-
مصاحبه رضا عنايتي
رضا عنايتي: استقلال هنوز هم مدعي قهرماني است!
بهترين بازيكن تاريخ باشگاه هستم
رضا عنايتي اميدوار است پس از بازگشت استقلال از امارات مورد عفو قرار بگيرد و دوباره به تمرينها بازگردد. شوق بازگشت به تمرينها در وجود مهاجم استقلال كه چند هفته پيش با محروميت 8 جلسهاي از سوي مديرعامل روبرو شد، موج ميزند. هرگاه با او درباره استقلال حرف ميزنيم از انگيزههاي تازهاش براي گلزني در خط آتش تيمش حرف ميزند. هرچند كه تاكنون خواسته او از سوي مديرعامل باشگاه استقلال پاسخ داده نشده و او به همراه حسين كاظمي و سياوش اكبرپور همچنان دور از تمرينهاي استقلال روزگار ميگذراند. در حالي كه استقلاليها امروز در امارات با تيم الوصل امارات بازي دوستانهاي را برگزار ميكند عنايتي قصد دارد با ادامه تمرينهاي انفرادياش خود را در بهترين شرايط بدني نگه دارد...
چند روز پيش از باشگاه خواسته بودي با كاهش محروميتتان موافقت كند. آيا باشگاه با درخواست شما موافقت كرده؟
هنوز كه خبري نيست. من به همراه كاظمي و اكبرپور هفته گذشته به باشگاه رفتيم و درخواست بخشش داديم اما تا حالا با اين درخواست موافقت نشده است.
گفته ميشود محروميت شما از 8 جلسه به 5 جلسه كاهش خواهد يافت؟
من هم شنيدم و اميدوارم اين اتفاق رخ دهد. چون براي بازگشت به ميادين لحظه شماري ميكنم.
خيليها با محروميت شما از حضور در تمرينها مخالف بودند.
فوتباليست بايد فوتبال بازي كند نه اينكه كنج خانه بنشيند. ما بايد هميشه در شرايط تمرين و مسابقه باشيم. البته من هميشه گفتهام به تصميم مديريت احترام ميگذارم اما مشكل ما آنقدر بزرگ نبود كه با 8 جلسه محروميت روبرو بشويم.
اينكه ميگويي كنج خانه مينشيني خيلي نااميدكننده است چون از فرم بدني مطلوب فاصله ميگيري؟!
منظورم اين نبود كه در اين مدت ما همهاش خانهنشين شديم. اتفاقاً با شدت و حرارت بيشتري تمرين ميكنم و حتي ميتوانم ادعا كنم بدنم از قبل هم آمادهتر است! اين روزها در بهترين شرايط بدني هستم و به شدت تمرينهايم را پيگيري ميكنم.
... بازي با ملوان را ديدي؟
بله، متاسفانه باز هم آن اتفاق هميشگي تكرار شد. استقلال خيلي بدشانس شده و من از اين وضع خيلي ناراحت هستم.
علت اصلي اين فراز و نشيب چيست؟
ما تمركزمان را از دست ميدهيم. گلهايي ميخوريم كه خيلي بچگانه است. خوب شروع ميكنيم اما بد تمام ميشود. اين حالت بايد از استقلال دور بشود.
استقلال روي نيمكت هم بازيكن ندارد. شايد به همين دليل باشد؟
وقتي ما 2 گل در عرض يك دقيقه ميخوريم ديگر ربطي به خالي بودن نيمكت ندارد. تيم دچار بيانضباطي تاكتيكي شده و به اعتقاد من بايد كادر فني هرچه زودتر اين مشكل را برطرف كنند. از نظر من بيشتر مشكلات روحي – رواني است و بازيكنان ما به لحاظ فني در شرايط بسيار مطلوبي به سر ميبرند.
خيليها اخراج تو را كه خيلي در استقلال محبوب هستي برنميتابند.
در همه سالهايي كه براي استقلال بازي كردم خيلي زحمت كشيدم و همه سعي و تلاشم اين بود كه بهترين نمايش را ارائه كنم. 3 سال براي استقلال 54 گل زدم و از اين حيث به عنوان برترين بازيكن تاريخ استقلال انتخاب شدم. من در 3 سال پياپي بهترين بازيكن استقلال بودم و توانستم ركورددار باشم.
اما در سال جاري آن بازيكن هميشگي نبودي. به نظر ميرسد خيلي افت كردي.
من روند رو به رشدي داشتم. 3 گل هم زدم و پيشرفتم بسيار محسوس بود اما اين اخراج باعث شد دوباره از شرايط بازي كردن دور بشوم. هرچند كه باز هم معتقدم تصميم گيرنده اول و آخر كادر فني و مديريت است.
توقف مقابل ملوان باعث شد شانسهاي استقلال براي قهرماني كم بشود.
من اينطور فكر نميكنم!
استقلال فاصله بسيار زيادي با صدر جدول دارد. جبران 11 امتياز عقب افتادگي كار سادهاي است؟
خاصيت بازيهاي 3 امتيازي اين است كه با چند باخت جابجاييهاي بسياري ميشود. به اعتقاد من هنوز فرصتهاي بسياري مانده و استقلال ميتواند قهرمان بشود.
خيلي اميدوارانه حرف ميزني؟
اگر بازيكنان ما تمركز داشته باشند با توجه به 6 بازي خانگي ميتوان قهرمان شد. استقلال 6 بازي خانگي در پيش دارد براي همين هنوز شانسهاي بسياري باقي مانده و ما ميتوانيم دوباره به صدر جدول برگرديم.
-
مصاحبه حنیف عمرانزاده
حنيف عمرانزاده: استقلال مشكل تاكتيكي ندارد
ظاهراً بد گل خوردن براي استقلال عادت شده. عادتي كه باعث شده تا آنها به جاي پذيرفتن ضعفهايشان سعي كنند همه چيز را به «بدشانسي» بيندازند تا باورمان بشود اين عامل ميتواند صدرنشين چندين هفته را 11 امتياز از تيم اول كه البته يك بازي كمتر هم انجام داده عقب بيندازد. شايد بازيكنان استقلال فوتبال را از زاويه ديگري ميبينند و همين موجب شده آنقدر از عملكردشان راضي باشند كه اميدشان براي قهرماني هر روز پررنگتر بشود.
