-
مصاحبه سيدصالحى
هواداران ما بايد صبور باشند
سيدصالحى: مقاومت فقط روى حادثه به ما گل زد
سيدمهدى سيدصالحى با آرش برهانى ،زوج خط حمله استقلال را در بازى با مقاومت تشكيل دادند اما به هر حال بازى زيبا و بدون نقص فرهاد مجيدى سبب شد تا ۲ مهاجم ديگر آبى نتوانند سهمى از گلزنى داشته باشند و كاپيتان استقلال يك تنه ۲ گل از اين بازى را متعلق به خود كند اماسيد صالحى در خصوص بازى با مقاومت چه حرفى دارد؟ گفت وگوى ما با او را بخوانيد:
• برد مقابل مقاومت چقدر براى استقلالى ها ارزش داشت؟
- خدا را شكر مى كنم كه توانستيم
۳ امتياز اين بازى را متعلق به خودمان كنيم تا از فشار و استرس چند هفته اخير نجات پيدا كنيم. ما واقعاً روزهاى بد و سختى را سپرى كرديم اما اين برد شوك مثبتى براى ما بود تا خيلى از مشكلاتمان حل شود و بدون حاشيه به دنبال كسب امتياز در بازى هاى بعدى باشيم.
• قبول دارى استقلال در اين ديدار خيلى راحت گل مى خورد؟
- نه اين طورى نيست. بچه هاى ما در اين بازى خيلى زحمت كشيدند و با جان و دل براى كسب ۳ امتياز اين ديدار تلاش كردند. ما در اين بازى خيلى استرس و فشار داشتيم اما اين برد بار اين فشار را از ما كم كرد. مقاومتى ها فقط روى حادثه توانستند به ما گل بزنند و خيلى كم دروازه ما را تهديد كردند تا استقلال به آنچه استحقاقش را داشت برسد.
• در اين بازى موفق به گلزنى نشدى، دليلش چه بود؟
- من يك فرصت خوب داشتم اما لغزندگى زمين باعث شد نتوانم به خوبى به توپ ضربه بزنم اما به هر حال وقتى يك تيم برنده بازى مى شود همه در آن نقش دارند. من هم تلاشم را به كار مى گيرم تا در بازى هاى بعدى بتوانم براى استقلال مثمرثمرتر واقع شوم و گل هاى بيشترى را براى تيم بزنم.
• اين برد چقدر مى تواند در نتايج بعدى استقلال مؤثر باشد؟
- طبيعتاً اين برد خيلى به ما كمك مى كند. اگر استقلال در اين بازى بازنده مى شد ،فشار روى تيم ما خيلى بالا مى رفت و ما ديگر نمى دانستيم بايد چه كارى براى پيروزى انجام مى داديم اما خوشبختانه تلاش و يكدلى بچه هاى ما نتيجه بخش شد و توانستيم تيم جوان و دونده مقاومت را شكست دهيم.
• چرا هواداران استقلال براى چند دقيقه كوتاه عليه مرفاوى شعار دادند؟
- هواداران ما بايد صبر و تحملشان را بالاتر ببرند. اگر آنها استقلال را حمايت نكنند ما نمى توانيم در زمين با آرامش حاضر شويم. ما به عشق هواداران استقلال براى پيروزى در زمين مى جنگيم و انتظار داريم هواداران هم ما را تنها نگذارند و تا دقيقه آخر فقط تيم را تشويق كنند و به هيچ وجه به حاشيه نروند. اگر استقلال گل خورد مرفاوى مقصر نبود كه اينطورى بخواهد مورد بى احترامى هواداران قرار بگيرد.
• چه پيش بينى از بازى با فولاد دارى ؟
- خوشبختانه ما با برد مقابل مقاومت از لحاظ روحى در بهترين شرايط
به سر مى بريم و مى توانيم بدون هيچ حاشيه و مشكلى مقابل فولاد بازى كنيم. بازى در اهواز هم هميشه سخت بوده و به آسانى نمى توان در آن به پيروزى رسيد اما با اين حال ما براى اينكه جزو مدعيان اصلى قهرمانى باقى بمانيم به ۳ امتياز اين بازى نياز داريم تا با دست پر به تهران برگرديم
-
مصاحبه جان واريو
جان واريو: همان جان واريوى سال قبلم، انتظارات بالا رفته است
زوج جان واريو و خسرو حيدرى يكى از خطرناك ترين زوج هاى اين فصل از رقابت هاى ليگ برتر را تشكيل داده اند. اكثر تيم هاى حاضر در ليگ از مقابله با اين زوج هراس دارند و معتقدند در صورت مهار اين
۲ بازيكن، استقلال به مشكل برمى خورد. جان واريو بازيكن برزيلى استقلال تلويحاً اين موضوع را تأييد مى كند. ادامه مصاحبه جان واريو را در ذيل بخوانيد:
• استقلال بعد از چند هفته ناكامى موفق شد مقاومت را شكست دهد، فكر مى كنى با اين پيروزى از بحران خارج شده باشد؟
- پس از چند هفته ناكامى مى توانستيم در يك بازى خانگى مقاومت را از پيش رو برداريم و با اين پيروزى فكر مى كنم استقلال روند روبه رشد خود را در پيش بگيرد. ما بعد از اين پيروزى يك هفته تمرينات خوبى را پشت سر گذاشتيم و حالا با آمادگى كامل مى توانيم در اهواز رودرروى فولادخوزستان بايستيم.
