-
مصاحبه عمران زاده
عمران زاده: الاهلى را مثل بازى رفت مى بريم
حنيف عمران زاده، اعتقاد به پيروزى استقلال مقابل الاهلى دارد تا به قول خودش آبى ها با خيالى راحت به مرحله بعد صعود كنند.
• تمرينات استقلال ۲ روز تعطيل بود. به اندازه كافى استراحت كرديد؟
- اين تعطيلات براى ما لازم بود چرا كه تيم خسته بود و ۲ روز استراحت مى توانست خيلى به ما كمك كند. با اين تعطيلات الان شرايط روحى ما خيلى خوب است تا با آمادگى به مصاف الاهلى برويم.
• الاهلى در مصاف با استقلال ۴ بازيكن خود را دراختيار ندارد. همين كار شما را آسان مى كند. درست است؟
- ما الاهلى را با حضور همين ۴ بازيكن اصلى اش شكست داديم و به همين دليل برايمان فرقى نداشت كه اين نفرات حضور داشته باشند يا نه.
• فكر مى كنى الاهلى را شكست دهيد؟
- ما نياز به ۳ امتياز اين بازى داريم چرا كه رقابت در گروه ما فشرده است و هر لغزشى به معناى حذف از آسيا است. ما الاهلى را مى بريم تا به عنوان تيم اول گروه صعود كنيم.
• چقدر از الاهلى شناخت داريد؟
- ما مى دانيم كه عرب ها چطور بازى مى كنند و با توجه به بازى كه در دور رفت داشتيم نقاط ضعف و قوت اين تيم را مى شناسيم تا با تكيه بر اين شناخت به دنبال غلبه بر حريف خود باشيم. البته حضور هوادارانمان در استاديوم هم خيلى مهم است چرا كه اگر آن ها حضورى پر رنگ تر در استاديوم داشته باشند شرايط هم براى پيروزى استقلال بيشتر مهيا مى شود.
-
مصاحبه برهانى
برهانى: حرفه اى هستم و مشكلى با نيمكت نشينى ندارم
آرش برهانى مقابل صبا براى استقلال گل زد. اگر چه در آن بازى استقلال بازنده شد اما حداقل همان يك گل مى تواند براى برهانى مفيد واقع شود تا وى باز هم به تركيب ثابت راه پيدا كند.
• باخت مقابل صبا كار استقلال را در ادامه ليگ سخت كرد
- تيم ما براى اين بازى واقعاً خسته بود، ما تازه از قطر برگشته بوديم و هنوز خستگى سفر و بازى با الغرافه را احساس مى كرديم. اگر خسته نبوديم حتماً صبا را شكست مى داديم.
• خودت هم بعد از چند هفته نيمكت نشينى ثابت بازى كردى!
- خب اين نظر كادر فنى بود و من هم اساس تصميم آن ها به ميدان رفتم و دوست داشتم و وقتى گل بزنم كه تيمم برنده باشد.
• اگر دوباره نيمكت نشين شوى چه اتفاقى مى افتد؟
- من مشكلى با اين مساله ندارم. بعنى هيچ وقت هم نداشتم و در كل تابع نظر كادر فنى هستم. اگر آن ها به من ميدان دهند.
• به دنبال مثمر ثمر بودن هستم اگر هم نه كه براى موفقيت تيم دعا مى كنم.
• يعنى واقعاً با نيمكت نشينى مشكلى ندارى؟
- بازيكن بايد حرفه اى فكر كند. من حرفه اى هستم و به نظر كادر فنى احترام مى گذارم. حتماً مربيان بيشتر از هر كسى خواهان موفقيت تيم هستند.
• بايد به مصاف الاهلى برويد چقدر از اين تيم شناخت داريد؟
- الاهلى تيم خوب و آماده اى است و به خوبى روى زمين فوتبال بازى مى كند. مطمئناً ما هم براى پيروزى مقابل آن كار آسانى را پيشرو نداريم.
• پيروزى در اين ديدار با كدام تيم است؟
- استقلال پتانسيل شكست دادن الاهلى را دارد و ما مى توانيم با بهره مندى از ميزبانى مان الاهلى را شكست دهيم تا عيدى واقعى را در اين بازى به هوادارانمان بدهيم.
-
مصاحبه مجيدى
از بقيه بازيكنان عقب افتادم
مجيدى: راه گلزنى به الاهلى را بلدم
فرهاد مجيدى با ۴ گلى كه در ليگ قهرمانان آسيا به ثمر رسانده، خود را به عنوان يكى از مدعيان آقاى گلى در اين رقابت ها مطرح كرده است. او در بازى با الاهلى هم اميد اول استقلالى هاست. مصاحبه با وى را در ادامه بخوانيد:
• به دليل مصدوميت بازى با صبا را از دست دادى. الان شرايطت چطور است؟
- مصدوميتم تا حدود زيادى رفع شده و همه هدفم اين است كه به شرايط ايده آل گذشته برگردم.
• آسيب ديدگى و غيبت در تمرينات باعث افتت نشده؟
- به هرحال چند روز غيبت در تمرينات باعث عقب افتادگيم نسبت به ديگر بازيكنان تيم شده اما تلاشم را ۲ برابر مى كنم تا با آمادگى تمام در بازى هاى بعدى به ميدان بروم.
• يعنى مشكلى براى به ميدان رفتن مقابل الاهلى ندارى؟
- نه از لحاظ مصدوميت كه مشكلى ندارم و اتفاقاً خودم را مهياى اين بازى مى كنم تا با عملكرد خوب بتوانم انتظارات هواداران را برآورده كنم.
