-
مصاحبه مجیدی
مجيدى: اگر مى باختيم هواداران از استقلال دل مى كندند
كاپيتان استقلال ديروز چند فرصت خوب گلزنى را از دست داد. فرهادى مجيدى پس از گلزنى در چند بازى متوالى مقابل استيل آذين نتوانست به گل برسد اما انگار پيروزى ارزشمند استقلال براى خوشحالى او كافى بوده است. حرفهاى مجيدى را بخوانيد:
• بعد از چند هفته بالاخره به پيروزى رسيديد از بازى بگو؟
- خب ما چند بازى بود كه مساوى مى كرديم و اگر اين بازى را نمى برديم نه تنها حوصله هواداران سر مى رفت بلكه خيلى از استقلالى ها هم از اين تيم دل مى كندند. به خاطر همين ما همه تلاش كرديم تا برنده اين بازى باشيم و آنقدر در زمين دويديم تا بالاخره به گل رسيديم.
• موقعيت هاى زيادى را در اين بازى از دست دادى. علت چه بود؟!
- هر بازيكنى در زمين موقعيت خراب مى كند اما من خيلى دوست داشتم در اين بازى گل بزنم و از اينكه نتوانستم گلزنى كنم ناراحت شدم. اما با اين حال برد استقلال باعث شد اين موضوع را فراموش كنم و از برد تيمم واقعاً در حد گلزنى خوشحال شدم.
• با اين برد مرفاوى هم در استقلال ماندنى شد. درست است؟!
- در حيطه وظايف من نيست كه در اين خصوص حرفى بزنم و اين مديريت باشگاه است كه در اين باره تصميم مى گيرد اما با اين حال من عقيده ام اين است كه بايد مرفاوى را نگه دارند اما باز هم اين مسئولين هستند كه تصميم مى گيرند چه كسى روى نيمكت، هدايت تيم را بر عهده داشته باشد نه من.
-
مصاحبه علی كريمى
از تشويق شدن استقلال خوشحالم
كريمى : فكر مى كنم گل ما سالم بود
جادوگر فوتبال ايران ديروز در حد و اندازه هميشگى اش نبود تا با ستاره نبودن على كريمى، استيل آذين هم نتواند راه به جايى ببرد.كريمى پس از پايان بازى حرفهاى جالبى زد كه آن را مى خوانيد:
• مقابل استقلال باز هم باختيد. بازى چطور بود؟
- بازى خوبى بود اما استقلال بهتر از ما بازى كرد و در نهايت به پيروزى هم رسيد البته ما در نيمه اول بيشتر سعى كرديم تيم حريف را آناليز كنيم اما شرايط در نيمه دوم براى گلزنى ما مهيا نشد.
• در يك صحنه مشخص نشد توپ شما به گل تبديل شده يا نه. خودتان چه نظرى داريد؟
- من فكر مى كنم توپى كه زديم از خط دروازه گذشت اما در نهايت اين داور است كه تصميم نهايى را مى گيرد و ما هم بايد به نظر او احترام بگذاريم. قسمت اين بود كه ما ببازيم و هيچ وقت هم نمى توان مانع قسمت شد.
• حضور هواداران استقلال در اين بازى چقدر در باخت شما موثر بود؟
- من واقعاً امروز خوشحال شدم كه هواداران استقلال پر شور و پر حرارت به استاديوم آمدند و عاشقانه تيمشان را تشويق كردند و نشان دادند كه چطور آن را دوست دارند. من از باخت استيل آذين ناراحت هستم اما از اينكه اين همه هوادار آمدند و استقلال را تشويق كردند خوشحال هستم و اميدوارم هميشه حضورى پر رنگ در استاديوم داشته باشند.
-
مصاحبه عنایتی
عنايتي: استقلال با حضور يك بچه 17 ساله به آرامش نميرسد
خبرگزاري فارس: مهاجم پيشين استقلال گفت: تا زماني كه يك بچه 17 ساله كه خواننده هم شده است در استقلال حضور دارد اين تيم به آرامش نخواهد رسيد.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
رضا عنايتي كه پس از جدايي از استقلال به الامارات پيوست در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس، پيرامون ليگ امارات، شكست استقلال مقابل پرسپوليس و چگونگي جدايي از جمع آبيپوشان صحبتهايي را انجام داده كه در زير ميخوانيد.
* براي دومين هفته پياپي براي الامارات گلزني كردي. وضعيتت چگونه است؟
خدا را شكر ميكنم كه توانستم در ديدار مقابل النصر كه برايم جنبه حيثيتي داشت، گلزني كنم و از اين بابت بسيار خوشحالم. هفته گذشته هم در دقيقه 15 از روي نقطه پنالتي دروازه حريف را باز كردم.
* گويا در ديدار ديشب الامارات مقابل النصر دروازهبان تيمتان مستقيما توپ را وارد دروازه كرده است؟
بله همين طور است. فكر ميكنم چند سال پيش در ليگ ايران ابراهيم ميرزاپور و سوشا مكاني اين كار را انجام داده بودند. دروازهبان تيم ما از مقابل دروازه ضربهاي زد كه با اشتباه مدافع و گلر تيم حريف توپ مستقيم وارد دروازه شد.
* فكر ميكني الامارات ميتواند قهرمان جام حذفي شود؟
در فينال با الشباب بازي داريم كه اگر بچهها جوگير نشوند و مثل هميشه غرور آنها را نگيرد ميتوانيم هم در جام حذفي و هم در ليگ كه هم اكنون با اختلاف 3 امتياز نسبت به تيمهاي بالاترمان كه در رده يازدهم هستيم، نتايج خوبي بگيريم.