بيمقدمه بگو چرا استقلال بازيهاي برده را با تساوي يا باخت عوض ميكند؟
اين هم جزيي از فوتبال است. تيمي كه گل ميزند با واكنش دفاعي تيم حريف مواجه ميشود. قرار نيست كه فقط ما گل بزنيم.
اما استقلال بد گل ميخورد؟
ما روي اشتباهات فرديمان گل ميخوريم.
يعني خوردن 2 گل در يك دقيقه نميتواند ناشي از ضعف تاكتيكي باشد؟!
نه، اصلا. ما مشكل تاكتيكي نداريم. درست است گلهايي كه ميخوريم براي تيم خوب نيست اما اين گلها را به خاطر اشتباهات فرديمان ميخوريم نه ضعف تاكتيكي.
مگر اشتباه فردي نميتواند ناشي از ضعف تاكتيكي مربي باشد؟!
نه، اشتباهات فردي جزيي از فوتبال است و ربطي به مربي ندارد.
همين جزيي از فوتبال بودن باعث شده تا اميرحسين صادقي روي 2 گل مقصر اصلي باشد!
صادقي كه نميخواست ما گل بخوريم. اگر اينطور بود كه گل نميزد.
اما وظيفه اصلي او دفاع است نه حمله.
فوتبال كه ورزش انفرادي نيست. همه بايد هم حمله كنند و هم دفاع.
حرفهايت ذهن را متوجه اين موضوع ميكند كه بازيكنان استقلال نميخواهند ضعفهايشان را بپذيرند!
چه ضعفي؟
همين كه اول جلو ميافتيد و بعد...
در همين بازي با ملوان بازي در نيمه اول كاملاً دست ما بود. اتفاقاً مرفاوي بين دو نيمه با ما صحبت كرد و نكات خوبي را گفت اما متاسفانه بچهها نتوانستند نتيجه را حفظ كنند.
قبل از بازي با فولاد اكثر بازيكنان از جمله خودت معتقد بودي كه از 7 بازي خانگي 21 امتياز ميگيريد.
هنوز كه 7 بازي تمام نشده.
اما اگر همين طور پيش برود باز هم پايينتر ميآييد.
ما 6 بازي ديگر در آزادي داريم و ميتوانيم از شرايط ميزباني نهايت استفاده را ببريم.
به جدول و اختلاف امتيازتان با سپاهان نگاه كردي؟
چطور ما كه صدرنشين بوديم گرفتار بحران شديم خب آنها هم ميافتند در بحران. فوتبال كه معلوم نميكند.
چقدر روحيهتان خوب است.
به خاطر كادر فني است. مرفاوي روحيه خوبي به ما داده و اميدواريم در اين تعطيلات بهتر هم بشويم.
-
مصاحبه مهدی امیرآبادی
مهدي اميرآبادى: مشكل استقلال بدشانسى است
در ۲ هفته اخير ليگ، نگاه مرفاوى به او تغيير پيدا كرده تا مهدى اميرآبادى بعد از هفته ها نيمكت نشينى در استقلال به صورت ثابت به ميدان برود اما حرف هاى او در مورد استقلال و شرايط خودش ... گفت وگو با وى را بخوانيد:
• در ۲ بازى اخير استقلال به صورت ثابت به ميدان رفتى. كادرفنى به تو اعتماد كرده ؟
- من نيم فصل نيمكت نشين بودم و هيچ اعتراضى هم نسبت به اين مسأله نداشتم، اگر اهل حاشيه بودم خيلى زود معترض مى شدم اما ترجيح دادم حرفى نزنم تا زمانى كه كادرفنى نسبت به من اعتماد كرده است.
• چرا اعتراض نمى كردى؟
- من احترام زيادى براى واعظى آشتيانى قائل هستم و هميشه خودم را تابع تصميم مسئولان باشگاه مى دانم الان هم در استقلال چيزى كه براى ما مهم است منافع تيمى است، نه شخصى . تيم كه نتيجه بگيرد براى ما كافى است.
• در ۲ بازى اى كه براى استقلال به ميدان رفتى تغيير پست داشتى با اين مسأله مشكلى ندارى؟
- نه. براى من هيچ فرقى نمى كند كه در كدام پست بازى كنم. در همه حال تابع كادرفنى هستم و وظيفه ام اين است كه به دستورات آنها در زمين عمل كنم.
• استقلال چرا مقابل ملوان متوقف شد؟
- ما هدفمان فقط برد در اين بازى بود اما ملوان مى خواست كه در اين بازى نبازد و به خاطر همين مقابل ما بهتر بازى كرد. حريف ما تيمى نبود كه خودش بتواند به ما گل بزند بلكه تنها اشتباهات فردى ما باعث شد كه آنها به گل برسند و در نهايت ما ۲ امتياز اين بازى را از دست داديم.
• مشكل استقلال چيست؟
- ما مشكل خاصى نداريم بلكه فقط بايد به خودباورى برسيم و كمى هم شانس سراغمان را بگيرد. در چند بازى اخير خيلى بدشانسى آورديم و اگر حادثه و اتفاق نصيبمان نمى شد هيچ وقت بى جهت امتيازى را از دست نمى داديم. به هر حال من اميدوارم تيم ما در بازى هاى آينده بتواند بهتر نتيجه بگيرد.
• بازى با الوصل را چطور مى بينى؟
- درست است كه اين يك بازى دوستانه است اما با توجه به آسيايى بودن ما انجام اين ديدار مى تواند كمك بزرگى به ما كند. استقلال مى تواند با كسب تجربه در اين ديدار در ليگ قهرمانان آسيا از آن استفاده كند تا ما اين بار عملكرد موفقى را در اين بازى ها داشته باشيم.
