پاسخ : مصاحبه آبی های پایتخت در فصل 91-92
برهانی: پرسپولیس بهتر از یک تیم یازدهم جدولی بازی کرد
خبرگزاری فارس: مهاجم تیم فوتبال استقلال گفت: پرسپولیس بهتر از یک تیم یازدهم جدول بازی کرد.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
به گزارش [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]، آرش برهانی در حاشیه تمرین امروز استقلال در مورد دربی 76 گفت: متاسفانه بازی خوبی را برگزار نکردیم، از هواداران عذرخواهی میکنم که بازی زیبا نشد و نتوانستیم بازی قشنگی را برگزار کنیم. 2 جام پیشرو داریم در ادامه با موفقیت در این 2 جام این بازی را جبران میکنیم تا دل هواداران شاد شود.
وی در مورد اینکه پرسپولیس در نیمه دوم فشار زیادی آورد و حتی توپ را به تیر دروازه زدند، عنوان کرد: از کدام فشار صحبت میکنید؟ آنها توپ را سانتر کردند که روی یک اتفاق توپ به تیر دروازه خورد. به نظرم بازی متعادل بود و اگر بدبینانه بگوییم نتیجه عادلانه بود.
وی افزود: تیم ما این روزها وضعیت بهتری دارد و هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ روحی در شرایط خوبی قرار داریم. باید در این مسابقه به پیروزی میرسیدیم اما برخی مسائل مثل حساسیت زیاد و انگیزه پیش از حد پرسپولیسیها اجازه نداد تا 3 امتیاز این مسابقه را به دست بیاوریم. ما پرسپولیس را آنالیز کرده بودیم اما با این وجود آنها تیمی نبودند که در مسابقات قبل به مصاف حریفان میرفتند. این اتفاق دلیل برتری پرسپولیس نسبت به ما نبود و با احترامی که نسبت به آنها قائل هستم، میگویم پرسپولیس مثل تیمی که یازدهم جدول است، بازی نکرد.
مهاجم تیم استقلال در مورد اینکه مقابل پرسپولیس مایل به چپ بازی میکرد، گفت: میخواستم از فضای پشت سر ماهینی استفاده کنم که شرایط به این شکل پیش نرفت و این اتفاق نیفتاد. این مسابقه جزء معدودبازیهایی است که صاحب موقعیت نشدم.
برهانی در مورد اینکه پرسپولیسیها اعتقاد دارند داوری به ضرر آنها بود و پنالتیشان گرفته نشد، اظهار داشت: داوری خوب بود و مشکلی نداشت شاید این صحبتها را مطرح میکنند تا مقابل هواداران قیافه حقبهجانب بگیرند وگرنه ما مشکلی ندیدیم. شاید برای آنها قبلا این صحنهها را زیاد پنالتی گرفتند که میگویند این دو صحنه نیز پنالتی بود.
وی در مورد اینکه تراکتورسازی و سپاهان رقابت نزدیکی با آنها در صدر جدول دارند، عنوان کرد: این دو تیم رقیب اصلی ما در صدر جدول هستند و کار سختی در پیش داریم اما با شرایطی که تیم ما دارد و نفراتی که در استقلال حضور دارند به موفقیت میرسیم.
پورحیدری: قلعهنویی محتاط نبود
تا به حال این قدر عجیب به دربی نپرداخته بودند
خبرگزاری فارس: رئیس کمیته فنی باشگاه استقلال گفت: قلعهنویی محتاط نبود اگر می خواست این طور باشد از اول ساموئل را بازی میداد.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
منصور پورحیدری در گفت و گو با خبرنگار ورزشی [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید] در مورد دربی 76 و اینکه چرا استقلال بازی محتاطانهای را انجام داد، اظهار داشت: استقلال محتاط نبود. یکسری مسائل تاکتیکی و فنی در این بازی بیشتر رعایت می شود و این مسئله باعث شده تا بازیکنان دو تیم در محوطه 18 قدم خود بیشتر بمانند. جباری که می توانست بازیکن تاثیرگذار استقلال باشد به خاطر یارگیری مستقیمی که روی او می شد مجبور بود به عقب بازگردد تا بتواند حرکتی کند.
وی در خصوص اینکه ملی پوشان در این مسابقه عملکرد خوبی از خود نشان ندادند، عنوان کرد: من هم قبول دارم که انتظار از این بازیکنان بیشتر از سایرین است اما حساسیت های دربی را هم باید در نظر گرفت. این مسابقه چون گلی نداشت کسی را راضی نکرد شاید اگر این بازی با تساوی با گل به پایان می رسید این همه انتقاد نمی شد.
رئیس کمیته فنی باشگاه استقلال تصریح کرد: مسئله عجیبی که من شاهد بودم، پرداختن به این دربی از 7،8 روز قبل از روز بازی بود. تا به حال سابقه نداشت در این دو سه ساله این طور به دربی بپردازند. سابقه نداشت ساعت 12 ظهر ورزشگاه پر شود.
وی در پاسخ به این سؤال که قبول دارد دو تیم قدر این تماشاگران را ندانستند، گفت: این طور نیست. دو تیم تلاش خود را کردند. من حداقل می دانم که بازیکنان استقلال یک هفته تلاش کردند تا 3 امتیاز این بازی را بگیرند اما هواداران هم می دانند که باشگاه باید شرایط خود در جدول را هم در نظر بگیرد. این یک امتیاز در آینده برای استقلال خیلی خوب خواهد شد.
پورحیدری در مورد اینکه پرسپولیس نیمه دوم بهتر از استقلال کار کرد، گفت: آنها در اواخر بازی کمی بهتر از استقلال بودند.
وی در مورد اینکه گفته می شود قلعه نویی برای حفظ رکورد خود و نباختن به پرسپولیس تیم خودش را آماده کرده بود، گفت: او اگر می خواست محتاط باشد از همان اول بازی ساموئل را به زمین می فرستاد. ترکیب اولیه تیم هم هجومی بود و حتی فرهاد مجیدی به میدان رفت تا به خط حمله کمک کند.
حاتمی: نمیدانم چرا پرسپولیسیها میگویند بهتر از استقلال بودیم
قلعهنویی نه راضی بود و نه ناراضی!
خبرگزاری فارس: مهاجم تیم استقلال گفت: نمیدانم پرسپولیسیها چرا گفتند برتر از ما بودند از ۷۵ دقیقه از بازی پایاپای بود.
فرزاد حاتمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]، در خصوص آخرین شرایط استقلال بعد از دربی 76 صحبتهای زیر را انجام داد:
فارس: استقلال به نظر تو بازی خوبی انجام داد؟
قبول دارم که مثل همیشه خوب نبودیم ولی به جای بازی تاکتیکی شاهد برخوردهای فیزیکی بودیم در مجموع بازی زیاد خوب نبود.
فارس: پرسپولیسیها به عملکرد قهرمانی اعتراض داشتند.
با یکی دو صحنه که نمیتوان عملکرد داوری را زیر سؤال برد، اتفاقا 2، 3 خطا روی حیدری انجام شد که داوری آنها را نگرفت و قلعهنویی هم به آنها معترض بود.
فارس: اما آنها اعتقاد دارند خطا روی حقیقی و نوری پنالتی بود.
من به صحنهها اشراف نداشتم چون فاصلهام خیلی دور بود و نمیتوانم نظری بدهم.
فارس:به نظر همانطور که گفته بودی هیجان نداشتی.
نه هیجان داشتم و نه استرس دربی هم مثل بازیهای دیگر است.
فارس: قلعهنویی از بازی شما راضی بود؟
او نه راضی بود و نه ناراضی. خودم به شخصه دوست داشتم اگر بازی مساوی بشود با گل توام باشد چون به جذابیتهای بازی اضافه میشود ولی فکر نمیکنم بازی آنقدرها هم سرد بود چون دربیهای چند سال قبل که مساوی میشد بدتر بود.
فارس:پرسپولیسیها معتقد بودند استقلال از دست آنها فرار کرد.
نمیدانم چرا آنها این حرف را زدند ولی 75 دقیقه بازی پایاپای بود در 15 دقیقه پایانی واقعا نمیدانم چه اتفاقی افتاد که آنها کمی سوار بر بازی شدند. آنها فقط توپهای بلند میفرستادند و فقط یک صحنه مهدویکیا به داخل 18 قدم ما رفت. وگرنه در بقیه توپها حسینی، نورمحمدی و حقیقی روی دروازهها سانتر میکردند.
فارس: بنگر دوست صمیمی تو هم در این بازی، نبود.
اتفاقا وقتی در میکسدزون مصاحبه میکردند بنگر به من تنه زد و من هم به شوخی به او گفتم در بازی که نمیتوانی تنه بزنی حداقل اینجا بزن. او دوست خوب من است و اگر در بازی بود تنشهای ما بیشتر میشد.
فارس: دعوا که نمیکردید؟
(میخندد) نه بابا ما دوست صمیمی هستیم.
