تاريخچه بازيهاي ايران و قطر
تيمهاي ملي فوتبال ايران و قطر، تاکنون شانزده بار برابر هم صفآرايي کردهاند که در اين شانزده مسابقه، تيم کشورمان به ده پيروزي دست يافته، سه بار متحمل شکست شده و سه بار به نتيجه تساوي مقابل قطريها رضايت داده است.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
تيم ملي فوتبال ايران، چهارشنبه شب این هفته در تهران در چهارچوب مقدماتي جام جهاني برزيل به مصاف تیم قطري ميرود که سبک خاص فوتبالش هميشه حريفان را آزار داده است. تیمهای ملی فوتبال ایران و قطر، تاکنون شانزده بار برابر هم صفآرایی کردهاند که در این شانزده مسابقه، تیم کشورمان به ده پیروزی دست یافته، سه بار متحمل شکست شده و سه بار به نتیجه تساوی مقابل قطریها رضایت داده است.نخستین دیدار دو تیم در تاریخ یازدهم آذر 1367 در دوحه در چهارچوب بازیهای جام ملتهای آسیا برگزار شد.
در آن دیدار که مرحوم دهداری، هدایت تیم ملی ایران را بر عهده داشت، تیم ملی با گلهای کریم باوی و فرشاد پیوس، دو بر صفر به برتری رسید.
در نخستین دیدار تاریخ دو تیم که با قضاوت میشل، داور فرانسوی در شهر دوحه و در چهارچوب رقابتهای جام ملتهای آسیا برگزار شد، تیم ملی ایران با این ترکیب به مصاف حریف رفت:عابدزاده، زرینچه، مهدی فنونی زاده، مرتضی فنونی زاده (72نامجو مطلق)، نادر محمدخانی، کرمانی مقدم، قایقران، مرفاوی(75 انصاری فر)، محرمی، پیوس و باوی.سرمربی: پرویزدهداری
از جمع مربیان، محمد مایلی کهن با چهار بار مربیگری مقابل قطر از این حیث رکورددار است و در میان بازیکنان، عابدزاده به همراه دایی، هر کدام با پنج حضور مقابل قطر از این جهت دارای رکورد جالبی هستند؛ افزون بر این که علی دایی با به ثمر رساندن چهار گل، بهترین گلزن ایران مقابل قطر بوده است.
علیرضا نیکبخت واحدی نیز سه گل برای تیم ملی مقابل قطر به ثمر رساند و کریم باقری، وحید هاشمیان، میلاد میداودی و احسان حاج صفی نیز هر کدام دو بار موفق به گشودن دروازه قطر شدند.
*جدال ایران و قطر برای ششمین بار در راه جامجهانی
پیش از این، ایران و قطر پنج بار در دیدارهای مقدماتی جام جهانی برابر هم به میدان رفتهاند که حاصل آن، سه برد و یک باخت و یک تساوی برای ایران بوده است. در این بازیها، ایران ده بار دروازه تیم ملی فوتبال قطر را باز کرده و شش بار هم برابر حریف دروازهاش گشوده شده است.تاریخچه دیدارهای تیمهای ملی فوتبال ایران و قطر به شرح زیر است:
بازی شماره 1: ایران دو، قطر صفر ـ 11 آذر 1367 دوحه، جام ملتهای آسیا؛ گلها: کریم باوی، فرشاد پیوس.
بازی شماره 2: ایران دو، قطر صفر ـ 28 اردیبهشت 1375 تبریز، دوستانه؛ گلها: علیرضا حکیم زاده، ادموند اختر.
بازی شماره 3: ایران یک، قطر صفر ـ 11 خرداد 1375 دوحه، دوستانه؛ گل: ابراهیم تهامی.
بازی شماره 4: ایران سه، قطر صفر ـ 11 مهر 1376 تهران، انتخابی جام جهانی؛ گلها: کریم باقری ـ دو گل، علی دایی.
بازی شماره 5: قطر دو، ایران صفر ـ 16 آبان 1376 دوحه انتخابی جام جهانی.
بازی شماره 6: قطر یک، ایران دو ـ 10 مرداد 1380 دوحه دوستانه؛ گلها: علی دایی ـ دو گل.
بازی شماره 7: قطر دو، ایران یک ـ 29 بهمن 1382 دوحه دوستانه؛ گل: علیرضا نیکبخت واحدی.
بازی شماره 8: ایران سه، قطر یک ـ 22 مهر 1383 تهران، انتخابی جام جهانی؛ گلها: علیرضا نیکبخت واحدی، مهدی مهدوی کیا، علی دایی.
بازی شماره 9: قطر دو، ایران سه ـ 4 فروردین 1386 دوحه انتخابی جام جهانی؛ گلها: وحیدهاشمیان ـ دو گل، آرش برهانی.
بازی شماره 10: فروردین 1386 دوحه، دوستانه؛ : ایران یک، قطر صفر گل: علیرضا نیکبخت واحدی.
بازی شماره 11: قطر صفر، ایران صفر ـ 20 دی 1386 دوحه دوستانه.
بازی شماره 12: ایران شش، قطر یک ـ 21 مرداد 1387 تهران، مسابقات غرب آسیا؛ گلها: میلاد میداودی ـ دو گل، احمد آل نعمه، احسان حاج صفی،هادی عقیلی، جلال رافخایی.
بازی شماره 13: قطر صفر، ایران یک ـ 19 آبان 1387 دوحه دوستانه؛ گل: غلامرضا رضایی.
بازی شماره 14: قطر سه، ایران دو ـ 7 دی 1388 دوحه تورنمنت قطر؛ گلها: میلاد زنیدپور، احسان حاج صفی.
بازی شماره 15: ایران صفر، قطر صفر ـ دی 1389 دوحه، دوستانه.
