توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بهترینهای فوتبال در سال 2011
به نام خدا
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
فقط 5 روز به انتخاب بهترینهای فوتبال جهان در سال 2011 باقی مونده.
در این مراسم بهترین:بازیکن مرد،زن-بهترین گل سال-بهترین مربی-بازی جوانمردانه-تیم برتر سال و... انتخاب میشوند.
مراسم در تاریخ:9 January 2012 در شهر زوریخ برگزار میشود.
نگاهی میاندازیم به : لیست بهترینهای فوتبال در سال 2011
بهترین بازیکنان مرد(توپ طلا)FIFA Ballon d'Or
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
بهترین بازیکن زن-FIFA Women’s World Player of the Year
[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
MARTA ([Only Registered And Activated Users Can See Links])،
Homare SAWA ([Only Registered And Activated Users Can See Links])،
Abby WAMBACH ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
بهترین مربیان تیمهای مردانه-FIFA Men’s Football Coach of the Year
[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
بهترین مربیان تیمهای زنان-FIFA Women’s Football Coach of the Year
[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
بهترین گل سال-the FIFA Puskas award 2011
[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links]) [Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links]) [Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
بازی جوانمردانه-FIFA Fair Play Award
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
دوئل مسي و رونالدو اين بار در گالا 2011
بهترينهاي جهان براي ايستادن بر بام فوتبال جهان با هم رقابت خواهند کرد. ارزشمندترين افتخار فردي فوتبال به چه کسي خواهد رسيد؟ مسي از آرژانتين، کريستيانو رونالدو از پرتغال يا ژاوي هرناندس از اسپانيا؟
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
مراسم گالا نوزدهم ديماه برگزار خواهد شد تا بهترينهاي فوتبال جهان مشخص شوند. مهمترين قسمت، البته انتخاب بهترين بازيکن فوتبال جهان است. مطابق انتظار ليونل مسي و کريستيانو رونالدو دوپديدهي حال حاضر فوتبال جهان در فهرست نهايي قرار گرفته و ژاوي، مغر متفکر بارسلونا و اسپانيا هم آنها را همراهي ميکند. در ادامه نگاهي به عملکرد اين سه بازيکن و شانس برنده شدن هر کدام خواهيم پرداخت.
***ليونل مسي
بهترين بازيکن جهان در دو سال اخير و دارندهي دو توپ طلاي جهان شانس زيادي براي رسيدن به سومين عنوان پياپي دارد. درخشش در بارسلونا و قهرماني در رقابتهاي مختلف باعث شده تا بسياري از کارشناسان همچنان او را بهترين بازيکن جهان بدانند. البته عدهاي پا را فراتر گذاشته و با مقايسهي مسي با مارادونا و پله او را برترين فوتباليست تاريخ جهان ميدانند. نکتهي منفي عملکرد مسي همانند گذشته تيم ملي آرژانتين بود که مسي باز هم در عرصهي ملي ناکام بود و نتوانست به همراه آبي و سفيد پوشان به موفقيتي دست پيدا کند. البته با توجه به رقابتي بودن اين انتخاب، ناکامي در کوپا آمريکا نميتواند تاثير چندان زيادي داشته باشد چرا که اولا در سالهاي فرد که جام جهاني و يورو برگزار نميشود، رقابتهاي ملي اهميتي پيدا نميکند. دوما ساير رقيبان مسي هم در عرصهي ملي نمايش پرفروغي نداشتهاند و مهمتر از همه اينکه، عملکرد مسي در بارسلونا آن قدر درخشان بوده که اين نقطه ضعف را پوشش دهد. همچنان که سال گذشته با وجود قهرماني اسپانيا در جام جهاني 2010، ژاوي و اينيستا پايينتر از مسي قرار گرفتند. مسي در سال 2011 در عرصهي باشگاهي توانست در 55 بازي 53 گل به ثمر برساند و 24 پاس گل بدهد.
*لاليگا
ستارهي آرژانتيني بارسلونا در لاليگا به همراه بارسلونا قهرمان شد. در حالي که انتظار ميرفت با توجه به حضور مورينيو شايد بارسلونا نتواند موفقيتهاي گذشتهاش را تکرار کند، اما شاگردان گوارديولا باز هم توانستند بالاتر از رقيب سنتي در صدر قرار بگيرند. در اين قهرماني ليونل مسي بيترديد نقش فراواني داشت و با 31 گلي که به ثمر رساند توانست تيمش را به مقام قهرماني برساند. مسي در زمينهي گلزني البته مغلوب همتاي پرتغالياش در رئال مادريد شد و نتوانست عنوان آقاي گلي را به دست بياورد. اما اين مساله تنها از نظر آماري بود و مسي نسبت به رونالدو گلهاي تاثيرگذارتري زد. ضمن اين که در پنج بازي هم حضور نداشت. مسي در امر گلسازي هم موفق بود و مجموعا 18 پاس گل داد.
