-
مصاحبه مرفاوى
مرفاوي:با تمام قوا به مشهد ميرويم
ترسي از 3 اخطاره شدن بازيكنان ندارم
ايران ورزشي- صمد مرفاوي اين روزها تمام هوش و حواسش را جمع كرد، تا ضمن شكست ابومسلم در مشهد به اولين پيروزي خارج از خانه برسد.
آيا پيروزي خارج از خانه استقلال طلسم ناكامي اين تيم را در دربي ميشكند؟
مرفاوي از همين حالا براي دربي نقشههايي دارد اما سعي ميكند نگويد!
براي بازي با ابومسلم آماده ميشويد؟
بله خوشبختانه پس از كسب پيروزي در برابر استيلآذين به بچهها گفتم كه آن بازي را فراموش كنيد و به ابومسلم فكر كنيد و الان هم تمام هوش و حواسمان را گذاشتهايم تا در اين بازي سه امتياز را بگيريم.
اولين سه امتياز بيرون از خانه؟!
من از عملكرد شاگردانم راضي هستم و سه امتياز داخل و بيرون خانه ندارد تمام تلاش ما اين است كه در همه ديدارها با دست پر خارج شويم.
با توجه به شرايط ابومسلم و اوضاع بحراني آن ظاهرا اين پيروزي در دسترس است؟
نه اشتباه نكنيد تمام تيمها در برابر استقلال و پرسپوليس انگيزه دارند و ميآيند كه با تمام قوا بازي كنند. بازي با ابومسلم هم خارج از اين قاعده نيست. آنها را دست كم نميگيريم. به نظر من مشكل ابومسلم فني نيست و مشكل اداري دارند كه به بازي مربوط نميشود. اين بازي خطرناكتر از تمام بازيهاست. آنها زخم خوردهاند...
براي سه اخطاره نشدن بازيكنان كليدي براي دربي چه تصميمي داريد؟
گفتم كه بازيها هيچ فرقي ندارند كه براي دربي كار ديگري بكنيم از تمام بازيكنانم در ديدار با ابومسلم استفاده ميكنم و توجهي به اين حرفها ندارم. تمام بازيها سه امتياز دارند. دربي كه شش امتيازي نيست.
ولي هواداران اين طوري فكر نميكنند؟
هوادار پيروزي ميخواهد كه تا حالا آنها را خوشحال كردهايم و از اين به بعد هم همان كار را ميكنيم.
ظاهرا بعضي از بازيكنان بابت نيمكتنشيني ناراحت شدهاند؟
نه تمام اين حرفها ساخته و پرداخته ذهن شايعهپردازان است هيچ بازيكني از نيمكتنشيني ناراحت نيست.
از وقتي روي دور برد افتادهايم ميخواهند ما را از مسير منحرف كنند. من به بعضي از بازيكنان كه خسته بودند استراحت دادهام و حتما از تمام بازيكنانم استفاده خواهم كرد. ما در اين فصل در سه جام حضور داريم و به همه بازي ميرسد.
موفق باشيد.
-
مصاحبه سيد صالحى
سيدصالحي: اولين 3 امتياز بيرون خانه را ميگيريم
همه بازيهاي استقلال دربي است
سيدمهدي سيدصالحي، مهاجم فصل پيش پيكان با وجودي كه در تمام تيمهاي سابقش فيكس بازي ميكرد در استقلال بيشترين دقايق بازيها را روي نيمكت نشست تا اينكه مرفاوي در بازي با استيلآذين اين شانس را به او داد تا در كنار آرش برهاني فيكس بازي كند. سيدصالحي هم كه مترصد فرصتي براي اثبات شايستگياش بود به آرش پاس داد تا شانس خود را براي حضور ثابت در تركيب خط حمله بيشتر كند. او اين روزها گزينه اول خط حمله استقلال است.
بالاخره مرفاوي تو را از ابتداي بازي با استيلآذين در تركيب اصلي قرارداد تا فرصت كافي براي نشان دادن تواناييهايت داشته باشي؟!
خدا را شكر كه توانستم با تلاش در تمرين خودم را به مرفاوي ثابت كنم و از اينكه فرصتي پيدا شد تا از ابتدا در تركيب باشم خوشحالم. من تلاش ميكنم باز هم فيكس باشم.
يكي از دلايل مرفاوي در تغييرات پي در پي در خط حمله رسيدن به تركيب ايدهآل بوده است. شايد حالا مرفاوي به نتيجه مشخصي رسيده باشد؟
تعويض، سيستم و تركيب به نظر سرمربي مربوط ميشود و ما به عنوان سرباز بايد در خدمت تيم باشيم. براي من هم فرقي نميكند روي نيمكت باشم يا در زمين بازي. تحت هر شرايطي براي موفقيت تيم تلاش ميكنم.
نظرت راجع به بازي با استيلآذين چيست؟
بازي خيلي خوبي بود. ما از هفته قبل براي اين بازي برنامهريزي كرده بوديم و در هر منطقه علاوه بر دفاع، حمله هم ميكرديم. از طرفي در پرس بازيكنان استيلآذين موفق بوديم.