• با توجه به اينكه سابقه حضور در فولاد را دارى اين بازى را چطور ارزيابى مى كنى؟
- همان طور كه گفتيد من مدتى عضو تيم فولاد بودم و به خوبى اين تيم را مى شناسم. فولاد تيم بسيار خوبى است. به همين خاطر بازى سختى مقابل اين تيم در اهواز خواهيم داشت.
• نتيجه بازى را چطور پيش بينى مى كنى؟
- فوتبال غيرقابل پيش بينى است اما با توجه به اينكه بعد از پيروزى مقابل مقاومت بازيكنان از روحيه بالايى برخوردارند نتيجه بازى با فولاد به سود ما خواهد بود.
• بسيارى عقيده دارند بازى جان واريو مثل سال گذشته به چشم نمى آيد، خودت چنين نظرى ندارى؟
- اصلاً با اين نظر موافق نيستم. شايد انتظارات بيش از حد از من بالا رفته باشد چون من مثل سال قبل تمام تلاشم را براى استقلال انجام مى دهم.
• شايد اين مسائل به خاطر نبود مجتبى جبارى پيشامده باشد؟
- شايد هم اين طور باشد. مجتبى جبارى بازيكن تأثيرگذار و خوبى است. ما سال قبل در كنار هم زوج خوبى تشكيل داده بوديم اما متأسفانه يك مصدوميت باعث شده تا امسال استقلال از وجود جبارى بى بهره باشد. من به بازى كردن كنار مجتبى عادت كرده بودم، او واقعاً بازيكن خلاق و باهوشى است كه اميدوارم هرچه زودتر بهبود پيدا كند و به تيم اضافه شود.
• با اين نظر موافقى كه جبارى در آسيا مى تواند كمك بسزايى به استقلال كند؟
- مجتبى جبارى همان طور كه گفتم بازيكن تأثيرگذارى است و به راحتى مى تواند نتيجه يك بازى را تغيير دهد.
• به عنوان آخرين سؤال، بسيارى معتقدند در صورتى كه حريفان استقلال بتوانند تو و خسرو حيدرى را مهار كنند، مى توانند به پيروزى برسند با اين نظر موافقى؟
- استقلال به جز من و خسرو حيدرى بازيكنان تأثيرگذار ديگرى هم دارد و اصلاً اين طور نيست كه هر تيمى ما را مهار كند مى تواند به پيروزى برسد اما بيشتر حركات استقلال از جناح راست انجام مى شود.
-
مصاحبه روشن
اميدوارم استقلال قبل از ليگ قهرمانان اوج بگيرد
روشن: ناصر از روى تخت برمى خيزد تا آرزوى من برآورده شود
در بستر افتادن ناصر حجازى موجب آزردگى خاطر تمام اهالى جامعه فوتبال شده است و در اين ميان بدون شك مى توان گفت بعد از خانواده او همبازيان سابق ناصرخان مغموم تراز ساير اهالى فوتبال هستند. مردانى كه سال ها كنار حجازى بازى كرده و به نوعى با او زندگى كرده اند ، حالا نمى توانند دوست قديمى خودشان را به جاى مستطيل سبز بر روى تخت بيمارستان ببينند. يكى از اين افراد حسن روشن است. مردى كه به جرأت مى توان گفت رفاقتى ۴۰ساله با حجازى داشتند و اين روزها از شدت ناراحتى حال و حوصله حرف زدن ندارد. مهاجم بزرگ فوتبال ايران در دهه ۵۰ ،كه اواسط هفته گذشته براى ملاقات با حجازى راهى بيمارستان شده بود، معتقد است بايد در چنين شرايطى به ناصر روحيه داد و او را براى بازگشت به شرايط ايده آل آماده كرد. گفت و گوى ما را با وى بخوانيد:
• به ملاقات حجازى رفتيد؟
- بله. مگر مى شود از ياد رفيق ۴۰ساله غافل شد. من و ناصر از اوائل دهه ۵۰ در كنار همديگر فوتبال بازى كرده ايم و خاطره هاى زيادى از حضور در استقلال داريم. از سوى ديگر تورنمنت هاى ملى فراوانى را هم به اتفاق يكديگر تجربه كرده ايم. از جام ملت هاى آسيا و بازى هاى آسيايى گرفته تا المپيك و جام جهانى.
وقتى به بيمارستان رفتم ناصر خواب بود و دلم نيامد بيدارش كنم، چون معتقدم در چنين شرايطى بهترين راهكار اين است كه به نظر پزشكان احترام گذاشت و دستورات آنها را به دقت اجرا كرد. البته با آتيلا و ساير اعضاى خانواده اش حرف زدم و به آنها دلدارى دادم، هرچند براى خودم واقعاً سخت بود كه حجازى را در چنين وضعيتى ببينم. يادش به خير ۲سال او سرمربى استقلال بود و من رئيس آكادمى تيم هاى پايه اى باشگاه، چه آرزوهايى و نقشه هايى كه براى آينده داشتيم اما حيف.