• استقلال شانسى هم براى قهرمانى در ليگ دارد؟
- چرا نداشته باشد؟! فصل گذشته و در هفته آخر ليگ كسى فكر نمى كرد اما قهرمان شديم و اين اتفاق افتاد به خاطر همين اصلاً نمى توان ليگ را پيش بينى كرد و بايد تا هفته آخر صبر كرد. با اين حال من مطمئنم اگر استقلال قهرمان هم نشود حداقل باز هم سهميه آسيا را كسب مى كند چراكه تيم ما اين پتانسيل را دارد.
• فكر مى كنى در هفته هاى بعد هم براى استقلال به ميدان بروى؟
- من مشكلى از جهت آمادگى ندارم و در صورت تشخيص كادرفنى براى تيم به ميدان مى روم. هرچه كادرفنى صلاح بداند من هم تابع آن هستم
-
مصاحبه جباری
درمانم ساخت و ساز نيست كه فاز داشته باشد!
مجتبی جباري: نميخواهم راجع به وضعيتم خبر بدهم
فكرش را هم نميكرديم كه جباري از شنيدن خبر بهبودي زودهنگامش ناراحت شود. تعجب نكنيد اما جباري كه همچنان مشتري پر و پا قرص كلينيك فيزيوتراپي دكتر نوروزي است از اينكه خبر بهبودياش چند روز پيش دهان به دهان در باشگاه چرخيده شاكي است. او تنها منبع آگاه براي پيگيري وضعيتش را دكتر نوروزي ميداند و از اينكه گفته ميشود او در فاز سوم درمانش قرار دارد خندهاش گرفته چرا كه هيچ شباهتي بين روند درمانش و ساخت و ساز نميبيند كه براي آن فاز قائل شود!
■ ■ ■
خبر بهبوديات صحت دارد؟
■ بهبودي؟! چه كسي اين خبر را داده؟
ميگويند با اينكه دكترها راجع به وضعيتات اظهارنظر قطعي نكردهاند اما قرار است در جام باشگاههاي آسيا تيم را همراهي كني.
■ خوب است كه خودتان ميگوييد هنوز دكترها اظهارنظر قطعي نكردهاند. چطور ممكن است چيزي را كه دكتر تاييد نكرده صحت داشته باشد.
يعني حالا حالاها درگير هستي؟
■ اصلا بحث اين حرفها نيست. حرف من اين است كه اين اخبار را چه كساني مطرح ميكنند. تنها منبع رسمي براي اعلام وضعيتم دكتر نوروزي است نه كساني كه هويتشان مشخص نيست. دكتر بايد راجع به مصدوميت و درمان صحبت كند همين. دقيقا خبر چه بود؟
اينكه وارد فاز سوم درمان شدهاي!
■ فاز؟ مگر درمان من ساخت و ساز است كه فاز داشته باشد. اصلا فاز اول، دوم و سوم يعني چه؟ درمان من هيچ موقع فاز نداشته و برنامهاش ماه به ماه بوده. نميدانم فاز سوم ديگر چه صيغهاي است و كي آن را مطرح كرده.
پس لطفا خودت بگو.
■ اين چهارمين ماهي است كه فيزيوتراپي ميكنم و در مرحله تقويت هستم، الان دوچرخه ثابت كار ميكنم و تمرينهايم بيشتر قدرتي است و معمولا هر روز آب درماني هم ميكنم.
تمرينها را زير نظر دكتر انجام ميدهي؟
■ مگر مي شود دكتر نباشد.
اما الان كه دكتر نوروزي همراه تيم به امارات رفته.
■ قرار نيست كه براي هميشه بماند بالاخره برميگردد. نميدانم چرا اينقدر راجع به درمانم سوال ميشود.
براي اين است كه هواداران ميخواهند آخرين وضعيت هافبك تيمشان را بدانند!
■ نميخواهم راجع به آخرين وضعيتم خبر بدهم. يعني مردم نميدانند مجتبي چه مشكلي دارد. مگر روز اول نگفتم درمانم 6 ماه زمان ميبرد. خب الان 4 ماهش گذشته و 2 ماه ديگر باقي مانده. محاسبه سادهاي است، چرا اينقدر آن را پيچيده ميكنيد.
شايد بهخاطر وضعيت استقلال و جام قهرمانان استقلال باشد.
■ استقلال كه مشكلي ندارد. جباري باشد يا نباشد هم نتيجه ميگيرد.
به هر حال نميشود منكر اثربخش بودنت در تيم شد.
■ نظر لطفتان است اما استقلال شرايط بدي ندارد كه همه چيزش به بودن يا نبودن من بستگي داشته باشد.
اما جدول چيز ديگري ميگويد...
■ اولا برد و باخت خاصيت فوتبال است ثانيا استقلال كه نباخته كه جدول بخواهد چيزي بگويد. استقلال ميتواند دوباره صدرنشين شود.
پس وضعيت استقلال را عادي ميداني؟
■ اگر چيز غيرعادي هست به من هم نشان بدهيد.
به قهرماني هم اميدواريد؟
■ معلوم است كه اميدوار هستيم. هنوز 14 هفته ديگر باقي مانده.
-
مصاحبه كيانوش رحمتى
فقط در يك بازى بد بودم
كيانوش رحمتى: خودمان اشتباه مى كنيم كه حريفانمان گل مى زنند
كيانوش رحمتى به دليل آسيب ديدگى كه داشت نتوانست با استقلال به دوبى برود و حالا با بازگشت تيم آبى به ايران مى تواند تمرينات خود را آغاز كند. صحبت هاى اين بازيكن را بخوانيد:
• وضعيت مصدوميت چطور است؟
- خدا را شكر خوب است و از فردا (امروز) مى توانم در تمرينات استقلال شركت كنم. در بازى مقابل ملوان از ناحيه مچ پا دچار آسيب ديدگى شدم كه با تلاش هاى پزشك استقلال مصدوميتم هم رفع شد تا بدون مشكل در تمرينات تيم حاضر شوم.
