* در خارج از هم ليدر داريم؟ «"نه"»
وضعيت فوتبال در خارج و خصوصا كشورهاي اروپايي ـ با توجه به رشد و پيشينه ـ قطعا مي تواند سرمشق و الگويي باشد براي كشورهايي كه نه تنها تا قله موفقيت راه درازي دارند، بلكه در دامنه ها حركت نزولي را پيش گرفته اند. سرمشق گيري از وضعيت كشورهاي صاحب فوتبال اروپا نبايد فقط به مسايل فني و تاكتيكي محدود شود. موارد جانبي و حاشيه اي هم مي تواند الگويي براي پيشرفت باشد، چرا كه در رسيدن به موفقيت ـ در هر زمينه اي ـ قطعا تمام عوامل بايد دست به دست هم بدهند.خلاصه كلام اين كه فوتبال اروپا ليدر ندارد. نه ليدر و نه هيچ شخص ديگري كه چنين نقشي در ورزشگاه داشته باشد. هر چند سطح فرهنگ در ميان هواداران و اخلاق گرايي در ميان تماشاگران ما اختلاف معناداري با نمونه هاي خارجي دارد ، اما اين مساله كليت موضوع را از بين نمي برد.
وقتي در نبود يك پديده خاص در يك مجموعه اتفاق ناگواري نمي افتد نشان مي دهد كه آن پديده تاثيري در بهبود وضعيت نداشته است، چرا كه با خروج يك پديده تاثيرگذار از يك سيستم قطعا بايد كارايي و عملكرد مجموعه كاهش پيدا كند. نبود ليدر در اروپا و فوتبال قاره سبز دقيقا مصداق همين مطلب است. فوتبال در اروپا نه 10 سال و 20 سال كه نزديك به يك قرن در حال برگزاري است و با مشكل حادي ـ كه ليدر بتواند جلوگيري كند ـ روبرو نشده است، همين مطلب به تنهايي كافيست تا بتوان به راحتي قيد تعريف چنين پستي را در فوتبال ايران زد و ديگر حتي نيازي نيست به مضرات و مشكلاتي كه اين افراد در سال هاي اخير رقم زده اند كه آخرين آن به درگيري اسطوره فوتبال ايران در يكي از تيم هاي پرطرفدار پايتخت بر مي گردد، اشاره كرد.
* فلسفه تشويق چيست؟ تماشاگر واقعي كيست؟
در باب وضعيت حضور ليدرها در ايران بايد مسئله ديگري را زير نظر گرفت و آن نوع و فلسفه تشويق در ورزشگاه هاست كه در داخل در هر دو جنبه نقاط ضعف اساسي وجود دارد. هم درباره چرايي تشويق توسط هواداران و هم توجه به نوع تشويق كه در برخي موارد كاملا با روح ورزش در تضاد است.
در نگاهي به فلسفه تشويق و حضور تماشاگران در ورزشگاه اولين موضوعي كه به ذهن هر كسي مي رسد افزايش انگيزه روحيه و وضعيت روحي و رواني بازيكنان در زمين است چرا كه تحقيقات روان شناسي نشان مي دهد كه تشويق و ايجاد انگيزش در ميان افراد باعث بهبود عملكرد مي شود و حتي صرفا تحت مشاهده بودن مي تواند باعث تغيير در رفتار باشد. تشويق با اين ديد و از اين زاويه در ورزشگاه هاي ايران بسيار كم تحقق پيدا مي كند. همه ما از تشويق تماشاگران در ايران بيشتر چيزهايي مانند هو كردن، كري خواني، فحاشي اعتراض و شعارهاي بي منطق را در ذهن داريم تا تشويق مثبت و سازنده. حضور ليدرها در اين جو ناسالم شايد بتواند باعث يكسو شدن هواداران و جلوگيري از هرزه پراكني باشد. اما تجربه نشان داده ليدرها بيش از آن كه به فكر بهبود سطح اخلاقي تماشاگران در ورزشگاه ها باشند در انديشه منافع باشگاه ها و مديران هستند. جايي كه در آن استخدام شده و افرادي كه با حقوق گرفتن از آن ها امرار معاش مي كنند.
* از سرود باشگاه تا "حيا كن رها كن"
علاوه بر مشكلاتي كه درباره فرهنگ و فلسفه تشويق در تماشاگران ما وجود دارد، موضوع ديگري در ورزشگاه ما آزار دهنده است: نوع خاص تشويق و اين كه اغلب به صورت انفرادي و البته استفاده از الفاظ عجيب و غريب است. بيشتر شعارها و تشويق ها در ورزشگاه هاي داخل به صورت انفعالي وجود دارد يعني تماشاگر منتظر است تا يك بازيكن يك حركت خاص را انجام دهد تا صداي تشويق بلند شود و البته عكس اين قضيه هم صادق است كافيست حركت نابجايي توسط كسي صورت گيرد تا رخ دهد آن چه نبايد رخ دهد.
در مقايسه با كشورهاي خارجي اولين مسئله اي كه تفاوت را رقم مي زند شعار گروهي و تيمي و استفاده از اشعار، سرودها و جملات خاصي است كه براي باشگاه سمبل به شمار مي رود. در كشورهاي اروپايي به ندرت جمله و عبارت خاصي در حمد يا ذم فرد خاصي به گوش مي رسد حتي زماني كه كار به تشويق انفرادي مي رسد و تماشاگران شخص خاصي را مد نظر دارند (مثلا هنگام تعويض يا به ثمر رسيدن گل) با دست زدن و سر دادن هورا او را تشويق مي كنند. در سوي مقابل اوج نارضايتي نسبت به يك بازيكن يا مجموعه تيم به صورت سوت زدن يا حداكثر هو كردن نمود پيدا مي كند نه استفاده از بدترين عبارات و الفاظ!