به نظر ميرسيد اين بازي براي استقلال از اهميت خاصي برخوردار باشد و حتي از آن به شبه دربي ياد ميشد.
نه تنها اين بازي بلكه تمام بازيها براي استقلال ارزش و اهميت يكساني دارند. همه بازيها براي ما مثل دربي است.
راستي اكبرپور چرا آن حركت را در بازي با استيلآذين انجام داد؟
اكبرپور بازيكن قابل احترامي است اما من داشتم لباسهايم را عوض ميكردم و نميتوانم درباره چيزي كه نديدهام نظر بدهم. تيم كادر فني دارد و من در جايگاهي نيستم كه درباره اين مسائل حرف بزنم.
در بازي با ابومسلم به احتمال فراوان يكي از بازيكنان اصلي هستي؟
نميدانم. هيچ چيز معلوم نيست. اگر در تركيب اصلي بودم قطعا مثل بازي با استيلآذين تلاش ميكنم.
فكر ميكني بتوانيد با دست پر از مشهد به تهران برگرديد؟
آقاي پورمهدي كه من شناخت بسياري از ايشان دارم تيم خوبي درست كرده اما قطع به يقين ما اولين پيروزي بيرون از خانه را جشن ميگيريم.
-
مصاحبه اكبرپور
: يادم نيست چرا گريه كردم؟!
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
چهره خشنى دارد اما در مشهد و مقابل ابومسلمى ها نازكى دلش را نشان داد. حاشيه هايى كه درهفته اخير براى سياوش اكبرپور صورت گرفت كارى كرد تا اين مهاجم با يك ضربه تكنيكى دروازه مشهدى ها را باز كند. گفت وگو با او را بخوانيد.
• پس از گلزنى ات اشك مى ريختى. جريان چه بود؟
- واقعاً پس از زدن گل خيلى احساساتى شده بودم و هيچ چيز نمى فهميدم. حتى الان هم يادم نيست چطور به خوشحالى پرداختم.
• خب چرا گريه مى كردى؟
- چون نتيجه تلاش هايم را ديده بودم و به خاطر همين خوشحال بودم خيلى براى گلزنى در اين بازى انگيزه داشتم قبل از بازى هم به دوستانم گفتم اگر يك دقيقه هم وارد زمين شوم گل مى زنم. فقط هدفم گلزنى به ابومسلم بود تا در هر دقيقه اى كه بازى كردم گل بزنم كه خدا را شكر هم چنين شد.
• انگار اشك هايت در واكنش به نيمكت نشينى در چند بازى اخير بود؟
- نه، اصلاً چنين چيزى نبود اما به هر حال در اين يك هفته فشارهاى زيادى روى من بود و متأسفانه برايم حاشيه زياد درست كردند اما با گلزنى ام مقابل ابومسلم بار تمام اين سختى ها را خالى كردم.
• استقلال در اين بازى به يك پيروزى پر گل دست پيدا كرد. چطور توانستيد با اين نتيجه ابومسلم را شكست دهد؟
- ما از اول هم هدفمان پيروزى در اين بازى بود و براى كسب ۳ امتياز آن برنامه داشتيم. در نيمه اول نتوانستيم در حد انتظار ظاهر شويم اما هر چه از زمان بازى گذشت همه چيز به نفع ما تمام شد تا در نهايت به آنچه استحقاقش را داشتيم، برسيم.
• با اين حساب مى توان استقلال را هم برنده دربى دانست؟
- بازى دربى بحث جداگانه اى دارد و حرف در مورد آن زدن زود است. در دربى هيچ وقت يك تيم از قبل برنده نيست اما با اين حال ما اين هفته تمرينات خوب و مثمرثمرى را دنبال مى كنيم تا مقابل پرسپوليس بازى قابل قبولى را از خود نشان بدهيم.
• با توجه به بازى كه از خودت نشان دادى اين احتمال خيلى زياد است كه مقابل پرسپوليس هم تو به صورت ثابت به ميدان بروى!
- اين وسط بازيكن نيست كه در مورد بازى كردن تصميم مى گيرد و من هم نمى توانم حرفى در اين مورد بزنم. با اين حال در اين چند روز تمام تلاشم را مى كنم كه در تمرينات استقلال مثمرثمر نشان دهم. مطمئناً اگر در دربى بازى كنيم تمام هدفم اين است كه به عنوان مهره اى كليدى در استقلال خودم را ثابت كنم.
-
مصاحبه طالب لو
طالب لو: با اين پيروزى خود را براى دربى آماده كرديم
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
استقلال مقابل ابومسلم بحران زده به پيروزى ۵ بر صفر رسيد تا در آستانه دربى پايتخت با روحيه اى خوب و انگيزه اى مضاعف به مصاف پرسپوليس برود. در رابطه با اوضاع تيم و اين بازى گفت وگويى با وحيد طالب لو داشتيم كه در ذيل مى خوانيد:
• به پيروزى پرگلى رسيديد، اين بازى چطور بود؟
- بازى خيلى خوبى بود. بچه ها از فرصت ها به خوبى استفاده كردند و با ۵ گل به پيروزى رسيديم. با اين برد نشان داديم روند رو به رشد استقلال ادامه دارد.