*جام حذفي اسپانيا
جام حذفي هر چند براي بارسلونا خوش يمن نبود و با شکست مقابل رئال مادريد در فينال همراه شد، اما مسي کارش را در کوپا دل ري هم به خوبي انجام داد و در هفت بازي توانست هفت گل به ثمر برساند و سه پاس گل بدهد. مسي در فينال البته در گلزني ناکام بود و تنها در پايان رقابتها شاهد بالارفتن جام قهرماني در دستان سپيدپوشان مادريدي بود.
*ليگ قهرمانان اروپا
اوج هنرنمايي مسي در فصل 11-2010 در ليگ قهرمانان اروپا بود. رقابتهايي که معتبرترين رويداد فوتبال در سطح باشگاهي است. درخشش در فينال ليگ قهرمانان اروپا و زدن يک سوپرگل مقابل منچستريونايتد درخشش اين بازيکن را کامل کرد. مسي در اروپا در 13 بازي 12 گل به ثمر رساند و سه پاس گل داد و همچون سال قبل عنوان آقاي گلي را به خود اختصاص داد. ستارهي 24 سالهي بارسلونا در صورتي که سومين توپ طلاي پياپي را به خود اختصاص دهد، بيترديد بايد اين افتخار را مديون درخشش در ليگ قهرمانان اروپا باشد. گل نخست مسي در بازي برگشت مقابل آرسنال در مرحلهي يک هشتم نهايي، نامزد دريافت جايزهي پوشکاش به عنوان گل برتر سال هم شده است.
*سوپرجام اروپا و اسپانيا
رقابتهاي سوپرجام شايد روي کاغذ اهميت چنداني نداشته باشد، چرا که تيم قهرمان با تک بازي مشخص ميشود. اما اينها دلايل خوبي نيست تا مسي اين رقابتها را جدي نگيرد. خصوصا زماني که رقيب تيمي به نام رئال مادريد بوده و پاي انتقام هم در ميان باشد. مسي در فينال سوپرجام اسپانيا که به صورت رفت و برگشت انجام شد، يک تنه تيمش را به مقام قهرماني رساند. تساوي 2-2 دو تيم در ديدار رفت با گلي که مسي به ثمر رساند به دست آمد. مسي يک پاس گل هم داد. در بازي برگشت هم بارسلونا 3 بر 2 به برتري رسيد. مسي در نوکمپ دو بار گل زد و پاس گل اول را هم به زيبايي به اينيستا داد. بارسلونا انتقام شکست فينال کوپا دل ري را گرفت و قهرمان سوپرجام اسپانيا شد.
در رقابتهاي سوپرجام اروپا بارسلونا کار آساني پيش رو نداشت. روبرو شدن با تيمي به نام پورتو که شناخت چنداني نسبت به آن وجود نداشت، کاملا با بازيهاي لاليگا متفاوت بود. ناجي بارسلونا کسي نبود جز ليونل مسي. اشتباه مدافع پورتو پاس گل مناسبي براي مسي فراهم کرد و مهاجم بارسلونا با يک حرکت بدن زيبا دروازهبان حريف را مقهور کرد. بارسلونا در پايان با 2 گل به برتري دست پيدا کرد و قهرمان سوپرجام اروپا هم شد.
*کوپا آمريکا
در حالي که رقابتهاي جام جهاني و يورو و المپيک در سالهاي زوج برگزار ميشود، رقابتهاي قارهاي در ساير قارهها در سالهاي فرد برگزار ميشود. مسي در حالي وارد رقابتهاي کوپا آمريکا شد که زير فشار شديد رسانهاي قرار داشت. در حاليکه مسي به کرات عنوان کرده بود که هدفش قهرماني با آرژانتين در اين رقابتهاست، اما خاطرهي تلخ جام جهاني براي مسي و همبازيهايش تکرار شد و او نتوانست درخشش در بارسلونا را تکرار کند. آرژانتين با شکست در ضربات پنالتي مقابل اروگوئه از دور رقابتها کنار رفت. مسي در مجموع در سال 2011 در عرصهي ملي نسبت به گذشته بهتر کار کرد و توانست با به ثمر رساندن 4 گل عنوان بهترين گلزن بازي هاي ملي در سال 2011 را به دست بياورد، اما هنوز مسي بارسلونا نيست و اين موضوع انتقاد کارشناسان را همچنان به دنبال دارد.
