-
مصاحبه مبعلی
مبعلي: اين هفته نوبت گلزني من است
خبرگزاري فارس: هافبك تيم فوتبال استقلال گفت: به هواداران قول ميدهم اين هفته نوبت گلزني من است.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
به گزارش خبرگزاري فارس، ايمان مبعلي پس از پيروزي مقابل راهآهن در گفت و گو با سايت باشگاه استقلال صحبت هاي زير را مطرح كرد:
* به پيروزي ارزشمندي مقابل راهآهن دست پيدا كرديد. بازي چطور بود؟
خيلي راضيكننده نبود. بايد بيشتر از اين گل ميزديم. مهمتر از هر چيز، سه امتياز بود كه خدا را شكر به آن دست پيدا كرديم.
* راهآهن هم مقابل استقلال خوب ظاهر شد. قبول داري؟
حريف ما تيم خوبي بود. مربي جوان آن يعني مهدي تارتار كار ما را سختتر كرده بود؛ اما هدف ما چيزي جز پيروزي نبود كه به آن رسيديم.
*حاشيههاي اخيري كه براي استقلال ساخته و پرداخته كرده بودند، چه تاثيري روي تيم گذاشت؟
همين حاشيهها كار ما را براي بازي با راهآهن خيلي سخت كرده بود. در دو هفته اخير خيليها ميخواستند استقلال را خراب كنند؛ اما بچهها هوشيار بودند و خود را وارد قضايا نكردند تا به نتيجه برسيم.
*پرويز مظلومي گفته بود، از راه دور گلزني كنيد؟
بله، پرويزخان تاكيد داشت به سمت دروازهبان راهآهن شوت بزنيم. در تمرينات هم شوتزني را خيلي تمرين كرديم كه خوشبختانه ميلاد توانست دروازه حريف را باز كند.
* گل ميداودي خيلي استثنايي بود.
اعتقاد دارم گل ميلاد پلياستيشني بود و كمنظير.
* ميلاد كه خوب از راه دور گلزني ميكند. نوبت تو كي ميرسد؟
گلزني من هم به زودي شروع ميشود. اصلا از همين پنجشنبه گل ميزنم.
* يعني مقابل تيم استان خودت گل ميزني؟
بله، براي گلزني مقابل صنعت نفت برنامه دارم. چهارشنبه تولدم است و ميخواهم يك روز بعد از تولدم براي استقلال گل بزنم. هواداران منتظر گلزني من باشند.
-
مصاخبه پورحیدری
پورحيدري: مشكلي براي مصاحبه بازيكنان وجود ندارد
خبرگزاري فارس: سرپرست تيم فوتبال استقلال گفت: اگر فتحاللهزاده دستور دهد، بازيكنان براي مصاحبه مشكل ندارند.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
به گزارش خبرگزاري فارس، منصور پورحيدري گفت: كادر فني از راهآهن شناخت خوبي داشت؛ ولي در نيمه اول عملكرد خوبي نداشتيم. هرچند ميتوانستيم در همان نيمه به گل برسيم. در نيمه دوم كاملا متفاوت بوديم و با تغيير سيستمي كه داديم، توانستيم جريان بازي را عوض كنيم.
وي ادامه داد: آن چيز كه بيشتر مايه اميدواري است، اين است كه در روز بد خود نيز ميتوانيم چندين موقعيت مسلم گلزني ايجاد كنيم. در هر صورت، در روزهاي گذشته بازيهاي سختي را انجام داده بوديم و خستگي بازيكنان طبيعي بود.
وي اظهار داشت: در مورد مصاحبه نكردن پس از بازي هم بايد بگويم آنچه برايم اهميت دارد، منافع استقلال است. به دنبال آرامش هستيم. خوشحالم استقلال در آرامش است و نتايج خوبي ميگيرد. اگر ادعاي حرفهاي بودن داريم، بايد از يك جا شروع كنيم.
پورحيدري افزود: اگر امكانات فراهم شود و فتحاللهزاده به عنوان مسئول تيم دستور دهند، مشكلي براي مصاحبه بازيكنان البته در چارچوب رعايت قواعد و اخلاق وجود ندارد. متاسفانه عده قليلي وجود دارند كه با سوالات خود سعي دارند افراد را مقابل يكديگر قرار دهند. هرگز چنين اجازهاي را به بازيكنان استقلال نميدهم و در صورت مشاهده آن، شديداً برخورد خواهم كرد.
-
مصاحبه طالب لو
طالبلو: نميتوانند ايراد فني بگيرند، موضوع قهر و پيراهن را مطرح ميكنند
خبرگزاري فارس: دروازهبان استقلال گفت: برخي افراد كه نميتوانند از نظر فني نقدي به عملكردم داشته باشند موضوع قهر و پيراهنم را مطرح ميكنند.
وحيد طالبلو در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس در خصوص حضورش در تركيب و ساير مسائل مربوط به استقلال صحبتهاي زير را مطرح كرد:
* به عنوان اولين سؤال چرا در دربي بازي نكردي؟
- بعد از دو بازي مقابل مس كرمان و سايپا كه به گفته كادر فني خوب كار كردم در بازي با صبا نيمكت نشين شدم و باتوجه به اينكه رسم بر اين است كه هر كس در بازي قبل از دربي در تركيب باشد در اين مسابقه حساس هم فيكس خواهد بود اين اتفاق براي من افتاد. حالا هم مشكلي ندارم و آن مسئله تمام شده است. خدا را شكر ميكنم كه به شرايط آرماني برگشتهام و حاصل تلاش و زحماتي را كه از ابتداي فصل به دنبال آن بودم گرفتهام.
* يعني نسبت به گذشته يا فصل قبل تلاشت بيشتر شده است؟
- واقعا بايد بگوم كه از تمام خوشيهاي زندگيام زدهام. شبها ساعت 10 ميخوابم و صبحها ساعت 6 صبح از خواب بلند شده و تمرين ميكنم. به خاطر هدفي كه دارم زندگيام را حرفهايتر از قبل برنامه ريزي كردم و تمام تمركزم را معطوف اين كردم كه به هدف ابتداي فصلم برسم.
* اين هدف چه چيزي است كه اينقدر از رسيدن به آن صحبت ميكني؟
- از ابتداي فصل گفتم هدفم اين است كه در تيم خود جايگاهم را پس بگيرم و با تيم ملي در جام ملتهاي آسيا حضور داشته باشم. با حمايتهاي مظلومي به تيم ملي بازميگردم.
* در طول بازي ديروز چند بار مطرح شد كه وحيد طالب لو به خاطر قهر پس از دربي در تركيب استقلال قرار گرفته است؟
- فكر ميكنم آقاي مظلومي بهترين صحبت را در اين مورد انجام داد و من هم حرف ايشان را تأييد ميكنم. جا دارد قبل از پاسخ دادن به سؤال شما از حمايتهاي پرويز مظلومي تشكر كنم و مطمئن هستم كه ايشان به من كمك خواهند كرد كه به جايگاه اصليام بازگردم و در تيم ملي شرايط خوبي را تجربه كنم. همانطور كه سرمربي تيم استقلال گفت، هر كس در تيم ما قهر كند نه تنها فيكس نميشود بلكه جايي در تركيب نخواهد داشت. اگر اين گونه بود كه تمام بازيكنان قهر ميكردند و از اين ترفند استفاده ميكردند. هنگامي كه نزد آقاي فتح الله زاده رفتم آقاي پورحيدري حضور داشت و صحبتهايي را با اين دو عزيز در ميان گذاشتم. اين صحبتها ربطي به دربي نداشت و بيشتر در خصوص مسائل كلي فوتبال صحبت كرده بوديم.
سرپرست باشگاه استقلال نصيحتهاي پدرانه به من انجام داد. ايشان هميشه خير و صلاح من را خواستهاند و سعي كردهاند در شرايط سخت و شرايط خوب به من كمك كند. باز هم تأكيد ميكنم غيبت آن روز من در تمرين استقلال پس از دربي تنها به دليل مسائل شخصي بود و قهري در كار نيست.
* رابطهات با كادر فني استقلال چگونه است؟ به نظر ميرسد موجبات اعتماد مظلومي را فراهم كردهاي؟
- همان زماني كه بازي نميكردم ارتباط خوبي با كادر فني تيم استقلال داشتم. علاوه بر ايشان با آقاي حجازي كه يكي از اسطورههاي باشگاه استقلال هستند رابطهاي صميمانه داشتم و از آنجا كه اين شخصيت خاك اين باشگاه را خورده است و به گردن تمام بازيكنان حق دارد سعي كردم مسئوليتي را كه بر گردن دارم به نحو احسن انجام داده و در نهايت احترام براي تيمم مثمر ثمر باشم.
در اين بين جا دارد از زحمات آقاي حسين ترابپور نيز تشكر كنم كه تمرينات به روزي را براي ما در نظر ميگيرد و باعث ايجاد رقابت بهتر بين من و محمد محمدي شدهاند.
* يكي از بحثهايي كه در اين دو هفته مطرح شده پيراهني است كه در بازيها به تن مي كني. ظاهرا همه از اين پيراهن ايراد ميگيرند.