فارس: میتوان گفت که استقلال قهرمان شده است؟
سپاهان یک بازی از ما کمتر دارد و اگر ببرد هم امتیاز ما میشود ولی باید در بازیهای آینده تساوی در این بازی را جبران کنیم چون به قهرمانی نیاز داریم و از اول فصل هم همین هدف را داشتیم.
دکترفتح الله زاده: هواداران ببخشید؛ دربی را فدا کردیم که قهرمان لیگ باشیم
« این بار تیتر نکردید دوباره پای یک داور در میان است اما به جایش رفتید از هر چی کارشناس خانه نشین است ، حرف آوردید که پنالتی بوده. انگار نه انگار که کلی کارشناس داوری هم گفته اند اصلا پنالتی نبوده است!»
حاجی این بار قبل از بازی کری نخواندید. حتما خودتان هم می دانستید قرار نیست در دربی موفق باشید؟
کری نخوانده کم مانده بود ، رفیق مان برایم کلت بکشد. حالا ببینی اگر کری می خواندم چه می شد. تازه ما صدر جدول هستیم نیازی به این کارها نداشتیم.
اما الان که شما می گویید به مساوی راضی هستید ، آنها هم حق دارند به داوری بازی اعتراض کنند
به کجای داوری دارند ایراد می گیرند؟ می شود این را توضیح بدهید؟
ما که نه اما کارشناسان می گویند نکونام روی حقیقی خطا کرده.
کدام کارشناسان این را گفتند؟ کی گفته این را؟ آقای عسگری گفته یا مسعود مرادی؟ این ها که کارشناسان برجسته داوری کشورمان هستند چه گفته اند؟
ولی عکس هایی که از این صحنه چاپ شده هم مشکوک است؟
کدام عکس؟ من که هرچه به تصاویر نگاه می کنم ، پنالتی نمی بینم. آقایان همه شان گفتند جواد پای حقیقی را زده اما در این صحنه هیچ خطایی نیست.
می گویند دستش را که کشیده؟
کدام دست؟ اصلا کدام کارشناس حرف از دست زده؟ بابا چون آقای غیاثی گفته پنالتی که نمی شود به حرف هایش استناد کرد. همین آقای حقیقی قبل از اینکه جواد دستش را بکشد ، با مشت کوبیده تو صورت نکونام. بروند دوستان فیلم بازی را در حرکت آهسته ببینند بعد اظهار نظر کنند.من فقط برایم یک سئوال وجود دارد که چطور این آقای غیاثی برای صحنه های مشکوک 20 درصدی پرسپولیس این قدر سریع زنگ می زنند و اظهار نظر می کنند آن وقت هربار نوبت ما می شود ، در دسترس نیستند. من هر بار زنگ می زنم سئوالی از ایشان بپرسم می گویند اشریف بردند دست شویی و 24 ساعت هم نمی توانم گیرشان بیاورم اما در این جور مواقع خیلی سریع در دسترس هستند. انگار ایشان علاقه خاصی به پرسپولیس دارند اما از ما خوش شان نمی آید. بابا آقای غیاثی برای شما در این سن و سال ، این کارها و این رفتارها درست نیست. به قرآن هر کاری شانی دارد. خوب نیست ، تازه وقتی آدم هایی مثل عسگری و مرادی ها صحنه ای را تئید می کنند که دیگر نظر کارشناسانی مثل غیاثی یا دیگران محلی برای پرداختن ندارد.
یعنی برای دیگر کارشناسان حق اظهار نظر قائل نمی شوید؟
حرف های دیگران هم محترم اما هیچ کس بهتر از عسگری یا مرادی نمی تواند درباره بازی ها اظهار نظر کند. تازه برای شما که بد نشده به سوژه ای که می خواستید رسیدید. شما که قبل از بازی مرا مجرم کردید. اصلا اسماعیل حلالی را از دکان کدام عطاری پیدایش کردید که بیاید به من بگوید مجرم؟ حالا دیگر او می تواند به من اتهام بزند؟ می خواستم قبل از بازی جوابش را بدهم اما بی خیال شدم. بابا مسئول وقت سازمان ورزش که رئیس ما بوده یعنی آقای فائقی خودش آمده اعتراف کرده به استقلالی ها گفتم آرام بازی کنید تا بازی تمام شود .
خب حلالی هم گفته بود اگر این اتفاق افتاده باشد یعنی شما خودتان هم مجرم هستید؟
بابا من که نشنیده بودم. آقای فائقی این حرف را کنار زمین به عمو نصی عبداللهی گفته بود. اگر من در جریان بودم حتما همان جا برخورد می کردم. بعد از بازی گفتم آخر چرا این قدر بد بودید که او گفت این طور شده. من اگر می دانستم ، به این حرف ها اعتناء نمی کردم ولی شما همین امروز در خبروزشی مرا مسخره کردید برای آن حرف ها. من می گویم فائقی گناه کارش را به گردن گرفته و حرف های مرا تائید کرده آن وقت شما مرا مقصر می دانید. از حلالی گرفته تا هر کسی که فکرش را بکنید را ردیف کردید که علیه من حرف بزنند.
اما حتی علی پروین هم منکر این قصه شد. اینکه دیگر تقصیر ما نیست.
باید هم ایشان منکر قصه شوند چون اتفاق به نفع شان بوده است. من درباره علی پروین چیزی نمی گویم. او بزرگ همه ماست. افتخار این فوتبال است اماعلی پروین خودش مربی تیمی بوده که از آن اتفاق استفاده کرده ، آن وقت انتظار داشتید بگوید تبانی کردم؟ مسئول وقت ورزش لزومی نداشته که برود به پرسپولیسی ها چیزی بگوید .آنها نیاز به آرامش ما داشتند . ما نباید حمله می کردیم. خود مسئول اول ورزش آن زمان حرف من را تائید کرده. بعد به من گیر می دهید که چرا گفتم نگذاشتند آن بازی را ببریم. مدام از صداقت می گویید اما وقتی من صادقانه حرف می زنم ، جمع شدید که لالم کنید. فائقی این حرف را تائید کرده. حالا اگر مشکل دارید خوب بروید بزنید بکشیدش. او که رئیس همه ما بوده می گوید این کار را کرده.
حالا این دربی چرا این قدر استقلال بد بود؟
برای اینکه آقای قلعه نویی انگیزه پرسپولیس را نداشت. ما صدر جدول بودیم و نخواستیم ریسک کنیم. او می خواست کم بخورد و همیشه بخورد. همین یک امتیاز هم برای مان کافی بود. ما چه انگیزه ای داشتیم که به خاطرش به آب و اتش بزنیم؟ پرسپولیس چیزی نداشت که از دست بدهد. آنها باید تلاش می کردند تا بازی را ببرند.
این وسط گناه طرفداران چه بوده که باید چنین نمایشی را می دیدند؟
بله می پذیرم هوادار ما گناه دارد ولی ما هم می خواستیم قهرمان بشویم. اگر می باختیم دیگر قهرمان نمی شدیم. نمی توانستیم ریسک کنیم. همین یک امتیاز هم برای مان کافی بود.من یک چیزی بگویم. مربی جامش را می خواهد. منطقی است که قلعه نویی نخواهد روی قهرمانی ریسک کند. در مقابل این پرسپولیسی ها بودند که باید ریسک می کردند. آنها باید به زمین و آسمان می زدند. اگر آنها گل می زدند بازی قشنگ می شد چون ما به پرسپولیس بباز نبودیم . تازه جای محاکمه ما باید از آنها بپرسید که چرا بد بازی کردند. آنها کهتیم تیم شان 11 جدول است باید این باززی را می بردند. ماشالله پول خوب گرفتید ، پاداش هم گرفتیدآن وقت فقط 4 دقیقه از استقلال سرتر هستید؟ شما باید ما را می کشتید. ما اگر شرایط آنها را داشتیم می رفتیم که 3 تا به پرسپولیس بزنیم.
یعنی قبول دارید که در حق هواداران استقلال با این نمایش کم لطفی شده؟
بله .من از هواداران خوب مان عذرخواهی می کنم. بنده به شخصه به خاطر اینکه بازی ما تحت تاثیر قهرمانی مان قرار گرفت از آنها پوزش می خواهم . ما دربی را فدای قهرمانی کردیم.
و اگر قهرمان نشوید چطور؟
اگر قهرمان نشویم به هواداران کم لطفی کردیم. من این مسئولیت را می پذیرم. الان به رغم اینکه کری می خوانند که استقلال به مساوی راضی بود ، می گویم از حالا منتظر فینال جام حذفی هستیم . بگذار آنجا به هم برسیم آن وقت به رقیب می گوییم بازی در دربی یعنی چه!