• واقعاً برايتان قابل تصور است كه حجازى را روى تخت بيمارستان ببينيد؟
- نه، ناصر خيلى مقاوم بود. البته هنوز هم هست. من مطمئن هستم كه توانايى عبور از اين بحران را دارد. همه ما در مقاطعى از زندگى خودمان دچار مشكلات مى شويم و بيمارى هم يكى از همين مشكلات است اما مهم اين است كه چطور از آن عبور كنيم. اطمينان دارم كه حجازى روحيه اش را نمى بازد و اگر اين اتفاق بيفتد، قطعاً از اين چالش به سلامت عبور مى كند. از صميم قلب آرزو دارم دوباره حجازى را داخل مستطيل سبز ببينم. اين يكى از بزرگترين آرزوهايم است و برآورده شدن آن يكى از زيباترين لحظات زندگى ام را رقم مى زند. ناصر تا همين ۲ هفته قبل هم مشكل جسمانى خاصى نداشت. البته يك ماه قبل كه همديگر را ديده بوديم از درد پا شكايت داشت و اتفاقاً چند حركت پزشكى - ورزشى براى درمان آن به او توصيه كردم و قرار شد آنها را در منزل انجام دهد اما ظاهراً درد قطع نشد و اين درد در اسلواكى هم او را عذاب مى داد تا اينكه سرانجام كارش به بيمارستان كشيده شد.
• بيمارى ناصر حجازى موجب شده تا افرادى را بر بالين او ببينيم كه در دوران سلامتى سراغى از وى نگرفته و بعضاً رابطه خوبى هم با او نداشتند.
- اين هم از عادت هاى عجيب ماست كه وقتى يك نفر سالم است روبرويش مى ايستم اما به محض اينكه بيمار شد، دوان دوان به سراغش مى رويم و عرض ارادت مى كنيم. متأسفانه اين مسأله در ورزش ما حالت اپيدمى پيدا كرده و قدر سرمايه هايى كه داريم را نمى دانيم. در مورد پيشكسوتان هم همين طور است. در اغلب اوقات فقط حرف حمايت از آنها و استفاده از تجربياتشان را مى زنيم اما در عمل خبرى نيست و هيچ اتفاقى نمى افتد. موسپيدان با سال ها تجربه، خانه نشين هستند و فوتبال ما در اغلب اوقات چوب آزمون خطاى خود را مى خورد. البته با همه اين تفاسير همين كه تمامى اهالى فوتبال نگران وضعيت ناصر هستند را بايد به فال نيك گرفت و اميدوارم با دعاى اين افراد و همه مردم شاهد بر خواستن اين همبازى دوست داشتنى از روى تخت بيمارستان باشيم.
• استقلال با فولاد مساوى كرد. اوضاع اين تيم را چطور مى بينيد؟
- اميدوارم استقلال هرچه زودتر به تمام مشكلات خودش فائق بيايد و قبل از آغاز ليگ قهرمانان آسيا اوج بگيرد، چون قطعاً در آنجا كار دشوارترى پيش روى خود دارد و حريفانش نيز آماده تر هستند. از سوى ديگر نتايج كسب شده در ليگ قهرمانان نيز بازتاب وسيع ترى دارد و براى هميشه در كارنامه بين المللى ما ثبت مى شود.
-
مصاحبه مهدی امیرآبادی
مهدی امیرآبادی: پارسال هم ما 13 امتياز جلو بوديم
وقتي سهمات از 1710 دقيقه بازي فقط 97 دقيقه باشد ولي باز هم بگويي هر چه كادر فني بگويد، اين يعني احترام، اعتماد، هماني كه استقلال اين روزها به آن نياز دارد! اگر مرفاوي حرفهاي اميرآبادي را بشنود باورش ميشود كه چه بازيكنان ارزشمندي دارد. بازيكني كه همه از قابليت بالايش در دور زدن مدافعان حريف ميگويند اما به جاي اعتراض به نيمكتنشيني و رفتن در حاشيه سعي ميكند صبوري كند و خودش را در تمرين با انگيزه نشان دهد تا از تلاشش مربي لبخند بزند. شايد اشكهاي آن روز مرفاوي به خاطر اين بود كه بچهها او را تنها نگذاشتند. اشكهايي كه گفته ميشد براي دلش بود ...
■ ■ ■
الان وضعيتات چطور است؟
■ خوب تمرين ميكنم و اميدوارم در آينده در تركيب اصلي قرار بگيرم.
فكر ميكني با وجود دور بودن از شرايط بازي، مرفاوي تو را در تركيب بازي مقابل فولاد قرار دهد؟
■ آمادهام اما تركيب را كه من مشخص نميكنم. مرفاوي سرمربي استقلال است و اگر صلاح بداند من و بقيه را در تركيب قرار ميدهد.
فولاد در 2 هفته اخير نتايج خوبي گرفته. اين بازي را چطور ميبيني؟
■ به نظرم بازي سختي در پيش داريم. فولاد تازه جان گرفته و بعد از هفتهها با حضور جلالي كم كم به شرايط دلخواهش نزديك ميشود. البته نبايد فراموش كنيم كه اين بازي در اهواز است و فولاد از امتياز ميزباني هم برخوردار است.
اما استقلال چارهاي جز پيروزي ندارد.
■ ما هم به شرايط آرمانيمان رسيدهايم و ميتوانيم اين تيم را ببريم و در نهايت خوشحال به تهران برگرديم.