* چه طور شد كه رضا عنايتي در ايران ناموفق بود اما در امارات گلزني ميكند؟
من در ايران هم آماده بودم اما شرايط مهيا نبود. همان طور كه ميدانيد در نيم فصل اول چه به لحاظ روحي و چه به لحاظ فني در شرايط خوبي نبودم. معتقدم در استقلال چيزي به نام اعتماد به نفس وجود ندارد. حالا كه در امارات هستم شرايط مهيا شده و بدون دغدغه فكري كار ميكنم و ديگر درگير مسائل جانبي نيستيم.
* از كدام مسائل جانبي صحبت ميكني؟
در استقلال شرايط فوتبال بازي كردن مهيا نبود. همه رضا عنايتي را ميشناسند. من كسي نيستم كه از بعضي مسائل براي بازي كردن استفاده كنم. اين مسائل در استقلال زياد وجود داشت.
* استقلال در دربي نتيجه را به حريف واگذار كرد. بازي را تماشا كردي؟
من فقط يك نيمه تماشا كردم چون بايد به اردوي الامارات ميرفتم. استقلال خيلي خوب شروع كرد و به گل رسيد اما طبق معمول وقتي گل زد، عقب كشيد. ظاهرا در نيمه دوم با وجود فوتبال جانداري كه هر دو تيم بازي كردند، استقلال نتيجه را واگذار كرد. با اين تعريف و تمجيدهايي كه از اطرافيان در خصوص بازي ميشنوم طرفداران دو تيم فوتبال جالبي را ديدند.
* حتما از شكست استقلال ناراحت شدي؟
بله. مگر ميشود من از باخت استقلال ناراحت نشوم اما قسمت اين بود كه استقلال بازي را ببازد.
* برنامه نود را تماشا كردي؟ در اين برنامه تماشاگران استقلال از حضورت در اين تيم انتقاد كرده و تو را مهره سوخته ناميدند.
متاسفانه نتوانستم برنامه نود را ببينم اما طبيعتا وقتي جوسازي صورت ميگيرد مردم اين حرفها را ميزنند. زماني كه من به استقلال آمدم هواداران توقع داشتند همان رضا عنايتي باشم كه در طول 3 سال مدام براي اين تيم گل زدم اما شرايط، شرايطي نبود كه رضا عنايتي بتواند خودش را نجات بدهد. وقتي از داخل باشگاه به تيم ضربه ميزنند همين حرفها هم مطرح ميشود. من از شما سئوال ميكنم آيا جواب بازيكني كه به عنوان بهترين بازيكن تاريخ باشگاه استقلال انتخاب شده، اين است؟ آقايان در سايت باشگاه عليه بازيكن خودشان مطلب نوشتند و حرف از دندانهاي پوسيده زدند. آنها گفتند من نميتوانم راه بروم اما حالا به آنها ميگويم كه من نه تنها خوب راه ميروم بلكه خوب هم ميدوم.
*ظاهرا خيلي از اين موضوع نگران و ناراحتي؟
نباشم؟ خواهش من از شما اين است كه عين جملهاي كه ميگويم را بنويسيد. اي آقايي كه در تيم استقلال 17-18 سال بيشتر نداري، حتي خواننده هم شدهاي شما داري تيم را خراب ميكني. شما با بازيكني رفت و آمد ميكني كه از كنار نام او به اسم برسي. من 3 سال و نيم براي استقلال توپهايي را تبديل به گل كردم كه ميليونها طرفدار اين تيم، خوشحال شدند. حالا من شدم دندان پوسيده؟ از قول من بنويسيد اين آقا به جاي اين كارها سي دي آهنگهايش را بيرون دهد تا مردم از آن لذت ببرند. تا وقتي آقايان خواننده و بچه در تيم استقلال هستند، اين تيم به آرامش نميرسد. واقعا بايد حرف قلعهنويي را طلا گرفت كه به اين شخص لقب بچه داد.
* چه اتفاقي افتاده كه اينگونه حرف ميزني؟
وقتي چيزي معلوم است نبايد حرف زد. يك بچه 17-18 ساله آنقدر نفوذ دارد كه بازيكن استقلال را با استفاده از سايت رسمي باشگاه خراب ميكند. بايد بگويم نه تنها سايت باشگاه استقلال را به رسميت نميشناسم بلكه مطمئن هستم اين سايت حتي يك بازديد كننده هم ندارد. آنها بازيكني را كه 3 روز قبل از نوشتن مطلب بهترين بازيكن تاريخ باشگاه انتخاب شده، اين گونه تخريب كردند اما رضا عنايتي خراب نشد و حالا در امارات براي خودش جولان ميدهد.
* به نظر ميرسد با گلزنيهاي اين دو هفته جداييات به سودت تمام شد؟
من به خاطر استقلال از اين تيم جدا شدم. ميتوانيد برويد از تمام فوتباليستها بپرسيد. تمام بازيكنان ايراني تلاش ميكنند كه به امارات بيايند من هم اراده كردم و خدا من را دوست داشت. مثل بعضي بازيكنان نيستم كه به خاطر نيمساعت بازي دست به هر كاري بزنم. اگر اين كاره بودم در زمان برانكو بازيهاي مليام را به 100 ميرساندم.