حالا خدایی اش فکر می کنید لیاقت چنین مسابقه ای چند تماشاگر است؟
با بازی دیروز؟
بله؟
اگر قرار بود این بازی را ببینیم 20 هزار تا هم زیاد بود. ولی یک سئوال هم من دارم. شما نظرسنجی گذاشتید و همه گفتند پرسپولیس بازی را می برد. حالا بروید یقه پرسپولیس را بگیرید که همه گفتند می برید ، چرا نبردید؟ این پرسپولیسی که یازدهم است ، جایش آنجا نیست. آنها در نیم فصل خودشان را تقویت کردند . این پرسپولیس خیلی قوی است. اگر نتیجه نمی گیرد باید مشکلات را جای دیگر دید. بگویید می ترسید بروید یقه سردار رویانیان را بگیرید ، زورتان به من می رسد حالا خوب است با من بیشتر رفیقید و نظرتان به نظر من نزدیک است و این طور برخورد می کنید. نترسید به او انتقاد کنید ، اگر شاکی شد و دعوای تان کرد ، من می آیم کمک تان!
راستی چرا با آقای منتقمی در برنامه ورزش و مردم ننشستید؟
ببینید ما دو مدیرعامل هستیم. شان و منزلت باشگاه ها باید حفظ شود. من دست منتقمی را می بوسم. او جایگاهش خیلی بالاتر است. اما وقتی دو مدیر دعوت می شوند باید دو مدیر بیایند. من شان باشگاهم را حفظ کردم.
پرسپولیسی ها برای دربی باره سی آوردند ، شما این جا را کم آوردید!
من 12 سال قبل رودی فولر آوردم. 12 سال طول کشید تا برای جبران کار ما باره سی را بیاورند. رودی فولر هم از باره سی بلند تر است و هم بزرگتر. طرف سرمربی آلمان بوده ، اسطوره فوتبال آلمان است و بخشی از خاطرات فوتبال جهان. ما هنوز هم جلوییم!
امیر قلعه نویی به انتقاد شدید از قلم به دستان و دفاع همه جانبه از استقلال پرداخت
سرمربی تیم فوتبال استقلال با انتقاد شدید از کسانی که به گفته او "اجنبی و اجنبی پرست" هستند، به دفاع از عملکرد تیمش پرداخت.
* پس از گذشت دو روز از داربی همچنان انتقاد از عملکرد دو تیم به ویژه استقلال دیده میشود. برای دفاع از خود چه دارید؟
- ابتدا میخواهم میلاد حضرت رسول (ص) و هفته وحدت را تبریک بگویم. پس از داربی، روز گذشته فیلم این بازی را تماشا کردم، آن هم دو بار. در آرامش کامل هم بازی را دیدم. اگر میخواستم بعد از بازی حرف بزنم ممکن بود احساسی صحبت کنم، اما حالا که بازی را دو بار دیدهام میتوانم منطقی درباره داربی صحبت کنم. استقلال در دیدار برابر پرسپولیس در چند شاخص خوب بود و البته در یکی، دو مورد ایراد داشت. به طور مثال در بازی درگیرانه، مالکیت و چرخش توپ خوب بودیم و حتی در بعضی از صحنهها تا 15 – 16 پاس به هم میدادیم و چند بار تا ده مرتبه بین بازیکنان ما پاس رد و بدل میشد، اما ضعفهایی مانند ایجاد موقعیت گل نیز داشتیم.
* اما به هر حال عملکرد استقلال انتقاد زیادی را به همراه داشت و شاید کسی انتظار نداشت استقلالِ صدرنشین این گونه بازی کند.
- همان طور که گفتم ما در چند شاخص خوب بودیم و در یکی، دو مورد هم مشکل داشتیم که قطعا باید این مشکلات را برطرف کنیم، اما این که برخی از دوستان میآیند و انتقاد میکنند و به طور کل همه چیز را زیر سوال میبرند برایم جای تعجب است. تیم قلعهنویی چند سال است که در داربیها نباخته و حالا ما با این مساوی به صدر جدول رسیدهایم. نمیدانم وقتی به صدر آمدهایم، چگونه این حرفها را میزنند. پرسپولیس در دو برهه زمانی و در دقایق 64 و 65 و همین طور سه دقیقه آخر آن هم به خاطر بچگی یکی از بازیکنانمان فشاری ایجاد کرد که با تعویضهای انجام شده توانستیم جلوی فشارهای پرسپولیس را بگیریم.
* اما میگویند امیر قلعهنویی در داربی به فکر حفظ رکوردش بوده است.
- اصلا چنین چیزی نیست. مگر قبلا رفت و برگشت پرسپولیس را نبردیم؟ کسانی که من را میشناسند میدانند که هیچ وقت به دنبال رکورد نبودم و بیشتر به دنبال بازی زیبا بودهام. در تیمهای قبلیام که بودم پرسپولیس را در بیشتر بازیها بردهام. فرقی نمیکند امیر قلعهنویی ببرد، مساوی کند یا ببازد، هر نتیجهای که بگیرد دشمنان قسم خورده قلعهنویی و قلمهای اجنبی کار خودشان را بلدند و میدانند که چه چیزی را بگویند. طبیعی است که آنها از عملکرد قلعهنویی ناراحت باشند. ما حتی قهرمان هم بشویم آنها به این کارشان ادامه میدهند.
* یعنی فکر میکنید همه انتقادهایی که مطرح میشود از طرف کسانی است که به گفته شما قلمشان را فروختهاند؟ یعنی قبول ندارید که استقلال در داربی عملکردش خوب نبوده است؟
- من درباره این سری از افراد به یقین رسیدهام و سر حرف گذشتهام هستم، اما سعی میکنم به آنها بیتوجه باشم. قطار استقلال به حرکت افتاده و سنگ آنها به جایی نمیرسد. البته درباره سوال شما باید بگویم که میپذیرم در داربی در حد استقلال نبودیم و نتوانستیم ایجاد موقعیت کنیم، اما اینها دلیل نمیشود که بخواهم از حرفم بگذرم. حرف من همانی است که گفتم و افرادی هستند که زیر پرچم اجنبی سینه میزنند.
* پس از داربی اظهارنظرهای متناقضی درباره عملکرد محسن قهرمانی مطرح شد، اما پس از گذشت چند روز از داربی حالا بسیاری به قهرمانی نمره قبولی دادهاند.
- همه مردم مرا میشناسند. اگر داور برای پرسپولیس پنالتی نمیگرفت وجودش را داشتم که بگویم آن صحنه پنالتی بوده است، اما کسانی که از قهرمانی انتقاد کردهاند یا کسانی هستند که با کمیته داوران مشکل دارند یا چشمشان دیگر سوی دیدن ندارد! در صحنه دومی که در محوطه جریمه استقلال اتفاقی افتاد، هیچ برخوردی که منجر به پنالتی شود صورت نگرفت و داور به درستی به بازیکن پرسپولیس کارت زرد داد. در صحنه اول هم با توجه به فشاری که بازیکنان به هم وارد میکردند اتفاق غیر طبیعی نیفتاد. به هر حال من کتاب داوری آقای نادر جعفری را به طور کامل خواندهام و قوانین داوری فوتبال را میدانم. به هر حال فکر میکنم قهرمانی به خوبی بازی را با آرامشش قضاوت کرد. به نظرم تیم داوری بسیار خوب داوری کرد و باید به خاطر این قضاوت به کمیته داوران و تیم داوری تبریک بگویم و این را هم باید بگویم که قضاوت قهرمانی مشکلی نداشت که برخی از دوستان این همه سر و صدا راه انداختند.
* از آن طرف پرسپولیسیها خیلی به قضاوت قهرمانی ایراد گرفتند و حتی رویانیان مدعی شد که میخواهند دو قهرمانی را به استقلال بدهند.
- درباره این اظهارنظر، فتحاللهزاده باید پاسخگو باشد، اما در مسایل فنی باید بگویم که پرسپولیس هم خیلی خوب بازی کرد و بازی درگیرانهای انجام داد، اما متاسفانه بعضی از کارشناسان که حب و بغض در صحبتهایشان مشخص است، واقعیت را طور دیگری نشان دادند. آدم برای اینها تاسف میخورد که بدون کار کارشناسی حرف میزنند. آنها چرا نمیآیند در مورد سرعت بازی، بازی درگیرانه دو تیم و پاسهای ردوبدل شده صحبت کنند. هم یحیی و هم من با تمام ابزار هجومی تیمها را به زمین فرستادیم و با توجه به تعویضهایی که یحیی انجام داد مشخص بود که مانند ما مترصد پیروزی در داربی بوده است. نمیدانم که چرا دوستان این طور صحبت میکنند.
* حالا جدا از داربی، استقلال روز سهشنبه دیدار مهمی برابر پیکان دارد؛ پیکانی که برای جبران شکستهای اخیرش نیاز به پیروزی برابر شما دارد.
- من بازی پیکان و سپاهان را به صورت زنده تماشا کردم. بعد از ظهر امروز هم من به همراه تیم آنالیز بار دیگر فیلم این بازی را خواهیم دید. باید بگویم ویسی مربی جوان و بزرگی است و تیمهایش خیلی خوب و مدرن بازی میکنند. جلوی سپاهان آنها واقعا این طور فوتبال بازی میکردند. آنها در خط دفاع و حمله بسیار با برنامه نشان دادند و اعتقاد دارم که بازی بسیار سختی برابر پیکان خواهیم داشت.