- فكر ميكنم در اين خصوص شيطنتهايي انجام ميشود و برخيها با مطرح كردن اين صحبتها ميخواهند افكار عمومي را منحرف كنند چون در سه بازي اخير خوب كار كردهام و از اصل قضيه كه مسائل فني است چيزي نصيب آقايان نميشود به لباس و قهر پرداختهاند كه ذهن طرفداران استقلال به مسائل ديگري معطوف شود اما توجهي به اين صحبتها ندارم و تمام تمركزم به تمرين و بازيها است. ايراد پيراهن جزء وظايف داوران است كه خوشبختانه در اين سه مسابقه هيچ كس ايرادي از آن نگرفت و با توجه به اينكه از نظر خودم اين لباس قشنگ است باز هم آن را مي پوشم. بايد بگويم اين پيراهن توسط شركت آل اشپورت به بازيكنان داده شده و همخواني با لباس بازيكنان تيم ما و تيمهاي داوري ندارد.
* مهدي تارتار در پايان مسابقه ديروز از عملكرد فني تو حمايت كرد و فكر ميكنم استقلال در اين مسابقه مستحق برد نبود.
- آقاي تارتار به من لطف داشتند و جاي دارد به وي تبريك بگويم و مطمئن هستم اين شكست چيزي از ارزشهاي ايشان و تيم خوبش كم نخواهد كرد. بايد به زحمات آقاي كربكندي اشاره كنيم كه تيم خوبي را براي راه آهن جمع آوري كرد و آقاي تارتار راه ايشان را ادامه داد. خوشبختانه اين تيم عملكرد چشمگيري داشت و هميشه گفتهام كه مقابل راه آهن پيروز شدن كار بسيار سختي است. آنها در بازي ديروز خيلي ما را اذيت كردند و بسيار با برنامه و تاكتيكي بازي كردند كه نشان از پيشرفت اين تيم از ابتداي فصل دارد.
* و به عنوان آخرين سؤال در خصوص بازي در آبادان صحبت كن؟
- بازي در اين شهر سخت و دشوار خواهد بود درست مثل تمام بازي هاي ما در ليگ برتر. با توجه به اينكه صدرنشيني ليگ را تجربه كردهايم مسئوليت ما سنگين است و مطمئن باشيد براي كسب سه امتياز پا به اين بازي خواهيم گذاشت.
-
مصاحبه پورحیدری
اين استقلال هنوز به زمان نياز دارد
سرپرست و مديرفني تيم فوتبال استقلال با ابراز خرسندي از عملکرد اين تيم در ليگ برتر گفت: با وجود صعود به صدرجدول بازهم اعتقاد دارم تيم استقلال نياز به زمان دارد تا به آن تيمي تبديل شود که ما مي خواهيم. منصور پورحيدري در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بيان اين مطلب در خصوص ديدار استقلال مقابل راه آهن شهرري گفت: بازي دشواري را پشت سر گذاشتيم. راه آهن يکي از تيمهاي خوب ليگ برتر است که متاثر از تغييراتي که در کادر فني اين تيم اعمال شده، توانسته بود طي هفتههاي گذشته نتايج خوبي کسب کند.
وي در ادامه افزود: تيم استقلال بازيهاي سختي را پشت سر گذاشته و بازيکنان تيم ما خيلي تحت فشار بودند. ما براي رسيدن به صدر جدول بايد در اين بازي به پيروزي مي رسيديم که از اين بابت فشار و استرس بازيکنان بيشتر مي شد. معتقدم نيمه اول ديدار مقابل راه آهن خوب نبوديم و نتوانستيم آنطور که بايد و شايد روي دروازه حريف فشار بياوريم. با وجود اينکه چندان خوب بازي نکرديم اما يکي، دو موقعيت خوب گلزني را در نيمه اول از دست داديم.
مديرفني تيم فوتبال استقلال تهران خاطر نشان کرد: با وجود بازي نه چندان خوب در نيمه اول آن چيزي که به چشم آمد تلاش، همدلي و ارتباط مناسب کادر فني با بازيکنان بود. خوشبختانه در نيمه دوم با تغييراتي که آقاي مظلومي در ترکيب تيم به وجود آورد، عملکرد بازيکنان بهتر و بهتر شد. در اين نيمه يک گل زديم و چند شانس گلزني را از دست داديم. به عقيده من بازي راه آهن و استقلال دو نيمه متفاوت داشت که در نهايت با تلاش و همدلي بازيکنان توانستيم آن را به سود خود تمام کنيم.
"استقلال با وجود کاستيها و مشکلات فراوان براي حضور در دهمين دوره ليگ برتر تدارک ديده شد، آيا در ابتداي راه فکر مي کرديد تيمتان در هفته سيزدهم ليگ برتر صدرنشين شده و يکي از مدعيان جدي قهرماني در نيم فصل شود؟"، پورحيدري در پاسخ به اين پرسش خبرنگار مهر، گفت: همانطور که اشاره کرديد، فصل را خيلي سخت شروع کرديم. امروز هم از من در مورد استقلال سئوال مي کنند و مانند روزهاي ابتدايي فصل تاکيد دارم به اين تيم بايد زمان و فرصت بدهيم.
وي افزود: رسيدن به انسجام تيمي، همدلي بيشتر بازيکنان و مربيان، رسيدن بازيکنان آسيب ديده و ... باعث شده تا استقلال هفته به هفته بهتر بازي کرده و نتيجه بگيرد. اعتقاد دارم استقلال بازهم نياز به زمان دارد. تعطيلات نيم فصل بهترين زمان براي ماست تا تمرينات با حضور تمامي بازيکنان برگزار و انسجام تيمي ما بيشتر شود. با اين همدلي و تلاشي که من در بازيکنان استقلال مي بينم، دستيابي به موفقيتهاي بيشتر دور از دسترس نيست.
سرپرست تيم فوتبال استقلال در خصوص ممانعت از گفتگوي بازيکنان اين تيم با رسانهها پس از ديدارهاي ليگ برتر گفت: واقعيت اين است که ما نه دنبال جبهه گيري هستيم و نه مي خواهيم اذيت و آزاري داشته باشيم. بازيکن در زمين مسابقه تحت فشار است و پس از مسابقه ممکن است، اظهاراتي داشته باشد که به خودش و باشگاهش ضربه بزند. متاسفانه برخي سئوالات خبرنگاران حاشيهاي و مشکل ساز است و براي بازيکن و باشگاه تبعات دارد.
وي ادامه داد: از سوي ديگر در ورزشگاههاي کشور يک محل مناسب براي گفتگوي رسانه ها با بازيکنان پس از خروج از رختکن پيش بيني نشده است. مسئولان ورزشگاهها بايد محلي را براي اين کار تدارک ببينند تا کارها بهتر پيش برود. متاسفانه شرايط به گونهاي نيست که بتوانيم امکان گفتگوي بازيکنان با رسانهها را فراهم کنيم.
پورحيدري در پاسخ به اين پرسش که "ايده ممانعت از گفتگوي بازيکنان با رسانهها توسط شما (سرپرست تيم) طراحي شده يا اينکه سرپرست باشگاه، علي فتح الله زاده، روي اجراي آن تاکيد داشته است؟"، گفت: من از سرپرست باشگاه درخواست کردم چنين کاري انجام شود. با اين حال اگر آقاي فتح الله زاده نظري غير از اين داشته باشد در تصميم خود تجديد نظر خواهيم کرد، چرا که ايشان مسئول باشگاه هستند و براي اجراي تصميمات مختار!
-
مصاحبه فتح اله زاده
قهرماني استقلال واعظ متعلق به من است
احساس کردم خودم قهرمان شدم! کادر فني آن تيم هم مال من بود. چه چيزي در آن تيم عوض شده بود؟ همه ابزار را من فراهم کردم. اگر آن مديريت قدرت پهلواني و قهرماني داشت استقلال فصل نهم سوم نميشد. آن تيم حتي ميتوانست دو جام هم بگيرد. انتقاد نباشد هيچ پيشرفتي حاصل نميشود. البته انتقادهاي زرد و هدفدار را قبول ندارم اما معتقدم انتقاد سالم و سازنده باعث رشد فوتبال و به طور کلي ورزش خواهد شد.» اين اولين جملهاي بود که حاجي در ابتداي دو ساعت بحث و گفتوگويمان به زبان آورد. حاجي نشان ميداد خودش را براي هر گونه انتقادي آماده کرده و از همين لحظه آغازين ميخواهد دستت را براي يک چالش پر دامنه باز بگذارد، انصافا همين گونه هم شد. هر ابهامي در ذهن بود و هر سوالي گوشه مخيلهات باقي مانده بود را مقابل حاجي گذاشتيم و او با آرامش خاصي به اين سوالات پاسخ داد...