*جام جهاني باشگاهها
مسي براي شمارهي يک بودن هيچگاه دچار کاهش انگيزه نميشود، حتي اگر اين عنوان را پيش از اين در سالهاي گذشته تکرار کرده باشد. بارسلونا پس از قهرماني سه گانه در نخستين سال حضور گوارديولا روي نيمکت اين تيم، در جام جهاني باشگاهها حضور پيدا کرد و با درخشش مسي که در ديدار پاياني با ضربهي سينه گل زد، قهرمان شد. اما اين قهرماني باعث نشد تا آبي و اناريها و از جمله مسي براي درخشش دوباره در اين رقابتها انگيزه نداشته باشند. در ديدار نخست بارسلونا که در مرحلهي نيمه نهايي بود، گوارديولا تصميم گرفت تا به بازيکنان جوانش ميدان بدهد چرا که السد حريفي نبود که در هم شکستنش نياز به ترکيب اصلي بارسلونا داشته باشد. در ديدار پاياني اما مسي باز هم نشان داد که مرد شمارهي يک بارسلونا است. دو گل زيبا از ستارهي بارسلونا که منجر به پيروزي قاطع 4-0 بارسلونا مقابل سانتوس شد، بار ديگر نشان داد که او مرد بازيهاي بزرگ است. همتاي برزيلياش در سانتوس که به عقيدهي کارشناسان ميتواند پديدهي آيندهي فوتبال جهان باشد کار خاصي انجام نداد. مسي هر چند با درخشش در رقابتهاي جام جهاني باشگاهها توانست به همراه بارسلونا بر بام فوتبال جهان بايستد، اما اين موفقيت تاثيري بر افزايش شانس او نخواهد داشت، چرا که پروندهي انتخاب بهترينها دسامبر بسته ميشود و اين رقابتها ديگر تاثيرگذار نيست.
***کريستيانو رونالدو
مهاجم پرتغالي تيم فوتبال رئال مادريد پس از آنکه سال گذشته در فهرست سه نامزد نهايي قرار نگرفت، عملکرد درخشاني را در رئال مادريد به نمايش گذاشت. رونالدو تمام فاکتورهاي لازم براي کسب عنوان بهترين بازيکن جهان را در اختيار دارد؛ غير از بخت و اقبال که دوران بازيگري او را با مسي همزمان کرده است! ستارهي پرتغالي کهکشانيها در سالي که گذشت عملکرد بسيار پرفروغي داشت و رکوردها را يکي پس از ديگري شکست، اما در پس همهي درخششهاي رونالدو، چند نکتهي منفي بزرگ وجود داشت که به کرات در سال گذشته تکرار شد. عملکرد متوسط و يا ضعيف در بازيهاي مهم، بي توجهي به کار تيمي و خصوصيات خاص اخلاقي.
*لاليگا
رونالدو تلاش زيادي براي موفقيت رئال مادريد انجام داد و تيم پايتخت نشين اسپانيا هم انصافا امتيازهاي زيادي را جمع آوري کرد. به گونهاي که در هر ليگ ديگري با اين امتياز شايد چند هفته مانده به پايان رقابتها قهرمانياش را مسجل ميکرد، اما اين براي پيشي گرفتن از بارسلونا کافي نبود. رونالدو تا توانست در لاليگا براي رئال مادريد گل زد، اما اين گلها اکثرا در ديدارهايي به ثمر رسيد که رئال مادريد با چندين گل اختلاف به پيروزي رسيده بود. رونالدو در رقابت با مسي براي به دست آوردن ال پيچيچي(بهترين گلزن لاليگا) با زدن 40 گل از او پيشي گرفت و عنوان آقاي گلي را به دست آورد، اما در فوتبال عناوين فردي زماني اهميت دارند که با عناوين تيمي همراه شوند و به همين دليل بود که رونالدو پس از به دست آوردن اين عنوان، اظهار کرد که ترجيح ميداده آقاي گل نشود،اما رئال مادريد به مقام قهرماني دست پيدا کند.
