یوگرافی خوان ماتا
juan mata-:--:-
نام کامل : خوان مانوئل ماتا گارسیا
تاریخ تولد : 28 آپریل 1988 (23سال)
محل تولد : اوکن ده ویافرانکا – اسپانیا
قد : 170 سانتی متر
شماره پیراهن : 10
تیم فعلی : چلسی
دوران باشگاهی:
خوان ماتا در سنین کم بسیار خوب فوتبال بازی می کرد. آن زمان پدرش عضو تیم محلی بورگس بود. ماتا فوتبالش را در رئال اویدا ، جایی که پدرش بیشتر عمر فوتبالی اش را گذرانده بود ، آغاز کرد و پس از 3 سال در 15 سالگی به رئال مادرید رفت.او خیلی زود در تیم های پایه پیشرفت کرد. در فصل 06-2005 برای تیم ذخیره ی رئال مادرید 18 گل در لیگ به ثمر رساند و به تیم دوم باشگاه راه یافت.
در مارس 2007 ماتا به تیم والنسیا پیوست و کم کم خود را به یکی از 11 بازیکن اصلی تیم تبدیل کرد. در 20 مه 2008 دو گل به بارسلونا زد تا تیمش را به فینال کوپا دل ری برساند و در نهایت قهرمان شوند.
در طول آن فصل ، او به عنوان برترین بازیکن جوان تیم از طرف هواداران انتخاب شد. ماتا فصل 09-2008 را با گلزنی در مقابل مایورکا آغاز کرد. در بازی مقابل اوساسونا نیز تک گل بازی را روی ارسال داوید ویا به ثمر رساند. ماتا در اواخر فصل نیز دو گل بسیار مهم به گیخون و سویا زد و با 11 گل و 13 پاس گل ، پس از ژاوی برترین پاسور لالیگا شد.
در دو فصل بعد ، ماتا همیشه اولین گزینه ی والنسیا بود و 17 گل در 68 بازی به ثمر رساند و با این تیم سه فصل متوالی در رتبه ی سوم لالیگا قرار گرفت.
در 21 آگوست 2011 والنسیا با انتقال ماتا به چلسی انگلستان موافقت کرد . سه روز بعد ماتا قراردادی 5 ساله با این باشگاه انگلیسی به ثبت رساند. در مورد تشویق های فرناندو تورس برای پیوستنش به چلسی گفت :«فرناندو برای پیوستن به چلسی به من انگیزه داد و گفت که این برای من خوب خواهد بود و من و او در کنار هم موفق خواهیم بود.»
در 26 آگوست 2011 بنایون حاضر شد که پیراهن شماره 10 خود را به ماتا بدهد و در این باره گفت :«من می خواهم شماره 10 را به ماتا بدهم. این شماره ای است که او خیلی دوست دارد اما برای من فقط یک عدد است.»
و ماتا نیز برای تشکر از او گفت :«این شماره بسیار برای من مهم است و من خیلی دوست دارم آن را بپوشم و می خواهم از بنایون تشکر کنم.»
دوران ملی :
ماتا در یوفا 2006 زیر 19 ساله ها ، اسپانیا را همراهی نمود و 4 گل در 5 بازی به ثمر رساند. در 1 فبریه ی 2007 ، ماتا برای بازی دوستانه ی تیم ملی زیر 21 ساله ها با انگلستان به تیم ملی فراخوانده شد و این در حالی بود که فقط 18 سال و 10 ماه سن داشت.
در 14 نوامبر 2008 وینسنته دل بوسکه ، او را برای بازی دوستانه مقابل شیلی به تیم بزرگسالان دعوت کرد اما ماتا در آن بازی فرصت نمایش پیدا نکرد. در مقدماتی جام جهانی 2010، ماتا اولین بازی ملی اش را در برابر ترکیه انجام داد.
در ژوئن 2009 دل بوسکه ، ماتا را برای جام کنفدراسیون ها به تیم دعوت کرد و در 9 سپتامبر همان سال نیز اولین گل ملی اش را به استونی زد