اساس اين گفتوگوي دو ساعته از آنجا شکل گرفت که ميخواستيم بدانيم پروسه رفتن فتحاللهزاده در روزهاي آغازين فصل هشتم و آن ماجراهاي فصل هفتم چگونه شکل گرفت و مهمتر از آن چه مسائلي باعث شد تا او دوباره مديريت باشگاه استقلال را عهدهدار شود. اين گفتوگوي 2 ساعته متفاوت با آن مصاحبههايي است که از ابتداي اين فصل تاکنون از حاجي ديديم. سوالها و پاسخهايي که شايد تا امروز به رشته تحرير نيامده باشد. به جرات ميتوان گفت تا امروز فتحاللهزاده درباره ريز اتفاقات آن فصل که سبب جدايياش شد حرفي نزده بود اما گذر زمان فتحاللهزاده را ترغيب کرد تا پيرامون آن مسائل حرفهايي بزند. هر چند که ميدانيم باز هم بسياري از حقايق نزد او مکتوم مانده و اين تنها گوشهاي از آن پنهان ماندههاي وجود فتحاللهزاده است.
تفاوت فتحاللهزاده امروز با آن مديري که فصل هفتم در باشگاه استقلال حضور داشت و در نهايت هم برکنار شد در چه ويژگيهايي است؟
- مسائل علمي اضافه شده به صنعت فوتبال در من تاثيرگذار بوده. مثل ساير دوستان دنبال مسائل علمي روز فوتبال بودم اما يک حرکت شاخصي که امروز در باشگاه اتفاق افتاده اين است که مسووليت بر عهده يک نفر خواهد بود. ديگر تصميمگيريها مشورتي نيست و پيشرفت سريعتر اتفاق ميافتد.
از اينکه کارها به عهده يک نفر نهاده شده به عنوان يک حرکت شاخص ياد ميکنيد، آيا اين براي شما دردسرساز نخواهد شد؟
- يکسري محسنات و يکسري مضرات دارد. وقتي مسووليت انتخاب معاونان به عهده خودم گذاشته شده اين براي آينده باشگاه خيلي بهتر است. ضررش هم اين است که انسان هميشه به يک همراه و همدم نياز دارد که الان اينگونه نيست اما فکر ميکنم سيستم باشگاهداري را اگر بخواهيم مدرنتر ببينيم يک شخص تصميم ميگيرد. اگر بخواهم مثال بزنم بايد از استيلآذين ياد کنم. به نوعي ما هم مالک باشگاه استقلال شديم. يعني اختيارات يک مالک را داريم و قدرتمان بيشتر شده. در يک کلام ميتوانم بگويم مشکلي احساس نميکنم.
اما اين پاسخ با حرف شما که ميگوييد دنبال مسائل علمي فوتبال هستم تناقض دارد، چون مديريت نوين فوتبال انفرادي انجام نميشود و يک گروه براي پيشبرد اهداف تلاش ميکند.
- تناقض دارد اما در عمل تناقض ندارد. وقتي شما مالکيت باشگاه را داري يعني تصميم گيرنده اصلي هستي. بنابراين وقتي يک نفر تصميم ميگيرد يعني کارها بر اساس تفکرات او جلو ميرود و ديگر اعضا بايد تمکين کنند. ما نميتوانيم سيستم تيمداري کشورهاي اروپايي را با ايران مقايسه کنيم چون در اين تيمها معمولا اعضاي هيات مديره سهامدار هستند اما در ايران هيچ اعضاي هيات مديرهاي سهامدار نيستند. يعني سهامداران خود براي باشگاه پول خرج ميکنند. به جرات ميتوانم بگويم آرامشي که امروز در استقلال حاکم است هيچ وقت وجود نداشته.
شما به نوعي سعي کرديد اين خلأ را با به کارگيري پيشکسوتان در سطوح مختلف باشگاه پر کنيد همينطور است؟
- بله، آقايان پورحيدري، حجازي، مظلومي، فکري و فريبا جزو بزرگان استقلال هستند. البته اين بدان معنا نيست که مرداني مانند کارو حقورديان، علي جباري، فرزامي و حسن روشن را از ياد ببريم. گروهي که امروز کنار هم قرار دارند سعي ميکنند به بهترين شکل ممکن ما را کمک کنند. آنها حمايت خوبي از يکديگر هم دارند. براي مثال وقتي مظلومي ايرادي دارد، حجازي از او دفاع ميکند يا پورحيدري وسط ميآيد و مدافع کادر فني ميشود. اينها عزيزان ما هستند و بزرگتر از آنها در استقلال نداريم. چه کسي ميتواند منکر بزرگي حجازي شود و حجازي به نظر من امپراتور است! هر چند که دوستان رسانهاي ما معتقد بودند من نميتوانم اين گروه را کنار هم جمع کنم.
ميخواهيم قدري به عقبتر برويم. چرا اين تعامل مطلوبي که شما از آن ياد ميکنيد فصل هفتم ايجاد نشد؟ شما در شرايطي ابتداي فصل هشتم استقلال را ترک کرديد که بسياري از مسائل مبهم ماند.
- حرف نزدم چون نميخواستم استقلال عزيزم لطمه بخورد. برکناري من يک پروژه بود. يک عده وقتي ديدند من آن تيم فصل هشتم را خوب بستم پروژهاي تعريف کردند تا من بروم. آن ماجرا از قبل طراحي شده بود. کجاي دنيا يک مدير و يک مربي ميتواند تيمي که 3 گل ميخورد را يکدفعه به تيمي تبديل کند که 6 گل ميزند؟ اما چون استقلال را دوست داشتم چيزي نگفتم اما از آن تيمي که من ساختم چيزي نماند. تيمي که از ذوبآهن فعلي هم قويتر است.
قدري شفافتر حرف ميزنيد؟
- نه! عدهاي دنبال يک سوراخ هستند تا خودشان را آنجا بيندازند و يک حرفي بزنند و بگويند که ما هم هستيم! آنها ميخواهند تيم ما را به حاشيه ببرند. نميخواهم اين فرصت را به کساني که توان علمي و ورزشي ندارند و تا دلتان بخواهد بذلهگو و حراف هستند، بدهم. من ميخواستم در فصل هفتم هم همين کار را بکنم يعني پيشکسوتان را دور هم جمع کنم اما در هيات مديره اختياراتم يک نفر بود از 5 نفر.
از حرفهاي شما ميتوان اينگونه برداشت کرد که فصل هفتم اختلافهايي ميان شما و هيات مديره وجود داشت.
- اگر آن اختلافها نبود که حجازي برکنار نميشد! اگر آن اختلافها به وجود نميآمد خود حجازي هم نميرفت. اختلافهايي که حاشيهساز شد.
اين حرف نشان ميدهد که هيات مديره فصل هفتم از شما حمايت نکرد.
- بعضيها کردند و بعضيها نکردند. نميخواهم کالبد شکافي کنم اما ما ياد نگرفتيم که با يکديگر کار گروهي انجام دهيم.
آن روزها اما خيليها منتقد تصميم شما در انتخاب حجازي و بعدها فيروز کريمي شدند.
- حجازي يک انتخاب درست بود. من مي خواهم از شما بپرسم اگر تيم فصل هشتم در اختيار حجازي بود چه اتفاقي ميافتاد؟ حجازي تيمي را تحويل گرفت که 14 بازيکن خود را نداشت. باور کنيد اگر رييس فدراسيون فوتبال ميشدم حجازي را به عنوان سرمربي تيم ملي انتخاب ميکردم.
بر چه اساس؟
- براساس صداقتي که دارد. حجازي انسان صادقي است. حجازي داراي تواناييهاي بسياري بود.
اما بعد از آن هم يک انتخاب انتقاد برانگيز داشتيد به نام فيروز کريمي. قبول داريد يکي از انتخابهاي بد شما بود؟
- فيروز کريمي يکي از بهترين انتخابهاي من بود چون خود حجازي، فيروز را پيشنهاد داده بود. در استقلال به فيروز کريمي ظلم شد چون يک عده حاشيههايي براي فيروز ايجاد کردند که ايشان نتوانست کارش را انجام بدهد. حتي خود باشگاه هم نتوانست فيروز را ساپورت کند.
در آن برهه اين شايعات وجود داشت که برخي بازيکنان هم با فيروز کريمي همراه نيستند. اين شايعات را تاييد ميکنيد؟
- همان پروسهاي که تعريف شد اين بلاها را سر من در بياورد همان پروسه باعث اخراج فيروز کريمي شد.
با وجود اين مشکلات اما شما پس از برکناري هميشه در صدد بازگشت به استقلال بوديد.
- (ميخندد) چون اين صندلي آهنربا دارد!
اين پروسه آيا در بازگشت شما به باشگاه استقلال باز هم تلاش ميکرد شما را در رسيدن به اهدافتان ناکام بگذارد؟
- بله، نشانههايي هم وجود دارد چرا به من وقت ندادند بازيکنانمان را سر وقت انتخاب کنم؟ چرا مربيان ما حتي وقت تست گرفتن از بازيکنان خارجي را نداشتند؟ ما در مقطعي مجبور شديم برخي بازيکنان خارجي را به اجبار انتخاب کنيم. آن روزها حتي آرش برهاني هم داشت به استيلآذين ميرفت.