* از عملكرد خودت در استقلال راضي بودي؟
من 11 بازي براي استقلال انجام دادم و 3 گل زدم. البته در اين 11 بازي هم ميانگين 40 يا 50 دقيقه در زمين حضور داشتم. من به اين شكل نميتوانم فوتبال بازي كنم. بازيكني نيستم كه به تعويضم فكر كنم اما اينجا بايد اشارهاي داشته باشم به اشتباهي كه اول فصل مرتكب شدم و به دعوت امير قلعهنويي پاسخ مثبت ندادم. در همين جا و از طريق خبرگزاري فارس از قلعهنويي عذرخواهي ميكنم. فوتبالم را مديون او هستم. اگر در زمان مربيگري ايشان آقاي گل ميشدم به خاطر اعتماد او بود اما در اين استقلال نه كسي به من اعتماد داشت و نه كسي اعتماد به نفس ميداد.
* به نظر ميرسد واعظ آشتياني هنگام جدايي از استقلال نهايت همكاري را با تو انجام داد. درست است؟
بله همين طور است. از واعظ آشتياني تشكر ميكنم و اعتقاد دارم با صادر كردن رضايتنامه دوباره زندهام كرد.
* در مدتي كه شاگرد صمد مرفاوي بودي با او صحبت نكردي؟
من شاگرد مرفاوي نبودم. 4 -5 ماه در خدمت استقلال بودم كه متاسفانه يا خوشبختانه از اين تيم جدا شدم اما همين جا ميگويم اگر اميرقلعهنويي به من بگويد به قله قاف بيا، من ميروم؛ چون او معرفتش چيز ديگري است. البته اگر اميرقلعهنويي به من فرصت داده ثمرهاش را هم ديده است. او هر جا نشسته از من تعريف كرده است. به ياد دارم در دقيقه 20 عدهاي از تماشاگران استقلال به امير قلعهنويي حرفي زدند و من به خاطر سرمربيام چه كارها كه در آن مسابقه انجام ندادم. ميگويند براي كسي بمير كه برايت تب كند. قلعهنويي براي تمام شاگردانش تب ميكند و اين رفاقت دوجانبه است اما در استقلال اين فصل من شاگرد صمد مرفاوي نبودم.
* ديدارهاي استقلال را پيگيري ميكني؟
سعي ميكنم ديگر بازيهاي اين تيم را تماشا نكنم. اميدوارم حداقل اين تيم آسيايي شود چون طرفدارانش با اين اتفاقات خوشحال ميشوند. معتقدم هنوز بازيهاي زيادي باقي مانده و اين تيم ميتواند خودش را نشان دهد.
* قبول داري مهاجمان استقلال با توجه به تعددشان آرامش نداشتند؟
البته اين مسئله را بايد مربيان اين تيم پاسخ دهند اما من هم حرف شما را تائيد ميكنم كه مهاجم بايد اعتماد به نفس و آرامش داشته باشد. همين مسئله به تيم استقلال ضربه زد و حالا كه من رفتهام شرايط خوب شده و بعضيها براي بازي كردن دست به هر كاري نميزنند.
* اگر در پايان صحبتي داري بگو؟
از قول من بنويسيد دست تك تك طرفداران استقلال را ميفشارم و معتقدم آن هواداري كه در برنامه نود ناراحت بوده به خاطر شكست تيمش مقابل پرسپوليس اين حرفها را زده است. اطمينان دارم آنها عاشقانه من را دوست دارند و من هم هميشه براي آنها آرزوي موفقيت ميكنم.
گفتوگو از ميثم رحماني
-
مصاحبه روشن
روشن : مرفاوى به درد مربيگرى مى خورد نه سرمربيگرى
شعار هواداران بعد از بازى عليه مديريت و كادر فنى درگيرى بازيكنان در رختكن و مسائل ديگر ، بعد از باخت در دربى ۶۸ مقابل حريف سنتى ، اوضاع به ظاهر آرام آبى پوشان را به هم ريخت.حسن روشن بازيكن اسبق وپيشكسوت استقلال دليل ناكامى اين تيم در ليگ نهم را در عدم يارگيرى مناسب در ابتداى فصل دانست.شكست استقلال مقابل پرسپوليس بهانه اى شد تا با ايشان گفت وگويى انجام دهيم كه در ذيل از نظرتان خواهد گذشت با ما همراه باشيد:
• در دبى ۶۸ شاهد باخت استقلال بوديم. اين بازى را چطور ارزيابى كرديد؟
- بازى خوبى بود. استقلال بعد از به ثمر رساندن گل بر بازى سوار شد. اگر موفق مى شدند در همان دقايق برترى گل دوم را به ثمر برسانند مطمئناً مقابل پرسپوليس شكست نمى خوردند اما بعد از اتمام دقايق برترى استقلال، پرسپوليسى ها بازى را خوب اداره كردند و پس از زدن گل تساوى در نيمه دوم مزد برترى خود را با گل كريم باقرى گرفتند. به نظر من پرسپوليسى ها مستحق برد بودند.
• همان طور كه گفتيد استقلال در ۲۰ دقيقه ابتدايى سوار بر بازى بود. به نظر شما دليل افت استقلالى ها در ادامه بازى چه بود؟
- هميشه اينطور بوده، تيمى كه نتواند از موقعيت هايش استفاده كند. در ادامه به مشكل خواهد خورد. استقلال هم مقابل پرسپوليس از اين قاعده مستثنى نبود. البته بايد متذكر شد ارنج و تعويض هاى استقلال اصلاً مفيد نبود و باعث شد استقلال در ادامه دچار افت شود.