• استقلال مى تواند الاهلى را شكست دهد؟
- ما در بازى رفت كه برنده شديم و به همين دليل از حريف خود شناخت كافى داريم اما با اين وجود برد در دور رفت ضمانت كننده پيروزى در بازى برگشت نيست. بايد با تمام قوا به مصاف الاهلى برويم تا با پيروزى اين بازى به عنوان تيم اول به دور بعد صعود كنيم.
• در اين بازى هم گل مى زنى؟
- من نوع بازى عرب ها را به خوبى مى شناسم و بلدم كه چطور به اين تيم ها گل بزنم. اگر در بازى هفته آينده هم فرصت خوبى نصيبم شد از آن استفاده مى كنم تا باعث خوشحالى هواداران استقلال شوم.
• فكر مى كنى هواداران در اين بازى استقبال خوبى داشته باشند؟
- هواداران ما هميشه عشق و علاقه شان را به استقلال ثابت كرده اند. آنها هيچ وقت براى تيم كم نگذاشته اند و به همين خاطر من مطمئنم در بازى با الاهلى هم هواداران به استاديوم بيايند و با حمايت گرم خود باعث پيروزى ما شوند.
-
مصاحبه نامجو مطلق
نامجو مطلق: قهرمانى سپاهان قطعى نيست
مجيد نامجو مطلق شرايط استقلال را براى بازى با الاهلى مطلوب و البته باخت تيمش مقابل صبا را مربوط به خستگى آبى ها مى داند. مربى استقلال معتقد است كه تيم آبى مى تواند به عنوان صدرنشين صعود كننده به مرحله بعد خود را معرفى كند. گفت وگوى ما با وى را بخوانيد:
• شرايط استقلال چطور است؟
- بد نيست. با توجه به فاصله زمانى كه ما تا بازى با الاهلى داريم فرصت كافى براى آماده سازى تيم وجود دارد تا بدون خستگى و فشار خود را مهياى بازى هاى آسيايى كنيم.
• استقلال مقابل صبا بازى برده را به باخت تبديل كرد. چرا؟
- چون بچه هاى ما خسته بودند و ناى دويدن نداشتند. از دقيقه ۶۰ محسن يوسفى مى گفت من هيچ جا را نمى بينم، هر كارى را براى تعويق اين بازى انجام داديم اما نشد كه نشد. اين بازى فرصت خوبى بود تا استقلال خودش را بالا بكشد اما با وجود خستگى كه داشتيم ۳ امتياز را از تيم گرفت. الان هم كارى نمى توان كرد و به گذشته هم ديگر فكر نمى كنيم. هنوز فرصت براى جبران باقى است و ما به همين فكر مى كنيم.
• الاهلى بعد از شكستى كه مقابل استقلال داشت در بازى هاى بعد خوب نتيجه گرفت. با اين حساب مى توانيد باز هم اين تيم را شكست دهيد؟
- حتى روزى هم كه ما الاهلى را شكست داديم مى دانستيم تيم قدرتمندى است. الاهلى تيم قوى و با توانمندى هاى زياد است و به همين دليل ما كار سختى را مقابل آن تيم پيش رو داريم. البته در باد غرور بردمان در عربستان نمى خوابيم و حتماً با حساب و برنامه ريزى كار مى كنيم.
نقاط ضعف و قوت حريفمان را مى شناسيم تا در اين ديدار هم به دنبال پيروزى باشيم.
• اگر الاهلى را ببريد مى توانيد به عنوان تيم اول صعود كنيد؟
- همه هدف ما برد در اين بازى است تا با برد مقابل الاهلى به دور بعد صعود كنيم. مطمئناً اگر به عنوان تيم اول صعود كنيم شرايط بهتر خواهد بود چرا كه مى توانيم با بهره گيرى از ميزبانى به مراحل بعدى صعود كنيم.
• تماشاگران استقلال اصولاً استقبال كمى از بازى هاى تيم شان دارند. دليلش چيست؟
- تماشاگران ما در بازى با الغرافه حضورى پر رنگ در استاديوم داشتند و ما اميدواريم در بازى با الاهلى هم همينطور باشد. مطمئناً استقلال اگر نتايج بهترى كسب كند، پاى هواداران هم بيشتر به استاديوم باز مى شود و ما منتظر چنين اتفاقى هستيم.
• قهرمان ليگ چه تيمى مى شود؟
- سخت است كه از الان در مورد آن حرف بزنيم. بازى ها فشرده و سخت است و مطمئناً توانايى تيم ها در بازى هاى باقى مانده كمتر مى شود. بنابراين ما نمى توانيم بگوييم كدام تيم قهرمان پايان فصل است.
• اما خيلى ها معتقد به قهرمانى سپاهان هستند؟
- از لحاظ جدول و كيفيت امتيازات همينطور است اما باز هم به قطعيت نمى توان گفت سپاهان قهرمان است.
۴ هفته به پايان ليگ باقى مانده و هر اتفاقى ممكن است صورت بگيرد. شايد يك تيم در ۴ بازى باقى مانده اش بازنده يا برنده باشد. به همين دليل است كه مى گويم از الان نمى توان قهرمان پايان فصل راپيش بينى كرد.
• كادر فنى استقلال براى فصل آينده ليستى را به مدير عامل داده است؟
- من در جريان اين مساله نيستم.