• ابومسلم را چطور ديدى؟
-ابومسلم تيم خوب و جوانى است و به هيچ وجه سزاوار اين شكست نبود.
مشكلات مالى و مديريتى باعث شده بود آنها در حد انتظار ظاهر نشوند و نمايش ضعيفى داشته باشند.
• در آستانه دربى اين پيروزى باعث مى شود مقابل پرسپوليس هم به نتيجه مطلوب برسيد؟
- با اين بازى پرگل به نوعى خود را براى دربى آماده كرديم اما دربى با تمام بازى ها متفاوت است و بايد آبرودارى كنيم.
• در ۸ بازى ۲ گل دريافت كرده ايد، اين ركورد را چطور ارزيابى مى كنى؟
- خوشبختانه ما مدافعان خوبى داريم. ضمن اينكه كل تيم با آمادگى كامل پا به ميدان مى گذارد. هدف ما اول گل نخوردن است و بعد گلزنى و حفاظت از آن! ركورد زدن زياد مهم نيست. مهم عملكرد خوب تيم و در نهايت نتيجه گيرى است.
-
مصاحبه سيد صالحى
سيدصالحي: استقلال بمب روحيه است
سيدصالحي كه يكي از دلايل گل نزدنش در بازيهاي اين فصل را نداشتن فرصت كافي ميدانست در بازي با ابومسلم سرانجام پايش به گلزني باز شد. او حالا در آستانه دربي انگيزه دوچنداني براي اثبات شايستگياش پيدا كرده است. او كه در كنار بازيكناني همچون رضا عنايتي، آقاي گل 3 دوره از ليگ برتر و آرش برهاني، مدافع اين عنوان، روياي آقاي گلي را در سر ميپروراند براي اين مهم، ابومسلم را انتخاب كرد تا با گلي كه در بازي با اين تيم به ثمر رساند شروع تازهاي داشته باشد. سيدصالحي كه از شكسته شدن طلسم نبردنهاي تيمش در بازيهاي خارج از خانه راضي به نظر ميرسد پيروزيهاي استقلال را پيش از دربي در ايجاد انگيزه به اين تيم موثر ميداند.
بالاخره تو هم گل زدي!
بله، خدا را شكر كه توانستم اولين گلم را بزنم. دعا كنيد اين روند ادامه پيدا كند.
استقلال توانست بازي با ابومسلم را با يك نتيجه پرگل تمام كند. اين اتفاق به خاطر بحران مديريتي ابومسلم بود؟
اصلا و ابدا! با وجودي كه ابومسلم بحران زده است اما بازيكنان آن انگيزه زيادي داشتند. علاوه بر آن نيمه اول را خوب بازي كردند اما در نيمه دوم اين استقلال بود كه توانست با يك بازي كوبنده پيروزي پرگلي را رقم بزند.
اما نميشود از اين قضيه چشمپوشيد. به هر حال مسائل حاشيهاي ميتواند يك تيم را تحت تاثير قرار بدهد.
بله، صددرصد. حاشيه ميتواند يك تيم را ويران كند و برعكس، نبود آن باعث خارج شدن تيم از بحران ميشود. اميدوارم مسوولان ورزش مشهد هر چه سريعتر براي از بين بردن مشكلات اين تيم وارد عمل شوند.
گفتي بازيكنان ابومسلم براي پيروزي انگيزه داشتند. فكر ميكني تيمي كه مشكلات متعدد دارد ميتواند انگيزه داشته باشد؟!
به هر حال اين تيم ميخواست با پيروزي مقابل ما دل هوادارانش را شاد كند. نه تنها ابومسلم بلكه ساير تيمها هم وقتي جلوي استقلال بازي ميكنند انگيزه دارند. اتفاقا مرفاوي به ما گفت كه اين بازي سختتر از بازيهاي قبل است چون ابومسلم زخمي است.
به نظرت مهمترين نقطه ضعف ابومسلم چه بود؟
من در حدي نيستم كه بتوانم راجع به مسائل فني اين تيم نظر بدهم. اما به نظرم اين تيم جوان و بيتجربه است چرا كه بازيكنان زيادي را از دست داده.
كاري كردي كه مربي اسبق تو در آستانه اخراج قرار بگيرد؟!
(ميخندد) واقعا ناصر پورمهدي مربي بزرگي است كه اتفاقا نقش بسياري در رفتن من به سپاهان داشت و مطمئنم اگر بحران مديريت ابومسلم برطرف شود اين تيم ميتواند با آقاي پورمهدي نتايج بهتري بگيرد.
اين هفته بازي حساسي با پرسپوليس داريد. حتما ميداني كه پرسپوليس مثل ابومسلم نيست!
اين بازي، سه امتياز حساس دارد. پرسپوليس و استقلال تيمهاي پرطرفداري هستند و اميدوارم اين بازي يكي از قشنگترين دربيهاي تاريخ فوتبال كشور باشد. ما فقط به 3 امتياز بازي دربي فكر ميكنيم.
پيشبينيات از نتيجه بازي چيست؟
نميشود به اين راحتي نظر داد. فقط اميدوارم بازي جذابي باشد اما هدفمان پيروزي است.