با اين حال هواداران انتظار دارند که مديرعامل باشگاه همه چيز را در عاليترين شکل فراهم کند.
- رويا و واقعيت تفاوتهاي زيادي با هم دارند. من هم در رويا دوست دارم مديرعامل منچستريونايتد يا بايرنمونيخ باشم! چون دردسر مديريت در اين باشگاهها خيلي کمتر است. چون درآمد بيشتر از هزينه است. اجازه بدهيد يک خاطرهاي را برايتان تعريف کنم. آقاي کالموند به ايران آمده بود و وقتي فهميد ما قراني از قبل حق پخش درآمد نداريم تعجب کرد و گفت: «شما باشگاه را چطور اداره ميکنيد؟» به اين ترتيب ميتوانم بگويم مديريت منچستريونايتد از استقلال راحتتر است.
به نظر ميرسد امسال سازمان تربيتبدني بشتر از گذشته به شما توجه ميکند، اين طور نيست؟
- سازمان به تيمهاي ديگر بيشتر کمک ميکند. يکي از دردهاي استقلال و پرسپوليس اين است که همه از کمکهاي سازمان به اين دو تيم مطلع هستند در حالي که سهم ديگر تيمها بيشتر است.
به موضوع مهم حق پخش اشاره کرديد. آيا ممانعت با مصاحبه بازيکنان استقلال با گزارشگران تلويزيوني از همين تفکر نشات ميگيرد؟
- بله، ما هنوز به طور جدي مخالفتمان را آغاز نکرديم. اگر سيستم باشگاهداري خصوصي باشد بايد براي مصاحبه با بازيکنانمان پول پرداخت کنند. باز هم مثالي ميزنم، شهردار ليورپول گفته 25 ميليون يورو ميدهم که باشگاه اجازه بدهد بازيکنان مسير خانه تا باشگاه را با مترو طي کنند!
رقمي در حدود 35 ميليارد تومان ما. حساب دو، دو تا چهار تا است. ما بلديم پول دربياوريم اما مدام توي سرمان کوبيده ميشود. 20 سال است دارم اين حرفها را ميزنم اما چه فايدهاي دارد. به اعتقاد من بايد براي مصاحبه با بازيکنان ما پول داده شود. همين الان يک شبکه تلويزيوني به استقلال بدهند آن وقت ميبينند من چقدر پول براي باشگاه درميآورم.
مديريت قبلي باشگاه استقلال چرا ادامه نداد؟
- مديرعامل سابق اينطور عنوان کردند که من توانمندي درآمدزايي 5 ميليارد توماني را نداشتم. البته اين را من جايي خواندم.
اين صحبتها بهانه بود براي رفتن از استقلال؟
- حرف من اين است اگر ميرويم موقعي برويم که مدير بعدي بتواند تيم را جمع و جور کند. استقلال وقتي فصل هفتم قهرمان جام حذفي شد بلافاصله من استعفاي خودم را به آقاي زريبافان دادم تا آدم بعدي دو سه ماه فرصت داشته باشد.
زماني که شما برکنار شديد گفته ميشد قصد داريد همان پروسهاي که باعث برکناريتان شد را عليه مديران قبل پياده کنيد؟
- مصداقش چيست؟ آيا من کاري کردم؟ مصاحبهاي بود؟ هيچ مديرعاملي مثل من که تيم را در بهترين شرايط بستم و چيزي نميگويم وجود ندارد. يکي را پيدا کنيد وقتي بيرونش ميکنند حرفي نزند. اگر حرفي هم ميزدم به خاطر شفاف سازي بود چون آنها ادعاهايي را مطرح کرده بودند.
روزي که برکنار شديد هيچ کس فکر نميکرد دوباره بياييد. چه مراحلي طي شد که دوباره به استقلال بازگشتيد؟
- واقعا نميخواستم برگردم. سه چهار ماه بحث آمدن من بود. شخصا با آقاي قريب وارد مذاکره شدم که بيايد و من هم کمکش کنم اما استقلال را در شرايطي تحويل گرفتم که داشت از بين ميرفت. هوادار ملتهب بود. روزانه 200، 300 پيامک ميآمد و هواداران ميگفتند چه طور زماني که استقلال خوب بود شما ميآمديد اما الان که شرايط بغرنج شده ميترسيد؟! آيا از فحش مردم ميترسيد؟ من مي خواهم بپرسم کدام آدم عاقلي در آن شرايط حاضر ميشد مديريت استقلال را به عهده بگيرد؟
ميخواهيد بگوييد به خاطر شهرت دوباره به استقلال نيامديد.
- شهرت داشتم. نيازي به شهرت نبود که بخواهم به خاطر اين موضوع به استقلال برگردم. من محبوبيت هم داشتم. هوادار همه چيز به من داده بود.
مديريت قبلي پس از برکناري گفته بود فقط 400 ميليون بدهکار است اما شما ارقام ديگري را مطرح کرديد.
- بدهي آنها 7 ميليارد تومان بود. اسنادش هم موجود است. بيايند بنشينيم تا اسنادم را رو کنم. من مدعي ميشوم سالي که در استقلال بودم فقط يک ميليارد و نهصد ميليون تومان گرفتم اما در کمال تعجب و بيانصافي و در عين ناباوري عنوان ميکنند من در دو ماه و نيم يک ميليارد و نهصد ميليون تومان گرفتم. من در حقيقت يک فصل يک ميليارد و نهصد ميليون تومان بودجه گرفتم. از اين همه عوام فريبي به خدا پناه ميبرم... خودتان ميتوانيد از سازمان تربيتبدني استعلام بگيريد. دوستان ما در هشت ماه و نيم، 6 ميليارد تومان پول گرفتند. چرا از خدا نميترسند؟
شايعه فروش ساختمان باشگاه هم به خاطر اين اختلافها به وجود آمد؟
- من چطور ميتوانم ساختمان باشگاه را بفروشم. اگر اين کار را کردم از آب کره گرفتم!
بعضيها مدعي شدند شما زميني را کلنگ زديد که متعلق به دولت بوده و به سازمان تربيتبدني تعلق نداشته. ادعاي ديگري هم مطرح بود مبني بر اينکه شما قول داديد اين زمين را که در دوره آقاي خطيب تحويل گرفتيد در مدت زمان ميني بسازيد. فکر ميکنم گفته ميشد حدود 3 سال؟
- دروغ است! دروغ از اين آشکارتر وجود ندارد. همان موقع که زمين را کلنگ زدم، اين زمين متعلق به سازمان تربيت بدني و باشگاه بود. اسناد و مدارکش هم وجود دارد.
ميتوانيد اين اسناد را منتشر کنيد؟
- نميتوانم منتشر کنم اما ميتوانم به شما نشان بدهم. اسناد دولتي را نميتوان منتشر کرد اما شما ببينيد و به مردم بگوييد که من راست ميگويم يا دروغ.
(فتحاللهزاده براي اينکه حرفش را ثابت کند سندي که در دست داشت را نشان داد. در اين سند ذکر شده بود احتراما قرارداد فيمابين زمين شهري و سازمان تربيت بدني از تاريخ 14/5/1386 تمديد ميشود).
... خدا جاي حق نشسته است. باز هم به صراحت ميگويم در آن يک سالي که در استقلال بودم يک ميليارد و نهصد ميليون تومان گرفتم. دوستان ما اما در هشت ماه و نيم 6 ميليارد گرفتند. چرا اين همه تفاوت وجود دارد؟ تفاوتهايي که از سوي آقايان کتمان هم شده. نهايت بيانصافي را کجا ميتوان يافت؟
(فتحاللهزاده دوباره سند ديگري را نشان داد. سندي از سوي مديرکل تربيت بدني تهران به شهرداري که در آن گفته شده: خواهشمند است به منظور پويايي و شکوفايي ورزش با توجه به دستور صادره وزارت مسکن و شهرسازي نسبت به انتقال قطعي زمين کمپ به باشگاه فرهنگي استقلال اقدام مقتضي و عاجل را مبذول فرماييد.)
اين اسناد نشان ميدهد زمين کمپ متعلق به استقلال است در حالي که مديران قبلي منکر شدند.
چه دليلي داشت که مديريت قبلي باشگاه استقلال نخواهد پيگير ساخت کمپ شود، در حالي که ساختن محلي براي تمرين يک ضرورت به حساب ميآيد؟
- چون اين زمين را گرفتن و داخلش خرج کردن وقت ميخواهد. آن وقت، وقت براي قهرمانيشان کم ميآمد! آنها فقط دوست داشتند استقلال فوتبال داشته باشد و يک قهرماني بگيرند و بروند... من هم بيکار نيستم که دنبال اين ماجرا باشم اما براي من اين مهم است که اين زمين را به دست آوردم. زمين کمپ را با 10 جام هم عوض نميکنم.
فصل هشتم که استقلال قهرمان شد چه احساسي داشتيد؟
- احساس کردم خودم قهرمان شدم! کادر فني آن تيم هم مال من بود. چه چيزي در آن تيم عوض شده بود؟ همه ابزار را من فراهم کردم. اگر آن مديريت قدرت پهلواني و قهرماني داشت استقلال فصل نهم سوم نميشد. آن تيم حتي ميتوانست دو جام هم بگيرد.