• در اين خصوص بيشتر توضيح مى دهيد؟
-همه دنيا مى دانند نبايد در خط دفاعى زياد تغيير ايجاد كرد. من به اشخاص كارى ندارم اما دفاع آخرين خطى است كه مربى بايد در آن تغيير ايجاد كند. مربيان بايد حاشيه هاى تغييرات در دفاع را پيش بينى مى كردند و مساله را با خونسردى با بازيكنان در ميان مى گذاشتند.
از طرف ديگر، جاى تاسف است، تيمى در حد و اندازه هاى استقلال فاقد يك مدافع چپ كلاسيك است. مشاهده كرديد مقابل پرسپوليس از اميرآبادى راست پا در پست دفاع چپ استفاده شد. استقلال در دربى شخصيت يك تيم را نداشت.
• در خصوص تعويض هاى استقلال چه نظرى داريد؟
- سوال خوبى كرديد. واقعاً جاى تامل دارد. آرش برهانى فصل قبل عنوان آقاى گلى ليگ را به دست آورد، در همين فصل هم بيشترين گل ها را براى تيمش زده است جالب اينكه براى حضور برهانى در استقلال بيش از ۳۰۰ ميليون پول پرداخت شده است بعد در بازى به حساسى دربى روى نيمكت ذخيره قرار مى گيرد بعد هم جايگزين اكبرپور شد كه به نظر من مقدمات باخت استقلال را فراهم كرد.
• به گفته برخى از پيشكسوتان استقلال بعضى از بازيكنان در حد دربى نبودند. شما چه نظرى داريد؟
- در استقلال بازيكنان اشباع
شده اند. ديگر آن جنگندگى در بازيكنان مشاهده نمى شود . به نظر من بايد در استقلال يك خانه تكانى اساسى شودو عذر برخى از بازيكنان خواسته شود تا بفهمند پوشيدن پيراهن استقلال چه ارزشى دارد. نه تنها با حرف قديمى هاى استقلال موافقم بلكه معتقدم بازيكنان حاضر در استقلال در حد و اندازه اين تيم نيستند.
• در خصوص عملكرد مرفاوى چه نظرى داريد؟
- قبل از اينكه فصل شروع شود همه مى گفتند مرفاوى همان آدم ۲ سال پيش است اما قضاوت در آن زمان زود بود چون چيزى مشخص نبود. حالا معلوم شده صمد همان صمد ۲ سال پيش است و هيچ تغييرى نكرده. من اعتقاد دارم مرفاوى به درد مربيگرى مى خورد نه سرمربيگرى.
• فكر مى كنيد در اين برهه از زمان تغييرات در كادر فنى مى تواند راهكار مناسبى باشد؟
- دليلى نمى دانم در مورد كادر فنى صحبت كنم اما معتقدم بركنارى مربيان در اين زمان كار درستى نيست. به نظر من كادر فنى استقلال بايد تقويت شود. اگر قرار است تغييراتى صورت گيرد اين كار را بايد به آخر فصل موكول كرد.
• درخصوص شعار هواداران بعد از بازى عليه مديران و مربيان چه نظرى داريد؟
- موافق نيستم به كسى توهين شود اما نبايد فراموش كرد هواداران اصل قضيه اند. ما مديون آنها هستيم.مربى ، بازيكن و مديرعامل خواهند رفت. اين تماشاگرانند كه مى مانند. تيم مال آنهاست. بايد به آنها حق بدهيم.
• مربيان استقلال يكى از دلايل باخت را قضاوت داور ايرانى مى دانند. شما با اين موضوع موافقيد؟
- از وقتى كه داوران ايرانى كار قضاوت دربى را بر عهده گرفتند سطح قضاوت دربى بالا رفته است. مشكلى از طرف داور نبود.
• شرايط استقلال را در ادامه چطور پيش بينى مى كنيد؟
- شرايط مساعدى را براى استقلال پيش بينى نمى كنم. حاشيه ها در اين تيم زياد است و كسى نيست اين حاشيه ها را جمع كند. تماشاگران و هواداران هنوز خط شى تيمشان را نمى دادند.
-
مصاحبه حجازی
خودم را آماده مى كنم تا فصل بعد به ميادين برگردم
حجازى: در مورد دربى صحبت نمى كنم تا به كسى برنخورد
ناصر حجازى اين روزها حالش خيلى بهتر است و كم كم سلامتى اش را به طور كامل به دست مى آورد. او طبق گفته پزشكان تا اواخر اسفندماه سلامتى اش را به طور كامل به دست خواهد آورد. اين خبر مى تواند براى هواداران او بسيار خوشايند و مسرت بخش باشد.
• در مورد دربى ۶۸ چه صحبتى داريد؟
- در اين رابطه اصلاً صحبت نمى كنم. دوستان مطبوعاتى زيادى تماس گرفتند اما صحبت نكردم و نمى خواهم صحبت كنم.
• چرا؟
- چون مريض هستم و دوست ندارم در اين روزها حرفى بزنم كه كسى ناراحت شود و به كسى بر بخورد. ترجيح مى دهم در مورد دربى هيچ حرفى نزنم.
• درمان شما در چه مرحله اى است و چه زمانى سلامتى كامل خودتان را به دست مى آوريد؟
- روز ۲۷ يا ۲۸ بهمن ماه دوباره به دكتر مراجعه مى كنم. هر۳ هفته يك بار به بيمارستان مى روم و طول درمان من ۳ ماه است. از پيشرفت درمان و بهبودى مريضى ام راضى هستم. استخوانهاى بدنم كمتر درد مى كند و اين روزها پياده روى مى كنم و كم كم و به صورت آرام مى دوم. مشكل تنفسى دارم اما ۸۰ درصد مشكل تنفسى ام خوب شده است. اواخر اسفندماه به حالت طبيعى برمى گردم و انشاء الله بدون مشكل زندگى خواهم كرد و براى سال بعد خودم را آماده مى كنم كه به زمين برگردم.