*جام حذفي اسپانيا
کريستيانو رونالدو در جام حذفي درخشش فوق العادهاي داشت، اين عملکرد خوب با نمايش خاص او در ديدار پاياني همراه شد تا رئال مادريد به جام برسد. رقابتهاي کوپا دل ري جايي بود که شايد بتوان گفت جاي مسي و رونالدو عوض شده بود. در حالي که مسي هميشه مقابل تيمهاي بزرگ عملکرد قابل قبولي داشت و در سوي مقابل رونالدو نميتوانست در ديدارهاي بزرگ عملکرد خوبي داشته باشد، در اين رقابتها قضيه کاملا برعکس شد. مسي که در مراحل نخست به خوبي درخشيده بود و گلهاي زيادي براي تيمش به ثمر رسانده بود در فينال ناکام بود و نتوانست کاري از پيش ببرد. در سوي مقابل رونالدو که تا قبل از فينال هم عملکرد خوبي داشت و در 7 بازي 6 گل به ثمر رسانده بود، در ديدار فينال خوش درخشيد و توانست با ضربهي سر دروازهي پينتو را باز کند. گلي که در وقت اضافه به ثمر رسيد و نخستين جام قهرماني را براي کهکشانيها پس از چند سال بي جامي به ارمغان آورد. رقابتهاي جام حذفي تنها رويدادي بود که رونالدو توانست همتاي آرژانتينياش را پشت سر بگذارد. اما آيا اين موفقيت براي گرفتن توپ طلا کافي است؟
*ليگ قهرمانان اروپا
رونالدو در ديدارهاي ليگ قهرمانان اروپا هم عملکرد متوسطي داشت. حضور در 12 مسابقه و زدن 6 گل چيزي نبود که انتظارات را از نامزد دريافت توپ طلاي جهان برآورده کند. ديدار ال کلاسيکو مقابل بارسلونا در مرحلهي نيمه نهايي هم بر خلاف آخرين رويارويي دو تيم چندان خوش يمن نبود و رونالدو نتوانست مانع از حذف تيمش شود.
*سوپرجام اسپانيا
رئال مادريد که بارسلونا را در فينال جام حذفي شکست داده بود،اين فرصت را داشت تا با تکرار اين پيروزي در مجموع دو ديدار رفت و برگشت سوپرجام اسپانيا، به انديشهي شکست ناپذيري بارسلوناي گوارديولا پايان دهد، اما بارسلونا باز هم پيروز اين ديدار بود و رونالدو هم در مجموع دو ديدار تنها يک گل به ثمر رساند و اين ناکامي ديگري براي مجموعهي رئال مادريد و رونالدو بود.
*تيم ملي پرتغال
کريستيانو رونالدو در تيم ملي پرتغال عملکرد خوبي داشت و در 9 بازي 7 گل به ثمر رساند. موضوع مهم در رقابت هاي يورو 2012، مسالهي تشويق مسي از سوي هواداران بود که ذهن رونالدو را آشفته کرد بود، تا آنجايي که در مصاحبه اي نه چندان حرفهاي عنوان کرد که مردم او را هو ميکنند چون به زيبايي، ثروت و شرايط زندگي او حسودي ميکنند. اظهارنظري که بعدها انتقاد کارشناسان را به دنبال داشت و بسياري از او به دليل خودشيفتگي مفرط انتقاد کردند. به هر حال رونالدو توانست به همراه تيم ملي پرتغال پس از حذف بوسني و هرزگوين در مرحلهي پليآف جواز حضور در رقابتهاي يورو 2012 را به دست آورد. رقابتهايي که شايد با درخشش در آن بتواند خودش را به عنوان مدعي اصلي توپ طلا در سال آينده معرفي کند.