به فصل نهم اشاره کرديد، شما همواره يکي از مخالفان انتخاب مرفاوي بوديد، درست است؟
- من صمد را خيلي دوست دارم، آن موقع معتقد بودم مرفاوي بيتجربه است اما الان فکر ميکنم صمد با تجربه شده است. حتي ممکن است يک روز خودم صمد را انتخاب کنم. چون انسانها هميشه پيشرفت ميکنند و الان هم مرفاوي پيشرفت کرده.
موافقيد دوباره درباره اين فصل حرف بزنيم؟
- بله، بفرماييد.
انتخاب پرويز مظلومي بر چه اساسي بود. آيا از سر ناچاري مظلومي را انتخاب کرديد؟
- قبل از اينکه برگردم به مظلومي گفته بودم اين دفعه که برگردم نوبت تو است. دوست داشتم امير را بياورم اما امير مربي سپاهان بود.
از حرف شما اين برداشت را ميکنيم که به نوعي از سيستم چرخشي در کادر فني استقلال استفاده شده، يعني نوبتي؟!
- اصلا اينطور نيست. امير قرارداد داشت من نميتوانستم کسي را با زور بياورم. الان آقاي مظلومي دارد خوب کار ميکند. اين نشان ميدهد انتخاب پرويز مظلومي يک انتخاب درست بود. نه بر اساس سيستم چرخشي
وقتي مظلومي آمد يکسري حاشيهسازيها هم ايجاد شد. البته بخشي از اين حاشيهسازيها هم به خاطر خودتان بود.
- من عامل حاشيهسازي نيستم. با ضرس قاطع ميگويم هر کسي به من حمله کند به او حمله ميکنم. وقتي مظلومي آمد به او گفتم ما ميخواهيم تقسيم کار کنيم، جمع کردن مسائل بيروني به عهده من و مسائل درونتيمي به عهده تو. من ميخواهم استقلال نتيجه بگيرد حتي اگر به قيمت جانم تمام شود.
در شرايط فعلي اوضاع بسيار خوب است. استقلال در جايگاه مطلوبي قرار دارد و شما اغلب بازي هاي بزرگتان را با برتري پشتسر گذاشتيد اما ممکن است در آينده نتايج مطلوبي نگيريد. آيا آن زمان هم پشت مظلومي ميايستيد و حاشيهها را جمع ميکنيد؟
- انتظار من از مظلومي گرفتن سهميه آسيا است اما اگر قهرمان هم شود که فبهالمراد! به مظلومي گفتم اگر از 20، 17 بگيري قبولي. من پاي حرفم هستم. تا زماني که تک هستم پاي مظلومي ميايستم. البته باز هم تکرار ميکنم تا جايي که بتوانم از مظلومي حمايت ميکنم.
اما اين کار را با ناصر حجازي نکرديد.
- هيات مديره آن زمان مجبورم کرد حجازي را برکنار کنم. وقتي من ميان هيات مديره فقط يک راي دارم چکار ميتوانم بکنم اما الان که تنها هستم با آرامش به کارم ادامه ميدهم و مظلومي را حمايت ميکنم.
از ابتداي مصاحبه يک سوال هست که مثل خوره به جانمان افتاده و نميتوانيم بپرسيم.
- (ميخندد) بپرس، بپرس، بپرس! هر چه دوست داري بپرس، من هم جواب ميدهم.
روزي که استقلال در پله سيزدهم ليگ ايستاد چه احساسي داشتيد؟
- حس قهرماني جام حذفي! ما سيزدهم شديم اما قهرمان جام حذفي شديم. براي من يک موفقيت چشمگير بود. تيمي که سيزدهم شده بود و چيزي برايش نمانده بود قهرمان جام حذفي شد. تيمي که پس از 6 سال به آسيا نرفته بود دوباره سهميه گرفت. آن زمان تعداد سهميه ما فقط دو تيم بود.
حمايتي در کار نبود تا استقلال قهرمان شود؟
- چرا بود! حمايت هواداران و مردم. آن قهرماني خيلي به ما چسبيد. اگر يادتان باشد در رشت به پگاه باختيم و تا مرز ناکامي پيش رفتيم اما در نهايت جشن قهرماني گرفتيم. آن روز حتي سپاهان هم نتوانست به فينال جام حذفي بيايد. آن روز نايب قهرمان ليگ آسيا نميرفت. خيلي کيف کردم که استقلال قهرمان شد. (و بعد دوباره ميخندد)
از اين همه پرسش و پاسخ خسته نشديد؟
- من تازه گرم شدم!
... در شرايط فعلي از روند تيم راضي هستيد؟
- از تصور خودم بالاتر است. اين نشان ميدهد همکارانم بيشتر از من تلاش کردند؛ از کادر فني گرفته تا کادر اداري و کميته فني. از بازيکنان هم نبايد غافل شد. آنها همدل هستند. الان باختن در استقلال به يک مسأله تبديل شده است. شما ديديد در مقابل تيم قدرتمند صبا در شرايطي که 10 نفره بودند به آب و آتش زدند تا نبازند. من هيچ وقت بچههايي که همه پيراهنشان از خستگي خيس عرق شده بود را از ياد نميبرم. بچهها فداکارانه کار کردند.
يکي از مواردي که باعث درآمدزايي ميشود ترانسفر بازيکنان است. ترانسفرهاي شما در گذشته اما چندان موفقيتآميز نبود...
- من ميخواهم از شما بپرسم کريم باقري، علي دايي و مهدويکياي آن موقع بهتر بودند يا علي موسوي، داريوش يزداني، سيروس دينمحمدي و علي لطيفي؟ فرق بين توليد بنز و پژو است. آن موقع آنها قويتر بودند اما من عرصه را براي موفقيت آنها باز گذاشتم. فکر ميکنم خودشان هم مقصر بودند و نتوانستند استفاده کنند. موسوي و يزداني به تيمي رفتند که آن روزها توانست در 3 جام مدعي باشد البته در همين بين فرهاد مجيدي همواره يک لژيونر موفق بود.
الان هم به مقوله ترانسفر بازيکنان فکر ميکنيد؟
- بله، 2 بازيکن خوب ما را ميخواهند. آقاي ميداودي يکي از اين بازيکنان است. يکي از کشورهاي اروپايي بازيهاي ميلاد را ديده اما به شرطي که تداوم داشته باشد و افت نکند چون ممکن است نظرشان عوض شود.
هدف شما از ترانسفر بازيکنان چيست، پيشرفت فنيشان يا کسب درآمد؟
- همانطور که گفتم من عرصه را براي پيشرفت آنها باز گذاشتم. مثل ثبت نام کردن در يک دانشگاه متوسط و عالي ميماند. من بازيکنان را در يک دانشگاه معتبر ثبتنام کردم. البته بحث درآمدزايي هم مطرح است. من با ترانسفر کردن آن بازيکنان هزينه 5 سال باشگاه را تامين کردم. در آن سال پولي از سازمان نگرفتم حتي يک ريال! ميتوانيد از آقاي فائقي بپرسيد. من بازيکن به پروجا هم ترانفسر کردم که اين يک پيشرفت بود.
البته هواداران استقلال هيچ گاه نتوانستند لژيونرهاي خود را با حريف قياس کنند. شايد تنها دلخوشيشان عنوانهايي بود که استقلال در ليگ قهرمانان به دست آورد؟!
- من بازيکنانم را به تيمهاي خوب ترانسفر کردم اما پيرو اين حرف بايد بگويم اگر 3 سال فرصت داشته باشم دوباره استقلال را قهرمان ميکنم. 20 سال است صبر کرديم، 3 سال ديگر هم صبر کنيد تا من استقلال را دوباره قهرمان کنم. چرا کسي نميگويد باشگاههاي ايران 20 سال است قهرمان آسيا نشدند؟
چنانچه استقلال سال آينده قهرمان شود آن وقت نميگوييد اين قهرماني اتفاقي بوده چون شما از داشتن يک برنامه 3 ساله حرف ميزنيد؟
- نميگويم اتفاقي بوده، ميگويم تلاش بازيکنان و کادر فني بوده.
اين قهرماني حاصل تلاش مديران قبلي است يا شما؟
- تيمي تحويل نگرفتم که بخواهم آنها را سهيم بدانم. 8 بازيکن ما رفتند. کدام تلاش؟
اما بازيکنان خوبي گرفتيد...
- شانس آورديم. خودم هم فکر نميکردم بتوانم اين بازيکنان را جذب کنم. امير قلعهنويي هم فکر نميکرد ما بتوانيم اين بازيکنان را جذب کنيم. شايد اگر فکر ميکرد اين بازيکنان را ميگيريم امير هم ميآمد به استقلال! کار سختي داشتيم. بازيکناني که اول با تلاش خودم آمدند و بعد افرادي مثل اميدوار رضايي. باور نميکنيد من ابتداي فصل چه استرسي داشتم. ميلاد داشت ميرفت سپاهان، آتسوي ميرفت ذوبآهن و...