فاصله امتيازي را هم ميتوانيد جبران كنيد؟
■ فاصله زيادي با صدر جدول نداريم. مگر يادتان رفته پارسال 13 امتياز جلو بوديم اما يك شب مانده به پايان ليگ 3 امتياز از ذوبآهن عقب بوديم. ذوب فقط يك امتياز تا قهرماني فاصله داشت اما استقلال 3 امتياز ميخواست. ديديد كه چه اتفاقي افتاد و كي قهرمان شد.
مرفاوي اين روزها بيشتر به حمايت و اعتماد بازيكنانش نياز دارد.
■ ما همه سرباز استقلال هستيم و براي موفقيتاش هر كاري ميكنيم. همه بازيكنان با هم يكدل هستند و رفاقتي كه بين ما است، ميتواند باعث قهرمانيمان شود.
برخي از بازيكنان ميگويند استقلال آنقدر پر مهره است كه با وجود اخراج كاظمي، عنايتي و اكبرپور، مرفاوي مشكلي براي چيدمان بازيكنان ندارد!
■ هر بازيكني جايگاه و تاثير خودش را دارد و نبودش ميتواند موثر باشد.
ميتوان به بخشش آنها اميدوار بود!
■ انشاءالله كه مسوولان باشگاه و آقا صمد آنها را ببخشند تا باز هم مثل هميشه با رفاقتي كه هست باعث سربلندي استقلال بشويم. آنها هم براي استقلال زحمت كشيدهاند و نميخواستند باعث ناراحتي مرفاوي شوند. مرفاوي مربي مهرباني است.
-
مصاحبه صمد مرفاوي
به آنهايي كه دوباره شعار دادند احترام ميگذارم!
صمد مرفاوي: فوتبا ل يعني بازي لحظهها
يك لحظه همه چيز تغيير كرد؛ مثل بازي با مقاومت! صمد مرفاوي كه ميرفت دوباره در چالشي عميق گرفتار بشود بار ديگر جان تازهاي گرفت. چهره او تا قبل از گل سيدصالحي درهم و غمگين بود اما او ناگهان تغيير چهره داد. صمد به يك باره جان گرفت تا همچنان اميدهايش براي قهرماني زنده باشد. آيا دنيا به مرفاوي لبخند خواهد زد؟ صمد حالا بيش از هميشه به آينده اميدوار شده است و شايد در هفتههاي آتي با انگيزه و اشتياق بيشتري در تمرينهاي تيمش حاضر بشود. تساوي در اهواز چندان هم بد نبود. فولاد براي سقوط نكردن ميجنگد. استقلال بازي سادهاي را پيش رو نداشت و همين تك امتياز هم براي مرفاوي غنيمتي بزرگ به حساب ميآيد. صمد پس از بازي حرفهايي زد از جنس خودش! او دوباره در سيماي همان مرد هميشگي چهره كرد. با همان ادبيات تكراري!
ارزيابيتان از بازي دو تيم چه بود؟
نيمه اول از بازي راضي نبودم. البته فولاد هم بهتر نبود. آنها يكي دو موقعيت داشتند كه نتوانستند استفاده كنند. با اين حال نميتوانم ناراحتيام را از بازي استقلال پنهان كنم.
بعد از گل فولاد تغيير چهره داديد. چرا تا قبل از اين گل فكر باز كردن دروازه حريف نبوديد؟
اين به تفكر بازيكنان ما برميگردد. البته فولاديها هم تيم دست و پا بستهاي نبودند. با اين حال شرايط تيمي ما پس از گل فولاد تغيير كرد و توانستيم در ثانيههاي پاياني گل تساوي را به ثمر برسانيم.
باز هم ثانيهها به مدد شما آمد.
(ميخندد) بله، خيلي خوشحال هستم كه بچهها تا آخرين ثانيهها نااميد نميشوند. فولاد در زمين خودش بازي ميكرد و انجام تاكتيكهاي موردنظر مقابل اين تيم چندان هم ساده نبود.
از كسب اين امتياز خوشحال هستيد يا ناراحت؟
يك امتياز هم در اهواز خيلي خوب است. درست است كه ما 2 امتياز از دست داديم اما بايد توجه داشت كه در خانه حريف بازي كرديم.
احساس نميكنيد روي نيمكت دستتان خالي است؟
بله، اين احساس را دارم چون چند بازيكن مصدوم داريم و عدهاي هم محروم هستند.
در اين بازي فقط از تاكتيك هوايي استفاده كرديد. دليلش چه بود؟
فولاديها راههاي زميني را بسته بودند. خب، ما هم بايد كاري ميكرديم تا از سد دفاعي حريف بگذريم. براي همين اقدام به ارسالهاي بلند كرديم.
چرا دوباره از مدافعانتان در خط حمله استفاده كرديد؟
حضور هادي شكوري هم بهدليل اجراي تاكتيك هوايي بود. همانطور كه ديديد شكوري خيلي هم تاثيرگذار بود و روي گل نقش اساسي ايفا كرد.
با وجود هافبكهاي خلاق فكر نميكنيد اين تاكتيك كارگشا نباشد؟
هر بازي شرايط خاص خودش را دارد. البته بايد بگويم از عملكرد بازيكنان خط مياني راضي نبودم.
در پايان بازي عدهاي از تماشاگران دوباره عليه شما حرفهايي زدند؟
(قدري مكث ميكند) تماشاگران بايد بدانند محيط ورزشگاه پاك و مقدس است. نبايد زود طاقتشان تمام بشود. اميدوارم آن عده تماشاگران كه حرفهايي در ورزشگاه ميزدند رفتارشان را تغيير بدهند.