اما استقلال دو بازي اخيرش را با پيروزي پشت سر گذاشته. قطعا اين نتايج ميتواند به استقلال انگيزه كافي بدهد.
صددرصد. بازيكنان ما عالي كار كردند. ما تمام نكات تاكتيكي مرفاوي را مو به مو اجرا كرديم. قطعا نتيجه پيروزي بر استيلآذين و ابومسلم توانسته ما را به لحاظ روحي آماده دربي كند. ما بمب روحيه هستيم، اين را در دربي ميبينيد.
-
مصاحبه هادي شكوري
دفاع ما را زير ذرهبين گرفتهاند
هادي شكوري: اين دربي برنده دارد
ايران ورزشي- هادي شكوري سال گذشته در دربي رفت حضور داشت و توانست از همان روزها نام خودش را به عنوان يكي از مدافعان قابل اعتماد استقلال معرفي كند. البته درآن روزها امير قلعهنويي كمتر به اين بازيكن بازي ميداد و به تركيب دفاعي پيروز قرباني، كوشكي و پژمان منتظري علاقه بيشتري نشان ميداد. با اين حال شكوري در فصل جديد و با رفتن امير قلعهنويي به يكي از مردان اصلي خط دفاع استقلال در تيم صمد تبديل شده است. شكوري در آستانه دربي انگيزه بسياري براي حضور در ميدان دارد...
■ ■ ■
در آستانه دربي خيليها دوست دارند بدانند شرايط درون اردويي شما چگونه است؟
■ بايد بگويم اوضاع روحي – رواني ما بسيار خوب است. ما خوب تمرين ميكنيم و دور از حاشيه داريم تمرينهاي خود را دنبال ميكنيم.
در روزهاي مانده به دربي استرس به نقطه اوج ميرسد قبول داري؟
■ بستگي دارد دربي را چگونه ببينيم. ما كه اصلاً استرس نداريم.
يعني حريف را دست كم ميگيريد؟
■ نه، هيچ كس پرسپوليس را دست كم نميگيرد. ما به آنها احترام ميگذاريم چون معتقديم بازيهاي دربي را نميتوان پيشبيني كرد.
خط دفاع استقلال در بازي روز جمعه كار دشواري پيش رو خواهد داشت. وظيفه مدافعان استقلال خيلي سنگين است.
■ بله، من هم معتقدم وظيفه ما در بازي دربي خيلي سنگينتر ميشود چرا كه خيليها دوست دارند خط دفاع استقلال را در يك بازي مهم ببينند.
قبلاً گفته بودي خط دفاع استقلال خيلي بهتر از خط دفاع تيم ملي است؟
■ واقعاً به اين حرف اعتقاد داشتم و حالا ميبينيد كه حرفهاي من درست از آب درآمده است. الان 8 هفته از ليگ ميگذرد و ما فقط 2 گل خوردهايم. آيا اين يك آمار مطلوب محسوب نميشود؟
ممكن است در قلب خط دفاع تغييراتي ايجاد شود. شايد كنار پژمان بازي كني.
■ براي من فرقي نميكند كنار چه كسي بازي كنم. به هر حال وظيفه يك بازيكن بازي كردن است. البته همه بازيكنان با هم هماهنگ هستند.
فكر ميكني خط حمله پرسپوليس بتواند از شما عبور كند؟
■ ما سعي ميكنيم اجازه ندهيم اين اتفاق رخ دهد. همه هدف ما اين است كه دروازه استقلال را در اين بازي بسته نگه داريم تا مهاجمان براي گل زدن در آرامش باشند.
صمد هميشه ميگفت يك تيم وقتي موفق ميشود كه كمربند دفاعي محكمي داشته باشد.
■ من هم اين موضوع را قبول دارم. ابتدا بايد خط دفاع را محكم كنيم تا بتوانيم گل بزنيم.
فكر نميكني در اين دربي اتفاق خاصي رخ دهد؟
■ مطمئن هستم قشنگترين دربي تاريخ خواهد شد.
يعني اتفاق ناگواري رخ نميدهد؟
■ هيچ اتفاقي نميافتد. اين را مطمئن باشيد چون هواداران دو تيم ديگر مثل سابق نيستند كه عليه حريف شعار بدهند.
اين دربي برنده خواهد داشت؟
■ در اينكه دربي 67 مساوي نميشود هيچ شكي ندارم. مطمئن باشيد يك تيم برنده از زمين بيرون ميآيد و من آرزو ميكنم آن تيم استقلال باشد.