در جدايي خسرو آن پروژهاي که ميگوييد نقش داشت؟
- به خسرو حيدري مشاوره غلط دادند. همين الان اگر به فرهاد مجيدي بگوييد از استقلال برو من اجازه نميدهم چون فرهاد مال استقلال است. به او مي گويم تو متعلق به استقلال هستي و نبايد بروي البته کمي هم خودمان تعلل کرديم، يعني دوستان و همکارانمان. يادم است بعد از ماهها عيد بود ميخواستم با خانواده بروم خوي. ظهر رسيديم، عصر گفتند مومنزاده را ميخواهند ببرند پرسپوليس. همان جا عقبگرد کردم رفتم اصفهان آوردمش تهران. من آن موقع وظيفهام بود مومنزاده را بگيرم که همين طور هم شد اما به طور کلي معتقدم خسرو در حق ما کم لطفي کرد...
لابلاي حرفهايتان گفتيد از اوضاع کنوني راضي هستيم. احيانا اگر نتيجه مطلوبي نگيريد ميان اعضاي کميته فني يا ديگر بخشها اختلاف پيش نخواهد آمد؟
- اين اتفاق روزي ميافتد که ما قهرمان شديم و رفتيم! البته توقع من از مظلومي قهرماني است. گفتم سهميه آسيا بگيري قهرماني. بايد بگويم که درباره اعضاي کميته فني (حجازي، پورحيدري و مظلومي) هنر ميخواهد که آنها را کنار هم قرار داديم. ما همه با هم فکر ميکنيم. همه با هم هستيم. اين را من به عنوان مدير باشگاه ميگويم. پيروزي من مال ناصرخان است. پيروزي ناصرخان براي پورحيدري و همين طور تا آخر... شکست هم همين طور است.
تا الان از آن 5 ميلياردي که قول داديد وارد باشگاه بشود چه ميزان از کنار جذب اسپانسر جذب شده؟
- حدود دو ميليارد و دويست ميليون تومان که از بخش اسپانسر جذب شده. مابقي آن در آستانه ليگ قهرمانان جذب خواهد شد. البته به سقف 5 ميليارد تومان نميرسد. مابقي از کنار درآمدي که از حضور تماشاگران در ورزشگاه به دست ميآيد، تأمين ميشود. امسال ما اگر حدود 30 درصد افزايش جمعيت داشته باشيم ميتواند در آمد ما را به يک ميليارد تومان برساند.
چند روز پيش با آقاي رييس جمهور هم جلسه داشتيد. اين جلسات تا چه اندازه در ارتقاي وضعيت اقتصادي باشگاه استقلال تاثيرگذار است؟
- تعداد جلساتي که با آقاي رييس جمهور داشتيم خيلي کم است. آقاي دکتر احمدينژاد به دليل مشغلهاي که دارد نميتواند بيش از اين وقت بگذارد. اما با توجه به اينکه ايشان فوتبالي هستند به آينده دو باشگاه استقلال و پرسپوليس خيلي اميدواريم. ايشان علاقه زيادي به ورزش دارند. ميبينيد که بودجه ورزش در سال جاري 8 برابر شد.
تصور ميکنيد تا چه زمان صاحب اين صندلي خواهيد بود؟
- من خودم نميخواهم زياد بمانم! قبلا هم گفتم آخر فصل ميروم، چون ديگر خسته شدم. شعار نميدهم!
اين حرف با ادعاي شما که گفتيد 3 سال فرصت ميخواهم تناقض دارد!
- نه، من گفتم به واژهها توجه کنيد. گفتم اگر به من 3 سال فرصت داده بشود. اما در اگر نتوان نشست. فکر نميکنم 3 سال فرصت داشته باشم. پايان فصل کمک ميکنم تا انشاءالله يک مديرعامل خوب براي استقلال بيايد و اين راه را ادامه بدهد!
چه کسي را پيشنهاد دادهايد؟
- آقاي قريب! ايشان اول فصل هم شکسته نفسي کرد و گفت نميتوانم تيم را جمع کنم. ولي اگر تيم خوب باشد ايشان ميتواند جمع کند. تصميمم براي رفتن جدي است.
... خب، آقاي فتحاللهزاده سوالهاي ما تمام شد. اگر نکتهاي هست بفرماييد.
- ممنون از شما که تشريف آورديد. از اينکه دقايقي هم من تاخير کردم شرمندهام. اميدوارم بتوانيد در راه رسيدن به رسالتي که داريد موفق باشيد.
خارج از مصاحبه
آرش و ماشينش 550 ميليون نميارزند!
گفته ميشد فتحاللهزاده ابتداي فصل 550 ميليون به برهاني داده. حاجي وقتي اين حرف را شنيد با خنده گفت: «آرش و ماشينش با هم 550 ميليون نميارزند! چه کسي اين شايعات را مطرح کرد؟» البته حاجي اين جمله را از باب مزاح گفت.
فرهاد را بخواهند کاري ميکنم به تيم ملي برگردد
چرا کادر فني تيم ملي براي بازگرداندن فرهاد اصرار نکرد؟ فتحاللهزاده در اين باره هم حرف زد: «اگر واقعا فرهاد را بخواهند با او حرف ميزنم به تيم ملي برگردد اما اگر واقعا مجيدي را بخواهند. به اعتقاد من فرهاد ميتواند در جام ملتها به کار تيم ملي بيايد. او يک نابغه است.»
قطبي گفت به خاطر آن حرفها ديگر نيستم
شايعه اختلاف فتحاللهزاده و قطبي. حاجي براي اين شايعه هم پاسخ داشت: «کدام اختلاف؟ من و قطبي با هم حرف زديم. ايشان گفتند از حرفهايتان ناراحت نيستم. چون ممکن است من تصميم بگيرم با تيم ملي قطع همکاري کنم و آنگاه بايد کسي جانشينم باشد.»
-
مصاخبه پورحیدری
پورحيدرِي: براي حرفهاي بودن بايد از يك جا شروع كنيم
به گزارش سايت رسمي باشگاه استقلال، منصور پورحيدري سرپرست تيم فوتبال استقلال گفت: كادرفني از راهآهن شناخت خوبي داشت ولي در نيمه اول عملكرد خوبي نداشتيم هرچند ميتوانستيم در همان نيمه به گل برسيم. در نيمه دوم كاملا متفاوت بوديم و با تغيير سيستمي كه داديم توانستيم جريان بازي را عوض كنيم. آن چيز كه بيشتر مايه اميدواري است اين است كه در روز بد خود نيز ميتوانيم چندين موقعيت مسلم گلزني را ايجاد كنيم. در هر صورت در روزهاي گذشته بازيهاي سختي را انجام داده بوديم و خستگي بازيكنان تيم طبيعي بود. وي افزود: در مورد مصاحبه نكردن پس از بازي هم بايد بگويم آنچه براي من اهميت دارد منافع استقلال است. ما به دنبال آرامش هستيم و خوشحالم كه در حال حاضر استقلال در آرامش است و نتايج خوبي ميگيرد. به هر حال ما اگر ادعاي حرفهاي بودن داريم بايد از يك جا شروع كنيم، در هر صورت اگر امكانات در استاديومها فراهم شود و دكتر فتحالهزاده به عنوان مسئول تيم دستور دهند مشكلي براي مصاحبه بازيكنان البته در چارچوب رعايت قواعد و اخلاق وجود ندارد. متاسفانه عده قليلي وجود دارند كه با سوالات خود سعي دارند افراد را مقابل يكديگر قرار دهند و بنده هرگز چنين اجازهاي را به بازيكنان استقلال نميدهم و در صورت مشاهده آن شديداً برخورد خواهم كرد
-
مصاحبه محمدی
محمدي: در استقلال قهر كردن ملاك حضور در تركيب نيست
دروازهبان استقلال گفت: در تيم ما قهر كردن ملاك حضور در تركيب اصلي نيست و به همه بازي ميرسد.محمد محمدي در خصوص عدم حضور در 3 ديدار آبيپوشان، عملكرد كلي تيم استقلال و همچنين مسائل مختلف فوتبال صحبتهايي را مطرح كرده كه در زير ميخوانيد: * وضعيتت چگونه است؟ در 3 بازي اخير استقلال حضور نداشتي. شرايط خوبي دارم اما متاسفانه 2 روز قبل از ديدار با پاس همدان انگشتم آسيب ديد و تا 3 روز بعد نميتوانستم تمرين دروازهباني انجام دهم. وقتي توپ به دستم ميخورد درد شديد را احساس ميكنم. در بازي روز گذشته به كادر فني اعلام كردم نميتوانم بازي كنم و اميدوارم با توجه به اينكه دروازهبانها تمامي حركاتشان با دست است، هرچه سريعتر به بهبودي برسم چون نميتوانم فشار زيادي روي دستم بياورم. * عادل فردوسيپور معتقد بود نيمكتنشيني تو دلايل فني نداشته و به خاطر قهر طالبلو بعد از دربي روي نيمكت نشستهاي. من به آقاي فردوسيپور علاقه دارم و در خصوص اظهارنظر ايشان حرفي نميزنم چون معتقدم برنامه ايشان پرطرفدار است و تاثير زيادي روي فوتبال ما دارد. اگر قرار به اين مسائل بود، كادر فني از من سؤال نميكرد كه ميتواني بازي كني يا نه. اين مسائل در تيم ما تأثيري ندارد و استقلال يكي از پرمهرهترين تيمهاي ليگ برتري است. نفرات زيادي داريم و من هم مصدوم هستم. خوشحالم كه وحيد طالبلو اين روزها خوب كار ميكند و از ته دلم ميگويم كه مهم نيست چه كسي براي استقلال بازي ميكند. وضعيت در تيم ما به گونهاي است كه به بقيه بازيكنان هم بازي ميرسد و از اين بابت مشكلي وجود ندارد. * واقعا وضعيت در استقلال اينگونه است؟ يقين بدانيد كه در تيم ما همه انگيزه بازي كردن دارند و من هم در شرايطي نيستم كه از بازي نكردن ناراحت شوم. شرايط سنيام به گونهاي است كه اخم و قهر كردن را زشت ميدانم و مطمئن هستم در تيم ما چنين بحثهايي جاي نخواهد داشت. * بعد از بازي مقابل پرسپوليس گفته ميشد بار ديگر به تيم ملي برميگردي، فكر نميكني با غيبت در 3 بازي اخير اين شانس را از دست دادي؟ اصلا در خصوص تيم ملي حرفي نزدم و سؤالي كه شما ميپرسيد بيشتر مربوط به نوشته روزنامهها بود و اين حرف را آنها مطرح كرده بودند. به تنها چيزي كه اين روزها فكر ميكنم اين است كه دستم بهبود پيدا كند و بتوانم با تمام قوا بازي كنم. * با توجه به نتيجهگيري استقلال عملكرد تيم را در اين چند هفته چطور ميبيني؟ معتقدم ما خوب نتيجه گرفتيم اما خوب فوتبال بازي نكرديم. شايد در بازيهاي گذشته در نيمه اول خوب بوديم اما در بازي ديروز در نيمه اول هم خوب ظاهر نشديم. خدا را شكر ميكنم كه نتايج به نفع تيم ما است و اميدوارم از نظر فوتبالي به سطح بالاتري هم برسيم چون اين توانايي در ما وجود دارد. انتظار هواداران از ما اين است كه فوتبالي هجومي نمايش دهيم و به اميد خدا در بازيهاي آينده اين كار را انجام خواهيم داد.