نميخواهيد اين رفتار را به خط و خطوطهايي نسبت بدهيد؟
همه آنها براي من قابل احترام هستند حتي تماشاگراني كه عليه من شعار ميدهند. به همهشان احترام ميگذارم...
اين تساوي شما را به آينده اميدوار ميكند؟
ما هميشه اميدوار هستيم. ديديد كه دوباره در ثانيههاي پاياني حريف را شكست داديم. فوتبال يعني بازي با ثانيهها. استقلال نشان داد تا دقايق پاياني ميتواند نتيجه را تغيير بدهد. هر كسي فكر كند قبل از سوت پايان بازي استقلال را شكست داده و كار تمام است سخت اشتباه ميكند.
با اين تساوي آرامش شما هم بيشتر ميشود.
خدا را شكر ميكنم چون ما در هفتههاي آينده ميتوانيم به واسطه ميزباني نتايج بهتري بگيريم.
نميخواهيد اخراجيها را برگردانيد؟
(دوباره مكث ميكند) درباره آنها چيزي نميخواهم بگويم. هر تصميمي كميته استيناف بگيرد ميپذيريم.
-
مصاحبه سيدصالحى
سيدصالحي: پاداش پاس هفته قبل را گرفتم
خدا مرفاوي را تنها نميگذارد
سيدصالحي كه هفته قبل هم توانست پاس گل سوم را براي مجيدي ارسال كند بار ديگر لبخند را بر لبان صمد نشاند تا او اهواز را در اين روزهاي سخت با آرامش ترك كند و چشم به 6 بازي كه قرار است در خانه داشته باشد بدوزد. سيدصالحي از عملكردش راضي است.
قبلاً هم گفته بودي كه بازي آساني در اهواز نداريد!
به هر حال فولاد با وجود جلالي شخصيت تازهاي پيدا كرده كه هدفش به دست آوردن امتياز است. ما برخلاف نظر ديگران نيمه اول هم خوب بوديم اما باد نميگذاشت توپهايمان به همديگر برسد. نيمه دوم بعد از گلي كه خورديم بهتر شديم و با فشاري كه روي مدافعان فولاد آورديم توانستيم بازي را مساوي كنيم.
اما گل زدن آن هم در دقايق پاياني خيلي خوش شانسي هم ميخواهد!
بالاخره علاوه بر خوششانسي ما آنقدر حمله كرديم و فشار آورديم تا يكي از توپهايمان گل شود البته از آن طرف هم كه حساب كنيد بدشانس بوديم. وقتي باد توپ مدافعان ما را فقط 6 متر جلوتر مي برد اين يعني بدشانسي!
به نظرت مهاجمان توانستند خواستههاي مرفاوي را اجرا كنند؟
فكر ميكنم مرفاوي از همه ما راضي باشد. فرهاد مجيدي و آرش هم جزو بهترينهاي ميدان بودند. همه مهاجمان استقلال به فكر گل زدن و سربلندي استقلال هستند. يك بار ما پاس ميدهيم و فرهاد گل ميزند، يك بار هم ديگران پاس ميدهند و ما گل ميزنيم. فكر ميكنم اين بار پاداش پاس گل هفته قبلم را گرفتم.
اما پنجشنبه يك مدافع پاس داد و...
فرقي نميكند. اصلاً بحث دفاع و هافبك و حمله نيست. گاهي يك دروازهبان هم پاس گل ميدهد. فوتبال حرفهاي همين است.
از بازي خودت راضي بودي؟
نه زياد، ميتوانستم بهتر از اينها بازي كنم. همانطور كه گفتم شرايط جوي و البته ميزباني نگذاشت هماني باشيم كه در آزادي هستيم.
منظورت اين است كه اگر در آزادي بازي ميكرديد، ميبرديد؟!
بله، صددرصد. اگر بازي در خانه بود ما ميبرديم، همانطور كه بازي رفت را برديم. استقلال هميشه با هوادارانش شرايط ويژهاي دارد.
استقلاليها هفته گذشته از داوري خيلي شاكي بودند. مخصوصاً قهرماني و بازي با پيكان. قضاوت او اين بار چطور بود؟
مشكلي نداشت. قهرماني از وقتي كه لاغر كرده بهتر قضاوت ميكند.
از اين هفته 6 بازي كه در تهران داريد ميتواند فرصت خوبي براي جمع كردن امتياز باشد.
بله، اگر خدا بخواهد و نهايت استفاده را از اين بازيها ببريم حتماً به صدر جدول برميگرديم.
هميشه گفتهاي استقلال تيم پرمهرهاي است كه هيچ وقت مشكل كمبود بازيكن ندارد. به نظرت استقلال در نبود عنايتي، اكبرپور و كاظمي به مشكل نميخورد؟
خدا ميداند تمام تلاش مهاجمان استقلال سربلندي اين تيم است. همه ما ميخواهيم استقلال را قهرمان كنيم.
در دو هفته اخير خيلي در استقلال تأثيرگذار بودي؟
من اگر كاري ميكنم با تلاش بقيه بچهها است. همه اينها را لطف خدا ميدانم. من براي مرفاوي سرم را هم ميدهم. مرفاوي خيلي پاك و ساده است. در اين 10 سالي كه فوتبال حرفهاي بازي ميكنم مربي با صداقتي مثل او نديدهام. خدا جاي حق نشسته و هيچ وقت مرفاوي را تنها نميگذارد.
