زندگی نامه ی همه ی ستارگان یوونتوس
Michel Platini
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
نام : میشل فرانکویس پلاتینی
تاریخ تولد : 21 ژوئن 1955
محل تولد : Jaeuf , فرانسه
قد : 1.78 متر
نگاهی کوتاه
میشل فرانکویس پلاتینی متولد 21 ژوئن 1955 در شهر Jaeuf فرانسه بازیکن سابق تیم ملی فرانسه و باشگاه یوونتوس ایتالیاست.
وی که یکی از اعضای تیم ملی فرانسه در سال 1984 بود , موفق شد با این تیم قهرمان جام ملت های اروپا شود و در این تورنمنت عنوان بهترین گلزن و بهترین بازیکن را از آن خود کند.
میشل که یکی از بهترین پاسورهای تاریخ فوتبال به شمار می رود , متخصص در ضربات آزاد نیز بود و تمام کنندگی منحصر به فردی داشت.رکورد بالاترین آمار گلزنی در دور نهایی جام ملت های اروپا هنوز در سیطره ی پلاتینی است و مربوط به همان سال 1984 که این بازیکن موفق به زدن 9 گل در این رقابت ها شد.
با وجود بازی در خط میانی وی با زدن 41 گل بهترین گلزن تیم ملی فرانسه در تمامی ادوار این تیم به شمار می رفت تا بالاخره تیری آنری در 17 اکتبر 2007 و در چارچوب رقابت های مقدماتی یورو 2008 , گل های چهل و دوم و چهل و سوم خود را برای فرانسه مقابل لیتوانی به ثمر رساند و این رکورد را شکست.
حضور در یوونتوس
پس از موفقیت در تیم های نانسی و سنت اتین فرانسه , برای کسب افتخارات بیشتر راهی شمال ایتالیا شد.
وی با تیم نانسی فاتح جام حذفی فرانسه و با سنت اتین فاتح لیگ 1 فرانسه شده بود.در 181 بازی برای نانسی 98 گل به ثمر رسانده بود و در طول 104 بازی خود در پیراهن سنت اتین , موفق به زدن 58 گل شده بود.
با یوونتوس تیمی که شامل بسیاری از بازیکنان ایتالیایی قهرمان جام جهانی بود , پلاتینی شروع سختی در فوتبال ایتالیا داشت.او هدف رسانه های ایتالیا قرار گرفته بود و حتی به ترک یوونتوس در زمستان اولین فصلش نیز نزدیک شد.
سر انجام میشل و هم تیم اش یعنی بونیک باعث تغییر در ساختار تاکتیکی تیم شدند و در نیم فصل دوم شانس با یوونتوس همراه شد.
یووه تا فینال لیگ قهرمانان پیش رفت ولی در فینال مغلوب هامبورگ شد.در مسابقات داخلی یوونتوس قهرمان جام حذفی شد که این اولین عنوان پلاتینی با یوونتوس در بین تمامی روزهای پر افتخار وی با این تیم بود.
میشل در سالهای 1984 و 1986 با یوونتوس فاتح اسکودتو شد.در همان سال 1984 به همراه یووه سوپر کاپ اروپا را برد و در سال 1985 فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد که در ادامه فتح جام بین قاره ای را نیز در پی داشت.
او برای سه فصل متوالی به عنوان بهترین گلزن سری آ انتخاب شد و موفق شد برای سه سال متوالی بهترین بازیکن سال اروپا شود.پلاتینی همچنین در سالهای 1984 و 1985 به عنوان بهترین بازیکن سال از دید مجله ی World Soccer شناخته شد.
شاید فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال 1985 مقابل لیورپول و در ورزشگاه Heysel بروکسل , قله ی افتخارات پلاتینی بود که تحت الشعاع سانحه ی ورزشگاه Heysel قرار گرفت و در آن 39 نفر کشته شدند و بیش از 600 مجروح در پی داشت.