* روز گذشته کارلوس کیروش در گفتوگویی از کیفیت لیگ برتر انتقاد کرد و گفت که اگر در طول بازیهای لیگ ایران قهوه و چای بخورید و برگردید چیزی از دست نمیدهید.
- وقتی متاسفانه کارشناسان ما این طور کل لیگ را زیر سوال میبرند، طبیعی است که کیروش هم این طور حرف بزند. چطور میشود شایستگی تیمهای نظیر فولاد و تراکتورسازی را زیر سوال برد؟ چطور آقایان وقتی پرسپولیس و ملوان یا سایپا و استقلال با آن شادابی بازی میکنند حرفی از لیگ ایران نمیزنند و به خاطر یک بازی کل لیگ را زیر سوال میبرند. اصلا بازی استقلال و پرسپولیس بدترین بازی که معتقدم اینطور نبوده اما چرا آقایان یک کلمه درباره این که تیم ملی در پنج بازی دو گل زده حرف نمیزنند؟ چرا آنها درباره نقاط قوت همین بازی که میگویند بسیار بد بوده سکوت کردهاند؟ من واقعا برای آنها متاسفم. اصلا با لیگی که این آقایان مدام تعطیلش میکنند طبیعی است که نقاط ضعفی هم وجود داشته باشد.
* به هر حال در روزهای حساسی که تیم ملی در پیشرو دارد به نظر میرسد با برخی از اظهارنظرها تعاملی که باید بین باشگاهها و تیم ملی وجود داشته باشد کمی سست میشود.
- برایم جالب است که همین آقایان درباره ضعف گلزنی تیم ملی در بازیهای مقدماتی جام جهانی سکوت کردند، اما با دروازهبان تیم ملی که بیشترین نقش را در بسته ماندن دروازه تیم ملی داشته این طور برخورد میکنند. آنها زیر پرچم اجنبی هستند. اصلا استقلال و پرسپولیس بد. چرا کل فوتبال ایران را زیر سوال میبرید؟ مگر لیگ ایران از استقلال و پرسپولیس تشکیل شده که ضعف تیم ملی را فقط به این دو تیم محدود میکنید. وقتی مربی ایرانی بالای سر تیم ملی است، آقایان به اصطلاح کارشناس مناظره میگذارند و سه نفری به او حمله میکنند، اما به مربی خارجی هیچ کاری ندارند و میگویند چون لیگ به گفته آنها ضعیف است، تیم ملی هم خروجیاش چیزی میشود که میبینید. من این آقایان را خوب میشناسم. آنها اجنبی پرست هستند. مگر فوتبال ایران تنها به چند تیم محدود میشود. اگر واقعا بازیکنان استقلال و پرسپولیس ضعیفاند بروند سراغ چهارصد بازیکنی که دارند در تیمهای دیگر بازی میکنند. حتما باخت به لبنان هم به خاطر داربی بوده است؟! کسانی که این حرفها را میزنند وجدان ندارند، چرا که اگر با وجدان بودند یک بار مقابل تعطیلیهای لیگ موضع میگرفتند.
* شما بعد از داربی گفتید که قصد دارید با گفتوگو با کیروش پدرانه قضیه رحمتی را حل کنید. به نظر میرسد بعد از اظهار نظر دانیل داوری شرایط در درون دروازه تیم ملی در ماههای آینده شکلی بحرانی به خود گیرد.
- وقتی اظهارنظرها را شنیدم دیگر لزومی نمیبینم که بخواهم درباره این مساله صحبت کنم. آنها خودشان تصمیمشان را گرفتهاند.
قلعه نویی: شعار «فرهاد- امیرخان، استقلال قهرمان» را قبول ندارم
امیر قلعهنویی میگوید مهدی رحمتی در استقلال مشکل «خروج از دروازه» ندارد.
*از اولین دربی که به عنوان بازیکن استقلال را همراهی کردید شروع کنیم؟
من قبل از اولین دربی خودم (به عنوان بازیکن) با آقای پورحیدری صحبت کردم و قرارداد بستیم اما بعداً تغییر و تحولاتی انجام شد و آقای غلامحسین مظلومی آمد. تقریبا 20 روز مانده بود به دربی که قرارداد بستم اما قبل از آن یک ماه پام به توپ نخورده بود. به علی آقای پروین ارادت داشتم و هنوز هم دارم اما خب با استقلالیها حرف زده بودم و از زمان جکیچ استقلال را دوست داشتم. این بود که رفتم استقلال البته آن موقع یک قانون عجیب بود که هرکس از خارج میآمد باید 6 ماه بیرون میموند تا بتونه بازی کنه. علی پروین هم گفت اگه رفتی، مرد و مردونه برای استقلالیها بازی کن چون استقلال هم تیم بزرگیه و مال همین مملکته.
*... و آن دربی را با پنالتی باختید و شما هم پنالتی خراب کردید؟
بله، دیگه.
*در بازیهای آسیایی پکن هم پروین دوست داشت شما را با خودش ببرد اما مصدوم شدید؟
بله من کلاً پام خراب بود و آن مسابقات را از دست دادم.
*قبول دارید دوران اوجتان در شاهین بود؟
بله، خب در شاهین با دو پا فوتبال بازی میکردم و در استقلال با یک پا! چون مصدومیت شدیدی داشتم! البته آقای پورحیدری نقش بسیاری در استقلالی شدن من داشت. *چطور؟
ببین منصورخان انسان بزرگیه اما مردم نسبت به او کملطف بودن. او زندگیشو فدای استقلال کرد. دهخدا به مصدق نامه نوشت و گفت مردم قدر نخبهها را نمیدونند. ما هم قدر منصورخان را نمیدونیم. خود من اولین چکم را از منصورخان گرفتم. او در خیابان شهید مطهری نمایشگاه داشت که دو دانگ از آن را به من داد. بنده 10 سال شاگردش بودم و به این مسئله افتخار میکنم. البته یک جاهایی اختلاف داشتیم ولی با قاطعیت میگم منصورخان به حقش نرسید و مردم هم قدرش را ندونستند.
*چک شخصیاش را به شما داد؟
بله، البته در آن دربی سال 67 اصلاً قرار نبود بازی کنم اما هم بازی کردم و هم پنالتی زدم که خراب شد.
*پس ماجرای چک شخصی از همان موقع در استقلال وجود داشته؟
آره، ولی منصورخان خیلی نقش داشت و زحمت استقلال را زیاد کشید.
*برسیم به دربی 68 که شما خیلی مهره داشتید ولی پرسپولیس برد.
بله، آن روز یادم هست فقط 6 تا توپ را مرتضی فنونیزاده از روی خط بیرون کشید. ما خیلی خوب بازی کردیم اما توپهایمان توی گل نرفت. در مورد منصورخان این را هم بگویم که خیلی خوب تیم میبست.
*مثل خود شما. البته تیمهای شما معمولاً هجومی بازی میکردند اما امسال...
من خودم از این وضعیت ناراحتم و فوتبال هجومی را دوست دارم. ما ابتدای فصل روی جانواریو، جباری، توسی و... حساب کرده بودیم مثلاً من فکر میکردم جباری هفته ششم برسه ولی خب نرسید. من در هر تیمی با مطالعه یار میگیرم. یادم هست یک بار همین خبرورزشی که البته با ما بده! نوشته بود قلعهنویی باید دوباره تیمش را بسازد که به نظرم مطلب درستی بود.
*برمیگردیم به دربیهای قدیمی و برسیم به دربی معروف سال 69 که استقلال با 2 سانتر زیبای شما برد و پرسپولیسیها میگفتند گل مرفاوی آفساید است.
نه، اصلاً اتفاقاً آقای محمد فنایی اگر به جامجهانی رفت به خاطر همان بازی بود.
*بین دو نیمه که یک بر صفر عقب بودید، پورحیدری چه گفت؟
یادم هست قبل از هر بازی پرویز مظلومی صحبت میکرد و بین دو نیمه خود منصورخان. آن روز هم گفت آرامش داشته باشید. اگه دیگه گل نخورید میبرید.
*.... و استقلالی که سال 70 قهرمان آسیا شد؟
من یکی از افتخاراتم این است که با استقلال قهرمان آسیا شدم. البته بعد از آن وقتی برگشتم، استقلال رفته بود دسته 3! در دسته 3 بازیکنان خیلی وقتها خانه ما بودند در امیرآباد. ناهار میرفتیم رستوران و...
*شاهرخ بیانی هم چند تا بازی تو دسته سه کرد درسته؟
نه، شاهرخ نبود، شاهین بود که البته همان سال 72 خداحافظی کرد. یکی از کارهای خوبی هم که زرینچه کرد این بود که در کشاورز بود و وقتی استقلال رفت دسته سه، برگشت و به ما کمک کرد. ما از نسلی بودیم که قهرمان آسیا شده بود و حالا باید در دسته سه بازی میکردیم.