-
مصاحبه هادی شكوري
هادی شكوري: نميدانم چرا نيمكتنشين هستم؟
خودش هم ميدانست با آمدن حنيف عمرانزاده كار سختي در پيش دارد. او قبلتر از اينها نيمكتنشينياش را پيشبيني كرده بود و همين اتفاق هم افتاد تا شكوري بازيكن تعويضي تيمش در 2 هفته اخير باشد. اما شكوري در بازي با فولاد يك پاس گل طلايي داد تا استقلال با همت سيدصالحي بازي باخته را با تساوي عوض كند. شايد او ميخواست به مرفاوي بگويد كه ميتواند بيشتر از چند دقيقه بازي كند و اگر زودتر به بازي ميآمد نتيجه ديگري رقم ميخورد!
چرا اين قدر ضعيف بازي كرديد؟!
برعكس، فكر ميكنم بازي بهتري نسبت به هفته قبل انجام داديم. هوا مه بود وگرنه ميبرديم.
اما فولاد هم در همين هوا بازي ميكرد؟
ما در زدن ضربات آخر بيدقت بوديم براي همين نتوانستيم نتيجه بگيريم.
2 هفته است نتوانستي فيكس باشي؟
نظر مرفاوي اين بود.
يعني به عمرانزاده ارتباطي ندارد؟
من با نظر كادر فني 2 هفته است كه روي نيمكت مينشينم، خودم نميدانم مشكل كجاست اما تابع نظر سرمربي هستم. در بازي با مقاومت فقط 2 دقيقه بازي كردم و اين بار هم 4 دقيقه!
منظورت اين است كه اگر بيشتر بازي ميكردي، موثرتر بودي؟
من چه يك دقيقه بازي كنم و چه 90 دقيقه همان كاري را ميكنم كه از من خواسته ميشود.
مرفاوي دقيقا از تو چه خواست؟
گفت مهاجم بازي كن و از قدرت سرزنيات استفاده كن. خدا را شكر روي اولين توپي كه به من رسيد تاثير مثبت گذاشتم و توانستيم يك امتياز بگيريم.
نظرت راجع به مدافعان پراشتباه استقلال چيست؟!
ما چند هفتهاي است كه با تركيب متفاوت بازي ميكنيم. هر چند كه اين بستگي به نظر كادر فني دارد اما اگر يك تركيب ثابت در دفاع داشته باشيم هماهنگتر بازي ميكنيم و ميتوانيم در جام باشگاهها هم موفق باشيم.
-
مصاحبه غلامحسين مظلومى
اميدوارم مولر زودتر برگردد
غلامحسين مظلومى: حجازى به استقلال برمى گردد
غلامحسين مظلومى شرايط استقلال را براى بازى با ملوان مطلوب اعلام كرد و مدعى شد آبى ها مى توانند در اين ديدار ۳ امتياز بازى را متعلق به خود كنند. مرد آرام نيمكت استقلال با ما از شرايط تيم آبى حرف زد. گفت و گوى ابرار ورزشى را با وى بخوانيد:
• جوياى احوال حجازى هستيد؟
- مگر مى شود نباشم؟!حجازى دوست صميمى من است و دوران خيلى خوبى را با هم داشتيم. واقعاً ديدن او در اين شرايط براى همه ما سخت و دشوار است.
• فكر مى كنيد حال حجازى خوب شود؟
- چرا كه نه! حجازى مرد مستحكمى است و روحيه خوبى هم دارد. او مقابل اين بيمارى قد خم نمى كند و من مطمئنم حال ناصرخان خوب مى شود و به استقلال بر مى گردد. ماخيلى دوست داريم او را هرچه زودتر در استقلال ببينيم. الان دعاى تمام مردم ايران شفاى حجازى است. او به قدرى نزد مردم محبوب است كه اين روزها همه بابت بيمارى او ناراحت هستند و فقط برايش دعا كنند. من مطمئنم دعاى اين مردم به حجازى كمك مى كند.
• مقابل فولاد به تساوى رسيديد. اوضاع استقلال پس از اين بازى چطور است؟
- خوشبختانه تيم ما در شرايط خوبى به سر مى برد و تساوى در اهواز هم براى ما زياد بد نبود. ما در اين چند روز تمرينات خوب و منظمى را سپرى كرديم و با شناسايى نقاط ضعف و قوتمان سعى در كسب پيروزى مقابل ملوان مى كنيم .
• استقلال مى تواند در اين ديدار به پيروزى برسد؟!
- مطمئناً ما براى كسب ۳ امتياز اين بازى برنامه داريم و تمام سعى مان بر اين است كه يك بازى كاملاً هجومى را مقابل ملوان از خود به نمايش بگذاريم. ما ۷ بازى خانگى را پيش رو داريم و به همين جهت همه هدفمان كسب پيروزى در اين بازى ها است تا با مرور زمان به صدر برگرديم.
• روته مولر چند هفته اى است كه از ايران رفته اما هنوز خبرى از بازگشت وى نيست. چرا؟
- اين مربى بيمارى دارد و به همين دليل دوران نقاهت خود را مى گذراند تا پس از سلامتى اش به ايران برگردد. من آرزو مى كنم كه اين مربى هرچه زودتر به جمع ما ملحق شود تا بتوانيم از تجربيات وى استفاده كنيم.