• به خاطر مصدوميت هم نتوانستى با استقلال به دوبى بروى. درست است؟
- خب مچ پايم مصدوم بود و بايد در تهران به مداوا مشغول مى شدم. مهم اين بود كه وقتى تيم برمى گردد من بدون آسيب ديدگى در خدمت تيم باشم كه خدا را شكر چنين هم شد.
• استقلال در امارات به پيروزى پر گلى دست پيدا كرد.
- خدا را شكر اين برد براى ما خيلى خوب بود و مى توان گفت حضور استقلال در امارات با يك اردوى كوتاه مدت همراه شد كه واقعاً به تيم ما روحيه داد و من اميدوارم كه اين پيروزى ها ادامه دار باشد.
• با توجه به پيروزى پرگل استقلال انگار الوصل مقابل تيم شما ضعيف بود و حريف جدى به حساب نمى آمد. تو چه نظرى دارى؟
- اينكه يك تيم ۵ گل بزند گوياى اين است كه هجومى و خوب بازى كرده است. به نظر من بازى خوب و بى نقص استقلال باعث شد ما ۵ گل بزنيم و الوصل هم حريف ضعيفى براى ما نبوده است.
• با توجه به حضور استقلال در رقابت هاى آسيايى اين بازى چقدر براى شما خوب بود؟
- مطمئناً اين بازى يك تجربه بود و ما باز هم نياز به بازى هاى بيشترى در آسيا داريم تا با آمادگى و تجربه بالا پا به رقابت هاى ليگ قهرمانان آسيا بگذاريم.
• با اين برد استقلال مى تواند در ادامه رقابت هاى ليگ برتر پرقدرت حاضر شود؟
- ما بايد تمام تلاشمان را به كار بگيريم تا امتيازات لازم را از بازى هاى باقيمانده كسب كنيم. متأسفانه در بازى هاى اخير فقط بر اثر اشتباهات فردى امتياز از دست داديم و تمام گل هايى را كه خورديم بر اثر اشتباهات خودمان صورت گرفته و حريفان ما تاكتيك يا برترى قابل توجهى نداشتند. من فكر مى كنم تيم ما بايد تمركز بيشترى داشته باشد و روى كارهاى دفاعى هم بيشتر كار كنيم تا ديگر به راحتى گل نخوريم.
• خودت در اين فصل فرازونشيب زيادى داشتى. اين مسأله را قبول دارى؟
- من هم بازى خوب داشتم و هم بازى بد كه بايد يك مقدارى سعى و تلاشم را بيشتر كنم تا از اين به بعد فقط بازى هاى خوب را از خودم به نمايش بگذارم.
• تا اينجاى فصل از عملكرد خودت راضى هستى؟
- به طور كامل نه اما ناراضى هم نيستم. فكر مى كنم در بازى با فولاد فقط بد بازى كردم و درد ديگر بازى هاى تيم بدظاهر نشدم.
• در بازى هاى بعدى اگر پنالتى نصيب استقلال شد. تو مى زنى؟
- من تابع دستور كادر فنى هستم و اگر كادر فنى به من بگويد كه پنالتى را تو بزن من هم پشت توپ قرار مى گيرم و به آن ضربه مى زنم.
• با توجه به بازى هاى اخير استقلال قبول دارى اميد زيادى بر قهرمانى تيم شما نيست؟
- كار ما براى قهرمانى يك مقدار سخت شده اما باز هم اميدمان را از دست نمى دهيم. ما در بازى باقيمانده ديگر فرصت اشتباه نداريم و اگر در ۶بازى خانگى مان موفق عمل كنيم حتى به صدر هم مى رسيم. من فقط از هواداران استقلال مى خواهم تيم را در اين شرايط تنها نگذارند و با حمايت هاى خود به براى كسب پيروزى روحيه دهند
-
مصاحبه طالب لو
قطر ديگر زنگ تفريح نيست
طالب لو : رحمتى روى گل هايى كه خورد مقصر نبود
تيم ملى اولين بازى خود در چهارچوب تورنمنت هاى قطر را با ارائه نمايشى ضعيف و نااميد كننده واگذار كرد تا زنگ خطر براى فدراسيون فوتبال و افشين قطبى به صدا درآيد. البته اين تيم عصر ديروز مقابل حريف آفريقايى خود(مالى) صف آرايى كرد و شنبه هم به مصاف كره شمالى مى رود اما بر آيند تاكتيكى حاكم نشان مى دهد كه فاصله بسيار زيادى ميان تيم ملى كنونى با يك تيم مقتدر وجود دارد. فاصله اى كه شايد تا زمانى كه سكاندار تيم ملى عوض نشود همچنان پابرجا بماند. يكى از نكات مهم در بازى با قطر گل هايى بود كه مهدى رحمتى دريافت كرد و موجب انتقاد كارشناسان شد. البته نكته جالب توجه اينجاست كه رقيب او اين مسأله را ناشى از ضعف كل تيم مى داند نه اشتباهات مرد شماره يك تيم ملى! وحيد طالب لو معتقد است كه رحمتى را نبايد بر روى گل هايى كه خورد مقصر دانست.گفت وگو با وى را بخوانيد:
• تيم ملى شروعى نااميدانه داشت.
- اتفاقاً من اصلاً مثل شما فكر نمى كنم. ما طى ۲۰ دقيقه آغازين مسابقه از ميزبان ۲ گل خورديم كه به معناى واقعى كلمه برايمان عجيب بود و شوك بزرگى را به همه وارد كرد اما خيلى زود بر اعصابمان مسلط شده و كار را برابر كرديم. اگر قضاوت عجيب داور نبود چه بسا قبل از آنكه قطر گل سوم را بزند از آنها پيش مى افتاديم و مسابقه را به سود خودمان تمام مى كرديم يا اينكه حداقل نمى باختيم اما در وقت هاى تلف شده ناگهان همه چيز شكل ديگرى به خود گرفت.