چرا كه الان تمام فكر و ذكر ما معطوف به بازى هاى آسيايى است نه فصل آينده؛ به همين دليل تمام تلاشمان را به كار مى گيريم تا در آسيا از حيثيت استقلال دفاع كنيم.
• اگر مرفاوى سرمربى فصل بعد استقلال باشد، شما هم در تيم مى مانيد؟
- الان كه خيلى زود است بخواهيم حرف بزنيم. بهتر است در اين مورد هيچ صحبتى نشود تا فصل به پايان برسد.
-
برهانی:فقط یک موقعیت داشتم
درباره بازگشت به ترکیب صحبت کن.
من در روزهایی هم که نیمکت نشین بودم سعی میکردم بهترین تمرین را انجام دهم و هرگز کمکاری نکنم.بالاخره هم بانظراقا صمدبرگشتم.
چرا هافبک ها نتوانستند تو را به خوبی تغذیه کنند؟
دربازی با صبا کل تیم خوب بازی نکرد.بچه های ما واقعاخسته بودندوشرایط ایده ال نداشتند اگرروز خوب استقلال بود بااختلاف چندگل صبا را میبردیم به نظر من سازمان لیگ باید به ما کمک میکرد وبازی را به تعویق می انداخت.امیدوارم در ادامه بازی های لیگ دیگر دچار این مشکل نشویم
فکر میکنی با عملکردی که مقابل صبا داشتی باز هم فیکس باشی؟
وظیفه من تمرین کردن است و بازی کردن یا نکردنم نظر کادر فنی است من درمقابل صبا خوب بازی کردم اما وقتی تیم می بازد بازی کسی به چشم نمی اید
درباره بازی با الاهلی چه صحبتی داری؟
بازی سختی داریم اگر میخواهیم به عنوان تیم اول صعودکنیم باید الاهلی را ببریم.نباید فکر کنیم که کار صعودمان تمام شده و الاهلی را دست کم بگیریم.انها به دنبال انتقام گرفتن از استقلال هستند و باید حواسمان را جمع کنیم تا در ورزشگاه ازادی سه امتیاز را بگیریم
در بازی رفت غایب بودی برای این بازی چقدر انگیزه داری؟
خیلی دوست دارم بازی کنم و غیبتم را در بازی رفت را جبران کنم دفاع الاهلی کند است و من میتوانم با سرعتم این دفاع را اذیت کنم.ازنظر روحی و جسمی کاملا اماده هستم و فکر میکنم اگر به میدان بروم بازی خوبی ارائه دهم
-
مصاحبه جباري
هرگز نخواستهام پول مفت از كسي بگيرم
جباري: حاضر بودم اين ارقام را نگيرم اما بازي كنم
استقلال خودش مرا خواست و قراردادم را تمديد كرد
پس از بالا گرفتن بحث بازي كردن و نكردنهاي مجتبي جباري طي يكي، دو هفته آغازين سال جديد حال و احوال اين بازيكن به رغم گوشهنشين بودن نقل برخي محافل رسانهاي بود. آنچنان كه برخي با پرداختن به مدت زمان حضور جباري در استقلال و ميزان زمان بازيهايش براي اين تيم و برعكس آن ، مصدوميتش به نوعي او و فوتبالش را به چالش كشيدند. اين سوژه دستمايه ستون كاريكاتور يكي، دو روز پيش روزنامه ما هم بود كه واكنش «مجتبي» استقلال را در پي داشت او طي تماسي با دفتر نشريه (گل) نسبت به اين شرايط واكنش نشان دهد. جباري البته براي دعوا و بحث تلفن نزده بود بلكه بابت نگرانياش از ذهنيت احتمالي ايجاد شده براي علاقمندان به فوتبال حرف داشت. او معتقد بود مبادا چنين پرداختهايي به موضوع قرارداد بستن و بازي نكردنهايش به نحوي ديگر از سوي فوتبالدوستان تعبير شود.
الان تو از چه چيزي ناراحتي از ما يا ...؟
خير! من به طور كلي از شرايطي كه برايم رقم خورده ناراضي هستم. باور كنيد حاضر بودم با مبلغي كمتر از اين قرارداد ببندم يا اين پول را به فوتباليستي ديگر بدهم اما آن فرد جاي من مصدوم ميشد و من ميتوانستم بازي كنم. من فوتباليست هستم و با توپ به آرامش ميرسم و اين طبيعي است كه اگر بتوانم فوتبال بازي كنم و در تيمم بدرخشم براي فصل بعد ميتوانم شرايط بهتري را براي تمديد قراردادم در نظر بگيرم. پس ميبينيد كه من شخصا از اين بابت ناراحتم و نميخواهم اينگونه تعبير شود كه جباري فقط قرارداد ميبندد كه برود در خانه استراحت كند و پول مفت بگيرد و پايش را روي آن يكي بيندازد و تخمه بكشند.
اما غير از اين كه ميگويي هم رخ نداده است و الان دو، سه فصلي هست كه با شرايطي مشابه اين روبهرو ميشوي و خواسته و ناخواسته مدتهاي طولاني دور از ميادين هستي و طبق قراردادت پول كاملت را هم ميگيري آن وقت توقع داري روزنامهها چه چيزي را منعكس كنند وقتي همه اين رخدادها جزو بديهيات است و نميتوان آن را كتمان كرد.