-
مصاحبه طالب لو
طالبلو: استقلال در هر شرايطي مدعي قهرماني است
خبرگزاري فارس: دروازهبان تيم استقلال گفت: ما در تيم بزرگي بازي ميكنيم و اين تيم در هر شرايطي مدعي قهرماني است.
به گزارش باشگاه خبري فارس "توانا " وحيد طالبلو ضمن بازديد از هفدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها در غرفه فارس حضور پيدا كرد و پاسخگوي سؤال خبرنگاران شد.
وي در مورد اينكه آيا اجازه مصاحبه با رسانهها را دارد يا خير،اظهار داشت: پس از چند بازي به خاطر اتفاقاتي كه ميافتاد اين تصميم گرفته شد، اما بازيكنان قول دادند تا از اين پس بعد از بازيها در شرايط آرامتري مصاحبه خود را انجام دهند. چراكه هيجان مسابقه و اتفاقات آن امكان وقوع هر صحبتي را بياثر ميكند كه شايد اين مصاحبهها به ضرر بازيكنان تمام شود.
طالبلو در مورد عملكرد ش در بازي مقابل راهآهن گفت: خدا را شكر 3 امتياز مهم كسب كرديم و همين كه مردم از ما راضي هستند براي ما كافي است.
دروازهبان استقلال وجود سيستم چرخشي براي قرار گرفتن در تركيب پابت استقلال را رد كرد و گفت: اگر سيستم حضور من و محمدي چرخشي باشد بايد يك معادله رياضي در آن پيدا كرد، اما فكر نميكنم چنين موردي در تيم وجود داشته باشد. ضمن اينكه با توجه به صحبتهايي كه اول فصل با بازيكنان شد، كادر فني قرار را بر اين گذاشت كه هر بازيكني كه بهتر تمرين و بازي ميكند در تركيب تيم قرار گيرد.
وي با رد شايعات مبني بر اختلافش با محمد محمدي در اين زمينه اظهار داشت: شايعاتي كه اين روزها در مورد ارتباطات بين من و محمدي ميشود، از پايه واساس كذب است البته يك سري مسائل مبني بر قهر يا نارضايتي از حضور در تركيب اصلي را از خود محمدي بايد سؤال كرد.
طالبلو در مورد اينكه با حضور در تيم ملي براي مسابقات جهام ملتهاي آسيا اميدوار است، گفت: از اول فصل هدفگذاري كردم كه امسال ابتدا براي تيم باشگاهيام مهم باشم و جايگاهم را در استقلال تثبيت كنم و سپس بتوانم براي تيم ملي كشورم در جام ملتهاي آسيا تاثيرگذار باشم.
وي ادامه داد:با توجه به فراز و نشيبهايي كه بود و كم لطفيهاي فصل گذشته باعث شد كمتر بازي كنم و اين مورد طبيعي بود كه به تيم ملي هم كمتر دعوت شوم، اما با تمريناتي كه انجام ميدهم اميدوارم خودم را به تيم ملي ايران نزديك كنم.
دروازهبان استقلال در پاسخ به اين سؤال كه آيا اين تيم امسال پتانسيل قهرماني در ليگ برتر را دارد، گفت: شك نكنيد كه اين يك هدف هميشگي در استقلال بوده است و در بدترين شرايط هدف ما قهرماني است. اگر تيمهاي پايه استقلال هم در ليگ حضور داشته باشند به خاطر نام باشگاه مردم از اين تيم انتظار قهرماني دارند. هدف ما قهرماني است و خدا را شكر كه تيم روند رو به رشدي دارد. شرايط ايدهآل است و با تلاش بازيكنان و نتايج خوبي كه كسب ميكنيم يكي از شانسهاي قهرماني هستيم.
وي در مورد شايعات ايجاد شده پس از بازي در راهآهن و عكس ماري كه روي پيراهنش بود، تاكيد كرد: قبلا ميگفتند طالبلو بازي نميكن پس از آن هم بازي كردند اعلام كردند بد بازي ميكنند. در حال حاضر هم خوب بازي ميكنم باز هم به مسائل فني كاري ندارند و به دنبال حاشيه ميگردند. اين مورد عكس مار به من ارتباطي ندارد چرا كه آن را تيم به من داده و مجبورم آن را به تن كنم. جالب است بدانيد كه خود من پس از چند وقت متوجه اين موضوع شدم. نميدانم چرا دوستان تااين اندازه به حاشيه ميپردازند و به مسائل فني اهميتي نميدهند.
طالبلو در پاسخ به اين سؤال كه چرا هر كدام از دروازهبانهاي استقلال روي نيمكت مينشينند حالت طبيعي ندارد، گفت: اگراين حالت را داشته باشيم هيچ چيز گفته نميشود و منتظرند كه بخنديم يا اخم كنيم و سريعا ما را به حاشيه ببرند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر شرايط خوبي درتيم حاكم است و اين مورد باعث ميشود من و محمدي پيشرفت كنيم، در مورد ممنوعيت دروازهبانهاي خارجي در ليگ برتر تصريح كرد: كار مهمي بود كه در ايران انجام شد اما اين تمام كار نيست و تنها اولين گامي بود كه ميتوانستيم در جهت پيشرفت دروازهبان ها انجام دهيم. ديديد كه بعد از اين ممنوعيت دروازهبانان جديدي مطرح شدند و پول هاي بيتالمال ديگر به خارجيها پرداخت نشد.
دروازهبان استقلال افزود: به طور مثال اگر عيسي اندوي در ذوبآهن وجود داشت آيا شهاب گرداني بوجود ميآمد.
وي خاطرنشان ساخت: بايد از تواناييهاي مربي دروازهبانها استفاده كرد ما در اين زمينه پتانسيل بالايي داريم اما از تمام آن بهره نميگيريم. در حال حاضر بسياري از مربيان دروازهبان علمي هستند اما در تيمي فعاليت نميكنند كه بايد از آنها بيشتر استفاده كرد.
طالبلو در پايان در مورد ديدار ورزشي رؤساي جمهور ايران و ونزوئلا با مليپوشان فوتبال ايران گفت: بازي خوبي بود از رئيسجمهور به خاطر لطفي كه به من داشت براي هديه ازدواجم (سفرحج) تشكر ميكنم.
وي همچنن در مورد خبرگزاري فارس گفت: يكي از خبرگزاريهايي هستيد كه هميشه آن را پيگيري ميكنم و به نظرم اخبار فارس موثق است.