• خيلى با روحيه هستيد كه قابل تحسين است. دوست داريد دوباره به اروپا برگرديد يا در ايران به كارتان ادامه دهيد؟
- هرچقدر مشكلات برايم به وجودآمد، به خاطر حضورم در اتريش بود. آنجا فقط تابستان خوب است اما زمستان خيلى سرد است و نمى توانم دوام بياورم. اين مدت هر مقدار پول در اتريش گرفتم خرج دوا و درمانم شد. به طور مثال؛ يك آمپول مى خرم ۵ ميليون تومان.
• اين مدت كه در بستر بيمارى بوديد، چطور گذشت؟
- خيلى سخت گذشت. از اول نمى دانستم مشكلم چيست. به من هم نمى گفتند و تا الان هم نگفته اند. دكتر به من گفت كه سرطان، مشكلم سرطان نيست و عفونت شديد است اما چون اطرافيان پچ پچ مى كردند، من ناراحت مى شدم.
• قشنگ ترين لحظه اى كه در اين مدت داشتيد، كدام لحظه بود؟
- آن لحظاتى كه مردم، هواداران و اطرافيان مى آمدند به بيمارستان و براى سلامتى ام دعا مى كردند. آن لحظات خيلى زيبا بود و لطف خدا بود كه عده اى از مردم براى سلامتى ام دعا مى كردند و به اين زودى بهبود پيدا كردم.
• الان برخورد مردم با شما چطور است؟
- اصلاً بيرون نمى روم چون موهايم را از ته زده ام ونمى خواهم مردم مرا اينطورى ببينند.
• واقعاً برايتان اهميت دارد كه مردم و در حالى كه بيمار هستيد، شما را با چه تيپ و قيافه اى ببينند؟
- دوست ندام مردم در اين حالت مرا ببينند چون تا حالا نديده اند و الان هم دوست ندارم مرا اينگونه ببينند. دوست دارم مثل هميشه مردم مرا شيك و مرتب وتميز ببينند.
• در اين مدت بزرگ ترين عاملى كه به شما آرامش مى داد، چه بود؟
- خانواده ام، همسرم وخواهر همسرم كنارم بودند و يك لحظه مرا تنها نگذاشتند.
• اميرارسلان، نوه تان چه نقشى در روزهاى بيمارى داشت؟
- نمى توانستم با او بازى كنم و اكثر مواقع بالاى سرم بود و مى گفت: بابابزرگ، پاشو با هم بازى كنيم. من هم مى گفتم: باباجان، الان نمى توانم اما هر وقت سرحال شدم، با هم بازى مى كنيم اما ديدن اميرارسلان مثل هميشه برايم روحيه بخش بود.
-
مصاحبه پيروز قربانى
پيروز قربانى: با واعظى آشتيانى مشكلى ندارم
پيروز قربانى، كاپيتان فصل گذشته استقلال در مورد شكست استقلال مقابل پرسپوليس صحبت هايى انجام داده كه در ادامه مى خوانيد:
• دربى ۶۸ را تماشا كردى؟
- بله. بازى خوبى بود؛ اما نظرى در مورد اين ديدار ندارم. فقط به عنوان يك هوادار ناراحت شدم كه استقلال اينگونه باخت.
• حتماً خبر دارى كه طرفداران استقلال در چند بازى گذشته تو را تشويق كردند.
- خبر دارم اما بارها و بارها در اين فصل از آنها خواستم كه من را تشويق نكنند. امير قلعه نويى با آن همه افتخار در استاديوم آزادى تشويق مى شود اما مى گويند او به تماشاگران باج داده است. حالا واى به حال ما كه بازيكن اين تيم بوده ايم. دست تك تك طرفداران استقلال را مى بوسم، آنها به من خيلى لطف دارند اما بدانند برخلاف ميل باطنى ام از استقلال جدا شدم و اميدوارم آنهايى كه خودشان را استقلالى تر از ما مى دانند اين تيم را به سر منزل مقصود برسانند.
• منظورت چه كسانى هستند؟
- همه مردم آنها را مى شناسند. من باواعظى آشتيانى مشكلى ندارم؛ اما كنار ايشان كسانى حضور دارند كه باعث مى شدند اخبار تيم درست به بيرون انتقال پيدا نكند. مطمئن هستم واعظى آشتيانى از خيلى از اين مسائل اطلاع ندارد و فكر مى كند اطرافيانش قصد كمك به او را دارند.
• ظاهراً يكى از بازيكنان استقلال هم عامل جدايى تو از استقلال بود؟
- نمى خواهم در اين باره صحبت كنم، فقط اين را بگويم من اصلاً از اين جور چيزها سر در نمى آورم. آن بازيكن هم جرات نمى كند زيرآب من را بزند. آدمى نبودم كه با زير، زيرك بازى در استقلال بمانم. همه پيروز قربانى را مى شناسند چون او آدم ركى است و زد و بند نمى كند. آن بازيكن هم ياد گرفته چگونه مصاحبه كند و كارى به كار من ندارد.