باور كنيد من خيلي كم روزنامه ميخوانم و كلا نميدانم هدف از كار روزنامهنگاري چيست. همانطور كه شما (روزنامهنگارها) هم قطعا نميتوانيد درك كنيد كه ما فوتباليستها در دوران مصدوميت چه شرايط دشواري را تحمل ميكنيم. باور كنيد دور از ميادين بودن و پول گرفتن هرگز خوشايند نيست. شما فكر ميكنيد درد من فقط درد آسيبديدگي زانو بوده است؟ خير! من هزار تا درد ديگر دارم كه با اين مصدوميت برايم به وجود ميآيند.
همانطور كه شايد ما از حال و احوال تو اطلاعات كافي نداشته باشيم قطعا تو و امثال تو هم از شرايط شغلي ما روزنامهنگاران مطلع نيستيد و نميدانيد وقتي دهها تماس تلفني و اساماس در مورد حال و احوال خودت به دستمان ميرسد بايد به نوعي پاسخگوي مخاطبانمان باشيم و اين يعني هر بار از زاويهاي جديد به موضوع جباري نگاه كردن چرا كه قطعا نميتوان يك خبر را به يك شيوه نگارش كرد و اينها همه از خلاقيت جامعه رسانهاي است. با اين همه حالا شرايطت چطور است. به الاهلي ميرسي؟
قطعا ميرسم و دكتر نوروزي مجوز بازيام را صادر كرده است.
براي چند دقيقه؟
قطعا نميتوانم 90 دقيقه به ميدان بروم و بايد آرام آرام به فرم مطلوب دست پيدا كنم. يك فوتباليست تا بخواهد پس از مصدوميت به دوران اوج خود برگردد گاهي چند سال زمان لازم است. اين وقفهها خيلي روي كار ما تاثير منفي ميگذارد.
به فصل بعد فكر كردهاي؟ آيا با استقلال ميماني؟
هنوز تصميم قطعيام را با باشگاه در ميان نگذاشتهام اما در كل دوست دارم براي استقلالي كه اين همه طرفدار دارد بازي كنم و به نوعي دوريام از تيم در فصل جاري را جبران كنم. هر چند كه اعتقاد دارم به استقلال بدهكار نيستم. چون من در تمرينات اين تيم مصدوم شدهام و نبودنم به خواست خودم نبوده است اما با اين همه احساس ديني دارم كه دوست دارم در فصل بعد آن را به استقلال ادا كنم.
از باشگاه و مديرانش رضايت داري؟ خواستههاي تو را برآورده كردهاند؟
صددرصد. چون برخلاف آنچه به نظر ميرسد يك بازيكن براي باشگاه فقط به اندازه مبلغ قرارداد هزينه ندارد بلكه
هزينههاي مختلفي بابت تدارك بازيكنان بر دوش باشگاه است كه آنها را به همان امكانات تعبير ميكنند.
الان وضعيت زانوهايت خوب است؟
دكتر نوروزي كه ok داده است.
كدام زانويت ضعيف بود كه مجبور شدي از ديگري پيوند بگيري؟
ببينيد در كل من چون پاهايم پرانتزي است هرگاه فشار بيش از حد به زانويم وارد شود دچار چنين مشكلي ميشوم.
تاكنون چند بار پاهايت را جراحي كردهاي؟
از ابتداي ليگ برتر پنج مرتبه زانوهايم را جراحي كردهام.
فكر كنم غير از تو فقط محرم نويدكيا اين تعداد جراحي را داشته است؟
شايد محرم تنها كسي باشد كه شرايط مرا درك ميكند و ميبيند كه باز هم سپاهان خواهان به خدمت گرفتنش است. پس وقتي يك باشگاه يك بازيكن را ميخواهد او را با همه شرايطش ميپذيرد. ضمن اينكه من قبل از پيوستنم به استقلال در فصل جاري تست پزشكي دادم و هيچ مشكلي نداشتم اما كف دستم را بو نكرده بودم كه دچار مصدوميت ميشوم و رباط پاره ميكنم. اين طبيعت خريد كردن است و هر كس هر وسيلهاي كه دوست دارد را براي خانه يا محل كارش خريدار ميكند و هر اتفاقي ممكن است پس از آن رخ بدهد. اين در مورد باشگاه استقلال و من هم صدق ميكند و قطعا آنها هم مرا ميخواستند كه حاضر شدند با من قرارداد ببيندند.
گفتي در اين مدت از نظر روحي هم خسته شدي. براي اينكه با اين مشكلات (روحي) مقابله كني چه تدبيري انديشيده بودي؟
كلاس زبان ميرفتم و با پيشكسوتان فوتبال حرف ميزدم. خلاصه سرم را به اشكال مختلف گرم ميكنم تا احساس خستگي زياد بر من اثر نكند هر چند كه نميشد كاري كرد.
به مغازهات در بازار موبايل انصاري هم ميرفتي؟
تا زماني كه جلسات فيزيوتراپيهايم كم بود بيشتر سر ميزدم اما اخيرا كمتر فرصت ميكنم آنجا باشم.
آنجا را كه نخريدهاي؟
خير. هيچ مغازهاي در آن بازار فروشي نيست.
حالا در بازار موبايل براي خودت اسم و رسمي هم دست و پا كردهاي يا نه؟
با كمك بچههايي كه در آن مغازه با من همكاري ميكنند سعي كردهايم تا به عنوان يك فروشگاه خوب و نه مغازه يك فوتباليست شناخته شده ارايه دهنده گوشيهاي تلفن مطلوب مشتريان باشيم و تقريبا ميتوانم بگويم از آن كارم هم راضي هستم.