-
مصاحبه روانخواه
به مرفاوي گفتم آمادهام
روانخواه: ميخواهم بازي كنم اما شك دارم
ايران ورزشي- 3 روز پيش استوكهايش را پوشيد و همراه ساير همتيميهايش دويد. اميد
رفت و برگشت كه دو فصل پيش توانست در دو دربي براي آبيپوشان گل بزند در بازي با سايپا مصدوم شد؛ مصدوميتي كه او را براي 4 هفته دور از شرايط بازي نگه داشت اما دكتر نوروزي كه معتقد بود اميد نميتواند پيش از اين مدت تمرين و بازي كند 2 روز پيش اعلام كرد كه او ميتواند آرام و با احتياط كنار زمين بدود. هرچند كه شنيده ميشود مرفاوي از روانخواه براي دقايقي بازي ميگيرد. البته اينها ابهاماتي است كه روز جمعه مشخص ميشود. در كمتر از 3 روز مانده به دربي با روانخواه حرف ميزنيم. آيا او به ميدان ميرود؟
■ ■ ■
از اينكه دوباره در تمرينها حاضر شدي چه احساسي داري؟
■ خيلي خوشحالم. از اينكه مصدوميتم در همان مدت زماني كه دكتر نوروزي تعيين كرده بود برطرف شد واقعاً خوشحالم.
مصدوميتات كاملاً برطرف شده؟
■ بله، خدا را شكر مشكلي ندارم اما بهتر است دست به عصا راه بروم.
براي همين با احتياط تمرين ميكردي؟
■ بيشتر كنار زمين ميدويدم.
صحبتهاي مرفاوي با تو در چه مواردي بود؟
■ بيشتر راجع به شرايطم؛ اينكه ميتوانم بازي كنم يا نه؟
اينكه قرار است با بازي در دربي همه را غافلگير كني چطور؟
■ وضعيت من را كادر فني و پزشكي بررسي ميكند. اگر مرفاوي صلاح بداند بازي ميكنم.
نظر خودت چيست؟
■ واقعاً نميدانم. هنوز دو سه روزي تا دربي باقي مانده. بهتر است تا روز بازي صبر كنيد.
پيشبينيات از نتيجه بازي چيست؟
■ واقعاً نميشود پيشبيني كرد، سخت است. هر دو تيم اسم و رسم خاصي دارند، هيچ تيمي براي باختن نميآيد.
اما شرايط استقلال بهتر است!
■ به شرايط نيست. عوامل زيادي در بازي مؤثر است. به خصوص اگر دربي باشد.
يعني برد 5-صفر مقابل ابومسلم نميتواند انگيزه و روحيه كافي به بازيكنان بدهد؟!
■ صد درصد ميتواند اما شرايط اين بازي با بقيه بازيها فرق ميكند.
اگر بتواني بازي كني شانس گل زدن مثل دربي دو فصل گذشته؟
■ خيلي دوست دارم دوباره براي استقلال گل بزنم اما باور كنيد آرزويم اين است كه استقلال گل بزند نه اينكه حتماً من گل بزنم، هدف پيروزي استقلال است.
نبودن جباري كار را براي هافبكها سخت نميكند؟
■ جباري بازيكن بزرگ و تأثيرگذاري است كه بودنش براي هر تيمي موهبت است اما استقلال پر مهره است و مرفاوي از اين بابت مشكلي ندارد. ضمن اينكه مرفاوي اين توانايي را دارد كه از بازيكنان در چند پست بازي بگيرد.
-
مصاحبه حجازى
اينجا به من فيليكس ماگات دوم مى گويند
حجازى: روى كاغذ استقلال برنده است اما اين بازى با همه بازى ها فرق مى كند
ناصر حجازى اين روزها در اسلواكى با دى استرادا خوب نتيجه گرفته و لقب فيليكس ماگات را به خودش اختصاص داده است. او در جوى كاملاً آرام و با خيالى آسوده و به دور از مسائل حاشيه اى كارش را انجام مى دهد و به قول خودش حالا يك نفس راحت مى كشد. مرد با تجربه و محبوب استقلالى ها دربى تهران را يك بازى خاص مى داند و از صميم قلب به عنوان يك استقلالى دوست دارد كه تيم محبوبش در اين بازى حيثيتى پيروز شود. گفت و گو با وى را بخوانيد:
• اوضاع تيم شما در ليگ اسلواكى چطور است؟
- شرايط ما خوب است. هفته قبل در جام حذفى بازى كرديم كه برديم و به مرحله بعد صعود كرديم. ۲-۳ روز قبل هم با تيم سوم جدول بازى كرديم كه ترنوار را هم برديم و شرايط تيم با اين پيروزى خوب شده است. يك بازى عقب افتاده هم با اسلوان براتيسلاوا تيم صدر نشين ليگ داريم كه اگر ببريم تا رده چهارم بالا مى آييم. اگر بچه ها مغرور نشوند، وضعيت تيم بهتر مى شود.
• از شرايط تيم راضى هستيد؟
- شرايط ما خوب است اما به ۲ ۳، بازيكن نياز داريم تا يك تيم گردن كلفت بشويم. ما ،۱۲ ۱۳ بازيكن خوب داريم اما نيمكت ما قوى نيست و بقيه بازيكنان ما جوان هستند و اگر در يك بازى محروم يا مصدوم داشته باشيم به مشكل مى خوريم.
• ممكن است براى برطرف كردن نياز هاى تيمتان، بازيكن ايرانى بگيريد؟
- نه، ما نمى توانيم بازيكن ايرانى بگيريم چون بازيكن ايرانى گران است و اينجا بازيكن ارزان تر است. اسلوان كه تيم اول جدول است و در ليگ اروپا هم بازى مى كند، به بهترين بازيكن خودش در سال نهايتاً ۲۰۰ ميليون مى دهد، آن هم به بازيكنان خوب و درجه يك خودش اين پولها را مى دهد.