• اما تيم هايى همچون قطر يك زمان زنگ تفريح ايران بودند.
- بله. روزى زنگ تفريح بودند اما اگر بخواهيم با حقايق زندگى كنيم بايد بپذيريم كه ديگر نيستند و روند پيشرفت خود را سرعت بخشيده اند. البته هنوز هم افتخارات آنها با ما قابل مقايسه نيست اما ديگر اين طور نيست كه در زمين خودشان هم با اختلاف چند گل مغلوب ايران شوند. كشورهاى عربى حوزه خليج فارس با اتكا بر وضعيت خوب مالى از مدت ها قبل بر روى تيم هاى پايه اى خود سرمايه گذارى كرده و حتى در چند مورد بازيكنان خارجى را هم به تابعيت خودشان درآورده اند. بنابراين مردم ديگر نبايد تصور كنند كه پيروزى بر آنها امرى آسان است كه همواره بايد محقق شود. بديهى است كه اين تيم ها پيشرفت كرده اند همان طور كه ما دنبال پيشرفت هستيم.
• يعنى به نظر شما شكست مقابل قطر زنگ خطر را براى فوتبال ما به صدا در نياورد.
در اينكه شكست پديده اى تلخ و هشدار دهنده است كوچكترين شكى وجود ندارد اما مسأله اينجاست كه اگر به جاى ناكامى در ديدارى دوستانه، هنگام برگزارى جام ملت ها چنين شكستى را متحمل مى شديم آيا باز تاب و افسوس آن بيشتر نبود؟
نفس برگزارى ديدار هاى تداركاتى اين است كه قبل از مسابقات رسمى ضعف هايمان را بشناسيم و اين امر فقط در صورت برگزارى ديدار هاى دوستانه مناسب محقق مى شود. شما مطمئن باشيد قطر در
جام ملت هاى آسيا يكى از مدعيان خواهد بود آن زمان ثابت مى شود كه ايران مغلوب تيم ضعيفى نشده است.
• ظاهراً قبل از بازى با قطر مصدوم شده بودى؟
- بله. البته فكر نمى كنم مسأله حادى باشد. كادر پزشكى تيم ملى با دقت روند درمانى ام را زير نظر دارد و با دكتر نوروزى هم صحبت كرده ام و ايشان را نيز در جريان وضعيت خودم قرار داده ام. در مجموع فكر نمى كنم موضوع چندان جدى و دردسر ساز باشد.
• بر روى گل هايى كه رحمتى خورد چه نظرى دارى؟
- وقتى مهدى درون دروازه تيم ملى مى ايستد ديگر به رقابت با او فكر نمى كنم و صميمانه برايش آرزوى موفقيت دارم چون ناكامى رحمتى در آن شرايط يعنى باز شدن دروازه ايران.
صادقانه بگويم مهدى رحمتى بر روى گل هايى كه خورد مقصر نبود و شايد اگر هر دروازه بان ديگرى هم بود، نمى توانست آن توپ ها را مهار كند.
• در جريان پيروزى استقلال قرار گرفتى؟
- بله. البته به خاطر همزمانى بازى آنها با جدال تيم ملى نتوانستم جريان كامل مسابقه را ببينيم اما شنيدم كه دست به كار بزرگى زده و پيروزى ارزشمندى كسب كرده اند مطمئن باشيد با كسب ۲پيروزى متوالى در ليگ برتر دوباره اوج مى گيريم و براى قهرمانى استارت مى زنيم.
• فكر مى كنى افشين قطبى به تو شانس پوشيدن پيراهن شماره يك را مى دهد؟
- براى رسيدن به هر هدفى بايد با تمام توان تلاش كرد. من هم مثل همه ملى پوشان براى حضور در تركيب ثابت تلاش مى كنم اما در نهايت حق انتخاب با سرمربى است.
-
مصاحبه غلامحسين مظلومى
همه مى دانند مشكل استقلال فنى نيست
غلامحسين مظلومى: كسى مولر را رد نكرده بود كه حالا برگردد
حضور مردى با تجربه روى نيمكت استقلال به هرحال براى صمد مرفاوى بايد امتيازآور باشد. غلامحسين مظلومى به عنوان مدير استقلال روى نيمكت اين تيم مى نشيند تا مربى جوانى به نام مرفاوى بى بهره از تجربيات او نباشد. سراغ مظلومى را گرفتيم تا اين گفت وگو ترتيب داده شود. گفت وگوى ما با وى را در ذيل بخوانيد:
• نظرتان در مورد نتايج ضعيفى كه تيم ملى اخيراً كسب كرده چيست؟
- ما در اين چند وقت فقط به دنبال تعامل با تيم ملى بوديم و گفتيم بازيكن هم در اختيار تيم ملى مى گذاريم تا بدون هيچ مشكلى بتواند خود را آماده كند اما در اختيار دادن اين بازيكنان به تيم ملى الان هيچ نفعى براى فوتبال ما در برنداشته است. بازيكنان ما را در ميانه هاى ليگ به قطر بردند اما چه نتيجه اى حاصل شد؟! اين تورنمنت فقط به ضرر باشگاه ها تمام شد و در تمرينات تيم هاى ما بى برنامگى ايجاد كرد.
• شما چه انتقادى از قطبى داريد؟
- من اصلاً نمى خواهم در مورد قطبى حرفى بزنم و وظيفه اول ما اين است كه به تيم ملى روحيه دهيم. الان دلم نمى خواهد از كسى انتقاد كنم. بهتر است باز هم حمايت كنيم و اگر قرار است تصميمى در مورد تيم ملى گرفته شود برعهده فدراسيون باشد.
• استقلال مقابل الوصل به پيروزى پرگلى رسيد اما اين نتيجه سبب شد كه خيلى ها از ضعف تيم اماراتى حرف بزنند، نه آمادگى تيم شما!