*مقايسهي مسي و رونالدو
سرعت بدون توپ - رونالدو (10) – مسي (8)
استارتهاي سريع رونالدو خيره کننده است. او اين توانايي را دارد تا در کورس و استارت بدون توپ هر مدافعي را پشت سر بگذارد. ستارهي پرتغالي رئال مادريد گل هاي زيادي به ثمر رسانده که در آن با استارتهاي سريع توانسته در عرض چند ثانيه خودش را به محوطهي جريمه برساند. حضور او در گوشهي زمين به اين معناست که اگر بتواند از تکل مدافع مستقيم عبور کند، و البته با خطا متوقف نشود، ديگر کار تمام است. رونالدو علاوه بر سرعت بالا مدتي هم با قهرمان دوي جهان تمرينات دو را انجام داد تا سرعتش افزايش پيدا کند. حالا سبک دويدن او بيشتر به دوندهاي شباهت دارد که تلاش ميکند زودتر از سايرين به خط پايان برسد، با اين تفاوت که رونالدو نيازي ندارد هنگام رسيدن به خط پايان سرش را به جلو حرکت دهد! از اين نظر رونالدو با بازيکني در جهان قابل مقايسه نيست و بايد به او نمرهي کامل داد.
مسي، با توجه به قد و قامت کوتاه و جثهي ظريفتر طبيعتا نميتواند مانند رونالدو گامهاي بزرگ بردارد. البته مسي نسبت به رونالدو فرزتر و چابکتر است، اما به هيچ وجه نميتواند در کورسها با رونالدو رقابت کند چرا که گامهايش از رونالدو کوچکتر است. با اين وجود مسي نسبت به بسياري از بازيکنان در استارت سريعتر است، اما از او سريعتر هم وجود دارد. غير از رونالدوي رئال مادريد گرت بيل هم که خصوصيات دوندگي اش شبيه اوست، سريعتر از مسي ميدود. به مسي ميتوان نمرهي 8 داد.
سرعت پا به توپ – مسي (10) – رونالدو (7)
تفاوت ميان اين دو بازيکن باز هم آشکار است و اين بار برتري از آن ستارهي بارسلونا است. مسي در حرکات پا به توپ نظير ندارد و به گونهاي با آن مانور ميدهد که گويي توپ به پايش چسبيده است. بازي مسي از اين نظر شباهت بسيار زيادي به ديگو مارادونا دارد. بسياري از گلهاي بارسلونا روي حرکات سريع و پا به توپ مسي به ثمر رسيده است. مسي زماني که با توپ حرکت ميکند مدافعي نميتواند توپ را از زير پايش خارج کند. سرعت مسي در حالي که توپ را در اختيار دارد تقريبا با زماني که بدون توپ است تفاوت چنداني ندارد. يکي از مهارتهاي خاص مسي که شايد کمتر به آن توجه شده، دقت در زدن ضربه به توپ هنگام حرکت پا به توپ است. او به خوبي ميداند هنگام حرکت چه مقدار به توپ نيرو وارد کند که توپ از اختيارش خارج نشود. نه آنقدر محکم که به توپ نرسد، نه آن قدر آرام که توپ بين پايش گير کند و سرعتش را کم کند. مسي به لطف چابکي و اندام ظريفتر خود اين توانايي را دارد که به خوبي توپ را در مسيري کاملا يکسان با حرکت خودش به گردش در آورد. اين اصليترين رمز موفقيت مسي در عبور از بازيکنان حريف است و او در اين زمينه بي همتاست.
رونالدو هراندازه در حرکات بدون توپ سريع است، زماني که توپ را در اختيار ميگيرد کند ميشود. چرا که براي پا عوض کردن و دريبلهاي خاص خودش نياز دارد که توپ را متوقف کند. البته رونالدو هم در نوع خاصي از حرکت مهارت دارد و آن انداختن توپ و فرار کردن است تا بتواند از سرعت بدون توپ خود استفاده کند، اما زماني که توپ را در اختيار دارد، براي عبور از بازيکن مستقيم خود ناگريز به توقف و کند کردن سبک بازي است که البته با سطح بالاي تکنيک خود معمولا موفق است. حرکات پا به توپ و مانور دادن رونالدو در جايگاه پايين تري از مسي قرار ميگيرد. در اين زمينه غير از مسي، آرين روبن هم به نظر ميرسد در سطح بالاتري از او قرار داشته باشد.
ضربهي سر – رونالدو (9) – مسي (6)
مهمترين مساله در سرزني قد و قامت است و همين مساله به تنهايي براي اثبات برتري رونالدو کافياست. ستارهي پرتغالي رئال مادريد علاوه بر فيزيک مناسب جايگيري خوبي دارد و ضربات سر را با دقت و شدت زياد مي زند. برتري ديگر رونالدو پرش زياد اوست که مي تواند حتي هنگام يارگيري باز هم ضربهي سر بزند. خصوصيات خاص او در زدن ضربهي سر به يان کولر، باتيستوتا و رود گوليت بي شباهت نيست. گل فينال جام حذفي اسپانيا مقابل بارسلونا روي ضربهي سر خود او به دست آمد.