• براى بازى با استقلال انگيزه زيادى دارى؟
- بازى كردن مقابل استقلال كار سختى است اما گرفتن حقم از چند نفر انگيزه ام را بالا مى برد. من امروز بازيكن مس هستم. شايد در انتخابم اشتباه كرده باشم اما با جان و دل براى تيمم كار خواهم كرد.
-
مصاحبه انصاريان
انصاريان: بزرگ ترين حسن صمد، سالم بودنش است
دربى ۲ تيم استقلال و پرسپوليس هميشه صحبت هاى زيادى را پيش و پس از اين بازى به وجود مى آورد. در اين ميان اما مصاحبه با بازيكنى كه سابقه حضور در هر ۲ تيم را داشته باشد جذابيت هاى خاص خود را دارد. على انصاريان كه سابقه حضور در دربى با پيراهن هر ۲ تيم را دارد، صحبت هاى جالبى درخصوص اين بازى مى كند و برخلاف خيلى ها، كيفيت فنى اين بازى را قابل قبول نمى داند. مصاحبه با وى را در ادامه بخوانيد:
• دربى استقلال و پرسپوليس را تماشا كرديد، نظرتان درخصوص اين بازى چيست؟
- به نظر من اين بازى به لحاظ فنى زياد خوب نبود و نمى توان درخصوص كيفيت فنى اين بازى صحبت آنچنانى كرد. تنها حسن اين مسابقه در اين بود كه طلسم تساوى ها شكسته شد و بالاخره يك تيم پيروز ميدان شد.
• فكر مى كنيد با اين شرايط، پرسپوليس محق پيروزى در اين ميدان بود؟
- استقلال در ۲۰ دقيقه ابتدايى بازى، فوتبال خوبى را ارائه داد اما در ادامه اين پرسپوليسى ها بودند كه تيم برتر بودند. پرسپوليس موقعيت هاى بيشترى نسبت به استقلال داشت و استقلال وقتى گل زد، بازى را تمام شده انگاشت اما اينگونه نبود.
• اما استقلال هم موقعيت گلزنى داشت.
- بله. مثلا توپى كه سيدصالحى خراب كرد مى توانست گل دوم استقلال را به همراه داشته باشد اما آنها از موقعيت هايشان استفاده نكردند. شوتزنى در ذات فوتبالى كريم باقرى است و اگر كريم شوت نمى زد باور كنيد بازهم اين مسابقه با تساوى به پايان مى رسيد. باقرى اسطوره بازيكنانى امثال من است كه با ۳۹ سال سن همچنان در اوج است.
• نظرتان درخصوص پرسپوليس با سرمربيگرى دايى چيست؟
- به نظر من بهترين گزينه براى پرسپوليس على دايى بود. معتقدم؛ او در تيم ملى هم مى توانست موفق باشد اما حمايت نشد. او بازيكن كوچكى نبوده و همه ما براى او احترام قائليم. تا به اينجا نيز عملكرد خوبى در پرسپوليس داشته و تنها يك باخت داشته كه آن هم جزو اتفاقات فوتبال است.
• در مورد استقلال هم صحبت كنيم. فكر مى كنيد حفظ صمد در آينده به نفع اين تيم باشد؟
- صمد مهره هاى خوبى دارد و با اين مهره ها مى تواند نتايج خوبى هم كسب كند. معتقدم حمايت هاى باشگاه از او بسيار خوب است و مى تواند او را در ادامه كمك كند. با اين حال راجع به صمد همين را بگويم كه او بزرگ ترين حسنى كه دارد سالم و مثبت بودنش است. قلعه نويى مثل يك شطرنج باز حرفه اى از مهره هايى كه دارد بازى مى گيرد و نتيجه كسب مى كند. مرفاوى نيز در استقلال چنين شرايطى دارد و بايد از مهره هاى خوبى كه دارد بهترين نتايج را كسب كند.
-
مصاحبه جبارى
استقلال بدشانس ترين تيم ليگ است
جبارى : برمى گردم و بهترين بازيكن استقلال مى شوم
استقلال روزهاى بسيار حساسى را پيش رو دارد. اين تيم كه در دربى شكست خورد حالا سعى مى كند با فراموش كردن روزهاى تلخ گذشته خود را مهياى حضور قدرتمندانه در ليگ قهرمانان آسيا كرده و جام حذفى را نيز با قدرتى مضاعف پيگيرى كند، البته در اين ميان كسب نتايج مطلوب در ليگ برتر هم بدون شك جزو برنامه هاى آنها محسوب مى شود چون مديران و مربيان اين باشگاه به خوبى مى دانند كه هوادارانشان شكست هاى متوالى در ليگ و تنزل مقام تيم محبوبشان در جدول را به هيچ عنوان بر نمى تابند.
البته نكته قابل تامل اينجاست كه در ميان استقلالى ها هنوز هم هستند افرادى كه مدعى اند حتى در ليگ هم نبايد نااميد شد چون هنوز هيچ چيز به اتمام نرسيده است اتفاقا «مجتبى جبارى» هم يكى از همين اميدواران است. هافبك بدشانسى كه اين روزها بازى هاى استقلال را صرفا به عنوان يك تماشاگر مى نگرد. البته مجتبى با اميد از آينده حرف مى زند و قاطعانه اميدوار است پس از بازگشت به ميدان، بار ديگر شاهد ارائه نمايش مطلوب توسط او با پيراهن آبى خواهيم بود. گفت و گو با وى را بخوانيد:
• به نظر مى رسد دربى را فراموش كرده و مهياى حضور در ليگ قهرمانان آسيا مى شويد.