-
مصاحبه مرفاوى
فرهاد مصدوم هم نميشد بازياش نميدادم
مرفاوي: نميدانم فصل بعد ميمانم يا ميروم
... اميدوارم برنامه سازمان ليگ عمدي نباشد
موفقيت در ليگ قهرمانان آسيا كه چندان هم براي استقلال دور از ذهن نيست به اعتقاد خيليها تنها شانس مرفاوي براي تداوم حضور در نيمكت اين تيم خواهد بود. خيليها ماندن مرفاوي را در گرو اين بازيها ميدانند. صمد خود از اين موضوع غافل نيست. او در عين حال كه بسيار بيتفاوت به نظر ميرسد اما از درون با زيركي بسياري به آينده كاري خود فكر ميكند. صمد در ليگ و جام حذفي خوششانس نبود. شايد ليگ قهرمانان آسيا عرصهاي باشد براي عرض اندام مرفاوي! آيا اينگونه خواهد شد؟ صمد كه تا قبل از بازي با صباي قم توانسته بود با شكستناپذيري استقلال در 3 هفته اخير ليگ و نتايج مطلوبش در ليگ قهرمانان آسيا شگفتيساز بشود به آينده خوشبين است. گفتوگوي ما با سرمربي استقلال از بازي با صباي قم شروع شد و آرام آرام مسير متفاوتي به خود گرفت.
■ ■ ■
بعد از باخت مقابل صباي قم به نظر نميرسد اوضاع و احوال خوبي داشته باشيد.
■ (قدريمكث ميكند) نه! اوضاع و احوال ما بد نيست. بالاخره اتفاق در فوتبال رخ ميدهد.
محكم حرف نميزنيد آقاي مرفاوي؟!
■ نه چيزي نيست. بالاخره جام باشگاههاي آسيا هم هست.
استقلال ميتوانست با شكست صباي قم شانس خود را براي دومي افزايش بدهد، اما نشد.
■ بله، من هم قبول دارم اما فوتبال قابل پيشبيني نيست. وقتي برنامهريزي درست نباشد همه ضربه ميخورند. همان طور كه ديديد استقلال قرباني برنامه سازمان ليگ شد.
چرا سازمان ليگ با درخواست شما موافقت نكرد؟
■ آقاي عزيزمحمدي خودش تا 2 صبح با ما در فرودگاه قطر بود و ديد كه بچهها چقدر لطمه خوردند. ساعت خواب ما به هم ريخته بود و بچهها روي زمين خوابيده بودند. ما فرداي آن بازي به تهران رسيديم و حداقل 48 ساعت زمان ميخواستيم تا به شرايط عادي برسيم اما بلافاصله بعد از آن بازي رفتيم قم و مقابل صبا قرار گرفتيم.
...و بعد از بازي با صباي قم دوباره ليگ تعطيل شد.
■ اتفاقا سوال من هم همين است. معني اين همه تعطيلي و اين همه فشردگي چيست؟ اگر مسوولان سازمان ليگ نميتوانند درست برنامهريزي كنند اجازه بدهند جوانترها جايشان را بگيرند. من اميدوارم اين برنامههايي كه همگي به ضرر استقلال است عمدي نباشد.
به لحاظ كيفي هم مشكلاتي در فوتبال ما به وجود ميآيد...
■ يكي از اين مشكلات فني ضعف تيم ملي است. به اعتقاد من بزرگترين لطمه را فوتبال ملي ما ميبيند. اگر بازيكنان در شرايط مطلوبتري وارد مسابقات ليگ بشوند بهتر ميتوانند بازي كنند و در نتيجه فوتبال ما رشد ميكند. همه حرف من اين است كه فوتبال ما از اين برنامهريزي ضرر ميكند و نه چيز ديگري...
در عين حال عدهاي معتقدند باز هم استقلال ميتوانست صبا را شكست بدهد.
■ بله ما هم مقصر هستيم اما عوامل ديگر هم تاثيرگذار هستند. شما به بازيهاي تيمهاي آسيايي در هفتهاي كه گذشت نگاه كنيد. استقلال، ذوبآهن و سپاهان در دقايق پاياني از حريف گل خوردند. آيا دليل اين موضوع خستگي نيست؟ ما كه بارسلونا و منچستريونايتد نيستيم كه تحمل اين فشردگي را داشته باشيم. آنها شرايط فوتبالشان با ما خيلي فرق ميكند.
برنامه شما براي آينده چيست؟
■ در اين چند روز تعطيلي بايد براي بازي با الاهلي عربستان تمرين كنيم. هدف ما ابتدا صعود از اين گروه است و بايد با همه وجود مقابل الاهلي قرار بگيريم.
آقاي پورحيدري ميگفت استقلال بهترين تيم غرب آسيا است.
■ ما پتانسيل خودمان را باور داريم اما قبل از اينكه كارهاي بزرگتري در ليگ قهرمانان آسيا انجام بدهيم ميبايست از گروهمان صعود كنيم. من قدم به قدم جلو ميروم و فكر ميكنم.
قبول داريد آيندهكاريتان در استقلال با ليگ قهرمانان گره خورده است؟
■ (قدري مكث ميكند) من هيچ وقت چسبيده به صندلي نبودم. هميشه گفتهام براي خدمت به استقلال آماده هستم. فعلا به آن روز فكر نميكنم...