بازی شماره 16: ایران یک، قطر یک ـ شهریور 1390 دوحه، مقدماتي جام جهاني برزيل؛ گل:هادی عقیلی.
گفتنی است، دو تیم، یازده بار در دوحه با هم روبهرو شدهاند که ایران، شش بار قطر را برده و دو بار نیز به این تیم باخته است. سه بازی ایران و قطر در دوحه نیز مساوی شده است. تیم ملی در سه بازی پایانی خود برابر قطر در دوحه، دو تساوی و یک باخت داشته است.
دژآگه: افتخار می کنم که به تیم ملی ایران دعوت شدم
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
بازیکن تیم ملی ایران و باشگاه وولفسبورگ آلمان گفت از اینکه به تیم ملی کشورش دعوت شده افتخار می کند و خوشحال است که این بار توانسته بیاید و در تیم ملی حضور یابد.
اشکان دژآگه در گفت وگویی با مدیر رسانه ای تیم ملی فوتبال ایران همچنین گفت: حدود 11 سال بود که به ایران نیامده بودم و پس از این مدت مردم کشورم را همچنان خونگرم، بامحبت و بااحساس دیدم که من را دوست دارند و احترام می گذارند که این برایم بسیار باارزش است.
وی درباره برخورد بازیکنان تیم ملی با وی نیز اظهار داشت: رفتار آنها خیلی خوب و محبت آمیز بود. البته من و نکونام از آلمان باهم به تهران آمدیم و در مسیر، او با من بسیار صحبت کرد و تقریبا شرایط تیم ملی را برای من روشن ساخت و گفت که بازیکنان محترم و خوبی عضو تیم ملی هستند. همچنین علی کریمی نیز پس از ورود به ایران درباره مسایل گوناگون با من حرف زد که اینها باعث شد زودتر با محیط تیم ملی ایران خو بگیرم.
دژآگه افزود: استقبال اقای کی روش هم از من بسیار خوب بود و البته باید بگویم که ایشان در آمدن من به تیم ملی ایران بسیار موثر بود زیرا پیش از این در تماسهایی، انتظاراتش از من را گفته بود و با حرفهایش این احساس را در من بوجود آورد که می توانم به تیم ملی ایران کمک کنم. این برای من خیلی مهم است که با مربی قبل از آمدن به تیم حرف بزنم.
وی مردم را دعوت کرد که برای بازی به قطر حتما به ورزشگاه آزادی بیایند و گفت: به نظر او در بازیهای خانگی مهم است که تماشاگر زیاد باشد و تیم ملی را برای برد تشویق کنند.
اشکان دژآگه در مورد تیم ملی و رفتن به جام جهانی 2014 گفت: من تا جایی که فرصت کنم بازیهای تیم ملی ایران را دنبال می کنم. تا آنجا که دیده ام، ایران بازیکنان جوان و شایسته ای دارد که اگر همه به معنای واقعی یک تیم باشیم و برای شادی مردم در میدان فوتبال بجنگیم، شانس فراوانی برای رسیدن به جام جهانی داریم. البته در مرحله بعد حریفان سخت تری پیش روی مااست اما نباید بترسیم و البته نباید حریفان را دست کم بگیریم.
وی در پایان گفت: اگر برای مرحله بعد هم به تیم ملی ایران دعوت شوم با اشتیاق تمام می آیم زیرا می خواهم به تیم کشورم برای رسیدن به جام جهانی کمک کنم.
توقف تيم ملي برابر قطر در روز درخشش دژاگه
تيم ملي فوتبال ايران برابر قطر با نتيجه تساوي متوقف شد ولي به عنوان تيم اول به مرحله بعدي راه يافت.
دیدار تیم ملی ایران و قطر از ساعت ۱۷ در ورزشگاه آزادی و در حضور ۵۱ هزار و سیصد تماشاگر( طبق اعلام بلندگوی ورزشگاه) برگزار شد و تیم ملی ایران با نتیجه 2 بر 2 برابر قطر متوقف شد.
اشکان دژاگه در اولین بازیاش برای تیم ملی در دقایق ۵ و ۵۵ گلهای ایران را به ثمر رساند و خلفان ابراهیم در دقیقه ۹ از روی نقطه پنالتی و محمد کازولا در دقیقه ۸۷ برای قطر گلزنی کرد.
روشن ایرماتوف داور ازبکستانی به سیدجلال حسینی از ایران و فابیو سزار از قطر کارت زرد نشان داد.
به این ترتیب ایران با ۱۲ امتیاز به عنوان تیم صدرنشین به مرحله بعدی مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ صعود کرد و قطر هم با ۱۰ امتیاز به عنوان تیم دوم به مرحله بعد راه یافت.
بحرین هم با وجود برتری 10 بر صفر برابر اندونزی در دیدار همزمان نتوانست به مرحله بعدی صعود کند و با 9 امتیاز از گردونه رقابتها حذف شد. اندونزی هم بدون امتیاز آخرین تیم جدول است.
مرحله بعدی مقدماتی جام جهانی 2014 در دو گروه ۵ تیمی برگزار میشود. قرعه کشی این مرحله 19 اسفند برگزار خواهد شد و دو تیم اول هر گروه به طور مستقیم به جام جهانی صعود میکنند.
ترکیب تیم ملی ایران:
مهدی رحمتی، سید جلال حسینی، هادی عقیلی، مهرداد پولادی، خسرو حیدری( از دقیقه ۸۷ حسین ماهینی)، پژمان نوری، جواد نکونام، اشکان دژاگه، محمد قاضی( از دقیقه ۷۲ کریم انصاریفرد)، علی کریمی و محمدرضا خلعتبری( از دقیقه ۶۴ محمد نوری)
سرمربی: کارلوس کیروش