با این حال به منظور جلوگیری از مشکلات بیشتر تصمیم به پیگیری بازی گرفته شد و پس اینکه کاپیتان های دو تیم مردم را به آرامش فراخواندند , این بازی با حدود 1:30 ساعت تغییر زمانی نسبت به برنامه برگزار شد.
پلاتینی تک گل این بازی را از روی نقطه ی پنالتی به ثمر رساند که این پنالتی حاصل خطا به روی هم تیمی اش یعنی بونیک بود.
پس این بازی بسیاری میشل را به واسطه ی عدم خویشتن داری در جشن قهرمانی یوونتوس مورد انتقاد قرار دادند و وی در دفاع از خود اعلام کرد که او نیز مانند بسیاری از بازیکنان دیگر داخل زمین از عمق فاجعه مطلع نبوده است.
بعد از جام جهانی 1986 مکزیک میشل یک سال دیگر با یوونتوس بود و سپس تصمیم به بازنشستگی گرفت.پلاتینی مجموعا در طول 5 سالی که با یوونتوس بود موفق شد در 222 بازی 103 گل به ثمر برساند.
افتخارات میشل پلاتینی
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
شخصی:
1983
- Capocannoniere -بهترین گلزن لیگ ایتالیا ( 16 گل )
- جایزه ی Chevron
- Ballon d,Or
- Onze d,Or
1984
- Capocannoniere - بهترین گلزن لیگ ایتالیا ( 20 گل )
- بهترین بازیکن جام ملت های اروپا
- بهترین گلزن جام ملت های اروپا ( 9 گل )
- بهترین بازیکن اروپایی سال
- بهترین بازیکن لیگ ایتالیا از دید مجله ی Guerin
- قهرمان قهرمانان از دید نشریه ی اکیپ فرانسه
- Onze d,Or
- بهترین بازیکن سال از دید مجله ی World Soccer
1985
- Capocannoniere - بهترین گلزن لیگ ایتالیا ( 18 گل )
- جایزه ی Chevron
- بهترین گلزن جام باشگاه های اروپا ( 7 گل )
- عنوان " شوالیه ی لشکر افتخارات "
- Ballon d,Or
- Onze d,Or
- بهترین بازیکن سال از دید مجله ی World Soccer
باشگاهی ( یوونتوس ):
- جام حذفی ایتالیا | 1983
- نایب قهرمان اروپا | 1983
- جام برندگان اروپا | 1984
- سوپرکاپ اروپا | 1984
- اسکودتو | 1984 و 1986
- قهرمان جام باشگاه های اروپا | 1985
- جام بین قاره ای | 1985
ملی:
- قهرمانی جام ملت های اروپا | 1984
- افتخار آرتمیو فرانکی | 1985
- مقام سوم جام جهانی | 1986
نقل قول ها
- " آغاز در کوچه و خیابان , بهترین راه برای تبدیل شدن به یک فوتبالیست خوب است."
- "فوتبالم را در بهترین تیم منطقه ی لورین آغاز کردم , با بهترین تیم فرانسه ادامه دادم و در بهترین تیم دنیا به آن پایان بخشیدم."
- "من در فوتبال به دنیا آمدم.پدرم بازیکن فوق العاده خوبی بود و به عنوان یک مهاجر ایتالیایی همواره در مورد این بازی پر شور و حرارت بود.فوتبال یک بازی زیبا و هوشمندانه است که به ما می آموزد چگونه با هم زندگی کنیم و چگونه وقتی بهترین هستیم خود را با دیگران شریک بدانیم.فوتبال یک آموزش شگفت آور برای زندگی است."
- "بدترین حس ممکن این است که ما همیشه مجبور به توجیه خود هستیم.من زمانی بیشتری را صرف این کردم که بگویم چرا این انتخاب ها را داشته ام تا خود نفس انتخاب هایم."
- زین الدین زیدان: " زمانی که بچه بودم و با دوستانم فوتبال بازی می کردم همیشه پلاتینی را انتخاب می کردم و می خواستم او باشم.دیگر دوستانم مجبور به انتخب سایر اسطوره ها بودند.