• به آينده تيمتان چقدر اميدوار هستيد؟
- ما تيم خوبى داريم با جذب ،۲ ۳ بازيكن خوب مى توانيم نتيجه بگيريم. تيم ما پارسال در جدول نهم شده بود و امسال اگر پنجم و يا ششم بشويم، خيلى خوب است يعنى با اين نفرات نتيجه خوبى است.
• در اسلواكى راحت هستيد؟ اذيت نمى شويد؟
- نه، اصلاً اذيت نمى شوم. يك روز در هفته ۲ جلسه تمرين داريم و بقيه روز ها يك جلسه تمرين داريم. تازه بازيكنان ما دارند بازيكن ۹۰ دقيقه اى مى شوند. اينجا كار كردن خيلى سخت است چون يك فوتبال فيزيكى و درگيرانه بازى مى كنند و حتى تيم هشتم جدول هم با تمام قدرت براى كسب نتيجه مقابل تيم اول مى جنگد.
• مشكلات حاشيه اى مثل مشكلاتى كه در ايران هست، در آنجا نداريد؟
- نه، اصلاً چنين مشكلاتى نداريم. همه مرا به عنوان همه كاره تيم قبول كرده اند و بازيكنان هم مرا قبول دارند. تمريناتى هم كه مى دهم با مربى قبلى تيم فرق مى كند و همه مى گويند فيليكسى ماگات دوم آمده است چون در تمرينات خيلى روى بچه ها فشار مى آورم. اينجا راحت هستم و هيچ مشكل خاصى ندارم. تيم ما فقط يك بدى دارد. ما تماشاگر زياد داريم اما همه آنها مخالف تيم هستند چون تمام آنها مجارستانى هستند و هر روز درگيرى داريم اما به هر حال ما در ليگى بازى مى كنيم كه زير نظر فدراسيون اسلواكى اداره مى شود.
• اوضاع فوتبال ايران را پيگيرى مى كنيد؟
- گاهى اوقات پيگيرى مى كنم چون اينجا مشغول كار خودمان هستيم.
• دربى تهران روز جمعه برگزار
مى شود. اين بازى را چطور پيش بينى مى كنيد؟
- از اول هم گفتم كه استقلال و سپاهان بهترين نفرات را گرفته اند و آنها تيم هاى اول و دوم خواهند بود، يعنى اگر غير از اين هم بشود بايد تعجب كرد. قدرت فوتبال امسال در ليگ ما عادلانه تقسيم نشده است چون ۸،۷ تيم براى نيفتادن دست وپا مى زنند اما در سالهاى قبل ۳،۲ تيم براى بقا مى جنگيدندو در كل بايد بگويم كه استقلال خوب نتيجه گرفته اما پرسپوليس متأسفانه نتايج دلخواهش را نتوانسته بگيرد اما اين بازى با همه بازى ها فرق مى كند و نمى شود علنى گفت كه استقلال مى برد.
• نمى شود به خاطر شرايط خوب استقلال اين تيم را پيروز بازى دانست؟
- روى كاغذ استقلال برنده است اما اين بازى براى پرسپوليس فرق مى كند آنها براى خروج از شرايطى كه دارند، مى خواهند در اين بازى نتيجه بگيرند. من به عنوان يك استقلالى دوست دارم تيم خودم يعنى استقلال برنده شود.
• ممكن است در اين بازى اتفاقات عجيبى بيفتد؟
- نه، هيچ اتفاق عجيبى نمى افتد.
• كار كرانچار را چطور ارزيابى مى كنيد؟
- من كار او را نديده ام اما تيمى كه مربى، نفرات را انتخاب نكرده، مشكل است. من هم كه اينجا آمدم تا ۴،۳ هفته بازيكنان و كار آنها را بررسى كردم و بعد كارم را شروع كردم. كرانچار هم همينطور است و نياز به زمان دارد.
-
مصاحبه مجتبي جباري
مجتبي جباري: نبايد از گل زدن زود سير شويم
دربي بدون من و كريمي هم جذاب است
چند روز ديگر دربي شصت و هفتم استقلال و پرسپوليس بار ديگر در ورزشگاه آزادي برگزار خواهد شد اما اين بار خبري از جباري نيست! مجتبي در روزهاي مشابه و چند روز مانده به دربي شصت و ششم خودش را براي حضوري پررنگ در اين بازي آماده ميكرد. او در روزهاي مانده تا آغاز دربي گذشته حال و روز خوشي داشت. مجتبي آن روزها در صحت و سلامت به سر ميبرد. حتي زانوهاي پايش كمترين دردي را احساس نميكرد. جباري دربي 66 را هيچ گاه از ياد نخواهد برد. او در يك لحظه از ميان هافبكهاي پرسپوليس فاصله گرفت و با شوتي نرم اما دقيق و فني دروازه پرسپوليس را گشود. مجتبي اما اين بار مجبور است دربي را از خانه تماشا كند. بله! روزهاي سختي بر او ميگذرد. هيچ گاه فكرش را هم نميكرد به اين زودي بار ديگر رباط پاره كند. مجتبي اين مصدوميت را حاصل بدشانسياش ميداند و به اين مثال معروف كه فوتبال زير و رو ندارد بسيار معتقد است. جباري را هم بايد يكي از غايبان دربي ناميد. مردي كه حالا خط مياني استقلال را به دست ديگر بازيكنان سپرده است...