-
مصاحبه طالب لو
طالبلو: مظلوميگفت هركس قهر كند اصلا بازي نميكند
وحيد طالبلو پس از دو بازي نيمكتنشيني با مصدوميت دست محمدي بار ديگر به دروازهبان فيكس تيمش تبديل شد و اين همزماني قهر او با آسيبديدگي محمدي شائبههاي فراواني را براي اهالي فوتبال ايجاد كرده است كه همگي براين باور هستند كه اين دو اتفاق همزمان بايد به شكلي به هم ربط داشته باشد. گرچه تا امروز هم طالبلو و هم محمدي هر دو منكر دخيل بودن اين مسايل در اين جابهجاييها شدهاند و دكتر تيم استقلال هم مصدوميت انگشتهاي محمدي را تاييد كرده است و قطعا هركس در اين ميان حقيقت را منكر شود دكتر تيم با توجه به شرايط شغلياش هرگز دروغ نخواهد گفت.
به عنوان اولين سوال چرا در داربي بازي نكردي؟
بعد از دو بازي مقابل مس كرمان و سايپا كه به گفته كادر فني خوب كار كردم در بازي با صبا نيمكتنشين شدم و باتوجه به اينكه رسم بر اين است كه هر كس در بازي قبل از داربي در تركيب باشد در اين مسابقه حساس هم فيكس خواهد بود اين اتفاق براي من افتاد. حالا هم مشكلي ندارم و آن مساله تمام شده است. خدا را شكر ميكنم كه به شرايط آرماني برگشتهام و حاصل تلاش و زحماتي را كه از ابتداي فصل به دنبال آن بودم گرفتهام.
يعني نسبت به گذشته يا فصل قبل تلاشات بيشتر شده است؟
واقعا بايد بگويم كه از تمام خوشيهاي زندگيام زدهام. شبها ساعت 10 ميخوابم و صبحها ساعت 6 صبح از خواب بلند شده و تمرين ميكنم. به خاطر هدفي كه دارم زندگيام را حرفهايتر از قبل برنامه ريزي كردم و تمام تمركزم را معطوف به اين كردم كه به هدف ابتداي فصلم برسم.
اين هدف چه چيزي است كه اينقدر از رسيدن به آن صحبت ميكني؟
از ابتداي فصل گفتم هدفم اين است كه در تيم خود جايگاهم را پس بگيرم و با تيم ملي در جام ملتهاي آسيا حضور داشته باشم. حالا هم مطمئن هستم با حمايتهاي مظلوميبه تيم ملي بازميگردم.
در طول بازي روز جمعه چند بار مطرح شد كه وحيد طالبلو به خاطر قهر پس از داربي در تركيب استقلال قرار گرفته است؟
فكر ميكنم آقاي مظلوميبهترين صحبت را در اين مورد انجام داد و من هم حرف ايشان را تاييد ميكنم. جا دارد قبل از پاسخ دادن به سوال شما از حمايتهاي پرويز مظلوميتشكر كنم و مطمئن هستم كه ايشان به من كمك خواهند كرد كه به جايگاه اصليام بازگردم و در تيم ملي شرايط خوبي را تجربه كنم. همانطور كه سرمربي تيم استقلال گفت، هر كس در تيم ما قهر كند نه تنها فيكس نميشود بلكه جايي در تركيب نخواهد داشت. اگر اين گونه بود كه تمام بازيكنان قهر ميكردند و از اين ترفند استفاده ميكردند. هنگاميكه نزد آقاي فتحا...زاده رفتم آقاي پورحيدري حضور داشت و صحبتهايي را با اين دو عزيز در ميان گذاشتم. اين صحبتها ربطي به داربي نداشت و بيشتر در خصوص مسايل كلي فوتبال صحبت كرده بوديم.
سرپرست باشگاه استقلال نصيحتهاي پدرانه با من انجام داد. ايشان هميشه خير و صلاح من را خواستهاند و سعي كردهاند در شرايط سخت و شرايط خوب به من كمك كنند. باز هم تاكيد ميكنم غيبت آن روز من در تمرين استقلال پس از داربي تنها به دليل مسايل شخصي بود و قهري در كار نيست.
رابطهات با كادر فني استقلال چگونه است؟ به نظر ميرسد موجبات اعتماد مظلوميرا فراهم كردهاي؟
همان زماني كه بازي نميكردم هم ارتباط خوبي با كادر فني تيم استقلال داشتم. علاوه بر ايشان با آقاي حجازي كه يكي از اسطورههاي باشگاه استقلال هستند رابطهاي صميمانه داشتم و از آنجا كه اين شخصيت خاك اين باشگاه را خورده است و به گردن تمام بازيكنان حق دارد سعي كردم مسئوليتي را كه بر گردن دارم به نحو احسن انجام داده و در نهايت احترام، براي تيمم مثمر ثمر باشم.
در اين بين جا دارد از زحمات آقاي حسين ترابپور نيز تشكر كنم كه تمرينات به روزي را براي ما در نظر ميگيرد و باعث ايجاد رقابت بهتر بين من و محمد محمدي شدهاند.
يكي از بحثهايي كه در اين دو هفته مطرح شده پيراهني است كه در بازيها به تن ميكني. ظاهرا همه از اين پيراهن ايراد ميگيرند؟
فكر ميكنم در اين خصوص شيطنتهايي انجام ميشود و برخيها با مطرح كردن اين صحبتها ميخواهند افكار عموميرا منحرف كنند چون در سه بازي اخير خوب كار كردهام و از اصل قضيه كه مسايل فني است چيزي نصيب آقايان نميشود به لباس و قهر پرداختهاند كه ذهن طرفداران استقلال به مسايل ديگري معطوف شود اما توجهي به اين صحبتها ندارم و تمام تمركزم به تمرين و بازيها است. ايراد پيراهن جزء وظايف داوران است كه خوشبختانه در اين سه مسابقه هيچكس ايرادي از آن نگرفت و با توجه به اينكه از نظر خودم اين لباس قشنگ است باز هم آن را ميپوشم. بايد بگويم اين پيراهن توسط شركت آل اشپورت به بازيكنان داده شده و همخواني با لباس بازيكنان تيم ما و تيمهاي داوري ندارد.
مهدي تارتار در پايان مسابقه جمعه از عملكرد فني تو حمايت كرد و گفت كه فكر ميكنم استقلال در اين مسابقه مستحق برد نبود نظر تو چيست؟
آقاي تارتار به من لطف داشتند و جا دارد به وي تبريك بگويم و مطمئن هستم اين شكست چيزي از ارزشهاي ايشان و تيم خوبش كم نخواهد كرد. بايد به زحمات آقاي كربكندي اشاره كنيم كه تيم خوبي را براي راهآهن جمع كرد و آقاي تارتار راه ايشان را ادامه داد. خوشبختانه اين تيم عملكرد چشمگيري داشت و هميشه گفتهام كه مقابل راهآهن پيروز شدن كار بسيار سختي است. آنها در بازي جمعه خيلي ما را اذيت كردند و بسيار با برنامه و تاكتيكي بازي كردند كه نشان از پيشرفت اين تيم از ابتداي فصل دارد.
و به عنوان آخرين سوال در خصوص بازي در آبادان صحبت كن؟
بازي در اين شهر سخت و دشوار خواهد بود درست مثل تمام بازيهاي ما در ليگ برتر. با توجه به اينكه صدرنشيني ليگ را تجربه كردهايم مسئوليت ما سنگين است و مطمئن باشيد براي كسب سه امتياز پا به اين بازي خواهيم گذاشت
-
مصاحبه برهانی
هفتهها است در حق ما اجحاف ميشود
برهاني: وضعيتم نامشخص است
آرش برهاني آخرين وضعيت خود را اينگونه بيان ميكند: «وضعيت مشخصي ندارم، فعلا كه نميتوانم بازي كنم و بايد صبر كنم تا پزشك تيم در مورد من تصميم گيري كند اما بايد بگويم استقلال به يك بازيكن خاص متكي نيست و اين تيم بدون حضور من يا هر بازيكن ديگر ميتواند با شرايط خوبي به ميدان برود و نتيجه درخور توجهي را كسب كند.» برهاني بار ديگر درباره هجمهاي كه عليه استقلال شكل گرفته حرف ميزند: «اين روزها در حق استقلال بسيار اجحاف ميشود، سالهاي قبل و همين چندماه گذشته از داوري بسيار ضرر كرديم و كميته داوران و فدراسيون نيز به اين امر واقف هستند، هيچ زماني حرفي نزديم و كار خودمان را انجام داديم.
چندين و چند بار گل هايمان پذيرفته نشده است، بازيكناني از تيم حريف بايد اخراج ميشدند اما اين اتفاق نيفتاده است؛ما حرفي نزديم تا حاشيهاي درست نشود، زيرا اين اشتباهات اجتناب ناپذير است. اميدوارم برخي كه به فوتبال و قوانين اشراف ندارند، در اين مورد صحبت نكنند؛ استقلال با شرايطي روبرو است كه فشار بازيها را متحمل ميشود و همزمان در دو جبهه حذفي و ليگ، بازيهاي سختي را انجام داده و از پيش رو ميگذراند اما بايد اين شرايط را تحمل كرد و براي آينده اميدوار بود.»