راجع به آينده و فصل بعد صحبتي با شما نشده؟
■ نه، هيچ صحبتي نشده است. آينده كاريام در استقلال نامشخص است.
خودتان هم به اين فكر نكرديد كه دوست داريد در استقلال بمانيد يا برويد؟
■ هميشه خدمتگزار استقلال بودم اما به جرات ميگويم كه به آن موضوع هم فكر نكردم. شايد در روزهاي آتي بهتر بتوان در اين باره حرف زد.
اگر شما را نخواستند چه؟
■ اين حق طبيعي آنها است كه درباره كادر فني هر تصميمي كه صلاح ميدانند بگيرند اما اين دليل نميشود كه من حمايتهايشان را فراموش كنم و اگر روزي گفتند برو عليهشان حرف بزنم. من از اين اخلاقها ندارم. حرفهاي فكر ميكنم و هميشه موفقيت استقلال را آرزو كردهام.
...يكي از سوالهايي كه اين روزها در رسانهها وجود دارد اين است كه چرا شما بدنساز نداريد.
■ بله، من هم چند روزي هست اين انتقادها را ميشنوم. در پاسخ به اين انتقادها بايد بگويم تيمي كه هر 4 روز يك بار بازي ميكند نيازي به بدنساز ندارد. آيا ما ميتوانيم در اين بازه زماني كوتاه بدنسازي كنيم؟ بدنسازي براي ابتداي فصل است، وقتي كه حداقل 2 ماه فرصت داشته باشيد.
پس ريشه اين مصدوميتها كجا است؟
■ براي مثال شكوري را نام ميبرم. پارگي رباط او چه ربطي به بدنسازي داشت؟ اين مصدوميت كاملا شخصي است. فرهاد مجيدي هم با كشيدگي ران روبرو شده بود. من ميخواستم او مقابل صبا استراحت كند. حتي اگر مصدوم هم نبود به او استراحت ميدادم.
اما در قبال خسرو اين كار را انجام نميدهيد.
■ انجام ميدهم اما شما نميبينيد. اگر سري به تمرينها بزنيد ميبينيد كه خسرو در بعضي از جلسات سبكتر از سايرين تمرين ميكند. يعني من اينطور ميخواهم. اين كارها مديريت درون تيمي است و البته جواب هم داده است.
آقاي مرفاوي وقت شما را زياد نميگيريم. ميخواهيم حرف پايانيتان را بشنويم.
■ به اميد خدا 25 فروردين روز پرشكوهي براي ما خواهد بود. بايد آن روز مقابل ديدگان هوادارانمان جشن صعود بگيريم. من هم از هواداران ميخواهم مثل بازي با الغرافه با حضور خود همه را شگفتزده كنند...
-
مصاحبه مجيدى
مذاكره اى با الجزيره نداشته ام
مجيدى: خبر اختلافم با هيات مديره استقلال صحت ندارد
فرهاد مجيدى كاپيتان استقلال در اين فصل بى ترديد يكى از بهترين بازيكنان ليگ ايران بوده كه نقش تعيين كننده اى هم در صدر نشينى آبى پوشان در گروه اول ليگ قهرمانان آسيا داشته است. مجيدى اما باوجود بازى هاى خوبى كه در اين فصل انجام داده است، در رسانه ها كمتر ديده مى شود.با اين حال او هميشه يكى از سوژه هاى رسانه ها است و هر از چند گاهى خبرهايى در مورد او مطرح مى شود تا ستاره استقلال را از سكوت خارج كند. گفت وگو با وى را بخوانيد: • چرا بازهم سكوت كرديد و كمتر حرف مى زنيد؟
- اينطور راحت هستم و
نمى خواهم زياد در رسانه ها باشم. دوست دارم براى تيمم تمركز داشته باشم و در زمين خوب بازى كنم.
• در مورد شرايط استقلال حرف مى زنيد؟
- شرايط خوبى داريم و آماده هستيم تا با ارائه بازى خوب در روز چهارشنبه الاهلى را شكست دهيم تا همچنان در صدر جدول باقى بمانيم.
• شرايط جدول در گروه يك ليگ قهرمانان خيلى حساس است و با يك نتيجه جاى تيم ها تغيير مى كند.فكر مى كنيد استقلال صعودش قطعى است؟
- دقيقا همين طور است كه مى گوييد. به غير از الجزيره۳، تيم ديگر شانس يكسانى براى صعود دارند.در بازى هاى ۳ امتيازى اختلاف يك يا ۲ امتياز بسيار كم است و به هيچ وجه حاشيه امنيت خوبى براى ما نخواهد بود. بازى روز چهارشنبه براى استقلال اهميت زيادى دارد و اگر اين بازى را با برد به پايان برسانيم مى توانيم به صعود اميدوار شويم.
• تا چه اندازه اميدوار هستيد الاهلى عربستان را شكست دهيد؟
- ۹۹ درصد برد براى ماست چون در خانه بازى مى كنيم و در بازى رفت نشان داديم كه برترى كاملى نسبت به اين تيم داريم.ما در خانه تيم متفاوتى هستيم و در مقابل تماشاگرانمان تيمى به سختى
مى تواند از استقلال امتياز بگيرد.در شرايط عادى و روى كاغذ ۹۹ درصد استقلال برنده اين بازى است اما فوتبال بازى غير قابل پيش بينى است و اميدوارم در بازى با الاهلى بدشانسى نياوريم.