■ ■ ■
الو سلام آقا مجتبي خوب هستيد؟
■ (يك صداي ضعيف پاسخ ميدهد!) سلام، ممنون.
انگار حالتان اصلا خوب نيست. صدايتان خيلي ضعيف است.
■ نه! خوبم. اگر سوالي هست من در خدمتم.
اوضاع احوال پايتان چطور است، بهتر شدي؟
■ (قدر مكث ميكند) خدا را شكر، بد نيستم. دارم عادت ميكنم. (و بعد چيزي نميگويد و چند دقيقهاي سكوت ميكند.)
نزديكيهاي دربي انگار اصلا حوصله نداري؟
■ نميدانم چه بگويم. به هر حال اين هم از شانس من است اما خب دارم تلاش ميكنم برگردم.
چقدر طول ميكشد دوباره به تمرين برگردي؟
■ 6 ماه ديگر حتما برميگردم.
ميتواني پايت را خم و راست كني؟
■ هنوز با عصا اين طرف و آن طرف ميروم بايد بيشتر تمرين كنم.
...دربي 67 براي تو با يك افسوس بزرگ روبرو است. درست است؟
■ افسوس كه نه اما طبيعي است دوست داشته باشم در اين بازي به ميدان بروم. هر چند كه مصدوميت اين اجازه را به من نميدهد.
هيچ كس فكر نميكرد تو در دربي گذشته گل بزني.
■ گل پارسال؟! (دوباره مكث ميكند) بله، خيلي قشنگ بود. خودم هم فكر نميكردم آن گل را بزنم.
هميشه كساني در دربي گل زدند كه كمتر كسي باور ميكرده!
■ دربي غيرقابل پيشبيني است اما آن چيزي كه باعث موفقيت يك بازيكن يا يك تيم ميشود بحثهاي روحي – رواني است.
فصل قبل در اوج روحيه بودي، درست است؟
■ بله. خيلي خوب بودم.
در دربي گذشته بارها با علي كريمي درگير شدي يادت هست؟
■ هيچ وقت يادم نميرود. صحنههاي جالبي بود.
اما اين بار جاي تو و كريمي خالي است. شايد همين غيبت باعث كم شدن جذابيت بازي شود.
■ من اين طور فكر نميكنم. دربي بدون من و كريمي هم جذاب است. اين را از ته قلب گفتم. واقعا دربي بدون من و كريمي هم قشنگ است.
چرا اين طوري فكر ميكني؟
■ دربي خاص است. خيلي خاص. بهترين بازيكنهاي دنيا هم در دربي به مشكل ميخورند. اصلا قابل پيشبيني نيست.
اگر بودي خط مياني استقلال قوام بيشتري پيدا ميكرد. حداقل كه بايد اين را قبول داشته باشي؟!
■ من هيچ تاثيري نداشتم. باور كنيد اين تيم الان دارد خيلي خوب كار ميكند. جاي من خالي نيست. خط مياني خوب كار كرده. دوست ندارم از خودم تعريف كنم!
در 4 دربي گذشته هميشه گل اول را زديد اما بازي مساوي شد.
■ ميدانيد چرا اين طوري ميشد. چون ما براي زدن گلهاي بعدي تلاش نكرديم. هر چند كه من معتقدم ميتوانستيم گل بزنيم.
يعني اگر اين بار گل اول را بزنيد بايد گلهاي بعدي را هم به ثمر برسانيد تا بازي را ببريد؟
■ بله، من هم منظورم همين بود. اين بار بايد بعد از گل اول، گلهاي بعدي را هم به ثمر برسانيم تا حتما بازي را ببريم. بايد با فشار بيشتر مهاجمان به دروازه پرسپوليس حمله كنيم تا اين بار اتفاق بازيهاي قبل تكرار نشود.
صمد مرد دربي هست؟!
■ آقاي مرفاوي تيم خوبي دارد اما نميدانم منظور شما از اينكه آقاي مرفاوي مرد دربي است يا نه، چه چيزي است؟!
منظورم اين بود كه خيليها صمد را با امير قلعهنويي مقايسه ميكنند. چون امير هيچ وقت بازنده نبوده اما صمد يك بار باخته است.
■ نميشود اين طوري قياس كرد. صمد تيم بسيار خوبي دارد و من براي موفقيتش دعا ميكنم. مطمئن هستم اين بار برد با مرفاوي است.
ميتواني بگويي چه تيمي برنده اين بازي است؟
■ پيشبيني سخت است اما در همين حد بگويم كه شرايط استقلال خيلي بهتر است.