مسي هم در سرزني ضعيف نيست،اما به واسطهي قد و قامتش هم کمتر توپ برايش ارسال ميشود و هم کمتر در زدن ضربه ي سر موفق است. البته مسي اگر توپ برايش ارسال شود و يارگيري نشده باشد، به خوبي سرزني ميکند، شرايطي که البته هميشه وجود ندارد. گل فينال ليگ قهرمانان اروپا مقابل منچستريونايتد در سال 2009 به ادوين فان در سار دقت و هوشياري او را در ضربهي سر به اثبات رساند. با اين وجود با توجه به آمار و درصد پايين گلهاي مسي با ضربهي سر نميتوان به او نمرهاي بيشتر از شش داد.
تکنيک و دريبلزني – مسي (10) – رونالدو (9)
ستارهي بارسلونا سلطان دريبل است. مهارت فوق العادهي او در دريبل زني در وهلهي اول به بازي خواني قوي او بستگي دارد. مسي ميتواند به خوبي پيش بيني کند که مدافع مستقيم او چه حرکتي انجام ميدهد و او درست حرکت مخالف را انجام ميدهد. همچنين مسي به خوبي ميداند که مدافعان در لحظات خاص، انتظار حرکت خاصي از مهاجم را دارند و او با علم به اين مساله آن حرکت را انجام نميدهد تا مدافعان غافلگير شوند. برتري ديگر مسي توانايي عبور از چند بازيکن به طور همزمان است. حرکات متنوع او اجازه نميدهد که دستش توسط حريف خوانده شود. گل زيباي مسي مقابل ختافه که شباهت بسيار زيادي به گل مارادونا در جام جهاني داشت، هنوز به عنوان آنونس برنامههاي ورزشي در برخي شبکههاي اروپايي نمايش داده مي شود.
رونالدو در دريبلزني در ردهي دوم قرار دارد. در حالي که مسي از حرکات کاملا ساده براي پشت سرگذاشتن بازيکنان استفاده مي کند، دريبلهاي رونالدو اغلب توام با حرکات پيچيده و نمايشي است. رونالدو مقابل بسياري از مدافعان کار دشواري پيش رو ندارد، اما در صورتي که با بازيکني با فيزيک هماندازه خودش روبرو شود، به مشکل ميخورد؛ ايدهاي که گوارديولا از آن استفاده ميکند و با قراردادن دني آلوز مقابل او تا حد زيادي حرکاتش را خنثي ميکند. در عين حال رونالدو به لطف غناي تکنيکي و تنوع زيادي در دريبلهاي پيچيدهي خود تا حد زيادي در عبور از بازيکنان مستقيم خود موفق است. اما نمي توان او را تکنيکيتر از مسي دانست.
شوتزني – مسي (9) – رونالدو (9)
هر دو بازيکن در زمينهي شوتزني مهارت بالايي دارند و البته با توجه به فاکتورهاي زيادي که يک بازيکن شوتزن دارد، با هم تفاوتهايي دارند اما ميتوان دو بازيکن را به طور کلي در يک سطح ارزيابي کرد. رونالدو در شوتزني قدرت بسيار زيادي دارد، به گونهاي که اگر ضربهي او دور از دسترس دروازهبان باشد، به هيچ وجه نمي توان به ان توپ رسيد و مهارش کرد. نکتهي منفي ضربات رونالدو دقت پايين اوست که باعث ميشود بسياري از ضربه هايش با وجود قدرت زياد به گل تبديل نشوند. شوتزني از مسافت دور از ديگر مهارتهاي رونالدو است. گل زيبا و ديدني او به پورتو از ميانههاي ميدان، توانايي او را در شوت از راه دور به خوبي نمايش داد. قدرت شوت رونالدو 10 و دقت او 8 است و به طور ميانگين نمرهي 9 را کسب ميکند.
در سوي مقابل مسي بيشتر دقت را چاشني ضربههايش ميکند. شوتهاي مسي قدرت چنداني ندارد و اگر دروازهبان بتواند مسير ضربهي او را پيش بيني کند، مي تواند حتي به شکل يکضرب شوت او را مهار کند. اما مسي به خوبي ميتواند پيش بيني کند دروازهبان در کدام قسمت دروازه قرار گرفته و کدام منطقه از دروازهاش را نميتواند پوشش دهد. ضربات مسي بدون داشتن شدت زياد معمولا به آرامي به درون دروازه مي غلتد. شدت ضربه هم باعث نمي شود که يک گل، دو گل حساب شود! در شوتزني مسي در بخش قدرت نمرهي 8 و در بخش دقت نمرهي 10 ميگيرد و ميانگين او هم 9 خواهد بود.
