علی کریمی، فرصت شناس كم حاشیه حرفهای!
در دنیای فوتبال هم مثل خیلی حوزههای دیگر، خیلیها میآیند، اسطوره میشوند و خیلی هم بیسروصدا فراموش میشوند. بین این جمع بزرگ اما فقط چند نفری ماندگار میشوند و همیشه صدرنشین میمانند.
در دنیای فوتبال هم مثل خیلی حوزههای دیگر، خیلیها میآیند، اسطوره میشوند و خیلی هم بیسروصدا فراموش میشوند. بین این جمع بزرگ اما فقط چند نفری ماندگار میشوند و همیشه صدرنشین میمانند. علی كریمی عضوی از همین گروه كوچك است، كسی كه خیلی زود و در جوانیاش به اوج رسید و با وجود گذشتن سالهای زیاد از آغاز فعالیتش هنوز هم در اوج هست. جادوگر فوتبال ایران، نه تنها یك چهره بینالمللی در دنیای ورزش است بلكه خارج از دنیای فوتبال و در زندگی اجتماعیاش هم هواداران بسیار دارد. اینكه علی كریمی چرا اسطوره شد و چرا اسطوره ماند را در این مطلب خواهید خواند تا شاید درسهایی از زندگی او بگیرید.
درس اول : خاکتان را فراموش نکنید
ایران برای كریمی همه چیز است. در تمام این سالها، آنقدر در فوتبال جهان هیاهو به پا كرده كه در هر تیمی جایش باشد اما باز هم وفاداریاش را به كشورش ثابت كرده و برگشته است: «برای ادامه زندگیام ایران را به همه جای دنیا ترجیح میدهم. اصولا حس وطنپرستانه بسیار قوی دارم. هر وقت در جمعهای دوستانهمان صحبت از زندگی در خارج از كشور و رفتن از ایران میشود، من مخالف سرسخت این كار هستم. بعد از اتمام آن 8سالی كه بهخاطر فوتبال خارج از ایران زندگی كردم، حتی از یكی، دو تیم دیگر هم پیشنهاد داشتم اما دیگر از غربت خسته شده بودم و فقط میخواستم به ایران برگردم.»
درس دوم : حرفه ای باشید حاشیه ساز نباشید
باور كنیم یا نه، دنیای فوتبال ایران، دنیای پرحاشیهای است اما حرفهای ضدونقیض و جنجالهایی كه همیشه درون این گروه هست و تمامی ندارد در زندگی علی كریمی جایی ندارد. علی كریمی را در تلویزیون زیاد نمیبینید. او علاقهای به اظهارنظرهای جنجالی ندارد و میگوید: «این اعتقاد شخصی من است كه هرچه از مطبوعات دورتر باشم، برایم بهتر است چون با این كار، كمتر دچار حاشیه میشوم. به هر حال با همه خبرنگاران دوستم اما این اعتقاد شخصی من است كه مصاحبه نكنم.» گذشته از حاشیههای مطبوعاتی، كریمی سعی میكند حمایت هوادارانش را حفظ كند و با هر تندی تماشاچیان نرنجد. او گفته است: «بعد از این همه سال بازی كردن یاد گرفتهام كه وقتی به زمین میروم از تشویقها روحیه بگیرم و كاری با مسائل دیگر نداشته باشم. در هر حالت من كار خودم را میكنم. موقعی هم كه جو استادیوم مناسب نباشد طوری رفتار میكنم كه انگار در استادیوم نیستم.»
درس سوم : به تصمیم ها احترام بگذارید
كریمی یك ورزشكار حرفهای است و این موضوع را نه تنها در بازیاش بلكه در رفتارهای حرفهایاش هم نشان میدهد. او پیش از این در واكنش به اما و اگرهایی كه در دعوتش به تیم ملی وجود داشت، گفته بود: «توقعی ندارم. این مربی است كه تصمیم میگیرد چه بازیكنی را دعوت كند و چه كسی را دعوت نكند. دعوتم كردند تلاش خودم را میكنم تا برای تیم ملی بازیكن موثری باشم، دعوت نكنند هم آرزوی موفقیت میكنم و دعا.»