- الوصل ۴ بازيكن برزيلى داشت و خيلى از بازيكنان اين تيم ملى پوش بودند كه مقابل استقلال هم به ميدان رفتند، پس با اين حساب ما مقابل تيم ضعيفى بازى نكرديم بلكه اين آمادگى استقلال بود كه سبب رقم خوردن اين پيروزى پرگل شد. كسى انتظار نداشت استقلال به الوصل اين قدر گل بزند اما بچه هاى ما هماهنگ و آماده بودند تا حدى كه بازيكنان جوان هم در استقلال گلزنى كنند. من اميدوارم تيم ما در بازيهاى باقيمانده بتواند در هر ديدار ۵ ۶، گل بزند. استقلال اين پتانسيل را دارد كه نتايج خوبى را در ليگ ايران كسب كند.
• پورحيدرى طى صحبتى مدعى شد مشكل استقلال فنى نيست. شما چه نظرى داريد؟
- حرف او درست است. همه مى دانند كه مشكل استقلال فنى نيست و با آرام شدن جو سكوها خيلى از مشكلات ما حل مى شود. استقلالى هاى اصيل شرايط ما را درك مى كنند و آن عده اندكى كه عليه تيم شعار مى دهند واقعاً استقلالى نيستند اما به هرحال كادرفنى هم تمام تلاشش را به كار مى گيرد تا در بازى هاى بعدى استقلال بتواند نتايج بهترى را كسب كند و خوشحالى هواداران را فراهم آورد.
• استقلال براى بازيهاى آسيايى چه برنامه اى دارد؟ قرار نيست كه دوباره تيم شما در رده پايين جدول قرار بگيرد؟
- خوشبختانه آناليزور تيم حيدر شريفى تمام بازى هاى حريفان آسيايى ما را به خوبى آناليز كرده و تحويل كادرفنى داده تا با آمادگى پا به اين رقابت ها بگذاريم. در ليگ قهرمانان آسيا هم هيچ تيمى از قبل برنده يا بازنده نيست اما به هرحال ما هم تمام تلاشمان را به كار مى گيريم تا از اعتبار استقلال در آسيا دفاع كنيم.
• قرار است مولر شنبه به ايران بيايد. درست است؟!
- كسى مولر را رد نكرده بود كه حالا او بخواهد به استقلال بازگردد. وى به دليل بيمارى از ايران رفت و حالا هم به تهران مى آيد تا پس از صحبت با مديرعامل دوباره در استقلال مشغول به كار شود.
• استقلال مقابل الوصل با چند بازيكن جوان خود به ميدان رفت. قرار است در بازى هاى ليگ از آنها استفاده كنيد؟
- خوشبختانه بازيكنان پايه ما به خوبى شايستگى هايشان را در امارات نشان دادند و حتى كادرفنى هم براى استفاده از آنها تدابير ويژه اى دارد. به هرحال ما از اين سرمايه ها استفاده مى كنيم تا استقلال بهره كافى را از بازيكنان مستعد پرورش يافته مكتب خود ببرد.
• حرف خاصى داريد؟
- فقط از تمام مردم خوب ايران مى خواهم در اين روزها براى سلامتى حجازى دست به دعا شوند و از خدا بخواهند اين بزرگ فوتبال ايران شفا پيدا كند. حجازى مرد بزرگى است و نگين فوتبال ايران و استقلال به حساب مى آيد و واقعاً ديدن او با اين وضعيت براى همه ما سخت است. برا ى حجازى دعا كنيم تا پس از بهبودى اش دوباره به فوتبال ما بازگردد.
-
مصاحبه پرويز مظلومى
اگر سرمربى استقلال بودم
پرويز مظلومى: اول سعى مى كردم تيمم نتيجه بگيرد ، بعد منتظر آرامش در سكو ها مى شدم
پرويز مظلومى براى حفظ ابو مسلم درليگ برتر كار دشوارى در پيش دارد. نگه داشتن تيمى كه از ابتداى فصل با تغيير و تحولات پى در پى در كادر فنى و مديريت مواجه بوده و مشكلات مالى آن زياد است كار آسانى نيست كه بايد ديد مظلومى كوچك در ابو مسلم مى تواند از پس آن بر بيايد. گفت وگوى ما را با وى بخوانيد:
• با بر عهده گرفتن هدايت ابو مسلم چه برنامه هايى را براى تيم جديدتان در نظر گرفته ايد؟
- از روزى كه به ابو مسلم آمدم تيم را به اردو برده و برنامه تمرينى در ۲ نوبت صبح و عصر را در پيش گرفته ايم. با هزار مشكلى كه در ابو مسلم داريم با انگيزه هستيم و به فكر هماهنگى و اتحاد تا گذشته را فراموش كنيم و فقط به فكر آينده باشيم.
• مشكلات ابو مسلم خيلى بيشتر از مس است. چطور حاضر به همكارى با اين تيم شديد؟
- من عادت كردم به جاهايى بروم كه مشكل زياد دارد. در اين چند وقت هر كسى هم كه به من رسيد گفت به ابو مسلم نروى بهتر است و كار سختى را در پيش دارى اما من به دليل تعهد خاصى كه در گذشته به ابو مسلم داشتم ترجيح دادم هدايت اين تيم را برعهده بگيرم. دكتر زمانى هم در اين چند روز واقعاً به من دلگرمى داده و مطمئنم كه با وجود او خيلى از مشكلات ابو مسلم حل مى شود.
• شرايط مالى ابو مسلم اصلاً خوب نيست. به اين مسأله توجه كرديد؟
- مدير عامل محترم باشگاه تلاش مى كنند كه اين شرايط را بهتر كنند. در حال حاضر با بازيكنان سابق ابو مسلم تسويه حساب مالى شده و حقوق عقب افتاده بازيكنان هم داده مى شود تا اينگونه خيلى از مشكلات ما حل و فصل شود و با روحيه اى بالاتر بتوانيم براى بقا در ليگ برتر بجنگيم.