-
مصاحبه حاجيلو
مرفاوى از قلعه نويى چيزهاى زيادى ياد گرفته است
حاجيلو: دلم مى گويد استقلال برنده دربى است
اصغر حاجيلو به سازندگى در تيم هاى ليگ برتر اعتقاد زيادى دارد تا بر همين اساس تيم ملى فوتبال ايران بتواند تقويت شود. سرپرست تيم ملى معتقد است آبى هاى پايتخت مى توانند برنده دربى باشند. گفت وگوى ما با او را بخوانيد:
• ارتباط حال حاضر تيم ملى با باشگاه چطور است؟ با آنها به هماهنگى رسيده ايد؟
- خوشبختانه اين ارتباطات روز به روز بهتر مى شود و ما تا الان توانسته ايم با اكثر باشگاه ها به هماهنگى برسيم. در تمرينات آنها حاضر شده و با مربيان صحبت كرده ايم تا از اين پس با توافق، بازيكنان باشگاه ها را دراختياربگيريم.
• اما انگار هنوز با باشگاه سپاهان در اين زمينه به توافقات لازم دست پيدا نكرده ايد؟
- نه، اميرخان كه از خودمان است و مشكلى با او نداريم. قلعه نويى قبلاً سرمربى تيم ملى بوده و به خاطر همين شرايط آن را درك مى كند. مطمئناً قطبى با قلعه نويى هم صحبت مى كند تا از تجربيات و ايده هاى او هم در تيم ملى استفاده كند.
• چرا در تيم ملى بازيكن جديد يا پديده اى ديده نمى شود؟
- مجيد جلالى حرف خوبى مى زد. او مى گفت تا زمانى كه يك مربى در طول يك سال در يك باشگاه نباشد هيچ وقت نمى تواند پديده اى را رو كند. اول بايد اين پديد ه ها در باشگاه هاى ما مطرح شوند تا پس از آن در تيم ملى بتوان از آنها استفاده كرد. تيم ملى حاصل دسترنج مربيان ليگ برترى است و ما اميدواريم امثال كريمى، دايى و... باز هم در تيم ملى ديده شوند.
• چرا شما در بازى هاى استقلال يا پرسپوليس به همراه قطبى به استاديوم نمى رويد؟
- چون دوست ندارم سو ءتعبيرى به وجود بيايد، ترجيح مى دهم نه براى ديدن بازى هاى استقلال و نه براى تماشاى بازى هاى پرسپوليس به استاديوم بروم. اين طورى خيلى راحت تر مى توانم به كارم ادامه بدهم.
• دربى را چطور پيش بينى مى كنيد؟
- من فقط اميدوارم تماشاگران از ديدن اين بازى راضى باشند. گاهى با برد يا باخت يكى از اين ۲ تيم هم تماشاگران راضى هستند و از ديدن بازى ابراز رضايت مى كنند و به نظر من مهمترين اصل دربى همين است؛ اينكه تماشاگر از ديدن يك بازى مهيج لذت برده باشد. به هر حال اميدوارم جمعه يك فوتبال خوب و تماشاگرپسندى را از هر ۲ تيم شاهد باشيم.
• انگار شرايط حال حاضر پرسپوليس كار را براى پيروزى استقلالى ها در اين بازى راحت كرده است!
- من سال ها در دربى بوده ام و ديده ام كه اصلاً نمى توان شرايط تيم ها را قبل از اين بازى براى نتيجه احتمالى آن محاسبه كرد. شايد در بيشتر از ۲۰ دربى حضور داشتم وهميشه هم ديده ام كه هيچ وقت نمى توان نتيجه آن راپيش بينى كرد. الان هم نه مى توانيم بگوييم استقلال برنده است و نه پرسپوليس. من فقط اميدوارم بازى طورى باشد كه تماشاگران حاضر در استاديوم در جاى خود ننشينند و از شدت هيجان مدام بالا و پايين بپرند.
• حالا دل شما مى گويد استقلال برنده اين بازى است يا پرسپوليس؟
- با تمام احترامى كه براى پرسپوليسى ها قائل هستم دلم مى گويد استقلال برنده اين بازى است اما با اين حال اميدوارم ۲ تيم يك بازى مردانه و به دور از حاشيه را از خود به نمايش بگذارند. من هواداران پرسپوليس را هم دوست دارم و اميدوارم آنها هم شاهد بهتر شدن شرايط تيم خود باشند.
• فكر مى كنيد مرفاوى تجربه لازم براى مربيگرى در اين بازى حساس را داشته باشد؟
- صمد در كنار امير قلعه نويى خيلى چيزها ياد گرفته و به خاطر همين فكر مى كنم او تجربيات لازم را براى اين بازى داشته باشد.
• قرار كه نيست اين دربى مساوى شود؟
- اينكه مى گويند بازى دربى هميشه مساوى مى شود را اصلاً قبول ندارم و فكر هم نمى كنم اين بازى با تساوى تمام شود.
• حرف خاصى داريد؟
- اميدوارم تماشاگران اجازه ارائه يك بازى خوب را به هر ۲ تيم بدهند. طرفداران مى توانند با تشويق ها و حمايت هاى خود عشق و تعصب را به بازيكنان ۲ تيم ببخشند تا يك بازى زيبا به نمايش گذاشته شود.