• شما با ۴ گل نفر دوم جدول گلزنان ليگ قهرمانان آسيا هستيد و داسيلوا مهاجم برزيلى السد قطر با ۵ گل در صدر قرار دارد. يك گل فاصله زيادى نيست،چقدر اميدوارى آقاى گل اين جام شوى؟
- بدون اغراق مى گويم كه برايم حضور در بين بهترين گلزنان ليگ قهرمانان مهم نيست و برايم صعود استقلال اهميت دارد. ما يك تيم هستيم و به موفقيت تيم فكر مى كنيم . برايم رسيدن به صدر گلزنان ليگ قهرمانان و آقاى گلى آسيا الويت نيست و اهميتى ندارد.
• در خبرها عنوان شد كه باشگاه الجزيره امارات خواهان شماست و پس از چند روز اين خبر تكذيب شد.خودتان در اين مورد حرف مى زنيد؟
- من هيچ اطلاعى از اين خبر ندارم و هيچ مذاكره اى هم با من نشده است. تا به امروز هيچ تيمى با من مذاكره نكرده است و نمى دانم اين خبر از كجا آمده . خبر مذاكره با من را مطرح كردند و خودشان هم تكذيب كردند در حالى كه من هيچ اطلاعى از اين خبر نداشتم.
• برخى رسانه ها از اختلاف شما و هيات مديره استقلال خبر دادند و عنوان كرده اند شما به دليل حمايت از مرفاوى با هيات مديره اختلاف پيدا كرده ايد.
- چنين خبرى صحت ندارد.من بازيكن استقلال هستم و براى اين تيم بازى مى كنم. براى من خوب بازى كردن در استقلال اهميت دارد و اين كار را براى هر مربى كه روى نيمكت استقلال بنشيند انجام مى دهم. اكنون هم مربى استقلال آقاى مرفاوى هستند و آرزو دارم دركنارهم براى استقلال مفيد باشيم.
• تا چند سال ديگر مى خواهيد بازى كنيد؟
- در مورد اين مساله فكر نكردم.
• بعد از پايان دوران بازيگرى مى خواهيد مربيگرى كنيد؟
- در مورد اين مساله هم فكر نكردم اما بيشتر دوست دارم كار اجرايى انجام دهم
-
مصاحبه فكرى
صمد را نبايد دست كم بگيريم
فكرى: گروه آسيا ضعيف تر از پارسال بود و نتيجه گرفت
محمود فكرى معتقد است كه حريفان استقلال امسال در ليگ قهرمانان آسيا نسبت به پارسال ضعيف تر بوده اند و به همين دليل آبى پوشان تهرانى در اين تورنمنت نتيجه بهترى گرفته اند. او عملكرد استقلال در آسيا را خوب و در ليگ و جام حذفى بد ارزيابى مى كند. در ادامه گفت وگو با وى را بخوانيد:
• اوضاع استقلال را چطور مى بينيد؟
- اوضاع فعلى استقلال هم خوب است و هم بد، استقلال در آسيا خوب نتيجه گرفت و احتمال صعود از گروهش خيلى زياد است اما در ليگ و جام حذفى نتايج خوبى نگرفتند. در جام حذفى حذف شدند و در ليگ هم تا حالا نتايج زياد خوبى نگرفته اند به خصوص در ليگ كه در كورس قهرمانى نيستند، با استرس كمتر نتايج بهترى مى توانستند بگيرند. سال گذشته استرس قهرمانى بود و در آسيا روى تيم تأثير گذاشته بود.
• اين دوگانگى در نتايج به خاطر چيست؟
- بازى هاى آسيايى امسال استقلال نسبت به سال قبل راحت تر بود. استقلال در بازى اول خود خوب كار كرد و نتيجه گرفت كه درخشش محمدى در آن بازى يكى از شانس هاى بردشان بود اما به هر حال در بازى اول ۳ امتياز را گرفتند و استرس كم شد و همين روند را ادامه دادند. استقلال امسال سر گروه بود و تيم هاى همگروهش يك مقدار نسبت به پارسال ضعيف تر بودند. فصل گذشته ۲ تيم همگروه استقلال تا ۴ تيم نهايى مسابقات رفتند و كار خيلى سخت بود اما امسال گروه استقلال يك مقدار راحت تر بود و آنها خيلى خوب نتيجه گرفتند. استقلال در ليگ خوب نتيجه نگرفت اما در آسيا خوب بود و از شانس خودش نهايت استفاده را برد.
• فكر مى كرديد صمد مرفاوى در آسيا چنين نتايجى بگيرد؟
- استقلال تيم كوچكى نيست و نفرات و امكانات خوبى در اختيار دارد. استقلال تيم بزرگى است و تا ۲ سال پيش لقب بهترين تيم آسيا را داشت و الان هم نفرات خيلى خوبى دارد. صمد خودش زمانى كه بازى مى كرد، بازيكن خوب و اسمى بود و تجربه مربيگرى هم به اندازه كافى دارد. صمد را نبايد دست كم بگيريم چون تجربه لازم را دارد و توانسته نتايج خوبى بگيرد.