*سکوموروخوف سرمربی بود و اولیایی مدیرعامل؟
بله، روزی که اولیایی سکوموروخوف را خرید حدود 800 دلار به او پول داد. سکوموروخوف هم شیکپوش و چشمآبی بود. یادم هست حاجی اولیایی گفت اگه او را کیلویی هم خریده باشیم خوب خریدهایم! (خنده جمع) حالا اگه مربیگری بلد نباشه، عیبی نداره.
*وقتی قهرمان آسیا شدید چی به شما دادند؟
یک خط تلفن ثابت و یک سکه.
*از آن قهرمانی چیزی به خاطر دارید؟
یادم هست شاهین بیانی کاپیتان بود. وقتی رفتیم برای مراسم اهدای جام شاهرخ که بزرگتر از او بود، ناراحت شد و گله کرد که من بزرگترم و شاهین باید به من تعارف بزنه که جام را بگیرم. ما مشغول صحبت با شاهرخ بودیم که یهو حاجی اولیایی جام قهرمانی را برد بالای سرش (دوباره خنده جمع) جالب است بدانید که حاجی اولیایی با خودش 10هزار دلار به بنگلادش آورده بود... تیم قهرمان شد و او 8 هزار دلار را برگرداند!
*اون زمان استقلال و پرسپولیس راحتتر قهرمان میشدند چون خیلی راحت بهترینها را میخریدند و...
بله، چون توی رختکن 3 بر صفر جلو بودند. پول نبود اما رفاقتها بیشتر بود و بچهها بیشتر همدیگر را دوست داشتند. استقلال هم آن سالها خیلی تیم پرمهره و کاملی بود. اتفاقاً این از زرنگیهای علیآقا (پروین) بود که 7، 8 تا از آن تیم استقلال را برداشت و موفق شد.
*آن استقلال پرمهرهتر بود یا استقلال فعلی.
اون تیم خیلی کامل بود و به نظر من بهترین تیم بعد از انقلاب استقلال بود که همه جامها را فتح کرد چه داخلی و چه خارجی.
*از دربی جنجالی سال 73 بگویید. دربی فردا هم جنجالی میشود؟
گذشتهها گذشته. آن هم یک اتفاق بود و انشاءالله دیگه جنجال نمیشه.
*مجتبی محرمی در یک مصاحبه کلی از شما تعریف کرده بود.
این را بگم که مجتبی محرمی از اون استقلالیهای دوآتشه بود! در شیرودی وقتی استقلال گل میخورد، خیلی ناراحت میشد. من قطر بودم وگرنه نمیذاشتم بره پرسپولیس. محرمی واقعاً تو این فوتبال به حقش نرسید.قا (پروین) بود که 7، 8 تا از ان تیم استقلال اون معرفتی فوتبال بازی میکرد.
*حالا در آن درگیری شما مقصر بودید یا او؟
به هر حال هر دو طرف مقصر بودند.
*الان پرسپولیس در جدول خیلی با شما فاصله دارد. از طرفی گلمحمدی تجربهاش از شما کمتر است ولی دربی شرایط خودش را دارد.
ببین در دربیها خود بازیکنان خیلی انگیزه دارند و احتیاجی نیست ما روی مسائل فنی کار کنیم بلکه باید توان و وقتمان را بگذاریم روی مسائل روحی و روانی. فرگوسن میگه سختترین بازیها مقابل تیمهای پایین جدول است.
*یعنی پرسپولیس پایین جدول است؟
نه نه، پرسپولیس همیشه پرسپولیسه حتی اگر پایین جدول باشه. استقلال هم همیشه استقلاله.
*این مسائل روحی استقلال که گفتید الان با ماجرای رحمتی حسابی...
اتفاقاً من از خود رحمتی و حمید بابازاده گله دارم. آنها باید قبل از این اتفاق مسئله را به من میگفتند اما آقای کروش خیلی مقصره.
*یعنی بیشتر از رحمتی؟
بله، کروش باید رحمتی را میخواست و با او صحبت میکرد. اون که مربیه و اینجور مسائل رو زیاد دیده. همین امسال همه فکر میکردند من با مجتبی و مهدی برخورد کنم اما به خاطر استقلال این کار رو نکردم. فرق مربی با بازیکن اینه دیگه. باید شاگرد اشتباه کنه تا ارزش استاد مشخص بشه. این مسائل همیشه هست. زمان ما هم بود. مربی باید بهموقع تنبیه کنه و البته نگاه پدرانه داشته باشه.
*چرا مشکل خروج رحمتی حل نمیشود؟
رحمتی در استقلال این مشکل را نداره.
مگه میشه؟
ببین بالاخره پیتر چک هم اشتباه میکنه اما رحمتی امسال خیلی خوب بوده. در تیمملی هم ما 7 امتیاز داریم که 6 امتیازش حاصل درخشش رحمتی است!
*شنیدهاید صحبت از یک کودتا علیه کروش بوده و گفتهاند عدهای می خواستند شما سرمربی تیمملی بشوید؟
نه بابا، این حرفها چیه؟ وقتی کروش به لبنان باخت که من از او حمایت کردم. حتی سیموئز آمد اینجا تشکر کرد.
*انصافاً اگر شما جای کروش بودید با رحمتی چه برخوردی میکردید؟
اگه 10 سال پیش بود، میگفتم خداحافظ اما الان نه، او را میخواستم و حرف میزدم. همین امسال من با مجتبی، پژمان و... صحبت کردم حتی اولین بازیکن تاریخ که خودم با او قرارداد بستم، جباری بود. البته ما زیرمجموعه دکتر فتحا...زاده هستیم! او یک مدیرعامل کامل است. من هم حد خودم را میدانم و افتخار میکنم که با این مدیرعامل و هیأتمدیره کار میکنم. بههرحال اگر پختگی من نبود، الان خبری از مجتبی جباری هم نبود. با آمدن او استقلال مدرن بازی میکند.
*در مورد فتحا...زاده شوخی کردید دیگه؟
نه بابا، شما با من بدید. ببین میتونی یهکاری کنی که دکتر فتحا...زاده مرا برکنار کنه (خنده).
*اما...
دکتر فتحا...زاده از مدیران خوب و تاریخساز استقلال است که کارنامه خوبی دارد و قهرمانیهایش نشاندهنده این مسئله است.
*فتحا...زاده گفت مظلومی باید قول قهرمانی بدهد اما در مورد شما چنین حرفی نزد.
شرایط فرق میکند. امسال ما مشکلات مالی زیادی داشتیم.
*خب پارسال هم مشکل مالی بود. همین حالا مظلومی پولش را کامل نگرفته.
نه، امسال مشکلات مالی بیشتر است. شما میتوانید تحقیق کنید. ما استقلال را دوباره ساختیم. شرایط مالی پارسال بهتر بود. خود من هم هنوز بابت قهرمانی استقلال در لیگ 87 حدود 80 میلیون از باشگاه طلب دارم.
*برسیم به آن جمله معروف شما در مورد هواداران استقلال. همانکه گفتید هواداران مثل اهل کوفهاند!
البته گفتم بعضیها ولی شما ببین من به خاطر استقلال از خیلی چیزها گذشتم. از 2، 3 میلیارد تومان گذشتم. همین الان این شعاری که میدهند را هم قبول ندارم. همین که میگویند: «امیرخان، فرهاد، استقلال قهرمان» این شعار اشتباه است. بازیکنی که زحمت کشیده و 22 هفته در کنار تیم بوده را نباید فراموش کرد. هواداران باید قدرشناس باشند. من قبول دارم در هر دههای هواداران یک بازیکن را خیلی دوست دارند ولی باید قدر زحمات بقیه را هم دانست وقتی قدر ندانند، میشود همان اهل کوفه!
* انگار شما با بعضیها که محبوبند به مشکل میخورید؟
مثلاً کی؟
* مثلاً علی سامره.
اتفاقاً زمان من بسیاری از محبوبها تو استقلال بودند. من فقط با بازیکنانی که در اهداف ما قرار نگیرند به مشکل میخورم همین.
* ماجرای بازوبند هم که خیلی دردسرساز شده.
من باید در این ماجرا از رفتار خوب صادقی، منتظری و اکبرپور تشکر کنم که به خاطر استقلال معرفت به خرج دادند. از اول قرار بود اگر مجیدی باشه، کاپیتان باشه. بعد مجتبی و... البته هر کس باید حد خودش را بدونه. من روزی فرهاد را آوردم که استقلال در صدر جدول بود. اگر ششم بود میگفتند قلعهنویی از ترس مردم فرهاد رو آورده. فرهاد هم اگر برگشته به خاطر زحماتی که سالهای قبل برای استقلال کشیده، برگشته و البته شخصیت وجودی خودش. من با حاجآقا و آقای انصاری و امیدوار رضایی در این مورد حرف زدم و مشاوره گرفتم و در نهایت فرهاد برگشت اما اینکه مشکل کاپیتانی داریم را نه، قبول ندارم چون حل شده.
* پس چرا نکونام نفر آخر میرود تو زمین؟
نه، مشکلی نیست.
* اگر مشکلات به مرحله حادی برسد و برخوردها شخصی بشه شما وارد عمل میشوید؟ به نظر میرسد امسال خیلی محتاط عمل میکنید.