• تكليف اخراجى ها چه مى شود؟
- واعظى و كميته انضباطى مشخص مى كنند كه اين ۳ بازيكن بايد بخشيده شوند يا نه و من نمى توانم حرفى در اين باره بزنم. آقاى واعظى تا اينجا مديريت خوب و بدون نقص خودشان را به اثبات رسانيده اند و هيچ وقت بدون دليل كارى را انجام نمى دهند. مطمئناً ايشان براى ايجاد آرامش در استقلال تمام تلاش خود را به كار مى گيرند تا تيم را به سربلندى برسانند و من مطمئنم تيم با ايشان به هيچ مشكلى بر نمى خورد.
• درست است كه استقلال بازيكن جديد جذب مى كند؟!
- به هر حال ما براى قدرت بيشتر در بازى هاى آسيايى نياز به چند بازيكن جديد داريم تا با مضاعف كردن نيروى خود بتوانيم نتايج خوبى را كسب كنيم و در اين باره كادر فنى است كه تشخيص مى دهد استقلال به چه بازيكنانى نياز دارد.
-
مصاحبه رضا عنايتي
به اكبرپور و كاظمي گفتم بياييد درخواست عفو بدهيم
رضا عنايتي: تمام قراردادم را ميدهم تا برگردم
اخراجيهاي استقلال دست به كار شدند تا به كمك شوراي عالي استيناف كميته انضباطي باشگاه استقلال دوباره به تمرينها بازگردند. اگرچه اخبار ضد و نقيض بسياري در اين باره به گوش ميرسيد و حتي گفته ميشد برخلاف سياوش اكبرپور، عنايتي و كاظمي هيچ درخواستي براي بخشش خود ارائه ندادهاند اما عنايتي روز گذشته با تكذيب اين موضوع اعلام كرد براي بازگشت به استقلال لحظه شماري ميكند. واكنش عنايتي به اين موضوع نشان ميدهد نه تنها او در روزهايي كه از تيمش فاصله گرفته دلش براي بازگشت به تمرينها ميتپد بلكه شايعات روزهاي اخير درباره درخواست رضايتنامه براي پيوستن به تيمهاي ديگر هم دروغ است.
خبري از شما نيست؟!
نبايد هم باشد. ديگر كسي ما را دوست ندارد. همه فكر ميكنند ما دشمن استقلال هستيم!
باعث و باني اين شايعات خودتان شديد.
من بخشي از انتقادها را قبول دارم اما خيليها طي روزهاي اخير شلوغش كردند و هر چيزي خواستند نوشتند.
شنيده شد سياوش درخواست بخشش كرده اما تو و كاظمي نه؟
(ميخندد) باور كنيد دروغ ميگويند. من هم درخواست بخشش كردم اما بعضيها دوست دارند ميان ما و استقلال فاصله بيندازند.
كي درخواست عفو داديد؟
2 روز پيش به باشگاه رفتيم و هر 3 نفرمان درخواست بخشش داديم. باور كنيد براي بازگشت به تمرينها لحظهشماري ميكنم.
باشگاه ميترسد كه دوباره آن اتفاقها رخ دهد.
سوء تفاهم شده. من احساس ميكنم بعضيها اطلاعات غلط به آقاي واعظ دادند. دلم براي تمرينهاي استقلال تنگ شده و دوست دارم دوباره برگردم. اين را از صميم قلب ميگويم.
جايي نوشته شده بود عنايتي گفته درخواست بخشش نميدهم.
دروغ ميگويند. خودم اولين كسي بودم كه به بچهها گفتم به باشگاه برويم و درخواست تجديد نظر بدهيم.
فكر ميكني باشگاه با اين درخواست موافقت كند؟
اميدوارم آنها كه اين تصميم را گرفتند موشكافانهتر به ماجرا نگاه كنند چون موضوع آنقدر حاد نبود كه مستحق 8 جلسه محروميت باشيم.
البته 10ميليون تومان هم جريمه نقدي بود.
باور كنيد حاضرم همه قراردادم را ببخشم و برگردم استقلال. اين را از ته قلب ميگويم. من تيمم را دوست دارم، صمد را هم همين طور. من رضا عنايتي هستم، كسي كه سالها براي استقلال بازي كرد.
متن درخواست تجديد نظرتان چه بود؟
ما در برگه تجديد نظر نوشتيم كه از باشگاه ميخواهيم دقيقتر به اين حكم نگاه كند تا حقي از ما ضايع نشود. خواستيم موشكافانهتر به اين محروميت بپردازند.
اين درخواست به دست آقاي واعظ ميرسد يا اعضاي شوراي عالي استيناف؟
باور كنيد نميدانم اما ميدانم كه اگر آقاي واعظ بخواهد ما ميتوانيم از هفته بعد به تمرينها برگرديم و كارمان را شروع كنيم. ديگر طاقت ندارم از استقلال دور باشم. وقتي علاقه و عشق باشد اجازه نميدهد راحت با اين حكم كنار بيايي. باور كنيد اين چند روز خواب و خوراك ندارم.
اما شايعه شده شما داريد خوش ميگذرانيد.