درس چهارم : با سلاح پول تهدید نکنید
در دنیای فوتبال ایران كه پرداخت دستمزدهای باشگاهی آنقدر به تعویق میافتد كه حاشیهساز میشود، علی كریمی هرگز در مورد مطالبات مالیاش حرفی نزده است. او حاضر نیست چك و سفتههایی كه از تیمهای باشگاهی گرفته اما وصول نشدهاند را مقابل دوربینهای تلویزیونی نمایش بدهد. در شرایطی كه برخی بازیكنان فصل استیل آذین همچنان پیگیر مطالبات خود از این باشگاه بودند، علی كریمی قبل از پایان فصل، باقی مانده مبلغ قراردادش را بخشید و از مسئولان باشگاه خواست كه حق و حقوقش را در امور خیریه خرج كنند.
درس پنجم : بدون هیاهو به دیگران کمک کنید
موسسه «خانه سازندگان فردا» در منطقه محروم پیشوای ورامین، یك خانه خیریه است كه در آن از بچههای بیسرپرست گرفته تا سالمندان زندگی میكنند. هیئت امنای این مجموعه از افراد خیر، تحصیل كرده و استادان دانشگاه تشكیل شده و در میان آنها علی كریمی، ورزشكاری است كه بهصورت افتخاری در میان آنان حضور دارد اما نمیخواهد كه كسی از حمایتهایش باخبر شود. او كسی است كه برنج سالانه و پوشاك این موسسه را تامین میكند و گذشته از كمكهای نقدی، به گفته یكی از اعضای این موسسه، رختشوی خانه مدرن و بسیار گرانقیمتی را نیز خریداری كرده و به این موسسه اهدا كرده است اما كمكهای علی كریمی به این موسسه تنها محدود به پشتیبانی مالی نمیشود. میگویند هر زمانی كه فرصت كند سری به آنجا میزند و با بچهها، فوتبال گل كوچك بازی میكند.
درس ششم : همراهانتان را تنها نگذارید
بابك معصومی، كاپیتان سابق تیم ملی فوتسال ایران پس از مدتها مبارزه با سرطان، از دنیا رفت اما كمتر كسی از همراهی علی كریمی با او در دوره بیماریاش خبردار شد. درحالیكه بسیاری از مسئولان ورزش بارها با حضور در بیمارستان، مقابل دوربینهای تلویزیونی و عكاسان رسانهها، وعده كمك به معصومی را داده بودند و پس از پخش ویدئوها در تلویزیون و چاپ عكسها، وعدههای خود را فراموش كرده بودند، كریمی وعدهای نداد اما بیسر و صدا و دور از دوربینها تا آخرین روزهای زندگی معصومی در كنارش ماند و حمایتش كرد. به گفته معصومی، او حتی قصد داشت معصومی را برای معالجه به آمریكا بفرستد اما شرایط ادامه درمان در ایران مهیا شد. معصومی در مصاحبهای گفت: «مردم باید بدانند زمانی كه پزشكان از من قطع امید كرده بودند، فقط علی كریمی بود كه با سخاوتش مثل همیشه تمام هزینههای بیمارستان مرا پرداخت كرد. با هزینه او از یك اتاق عمومی به اتاق اختصاصی رفتم و تمام هزینههای مربوط به درمانم را هم او پرداخت كرد.» اما تا قبل از این مصاحبه معصومی، كسی از این ماجرا مطلع نبود.
درس هفتم : برای رشد حرفه تان تلاش کنید
او كه حسن نیتش به فوتبال كشورش را بارها و بارها نشان داده، از تیمهای ورزشی بانوان هم غافل نبوده و با دیدن كوتاهیهای مسئولان در تامین نیازهای فوتبال بانوان، خودش دست به كار شده است. زمانی كه تیم ملی فوتبال دختران زیر ۱۹ سال ایران راهی رقابتهای مقدماتی قهرمانی آسیا شده بود، مهناز امیر شقاقی، سرمربی این تیم در مصاحبهای گفت: «علی كریمی نسبت به فوتبال، بانوان توجه خاصی دارد. او یك الگوی ورزشی برای ارتقای روحیه بازیكنان است و جدا از این موضوع، كریمی امكانات و لوازم مورد نیاز ما را تامین كرده است. كریمی نمیخواست نامش مطرح شود، او برای بازیكنان ما فقط یك شرط گذاشت. كریمی گفت به شرطی این كمكها را انجام میدهد و ادامه خواهد داد كه تیم ما گل بزند و مقام بیاورد.»