- فوتبال حرفه اى يعنى همين. قطعا همه ما دلمان مى خواست استقلال در دربى برنده شود اما در فوتبال همواره نمى توان انتظار پيروزى را داشت. به هرحال برخى اوقات در ديدار هاى مهم نا كامى به سراغ هر تيمى مى آيد حالا نام اين تيم مى خواهد استقلال باشد يا بارسلونا!
حتى اگر دربى را مى برديم باز هم بايد بلافاصله پس از پايان مسابقه آن را به خاطره ها مى سپرديم. استقلال حالا بايد در ۳ جبهه ليگ، جام حذفى و ليگ قهرمانان آسيا بجنگد و اين نبردى است كه علاوه بر قدرت بدنى و انديشه هاى تاكتيكى به مسائل روحى هم بستگى مستقيم دارد.
• يعنى هنوز به ليگ برتر اميدوار هستيد؟
- چرا نباشيم. هر تيمى كه اميد نداشته باشد نيمى از راه شكست را پيموده است. شايد براى قهرمانى عقب افتاده باشيم اما قهرمانى سپاهان هم هنوز قطعى نشده است بنابراين بايد با تمام قوا براى رسيدن به هدف فوق بجنگيم و حتى اگر قهرمان هم نشديم حداقل سهميه رقابت هاى آسيايى در فصل آينده را كسب كنيم تا خيالمان از اين بابت راحت شود.
• وضعيت خودت چطور است؟
- هر روز فيزيوتراپى مى كنم و به محض اينكه كادر پزشكى استقلال چراغ سبز نشان بدهد دويدن كنار زمين را آغاز خواهم كرد. انصافا در تمام دوران مصدوميتم دكتر نوروزى و واعظى آشتيانى روند بهبودى ام را به صورت جدى دنبال مى كنند و همين مساله باعث دلگرمى ام مى شود چون مى بينم كه صاحب منصبان باشگاه به بازيكنان خود احترام خاصى گذاشته و همه چيز را صرفا در مستطيل سبز دنبال نمى كنند.
• فكر مى كنى چه وقت به ميدان برگردى؟
- نمى دانم اين بستگى به نظر پزشكان دارد و پس از آن هم مربيان بايد ميزان آمادگى ام را تاييد كنند البته اگر همه چيزآن طور كه كادر پزشكى طرح كرده پيش برود و مشكلى در روند بهبودى ام پيش نيايد به احتمال زياد اوايل ارديبهشت ماه سال آينده باز مى گردم و حتى احتمال دارد كه بتوانم در ليگ قهرمانان آسيا هم بازى كنم.
• قبول دارى كه استقلال در اين فصل تا حدى هم بدشانس بود؟
- استقلال خيلى بدشانس بود به طورى كه به جرات مى توان گفت لقب بدشانس ترين تيم فصل كاملا برازنده ماست. قبل از شروع مسابقات من مصدوم شدم و روانخواه هم پس از چند آسيب ديدگى كوچك و بزرگ عملاً تا پايان فصل خانه نشين شده است، علاوه بر اين نفراتى همچون كوشكى، محمدى و بيك زاده هم هر كدام در مقاطع مختلف و بعضا به اتفاق همديگر مصدوم بوده اند طورى كه صمد مرفاوى عملا نمى توانست از تمام سرمايه هايش استفاده كند.
• خودت چطور. قبول دارى كه بدشانس ترين بازيكن ايران طى سال هاى اخير بوده اى؟
- نمى دانم. به هرحال تقدير اين بوده كه در مقاطع مختلف مصدوم شوم اما تمام هواداران متعصب استقلال و مربيان، به اين نكته اذعان دارند كه هرگاه سالم بوده ام با تمام وجود در زمين ظاهر شده و هرگز به خاطر ترس از مصدوميت كم كارى نكرده ام. مطمئن باشيد تا آخرين روزى كه فوتبال بازى كنم نيز هرگزكم فروشى نمى كنم.
• حرف آخر؟
- دلم مى خواهد برگردم و دوباره به بهترين بازيكن استقلال بدل شوم. مطمئن باشيد براى رسيدن به اين هدف از خودم مايه مى گذارم و به هواداران قول مى دهم دوباره باتمام وجود بازى كنم.
-
مصاحبه محمدی
محمد محمدى: با صلاحديد كادر فنى مقابل مس بازى مى كنم
به احتمال زياد محمد محمدى امروز دروازه بان استقلال است هر چند كه به گفته او تفاوتى ندارد كه خودش يا طالب لو درون دروازه تيم آبى بايستند اما با اين حال به نظر مى رسد الان نگاه مرفاوى به سمت محمدى باشد تا طالب لو. گفت وگوى ما با او را بخوانيد:
• مقابل مس شما دروازه بان استقلال هستى. درست است؟
- من هيچ اطلاعى در اين خصوص ندارم اما اگر كادر فنى صلاح بدانند براى تيم بازى مى كنم. الحمدالله مصدوميتم كاملاً بر طرف شده و اين هفته خوب تمرين كردم. الان هم فرقى ندارد كه من بازى كنم يا وحيد. مهم سر بلندى استقلال است و بس.
• ديدار سختى را بايد مقابل مس داشته باشيد!
- مس تيم پر مهره اى است و ما هم بايد تمام توانمان را براى غلبه بر اين تيم بگذاريم. خوشبختانه از لحاظ روحى و روانى شرايط ما خيلى خوب است و مى توانيم با اين شرايط بازى خوبى را مقابل مس از خود به نمايش بگذاريم و هر ۳ امتياز اين ديدار را به دست بياوريم.