• پرويز مظلومى در سال هاى گذشته با ابو مسلم توانست در ليگ برتر بيشتر حرفى براى گفتن داشته باشد. الان هم مى توانيد اين تيم را در ليگ برتر حفظ كنيد؟
- من قبلاً هم حرف براى گفتن داشتم.
تيم ملى «ب» را قهرمان آسيا كردم و صبا را هم به ليگ برتر آوردم و در صنعت نفت هم حضورى موفق داشتم اما در هر صورت هدفم در ابو مسلم هم حفظ اين تيم در ليگ برتر است. هر چند كه در ۲۱ بازى گذشته خيلى امتياز از دست داديم و در ۱۳ بازى باقى مانده بايد ۲۲ امتياز بگيريم.
• نگفتيد. مانع سقوط ابو مسلم مى شويد يا نه؟
- در هر صورت ابو مسلم الان هم سقوط كرده و من و تمام بچه هاى تيم بايد تلاش كنيم تا اين تيم را به ليگ برتر برگردانيم. اگر متحد باشيم و در بازى هاى باقى مانده تلاشمان را
دو برابر كنيم حتماً در فصل آينده ابو مسلم هم در ليگ برتر خواهد بود.
• برخى از بازيكنان مس نسبت به مصاحبه هاى اخير شما موضع گرفته اند و اعتقاد بر اين دارند شما از مشكلات مس خبر داشتيد، چرا هدايت اين تيم را
بر عهده گرفته بوديد؟
- من ابتدا مشكلى با مس نداشتم بلكه در ادامه كارم در اين تيم با مشكلات مختلف مواجه شدم و خيلى از بازيكنان مس هم به خاطر من به عضويت اين تيم در آمدند اما متأسفانه با گذشت زمان اتفاقات غير قابل پيش بينى در مس به وجود آمد كه باعث شد ديگر نتوانم در آنجا خوب كار كنم.
• با توجه به اينكه مس در زمان مربيگرى شما آسيايى شد، الان برايتان سخت نيست كه اين تيم را در آسيا مربيگرى نمى كنيد؟
- من وظيفه ام را زمانى در مس انجام دادم و الان هم هر كمكى از دستم بربيايد براى موفقيت اين تيم انجام مى دهم.
• اين روز ها همه منتقد قطبى هستند. شما در مورد تيم ملى چه حرفى داريد؟
- فقط مى توانم آروزى موفقيت براى تيم ملى داشته باشم.
• يعنى به تيم ملى هيچ ايرادى نمى گيريد؟
- انتقادات و ايرادات ما كه هيچ فايده اى ندارد و تا الان هر حرفى زديم سودى نداشت. الان هم فقط بايد حمايت كنيم تا شايد با حمايت هاى ما تيم ملى بهتر ظاهر شود.
• در مورد استقلال صحبت كنيم. به نظر شما اگر جو سكو ها به نفع مرفاوى شود تيم مى تواند نتيجه بگيرد؟
- مرفاوى بايد به حاشيه ها غلبه كند و متوجه باشد كه اگر استقلال نتيجه بگيرد جو سكو ها هم آرام مى شود. طبيعى است تا زمانى كه يك تيم نتيجه نگيرد جو سكو ها هم ناآرام مى شود اما وقتى تيم موفق باشد شعارى هم عليه كادر فنى به گوش نمى رسد.
به هر حال مرفاوى بهتر است اول نتيجه بگيرد و بعد منتظر آرام شدن جو سكو ها باشد. من در كل اميدوارم صمد و همكارانش در استقلال موفق باشند.
• شما اگر سرمربى استقلال بوديد مى توانستيد با اين حاشيه ها كنار بياييد؟
- اولاً كه من سرمربى استقلال نيستم اما به هر حال وقتى تيم نتيجه بگيرد آرامش هم به آن برمى گردد. من هم اگر سرمربى استقلال بودم اول سعى مى كردم تيمم نتيجه بگيرد و بعد شاهد آرامش در سكو ها باشم.
• در چند روز اخير با حجازى صحبت كرده ايد؟
- من مرتب با او در تماس هستم و در اين چند روز هم هر كجا رفتم براى سلامتى حجازى دعا كردم و خيلى ها را هم ديدم كه نذر كرده اند تا اين مرد بزرگ فوتبال ايران زود تر شفا پيدا كند. من فقط اميدوارم حجازى سالم به جمع ما برگردد.
-
مصاحبه صمد مرفاوي
مرفاوى: شايعه است، مجيدى در«ارنج» تيم نقشى ندارد
تيم استقلال ديروز در ديدارى دوستانه مقابل تيم ملى اميد كشورمان قرار گرفت و در پايان به تساوى يك بر يك رسيد. صمد مرفاوى در پايان اين ديدار پاسخگوى سوالات خبرنگاران بود كه ماحصل صحبت هاى وى را در ادامه مى خوانيد:
• بازى چطور بود؟
- بازى خوبى را به معرض نمايش گذاشتيم. البته زمين بازى كمى ناهموار بود و اين امر بر كيفيت بازى تاثير منفى گذاشت. به هرحال معتقدم بازى تداركاتى خوبى برايمان بود.
• چرا استقلال در اين ديدار چندان زيبا بازى نكرد؟
- در ديدارهاى تداركاتى ملاك چيز ديگرى است. از اين گذشته نبايد فراموش كنيم كه ما چند بازيكن خود را به علت مصدوميت ومسائل ديگر در اختيار نداشتيم. به نظر من اين ديدار خيلى براى استقلال مفيد بود.
• كاظمى و اكبرپور به تيم برگشتند اما وضعيت عنايتى هنوز معلوم نيست. در اين خصوص بگوييد.
- اين تصميمى است كه كميته استيناف گرفته و مشكلى در اين راه وجود ندارد. البته زمانى از اين ۳ بازيكن استفاده مى كنيم كه عملكرد فنى و اخلاقى آنها مناسب باشد. معتقدم مسأله رضا عنايتى هم بايد هر چه سريع تر حل و تكليف او نيز مشخص شود.