نه، اگر انگشت شما سیاه شود و به قلبت ضربه بزند مجبوری آن را قطع کنی. من هم اگر مجبور شوم، برخورد میکنم و مسلماً کوتاه نمیآیم. برای من نظم و انضباط، اصول کاری و اهداف استقلال از هر چیزی مهمتره اما شما با من خوب نیستید.
خارج از سوال و جواب
قهرمان آسیا که شدیم، شاهین بیانی میخواست جام را بالای سر ببرد که شاهرخ ناراحت شد. او بزرگتر از شاهین بود و داشت گله میکرد که شاهین باید به من تعارف بزند جام را بالای سر ببرم. ما هم مشغول آرام کردن شاهرخ بودیم که یهو دیدیم حاجی اولیایی خودش جام را بالای سر برده!
دکترفتح اله زاده در جواب به رویانیان: از بزرگ تر از تو هم نمی ترسم.
مدیرعامل باشگاه استقلال به اظهارات اخیر مدیرعامل پرسپولیس پاسخ داد.
علی فتح الله زاده درباره مصاحبه اخیر مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در تمرین روز شنبه سرخپوشان و همچنین اظهارات رویانیان در سایت این باشگاه عنوان کرد:حقیقتا برایم اینگونه اظهارنظرها غیرمنتظره بود و هرگز فکر نمی کردم شنونده چنین حرفهای از سوی عالی ترین مقام باشگاه پرسپولیس باشم.من در سالهای گذشته وقتی مدیرعامل استقلال بودم،در سوی مقابل با مدیران زیادی همکار بودم و به جرات می گویم هرگز اتفاقات امروزی رخ نداده بود.دلیلش این است که با مدیرانی روبرو بودم که فوتبالی بودند و منطق فوتبال را رعایت می کردند.
وی ادامه داد:متاسفانه مدیرعامل پرسپولیس خودش تیم خودش را به هم می ریزد و سرمربی با اخلاق و محجوبش را به بیراهه می کشاند.من و میلیونها ایرانی پس از بازی روز جمعه شنیدیم که یحیی گل محمدی روی آنتن زنده گفت که از داوری گلایه ای ندارد و حتی از قهرمانی تشکر کرد اما در رختکن اتفاقاتی افتاد که او را تحریک کردند.بدین ترتیب سرمربی پرسپولیس در نشست خبری پس از بازی و سپس در برنامه جمعه شب شبکه 5 حرفهای متفاوتی را بیان کرد.پس از اینکه رویانیان مصاحبه کرد و از داوری انتقادات شدیدی بیان داشت،سرمربی تیم هم به دنبال او آمد و حرفهایش را عوض کرد.
مدیرعامل باشگاه استقلال تاکید کرد:خبره ترین کارشناسان فوتبال ایران اذعان داشتند که در هر دو صحنه مشکوک مورد نظر آقایان خطایی در داخل محوطه جریمه استقلال صورت نگرفته است.از هوشنگ نصیرزاده که گویا امروز به زعم آقایان استقلالی شده است شروع می کنم و داخل پرانتز سوالی دارم که مگر در همین فصل ،نصیرزاده به عنوان مشاور فرهنگی و روانشناسی به تمرینات پرسپولیس نرفت و با بازیکنان این تیم نشست برگزار نکرد و جلساتی را با مدیران باشگاه نداشت؟حالا که نصیرزاده دیدگاهش را صادقانه بیان کرده باید اینگونه مورد حمله قرار بگیرد؟از نصیرزاده بگذریم،مگر مسعود مرادی نگفت که هرگز پنالتی اتفاق نیفتاده است؟او را هم قبول ندارید؟منوچهر نظری ،داور قدیمی فوتبال کشور چطور؟آیا او نبود که شنبه شب در برنامه ورزش از شبکه دوم تلویزیون در هر دو صحنه تاکید کرد که پنالتی در کار نبوده است؟در تصاویر تلویزیونی مشخص است که بازیکن پرسپولیس با آرنج به صورت جواد نکونام می زند.همه این ها به کنار،حسین عسگری،رییس دپارتمان داوری هم اینگونه باید مورد هجمه آقایان قرار بگیرد؟مدیرعامل پرسپولیس از همه این کارشناسان ،کارشناس تر است که اینگونه بحث می کند؟اتهام امنیتی بودن انتخاب محسن قهرمانی دیگر چه بود؟این حرفها و این ادبیات چیست که وارد فضای فوتبال می کنند؟البته من مثل آقایان نیستم که سریع انگ بزنند و به صراحت می گویم برای دو کارشناسی که در این بین اظهارنظر متفاوتی انجام داده اند هم احترام فراوانی قائل هستم و هرگز آنها را تخطئه نمی کنم.آنها نظرشان را بیان کردند.
وی ادامه داد:اگر اینطور است که به بحث داوری ها ورود کنیم ،باید بازی های دیگر پرسپولیس را هم موشکافی کنیم.فکر می کنم هفته سوم لیگ برتر همین فصل بود که گل صحیح محمد پروین در بازی گهر با پرسپولیس به اشتباه مردود اعلام شد.اتفاقات بازی پرسپولیس با ذوب آهن در ورزشگاه آزادی را فراموش کردیم؟بازی فولاد را چطور؟آنجا که به نفع شماست ،ایرادی ندارد و اگر یک جایی فکر کردید که ممکن است ضرر کرده باشید،بدون پیگیری و کارشناسی به ناگهان جنجالی برپا می کنید.متاسفم که در شرایطی مدیریت می کنم که این حرفهای بچه گانه را می شنوم.
مدیرعامل استقلال درباره اظهارنظر رویانیان که گفته بود آبی پوشان هرف وقت در 10 دقیقه به پرسپولیس گل زدند،حرفهایشان را مطرح کنند گفت:ما چند ماه زودتر از تیم پرسپولیس دربی سه گل زدیم.در آن بازی هم مدیرعامل پرسپولیس رویانیان بود .گویا دوستان فراموش کردند که در بازی جام حذفی سال گذشته ، در 10 دقیقه سه گل به پرسپولیس زدیم و بازی را سه بر صفر بردیم و البته نه سه بر دو.علاوه بر آن،ما رفت و برگشت بردیم و سوبله و چوبله شدیم.به دوستان یادآوری می کنم استقلال سه بار در بازی های آسیایی در سالهای گذشته ،ورزشگاه آزادی را مملو از تماشاگر کرده است.اگر قرار بر مقایسه باشد که باید گفت استقلال پرافتخارترین باشگاه ایرانی در آسیا است اما من واقعا شرمم می آید با این ادبیات حرف بزنم.چون برای هواداران پرسپولیس احترام زیادی قائل بودم و هستم .آقایان کاری کردند که این هواداران عزیز پرسپولیس که در 20 سال گذشته به من محبت داشتند،مقابل من قرار بگیرند.هر چند که معتقدم هواداران اصیل پرسپولیس همان تفکرات قبلی را دارند و آدمها را خوب می شناسند.امروز باید بگویم خیلی صبوری کردم تا حرفهای رویانیان تمام شود و او بس کند اما نه تنها به اینگونه اظهارات پایان نداد،بلکه با شدت بیشتری به آنها ادامه داد.اتهام انتخاب امنیتی بودن داور دربی را اگر یک استخوان خرد کرده فوتبالی مثل :حسین عسگری به دلیل معذوریت هایی که دارد پاسخ ندهد،ما زنده هستیم و از حقوق فوتبال و فوتبالی ها دفاع می کنیم.
فتح الله زاده در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تغییرات در کادر فنی پرسپولیس طی سال گذشته افزود:با عرض معذرت می گویم که مشکل پرسپولیس نه دنیزلی،نه ژوزه و نه بقیه مربیانی است که آمدند و رفتند.مشکل ضعف مدیریتی در باشگاه است.این را حاضرم ثابت کنم.
فتح الله زاده درباره اظهانظر رویانیان پیرامون این که سناریویی برای قهرمانی استقلال در دو جام حذفی و لیگ برتر نوشته شده است گفت:این هم از آن حرفهاست.فکر می کنم بهتر است برخی باید به دنبال این باشند که پاسخ خرج های میلیاردی خود را بدهند و توجیه کنند چرا با این همه هزینه،نتوانسته اند نتیجه بگیرند.ما بر این باوریم که اینگونه اظهارات برای پوشاندن نتایج ضعیف باشگاه پرافتخار پرسپولیس است.
وی گفت:دنیزلی مگر کم مربی بود؟در پاس بد نتیجه گرفت ؟در ترکیه او را دوست و دشمن می ستایند؟مگر چند ماه نگفتید مانوئل ژوزه بهترین مربی جهان است؟6،7 میلیارد پول هم به پایش ریختید.باز دوباره نپرسید از کجا آورده ای.من از حرفهای خود شما این را می گویم.منظورم حرفهای محمود خان خوردبین،چهره محجوب فوتبال ماست که گویا عضو کمیته فنی باشگاه پرسپولیس بود اما پس از اینکه گفت ژوزه با چه مبلغی به ایران آمده است؛به ناگاه مغضوب جنابعالی شد.به عنوان یک فوتبالی بگویم که سرنوشت دنیزلی و ژوزه در انتظار گل محمدی هم هست و از این بابت خیلی متاسفم.