• مس در حال حاضر شرايط خوبى ندارد. همين كار شما را آسان مى كند؟
- مس تيم بد شانسى است اما با اين حال خوب بازى مى كند. آنها از مربى و بازيكنان خوبى سود مى برند و همين كار ما را سخت مى كند.
• اگر در اين ديدار نيمكت نشين باشى ناراحت مى شوى؟
- نه، چون من بازيكن استقلال هستم و سر بلندى تيمم بيشتر از هر چيز برايم اهميت دارد. اگر كادر فنى صلاح دانستند از دروازه استقلال حراست مى كنم و اگر نيمكت نشين بودم آرزومند سر بلندى تيمم هستم.
• نگاه شما بيشتر به بازى هاى آسيايى است؟
- در حال حاضر بيلبورد بين المللى ما فقط ليگ قهرمانان آسيا است و همه انتظار صعود را از تيم هاى باشگاهى ايران دارند تا تيم ملى. به همين دليل ما همه سعى و تلاشمان را مى كنيم تا در اين بازى ها خوب ظاهر شويم و به دنبال ستاره اى جديد براى استقلال باشيم.
• اميدى هم كه به قهرمانى استقلال در ليگ باقى نمانده است؟
- ما ديگر زمانى براى اشتباه نداريم و بايد از فرصت هايمان به خوبى استفاده كنيم. استقلال در ۳ جبهه مهم مى جنگند و ما اميدواريم حداقل در يكى از اين ۳ جبهه به قهرمانى برسيم.
• استقلال در جام حذفى به تيم هايى قوى خورده است. همين مسأله كار شما را خيلى سخت كرده؟
- در جام حذفى تيم ضعيف وقوى نداريم و همه تيم ها به يك اندازه شانس صعود و قهرمانى دارند. ما هم اگر به فكر قهرمانى هستيم بايد در اين ديدار ها تمام تلاشمان را به كار بگيريم و اصلاً به اين فكر نكنيم كه رقيبمان چه تيمى است. مطمئناً هدف ما در جام حذفى قهرمانى است و در راه رسيدن به اين هدف از هيچ كوششى دريغ نمى كنيم.
-
مصاحبه نامجو مطلق
مساوى نه به درد ما مى خورد، نه به درد مس
نامجو مطلق: نيمكت نشينى برهانى هيچ ربطى به من ندارد
استقلال از بازى امروز ۳ امتياز مى خواهد. پيروزى كه مى تواند براى آبى هاى تهرانى روحيه بخش و آن ها را براى ليگ قهرمانان آسيا آماده كند. مجيد نامجو مطلق شرايط استقلال را براى اين بازى مطلوب عنوان كرد و... گفت وگوى ما با او را مى خوانيد:
• بازى استقلال مقابل مس چطور مى تواند باشد؟
- فكر مى كنم يك بازى سخت و پرفشار باشد و ما بازى راحتى را نداشته باشيم. به همين دليل به بچه ها هم گفتيم كه متوجه باشند اين بازى اصلاً آسان نيست وما بايد با پيروزى مقابل مس به دنبال كسب سهميه آسيا باشيم.
• در چند بازى اخير تركيب استقلال متحول شده است، دليلش چيست؟
- هر كسى كه در تمرينات خوب ظاهر شود و آماده نشان دهد در تركيب ثابت قرار مى گيرد. ما هم در هر بازى به نفراتى ميدان مى دهيم كه از همه آماده تر باشند.
• از زمانى كه شما مربى استقلال شديد، برهانى هم نيمكت نشين شده است. به او اعتقاد نداريد؟
- اين قضيه هيچ ربطى به من ندارد و ما در همه حال به نفراتى ميدان مى دهيم كه داراى آمادگى بالا باشند. برهانى هم هر وقت كادر فنى صلاح بدانند به صورت ثابت بازى مى كند.
• مربيگرى مس را در كارنامه تان داريد. با توجه به اين مسأله چقدر نسبت به اين تيم فعلى شناخت داريد؟
- شناخت نسبى وجود دارد اما اصل قضيه اين است كه اين تيم به نسبت تيمى كه من مربى آن بودم، فرق كرده اما به هر حال آن شناختى را كه از مس دارم حتماً در اختيار كادر فنى قرار مى دهم.
• از زمانى كه شما و محصص به كادر فنى استقلال اضافه شديد، اين تيم هم دچار تحول نسبى شده است. چقدر با مرفاوى هم فكر هستيد؟
- در واقع ما به استقلال آمده ايم تا عصاى دست مرفاوى باشيم و به او كمك فكرى بدهيم. به هر حال اميدواريم اين كمك ها براى استقلال نتيجه بخش باشد.
• ۳ امتياز اين بازى بايد به حساب كدام تيم واريز شود؟
-ما با تمام توان در اين بازى حاضر مى شويم تا برنده باشيم، چرا كه مساوى در اين ديدار نه به درد ما مى خورد و نه به درد مس. بنابراين هر ۲ تيم براى كسب پيروزى در اين بازى تلاش مى كنند كه اميدواريم نتايج تلاش ما مثمر ثمر واقع شود.
• چقدر به بازى با الاهلى و پيروزى در اين بازى فكر مى كنيد؟
- ما الاهلى را هم زيرنظر داريم و به دنبال اين هستيم تا بازى خوبى را مقابل اين تيم به نمايش بگذاريم. بازى هاى الاهلى را آناليز كرديم و نقاط ضعف و قوت آن را مى شناسيم تا انشا ء الله در اين ديدار بتوانيم امتياز كسب كنيم.