• استقلال در اين فصل سهميه آسيايى مى گيرد؟
- با توجه به اينكه در كورس قهرمانى نيستند و استرس ندارند، مى توانند نتايج بهترى بگيرند. تيم هاى مقابل استقلال هم انگيزه بازى با تيم صدر جدول را ندارند و اين انگيزه را مقابل سپاهان و ذوب آهن دارند و انگيزه مضاعفى مقابل آنها دارند. استقلال مى تواند خيلى راحت تر بازى كند و نتايج بهترى بگيرد و به سهميه آسيا برسد چون الان جزو ۴ تيم اول جدول است. پرسپوليس در جام حذفى است و شانس قهرمانى در اين مسابقات را دارد و به همين دليل استقلال مى تواند سوم بشود تا سهميه آسيايى بگيرد.
• كدام تيم قهرمان ليگ مى شود؟
- سپاهان شانس خيلى بيشترى نسبت به بقيه دارد اما ذوب آهن هم اميد به قهرمانى دارد و مى تواند از اين بابت باعث استرس سپاهان شود اما در نهايت فكر مى كنم سپاهان قهرمان مى شود.
-
مصاحبه مجيدى
ميخواهم به بازي با الاهلي فكر كنم
فرهاد مجيدي: پيشنهاد الجزيره دروغ است
ايران ورزشي - فرهاد يكي از بهترينهاي ليگ نهم است! هيچ كس نميتواند منكر اين ادعا شود كه فرهاد در فصل جاري يكي از بهترينها بود. بازيهاي خوب او در ليگ برتر و مهمتر از آن ليگ قهرمانان آسيا سبب شده تيمهاي اماراتي بار ديگر سراغ او بيايند. يكي از اين تيمها الجزيره امارات است، تيمي كه براي جذب ستارهها حتي حاضر است ميليونها يورو هزينه كند. فرهاد مجيدي، پيرامون اين پيشنهاد بار ديگر مورد توجه رسانهها قرار گرفته است آيا او فصل بعد از استقلال جدا ميشود؟
خيليها دوست دارند بدانند اوضاع كنوني استقلال در آستانه بازي با الاهلي عربستان چگونه است؟
شرايط خوبي داريم و آماده هستيم با ارائه بازي خوب در روز چهارشنبه الاهلي را شكست دهيم تا همچنان در صدر جدول باقي بمانيم. ما الان تمرينهاي منظمي را پشت سر ميگذاريم و از لحاظ رواني هم بسيار آمادهايم.
شرايط جدول در گروه يك ليگ قهرمانان خيلي حساس است و با يك بازي جاي تيمها تغيير ميكند.فكر ميكنيد استقلال صعودش قطعي است؟
دقيقا همين طور است كه ميگوييد. به غير از الجزيره،سه تيم ديگر شانس يكساني براي صعود دارند.در بازيهاي سه امتيازي اختلاف يك يا دو امتياز بسيار كم است و به هيچ وجه حاشيه امنيت خوبي براي ما نخواهد بود. بازي روز چهارشنبه براي استقلال اهميت زيادي دارد و اگر اين بازي را با برد به پايان برسانيم ميتوانيم به صعود اميدوار شويم.
اگر بخواهي تيم پيروز ميدان را نام ببري چقدر به استقلال شانس ميدهي؟
99 درصد ما پيروز هستيم! چون در خانه بازي ميكنيم و در بازي رفت نشان داديم كه برتري كاملي نسبت به اين تيم داريم. ما در خانه تيم متفاوتي هستيم و مقابل تماشاگرانمان حريفان آسيايي به سختي ميتوانند از استقلال امتياز بگيرند. در شرايط عادي و روي كاغذ 99 درصد استقلال برنده اين بازي است اما فوتبال بازي غير قابل پيش بيني است و اميدوارم در بازي با الاهلي بدشانسي نياوريم هرچند كه معتقدم حريفان آسيايي در آزادي هيچ شانسي ندارند.
داسيلوا مهاجم برزيلي السد قطر با پنج گل در صدر گلزنان آسيايي قرار دارد. يك گل فاصله زيادي نيست،چقدر اميدواري آقاي گل اين جام شوي؟
بدون اغراق ميگويم كه حضور در بين بهترين گلزنان ليگ قهرمانان چندان اهميت ندارد اما صعود استقلال اهميت بيشتري برايم دارد. ما يك تيم هستيم و به موفقيت تيم فكر ميكنيم. برايم رسيدن به صدر گلزنان ليگ قهرمانان و آقاي گلي آسيا اولويت نيست و اهميتي ندارد.
در خبرها عنوان شد كه باشگاه الجزيره امارات خواهان شماست و پس از چند روز اين خبر تكذيب شد. خودت در اين باره حرف ميزني؟
من هيچ اطلاعي از اين خبر ندارم و هيچ مذاكرهاي هم با من نشده است. تا به امروز تيمي با من مذاكره نكرده است و نميدانم اين خبر از كجا آمده . خبر مذاكره با من را مطرح كردند و خودشان هم تكذيب كردند در حالي كه من هيچ اطلاعي از اين خبر نداشتم. خبر پيوستنم به الجزيره دروغ است.
يعني از استقلال جدا نميشوي؟
من هنوز نميدانم تا كي ميخواهم فوتبال بازي كنم. فكر ميكنم اگر الان تمركزمان را بر بازي با الاهلي بگذاريم خيلي بهتر است.
كشيدگي ران پايت برطرف شده؟
بله، شكر خدا الان در شرايط مطلوبي قرار دارم. از امروز تمرينهاي گروهيام را شروع ميكنم.
حرف خاصي با هواداران داري؟
اميدوارم مثل هميشه بيايند و البته ما هم آنها را خوشحال به خانههايشان بفرستيم. چهارشنبه همراه با هواداران جشن صعود ميگيريم...