اينجاست كه لزوم وجود پديده اي مانند ليدر كاملا از بين مي رود. پرواضح است كه دست زدن، تشويق كردن، به احترام كسي ايستادن و يا حتي خواندن سرود باشگاه نيازي به هماهنگي شخصي حقوق بگير به نام ليدر پيدا نمي كند.
* باشگاه و استخدام ليدر، آسان ترين كار ممكن فرهنگي
باشگاه هاي ايراني كه اغلب عبارت فرهنگي را پيش از ورزشي در نام خود يدك مي كشند، براي بهبود وضعيت تماشاگران و جو ورزشگاه ها آسان ترين كار ممكن را پيش گرفته اند؛ استخدام افرادي كه در قبال گرفتن حقوق باز باشگاه خواسته هاي مديران را انجام مي دهند. تا به بهانه كسب رضايت منافع عده اي خاص به تنش ها و اختلافات دروني دامن بزنند و در اين راه توجهي به شان و جايگاه و كسوت افرادي كه مقابل شان قرار گرفته اند، ندارند.
باشگاه ها براي رسيدن به اهداف مورد نظر خود و حفظ منافع شان مي توانند كارهاي اصولي تري به جاي استخدام ليدر انجام دهند. كارهايي كه شايد نياز به سرمايه گذاري و صرف وقت و انرژي داشته باشد اما مطمئنا در دراز مدت بسيار بهتر جواب خواهد داد. تشكيل كانون هواداري و صدور كارت، برپايي مراسم فرهنگي در باشگاه براي هواداران كه منجر به بالا رفتن سطح فكري و فرهنگي تماشاگر مي شود، مطمئنا بهتر از استخدام چند انسان نه چندان خوش رفتار و ظاهر الصلاح مي تواند به مثبت شدن جو سكوها بينجامد.
تا زماني كه باشگاه ها نتوانند يا نخواهند براي حل هر مشكلي از پول استفاده كنند دو دستگي ها، اعتراض ها و اختلافات دروني وجود خواهد داشت و در اين ميان كسي جز مديران همان باشگاه ضرر نخواهند كرد. مديران با توجه و وجهه اجتماعي و شهرتي كه در جامعه دارند به دلايل مختلف نمي توانند آن گونه كه دوست دارند به اظهار نظر يا رفتار كنند و نمي خواهند شخصيت واقعي شان روشن شود بهترين كار جز استخدام يك واسطه براي انتقال افكار و انديشه ها چه مي تواند باشد، به گونه اي كه آبروي صاحب منصبان هم حفظ شود؟ اين واسطه همان ليدر فوتبال ايران است.
حضور پديده ي ليدر در فوتبال ايران از هر جنبه و منظري، چه فني و چه حاشيه اي، اگر نگوييم مضر است حداقل سودي به دنبال ندارد. پديده اي من درآوردي كه در سال هاي اخير بيشترين بخش اخبار حاشيه اي و جنجالي را خصوصا در باشگاه هاي پرحاشيه به دنبال داشته است به اميد روزي كه ديگر از مربي، مدير يا بازيكني نشويم كه " به هواداران ما خط داده بودند...!"
-
اشگاه استقلال رسما اعلام کرد؛
محمد نصرتي طبق قانون بايد تمام غرامتش را بپردازد
محمد نصرتي مدافع تيم پرسپوليس که در ابتداي فصل قرار داد داخلي با مسئولين استقلال امضا کرد اما به يکباره با پرسپوليس قرارداد رسمي به امضا رساند از سوي مسولين در فدراسيون ناچار به پرداخت غرامت 50 درصد از قراردادش را است و در اين مورد باشگاه استقلال حاضر به همکاري وي با باشگاه پرسپوليس نيستند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ، محمد نصرتي مدافع تيم پرسپوليس مورد غصب مسئولين و سرپرست باشگاه استقلال قرار گرفته است به همين دليل باشگاه استقلال رسما اعلام کرده که اين بازيکن بايد تا ريال آخر غرامتش را به استقلال پرداخت کند زيرا وي تخلف انجام داده است و به همين دليل بايد به مسئولين استقلال پاسخگو باشد.
گفتني است ، مسئولين پرسپوليس اعلام کردند غرامت نصرتي را پرداخت مي کنند اما در انتظار مذاکره با مسولين استقلال و علي فتح الزاده هستند اما باشگاه استقلال قرار نيست در اين مورد به نصرتي تخفيف بدهد زيرا اقدام وي از سوي اين باشگاه غير اصولي و غير حرفه اي عنوان شده است.
-
دلخوري شديد مجتبي شيري
سايت گل ـ خط خوردن مجتبي شيري مدافع پرسپوليس از فهرست 18نفره باعث عصبانيت اين مدافع باتجربه شيرازي شده است.
شيري كه فصل گذشته در اكثر بازيهاي پرسپوليس حضور داشت با وجود جدايي برادر در پرسپوليس ماند تا در فصل جديد خيلي زود نيمكتنشين بشود. خط خوردن او از فهرست 18نفره در حالي است كه شيث رضايي ديگر بازيكن پرسپوليس هم امشب نيمكتنشين خواهد بود.
با توجه به اينكه در دفعات قبلي اعتراض به تصميمات سرمربي در پرسپوليس جواب داده است بايد در انتظار حضور شيري در بازي آينده در ميان بازيكنان بود مگر اينكه اينبار حميد استيلي تصميم بگيرد طور ديگري با بازيكنان معترضش برخورد كند