فتح الله زاده افزود:به رغم همه این برخوردهای غیرفوتبالی که مدیرعامل پرسپولیس داشته است اما معتقدم که او برای اینکه کار بدتر از این نشود،می بایست از افراد خبره ای کنار خود استفاده کند .افرادی که دلسوز او و باشگاه هستند و نه پول دوست و عاشق پست و مقام .اینگونه می شود به اصلاح امور امیدوار بود وگرنه شرایط از این بدتر می شود.هواداران واقعی پرسپولیس هم قطعا می دانند من چه می گویم و از آنها بابت بیان این حرفها عذرمی خواهم اما متاسفانه دوستان راه دیگری را برای ما باقی نگذاشتند.
مدیرعامل استقلال خطاب به رویانیان گفت :معضل باشگاه مردمی ،محبوب و پرافتخار پرسپولیس شخص شما هستی آقای رویانیان.شاید فکر کرده ای از شما می ترسیم که حرف نمی زنیم اما به صراحت می گویم که داداش ،من از تو ترسی ندارم.از تو بزرگ ترش هم ترسی ندارم.یاد گرفته ام که فقط از آن بالایی بترسم و اعتقاد دارم همان بالایی برای بنده اش کافی است.
پورحیدری: استقلال ۲ برابر پرسپولیس در دربی پاس داده!
منصور پورحیدری معتقد است پرداختن بیش از حد رسانه ها به دربی دلیل اصلی افت کیفیت این بازی بوده است.
منصور پورحیدری ، مدیرفنی استقلال در گفت و گویی با خبرآنلاین به تشریح حوادث دربی پرداخت و گفت:« ببینید همین امسال ما دربی دور رفت را هم داشتیم ، دربی های قبلی این چند ساله را هم داشتیم. این بار اما همه چیز فرق داشت. رسانه ها توپ پر برای این دربی جلو آمدند. نمی دانم دلیل این حساسیت چه بود اما یک هفته به این دربی پرداخته شد. حتی قبل از بازی ما با ملوان همه داشتند درباره دربی حرف می زدند. روز بازی مان با ملوان گزارشگر بازی این قدر که از دربی گفت ، چیزی درباره خود بازی نگفت. در تلویزیون بارها درباره این بازی بحث شد. حالا شاید بگویید چون پرسپولیس جان گرفته بود و ما هم در صدر جدول بودیم این بازی حساس تر شد اما باز هم سطح این توجه خیلی زیاد بود. وضعیت به جایی رسید که ساعت 12 ظهر ورزشگاه پر شده بود. بعد از چند سال می دیدیم ورزشگاه این قدر زود پر شده سال قبل که بازی های بهتری دیده بودیم هم ورزشگاه خالی می ماند. این استقبال مردم به دلیل بالا رفتن حساسیت بازی بود.»
او این حساسیت را دلیلی می داند برای افزایش استرس بازیکنان و کاهش کیفیت مسابقه:« تاثیر مستقیم این حساسیت را می شد در ساق پای بازیکنان دید.نمی خواهم بهانه بیاورم اما ترس از باخت بود که سبب شد کیفیت بازی پایین بیاید. فرقی ندارد که سرمربی چه کسی است یا چه بازیکنانی در زمین حاضر هستند. در دربی مهمترین چیز ، نباختن است. رسانه ها فکر می کردند بالا بردن حساسیت بازی را داغ می کند اما این ترس بازیکنان را بیشتر کرد و دو تیم محتاط تر شدند. شادابی بازی را گرفت. دو تیم نگران گل خوردن بودند. راستش من انتظارم این بود که پرسپولیس باشرایطش در جدول انگیزه بالاتری داشته باشد. باید راحت تر از این بازی می کردند. من امروز فیلم بازی را دوباره دیدم داشتم فیلم را آنالیز می کردم .پاسها را که دیدم جالب است اما تقریبا نسبت پاس های صحیح ما به آنها 2 برابر بود ما حفظ توپ بهتری داشتیم و بیشتر پاس دادیم. آنها البته در موقعیت گل سرتر بودند چون با بازی مستقیم سعی در ایجاد فرصت داشتند! »
اما آیا این نتیجه ای منطقی برای قلعه نویی است؟ حاصل یک بازی دفاعی و یک امتیاز:« نمی خواهم از قلعه نویی دفاع کنم اما نفراتی که او چیده بود دفاعی نبودند. تیمش را رو به جلو چیده بود اما استرس بازی خیلی بالا بود. ابتدای بازی او دنبال برد بود ولی طبیعی است که با گذشت زمان ، او هم احتیاط کند. ما صدر جدول دست مان بود. نمی توانستیم ریسک کنیم و صدر را از دست بدهیم. از دست رفتن صدر جدول شرایط تیم بالای جدول را خراب می کند. برای همین هم بود که ریسک نکرد.باید قبول کنیم باختن برای این دو تیم بدترین اتفاق است. اگر بازی مساوی می شد اما گل داشت هیچ کدام از این حرف ها پیش نمی آمد . چون بازی بدون گل مساوی شده همه این حرف ها را می شنویم.من کتمان نمی کنم که استقلال مشکلاتی هم داشت اما آنچه بیش از همه روی بازی مان اثر گذاشت فشار و استرس بازی بود. چیزی که در بازی پرسپولیسی ها هم مشهود بود.
سررشته داری:میخواهند در رسانهها بازی را ببرند!
مدیر روابط عمومی باشگاه استقلال در یادداشتی نوشت: اول: شرایط پرسپولیس شرایط بدی شده است، آنها قریب به دو سال است که دو رقمی و در آستانه سقوط به دستهاول هستند و زیر بار توقع درست هوادارانشان کمر خم کردهاند. از این منظر که به ماجرا نگاه کنید باید به تیم رقیب حق بدهید که سعی کنند نتایج کسب نکرده در زمین فوتبال را در صفحات رسانهها به دست بیاورند.
در واقع آنها حملات گسترده، وسیع و دامنهداری را در صفحات روزنامهها و در دنیای رسانههای تصویری و دیجیتال آغاز کردهاند که البته ناشی از فشار روانی شدیدی است که روی شانههای خود احساس میکنند! و این همان نکتهای است که استقلال نسبت به آن بیتوجه است و به آن تقریبا نیازی ندارد چرا که هوادار استقلال اگر در مجموع به طور کامل و صددرصد از باشگاه متبوعشان راضی نباشند، رضایتمندی نسبی، نسبت به تیمی که طی سالهای اخیر همیشه در کورس قهرمانی بوده و قهرمان هم شده و همین حالا هم صدرنشین لیگ ایران است، دارند (البته ما به جای مردم نظر نمیدهیم اما احتمالا چنین است) به این ترتیب بازیکنان و مربیان استقلال لزومی نمیبینند که برای صحبت با دوربینها و رسانههای نوشتاری در صفی طولانی بایستند و زنبیل بگذارند تا نوبتشان شود در مورد یک پنالتی که به دلیل تعدد نظرهای کارشناسان مختلف هرگز به اثبات نخواهد رسید (و اگر هم به اثبات برسد و همین حالا هم دستور بدهند یک پنالتی پرسپولیسیها به سیدمهدی رحمتی بزنند بازهم معلوم نیست که گل بشود!) مصاحبه کنند! در واقع شأن و جایگاه صدرنشین این نیست که در مورد یک پنالتی واقع نشده حرف بزنند و چرا که برای صدارت و حضور در کورس قهرمانی اصالتا و اجالتا به یک پنالتی نیازی ندارند! در واقع مجموعه استقلال بزرگتر از آنست که همه وجودش تا این حد (استقلال هم به جا و هم به موقع نسبت به برخی اشتباهات داوری اعتراض داشته تا از حق خود دفاع کند اما نه به این شکل عجیب و غریب.) به یک سوت داور متصل باشد و برای آن صفی عریض و طویل ایجاد کنند! این مسابقه در زمین باید انجام شود که شد استقلال هم به صدر جدول بازگشت! همین و بس! در صفحات رسانهها هم چیزی عوض نمیشود... دوم: امیراردشیر قلعهنویی که تا دیروز به جسارت و شهامت مشهور بود در عرض یک شب توسط برخی محتاط معرفی شد. اینکه چرا چنین شده جای بسی تامل دارد چرا که اولا استقلال هجومیترین ترکیب خودش را به میدان فرستاده بود ثانیا معلوم و مشخص بود که پرسپولیس با رتبه دورقمیاش و اینکه چیزی برای از دست دادن نداشت انگیزه بیشتری نسبت به استقلال دارد و فریادهای امیراردشیر هم نمیتوانست در مقایسه با آن فشار ته جدولی پرسپولیسی، استقلال را بیمهاباتر از حریف کند. در واقع استقلال در شیشه بلورین نشسته است و این کار را برای این تیم سخت کرده بود چرا که تیم امیراردشیر بسان بازیکنی میمانست که بازی را برده و دیگر نمیخواهد ریسک کند و پای میز بازی بنشیند. در واقع عقل هم چنین دستوری را صادر میکرد که احتیاط کن تا همه آنچه را از که ابتدای فصل تاکنون به چنگ آوردهای و برای دانهدانه امتیازهایش جهت رسیدن به صدر جدول ریاضت کشیدهای را از دست نده. اینبار برای پرسپولیس فرصت بود و برای استقلال صدرنشین تهدید محسوب میشد. آنها نتوانستند از فرصت استفاده کنند و حالا دوباره تهدید به سقوط شدهاند و استقلال هم تهدید را از بین برد و به فرصتی برای ادامه صدارت تبدیلش کرد. اگر استقلال احساساتی میشد و بدون گروی لازم حمله میکرد و به حسب قوانین نانوشته فوتبال به انگیزه تیمی که در حال فرار از ته جدول است میباخت نه تنها به حریفش فرصت داده بود بلکه خودش هم تهدید شده بود. این همه در حالی است که مهمترین و خطرناکترین موقعیت بازی فیزیکی دو تیم را فرهاد مجیدی از استقلال به دست آورد که میتوانست حکم تیر آخر باشد برای پرسپولیس اما شدت فشارهای وارده آنقدر نسبت به سرخکیها بالا بوده که اینها را نمیبینند و احتمالا از اینکه آنها هم با یک شوت و یک کرنر موقعیتهایی نصفه و نیمه به دست آوردهاند کاملا شگفتزده و مسرور شدهاند و در همان صف مصاحبهها به این موقعیتها اشاره و آن را سندی میکنند برای خودشان. نه، استقلال فنیتر، منطقیتر، دقیقتر و عاقلانهتر رفتار کرد در مجموع و اسیر احساسات نشد! به واقع فکر میکنیم امیراردشیر قلعهنویی نشان داد که به درجه بسیار بالایی از پختگی رسیده و حالا از همیشه خودش حرفهایتر، آرامتر و محکمتر است. کاش بودید و آرامش امیر قلعهنویی را به هنگام مناجات و کتابخوانیاش میدیدید! بله او کامل شده است و از همیشه قابل اعتمادتر.