• بعضى از بازيكنان استقلال معتقدند فرهاد مجيدى وظايفى بيشتر از كاپيتانى در استقلال دارد و گاهى هم در كار فنى دخالت مى كند. در اين خصوص صحبت كنيد!
- قبل از هر چيز، مجيدى و اميرحسين صادقى مريض بودند و به همين خاطر در جريان بازى ما حضور نداشتند. فرهاد مجيدى بازيكن بزرگ و كاپيتان استقلال و براى همه طرفداران و بازيكنان قابل احترام است. همانطور كه ما به بقيه احترام مى گذاريم، براى مجيدى هم احترام قائل هستيم اما تمام اختيارات فنى و انضباطى با مسئوليت من انجام مى شود و بازيكنان نيز بايد به عنوان كاپيتان به مجيدى احترام بگذارند. او هيچ نقشى در چينش تركيب تيم ندارد و چنين مواردى صحت ندارد.
• شنيديم قصد جذب مهاجم خارجى را داريد؛ درست است؟
- ليستى به باشگاه ندادم اما براى جذب مهاجم خارجى از مسئولان باشگاه درخواست كردم كه در صورت بررسى شرايط، يك بازيكن خارجى به خدمت بگيريم. اگر هم قرار باشد بازيكنى را به خدمت بگيريم نام آن مخفيانه خواهد بود.
• پيش بينى شما از استقلال در ادامه ليگ چيست؟
ما در تعطيلات ليگ روزهاى خوبى را سپرى كرديم. اين تعطيلات براى ما خيلى مفيد بود وتوانستيم تا حدود زيادى نقاط ضعفمان را پوشش دهيم. فكر مى كنم در آينده خوب ظاهر شويم و آرام آرام در جدول خودمان را بالا بكشيم.
-
مصاحبه روانخواه
مى خوا هيم با قهرمانى در ليگ، سهميه آسيا را بگيريم
روانخواه :باور كنيد استقلال متحول شده است
تيم استقلال اين روزها مشغول آماده سازى خود براى ادامه رقابت هاى ليگ برتر است. اميدرضا روانخواه، هافبك استقلال معتقد است تيمش در تعطيلات ليگ تمرينات خوبى را پشت سر گذاشته و متحول شده است. گفت وگوى ابرارورزشى با روانخواه را در ادامه مى خوانيد:
• از بازى دوستانه مقابل الوصل شروع كنيم. چطور بود؟
- به نظر من بازى دوستانه خوبى براى ما بود. در ديدار با الوصل بچه ها خيلى خوب مورد ارزيابى قرار گرفتند و اين بازى در رسيدن بازيكنان به مرز آمادگى كمك شايانى كرد.
خوشحالم كه الوصل را شكست داديم و از نظر روحى در شرايط خوبى قرار گرفتيم.
• تعطيلى ليگ چقدر در استقلال تأثير گذاشته است؟
- اين تعطيلى كمك زيادى به ما كرد. تيم ما با انجام تمرينات خوب متحول شده و آماده ادامه رقابت هاى ليگ برتر هستيم.
• در تعطيلات نيم فصل هم گفتى كه استقلال متحول شده است اما باز هم نتايج مطلوبى نگرفتيد!
- باور كنيد اين دفعه متحول شده ايم. بچه ها روحيه شان بالا رفته و آماده اند تا در بازى هاى آينده خوب كار كنند و نتايج مطلوبى هم بگيرند.
• مصدوميتت به طور كامل بر طرف شده است؟
- بله، خوشبختانه همين طور است. در حال حاضر مشكلى ندارم اما از لحاظ بدنى عقب تر از بچه ها هستم.
۷۰ درصد آماده هستم و با تمريناتى كه انجام مى دهم در آينده خودم را به سايرين مى رسانم و به اميد خدا براى استقلال به ميدان مى روم.
• در بازى با سايپا به ميدان مى روى؟
- مى توانم بازى كنم اما همه چيز به نظر مرفاوى بستگى دارد. اگر او صلاح بداند براى استقلال به ميدان مى روم و تمام تلاشم را براى موفقيت تيم انجام مى دهم وگرنه آرزو مى كنم تيمم پيروز شود.
• با توجه به فاصله امتيازى استقلال با صدر جدول هنوز هم براى استقلال شانس قهرمانى قائل هستى؟
- چرا كه نه. در فوتبال هر چيزى ممكن است اتفاق بيفتد. ما هنوز هم مدعى قهرمانى هستيم و مى توانيم اين عنوان را كسب كنيم. انسان با اميد زنده است و ما نيز اميدواريم. معتقدم استقلال قطعاً سهميه آسيايى را كسب مى كند اما تلاش ما بدين خاطر است كه با كسب عنوان قهرمانى، آسيايى شويم. قطعاً سپاهان تا پايان فصل امتياز از دست مى دهد و ما نيز بايد از فرصت هاى پيش رو استفاده كنيم و خودمان را بالا بكشيم.
• بازى با سايپا را چگونه مى بينى؟
- سايپا تيم خوبى است. اين تيم جوان در اين فصل نشان داده مى تواند گريبان هر تيمى را بگيرد و بايد هوشيار باشيم. به هر حال در خانه خود صددرصد دنبال پيروزى هستيم و بايد به هدفمان دست پيدا كنيم.
• پيش بينى ات از نتيجه بازى چيست؟
- فوتبال قابل پيش بينى نيست. فقط مى گويم ما بايد پيروز شويم و ۳ امتياز را بگيريم.
• به نظرت استقلال در آسيا موفق مى شود؟
- چرا كه نه. تيم ما در آسيا در گروه مناسبى قرار گرفته است و بايد از اين موضوع نهايت استفاده را بكنيم. با اين حال صعود از گروه، ما را راضى نخواهد كرد و بايد به كسب مقام در ليگ قهرمانان آسيا برسيم.