(ميخندد) كدام خوشگذراني؟ اگر كنار گذاشته شدن از تيم اسمش خوشگذراني است پس براي آنهايي كه اين خبرها را منتشر ميكنند كاملاً متأسفم. اصلاً به ما خوش نميگذرد. اين را حتماً بنويسيد. اين روزها بدترين دوران عمر ورزشيام را سپري ميكنم..
از وقتي شما كنار گذاشته شديد استقلال بد نتيجه نگرفته است.
(قدري مكث ميكند) چرا هيچ كس نميگويد در هفتههاي اول وقتي ما بوديم تيم روي نوار پيروزي گام برميداشت. البته من از نتايج استقلال خيلي خوشحال هستم.
-
مصاحبه محمد محمدي
محمد محمدي: اگرمصدوم بودم ،تمرين نميكردم!
محمد محمدي يكي از خوبهاي استقلال مقابل فولاد بود. او براي دومين هفته متوالي درون دروازه تيمش قرار گرفت و در چند صحنه ناجي آبيپوشان شد اما اين روزها مسائلي پيرامون مصدوميت او شنيده ميشود كه از پايه غلط است.
قضيه مصدوميت صحت دارد؟
من واقعاً براي آنهايي كه چشم ديدن موفقيت استقلال را ندارند و هميشه دنبال ايجاد حاشيه هستند متأسفم. من اگر مصدوم بودم كه تمرين نميكردم و نميدانم بر چه اساس و معياري اين اخبار منتشر ميشود.
دليل اين شايعات را چه ميداني؟
هميشه اطراف تيمهاي بزرگ حاشيه وجود داشته و بعضيها ميخواهند تفرقه ايجاد كنند اما مطمئن باشند كه از كانال من به جايي نميرسند و بهتر است وقت خود را بيهوده تلف نكرده و دنبال سوژه ديگري باشند. من و طالبلو همه تلاشمان را براي موفقيت استقلال به كار ميگيريم.
و در مورد بازي با فولاد؟
به لحاظ كيفي اصلاً خوب نبود. اول اينكه باد شديد مانع اجراي برنامههاي تاكتيكي دو تيم شد و مساله دوم انجام بازي زير نوري كه چشم چشم را نميديد چه لزومي داشت. واقعاً نميدانم اگر همه فوتبال ما حرفهاي شده چرا فدراسيون يك نوع توپ در اختيار باشگاهها قرار نميدهد. ما در تهران با يك توپ تمرين كرديم اما توپ روز بازي با فولاد مثل بادكنك بود.
واقعاً نميشد زير نور ورزشگاه تختي اهواز بازي كرد؟
باور كنيد شرايطش خوب نبود. اگر فقط ميخواهند بازيها برگزار شود، بگويند 10 صبح بياييم دور هم باشيم و برويم. يك هفته تلاش ميكنيم، مربيان برنامههاي تاكتيكي را ميگويند اما روز بازي داخل زميني ميشويم كه فقط سبز است.
به نظر ميرسد نسبت به چند هفته گذشته شرايط بهتري داري.
بله، خدا را شكر دو هفته است كه بازي ميكنم و شرايط روحي و جسميام بهتر شده است.
بعضي از هواداران استقلال به يك عادت غلط عادت كردهاند كه جواب هم ميدهد و آن اين است كه وقتي تيم نتيجه نگرفته سرمربي را مخاطب قرار ميدهند و همان موقع هم استقلال به گل ميرسد.
ببينيد بازيكن هم يك انسان است و نه اينكه خداي نكرده از ابتداي بازي نخواهد تلاش كند اما بعضي وقتها شرايط بازي آنطور كه ميخواهيم پيش نميرود و بعضي جاها با انرژي مضاعفي كه به كار ميبريم نتيجه ميگيريم. شما شك نكنيد بازيكنان به لباسي كه بر تن دارند اهميت ميدهند و شوكهاي روحي – رواني هميشه هست كه متاسفانه اينجا وقتي به سرمربي بياحترامي ميشود جواب ميدهد. من فكر ميكنم خدا آقاي مرفاوي را دوست دارد.
تعطيلي مسابقات ليگ را چطور ارزيابي ميكني؟
مطمئن باشيد همه تيمها لطمه ميخورند و دوباره بايد بدنسازي كنند. به نظرم ليگ نبايد تعطيل ميشد، بازيكن كه ماشين نيست. در طول يك فصل چندبار ميتوان بدنسازي كرد، اين مساله براي ما كه در جام باشگاههاي آسيا حضور داريم اتفاق خوبي نخواهد بود.
با توجه به اينكه سابقه حضور در پرسپوليس را هم داري اما به نظر ميرسد فصل گذشته به لحاظ روحي – رواني در شرايط بهتري قرار داشتي؟
فصل گذشته من از هفته سوم تا پايان ليگ درون دروازه بودم و هفته به هفته هم بهتر ميشدم اما الان در يك نيم فصل فقط 2 بازي انجام دادم، طبيعي است يك بازيكن هرچه بيشتر بازي كند آمادهتر ميشود ضمن اينكه من مقابل تماشاگران راحتتر بازي ميكنم چون آنها به ما روحيه ميدهند.
و بازي با ملوان.
نيم فصل دوم هميشه سخت بوده و آقاي احمدزاده هم تيم خوبي را جمع كرده است اما از آنجا كه چند هفته متوالي در تهران بازي داريم، محكوم به پيروزي هستيم.