صالح:استقلال درسه جام مدعی قهرمانی است
مربی تیم فوتبال استقلال تهران با بیان اینکه کسب مقام قهرمانی ارزشمندتر از پیروزی در شهرآورد است، گفت: تیم استقلال درفصل جاری برای قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی باشگاه های ایران و لیگ قهرمانان آسیا تلاش می کند.
ˈمجید صالحˈ افزود: تیم فوتبال استقلال پس از تساوی در برخی دیدارهای لیگ برتر مورد انتقاد قرار گرفته است اما باید توجه کنیم که همین تک امتیازها می تواند مسیر قهرمانی را هموار و به موفقیت تیم در پایان فصل کمک کند.
وی با بیان اینکه ذهن هوادارن نباید معطوف به نتیجه شهرآورد باشد، اظهار داشت: تیم استقلال در چند فصل اخیر نتوانسته قهرمان لیگ برتر شود، اما امسال برای قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی باشگاه های ایران و لیگ قهرمانان آسیا تلاش می کنیم.
وی ادامه داد: البته شاید در این بین هواداران امسال بازی های زیبایی از استقلال نبینند، اما تجربه نشان داده است به طور مثال یک تیم با کسب دو سوم مجموع امتیازها می تواند در لیگ برتر به مقام قهرمانی برسد.
مربی تیم استقلال با بیان اینکه پس از تساوی در هفتاد و ششمین شهرآورد پایتخت، بازی روز سه شنبه مقابل پیکان نقطه عطفی برای آبی پوشان است، گفت: در این دیدار میزبان هستیم و با قدرت کامل رو در روی حریف صف آرایی خواهیم کرد.
صالح با اشاره به تغییراتی که در کادر فنی تیم پپیکان ایجاد شده است، افزود: هر تیمی که در فصل جاری رو در روی تیم استقلال قرار می گیرد متفاوت ظاهر می شود و حتی اگر بازیکنان این تیم در دیدارهای قبلی خود به نتایج مطلوبی کسب نکرده اند در مقابل استقلال با انگیزه فراوانی به میدان می روند.
وی ادامه داد: چندین بازیکن تیم استقلال ملی پوش هستند و اکثر آنان 90 دقیقه در ترکیب اصلی تیم ملی در میدان حضور دارند که با توجه به حضور استقلال در سه جام، فشار زیادی به آنان وارد می شود.
مربی تیم فوتبال استقلال با بیان اینکه اکثر انتقادها در کشورمان سازنده نیست و جای خود را به هجمه داده است، تصریح کرد: نباید به خاطر شهرآورد، کل فوتبال کشورمان را زیر سوال ببریم.
صالح افزود:حتی اگر شهرآورد 76 بدترین مصاف سرخابی ها بوده که چنین نیست، آیا اینکه بر اساس این بازی بگوییم فوتبال کشورمان دچار افت شده منطقی است؟
وی به استرس زیاد فعالیت در تیم های استقلال و پرسپولیس اشاره کرد و ادامه داد: 10 ماه است که با تیم استقلال زندگی می کنم و هر چند تنها به عنوان مربی در این تیم فعالیت دارم و مانند قلعه نویی و گل محمدی سرمربی نیستم اما فشار زیادی تحمل می کنم.
مربی تیم استقلال با بیان اینکه توقع سبب ایجاد حساسیت می شود، گفت:آیا اگرˈویلانوواˈ هنگام عقد قرارداد چهار ساله با بارسلونا اعلام کند در تمامی دیدارهای ال کلاسیکوی پیش رو مقابل رئال مادرید پیروز می شود اما نمی تواند بارسلونا را قهرمان کند، مسوولان باشگاه بارسلونا او را به خدمت می گیرند؟
وی تصریح کرد: مواردی از جمله کری خوانی، اظهارات بازیکنان و مسوولان تیم ها و پرداختن بیش از حد رسانه ها به شهرآورد سبب افزایش حساسیت این بازی می شود.
مربی تیم استقلال با بیان اینکه آبی پوشان به بلوغ تاکیتیکی رسیده اند، اظهار داشت: البته قرار نیست تیمی که به بلوغ تاکتیکی رسیده، در تمامی بازی های پیش رو پیروز شود و حتی ممکن است در دیدارهایی نمایش ضعیفی ارایه کند و حتی شکست بخورد.
صالح با طرح این پرسش که چرا باید هوادارن شعاری با مضمون ˈشهرآورد را ببرید اما در لیگ آخر شویدˈ داشته باشند، گفت: اعضای تیم فوتبال استقلال تمام تلاش خود را به رغم بروز برخی مشکلات برای موفقیت به کار گرفته اند و این موضوع اهمیت زیادی دارد؛ به طور مثال کادر فنی تیم تاکنون حدود 17 درصد مبلغ قرارداد خود را دریافت کرده ولی با تمام وجود در خدمت تیم است.
وی ادامه داد: اعضای کادر فنی تیم استقلال برای انجام هر مسابقه بیش از 72 ساعت فکر می کنند تا بهترین ترکیب به میدان فرستاده شود و در این بین با توجه به آمادگی بازیکنان، حتی مشخص کردن فهرست 18 نفره هم سخت است که البته این موضوع توازن در مجموعه تیم را نشان می دهد.
صالح با بیان اینکه تفکر ˈعلی داییˈ در این خصوص که خواسته هایش همیشه بالاتر از چیزهایی است که به آن ها دست یافته تحسین برانگیز است، افزود: در کارنامه ˈامیر قلعه نوییˈ چهار قهرمانی لیگ برتر به چشم می خورد اما سرمربی تیم استقلال همچنان باانگیزه فراوان به دنبال کسب پنجمین عنوان قهرمانی در لیگ برتر است.
مربی تیم استقلال با قدردانی از حمایت های هواداران از تیم محبوب خود اظهار داشت: شاید سال آینده در خدمت آبی پوشان نباشم اما از هواداران فهیم استقلال می خواهم با درک بالای خود به این موضوع توجه کنند که آیا ارزش پیروزی در شهرآورد با همه چیز برابری می کند؟
وی با بیان اینکه تیم استقلال در فصل جاری برای قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی باشگاه های ایران و لیگ قهرمانان آسیا تلاش می کند، اظهار امیدواری کرد: هواداران پرشمار این تیم همچون گذشته آبی پوشان را حمایت کنند تا در پایان فصل نتیجه زحمات خود را با موفقیت تیم محبوبشان بگیرند.
تیم فوتبال استقلال تهران که اکنون با 43 امتیاز صدرنشین لیگ برتر باشگاه های ایران است، ساعت 16 و 50 دقیقه فردا (سه شنبه) در هفته بیست و چهارم لیگ برتر در ورزشگاه آزادی تهران رو در روی تیم پیکان قرار می گیرد.