تمام کنندگي – مسي (9) – رونالدو (8)
زدن ضربهي آخر بيش از اين که نياز به قدرت داشته باشد، نياز به دقت دارد و اين مسالهاي است که مسي آن را بهتر از رونالدو اجرا ميکند. درصد بيشتري از ضربات آخر رونالدو از پشت محوطهي جريمه به گل تبديل ميشود و در سوي مقابل مسي تک به تکها را بيشتر به گل تبديل ميکند. مسي در زدن ضربههاي آخر معمولا بهترين راه را انتخاب ميکند؛ راهي که هميشه محکم ضربه زدن نيست. گلهاي زيادي از اين بازيکن در آرشيو وجود دارد که توپ را با ضربهي چيپ و يا ضربهي فني وارد دروازه کرده است.
ضربهي ايستگاهي – مسي (7) – رونالدو (8)
هيچ يک از دو بازيکن در زدن ضربهي ايستگاهي در سطح اول قرار ندارند و نميتوان آنها را بازيکن کاشتهزن قهار به شمار آورد. رونالدو در زدن ضربات ايستگاهي سبک خاصي دارد و با استيلي متفاوت با سايرين به توپ ضربه ميزند. شوتهاي او به گونهاي است که توپ حرکت چرخشي ندارد و به صورت موجي حرکت ميکند تا دروازهبان گمراه شود. شرط موفقيت اين گونه ضربات عبور توپ از ديوار دفاعي است. در اين صورت دروازهبان در يافتن مقصد نهايي توپ دچار مشکل ميشود. اما درصد کمي از ضربات رونالدو گل ميشود و از اين نظر نميتوان او را در زمرهي کاشتهزن هاي درجه اول مانند دلپيرو، جونينيو، بکام و.. دانست. نکتهي مثبت ضربات او که باعث ميشود بتوان او را بالاتر از مسي قرار داد، شدت ضربه است که حتي در صورت مهار توپ توسط دروازهبان، ميتواند در توپ برگشتي باعث ايجاد موقعيت گل شود.
مسي در زدن ضربات کاشته تنها از فواصل نزديک مهارت دارد، و البته او هم در اين زمينه چندان مطرح نيست و آمار ضربات کاشتهاش آنقدر بالا نيست که بتوان او را ايستگاهي زن متبحر به شمار آورد.
بازيسازي، پاس گل و کار تيمي - مسي (9) - رونالدو (6)
مسي با حضور در بارسلونا و آکادمي لاماسيا در اين باشگاه آموخته که براي موفقيت بايد کار تيمي انجام دهد؛ کاري که شايد در تيم ملي آرژانتين به خوبي انجام نميشود و مسي هم هر چه ميزند به در بسته ميخورد. مسي هرچند گاهي اوقات کم پاس ميدهد و ترجيح ميدهد ضربات آخر را خودش بزند، اما بازيکني که در طول يک فصل 24 پاس گل به همتيميهايش ميدهد را نميتوان بازيکني خودخواه دانست. ستارهي بارسلونا کاملا به سبک تيکي تاکا عادت کرده و در کار تيمي شرکت ميکند. شايد تنها نکتهي منفي او مسالهي رواني گل نزدن باشد. در ديدارهايي که مسي چند موقعيت را از دست ميدهد تلاش ميکند تا به هر شکل ممکن گل بزند و در اين بين کمتر به سايرين پاس ميدهد. با اين وجود قرار گرفتن در کنار ژاوي و اينيستا از مسي علاوه بر يک گلزن يک بازيکن هضم شده در کار تيمي ساخته که اين مساله باعث شده در گلسازي هم براي تيمش موفق باشد.
در سوي مقابل رونالدو با انتقادهاي زيادي روبروست. با توجه به نوع بازي و سبک خاص فوتبالياش در منچستريونايتد، معمولا از سوي مربي با محدوديتي روبرو نميشد وکاري که دوست داشت را در زمين انجام ميداد. در رئال مادريد مورينيو تا حدي توانسته رونالدو را به کار تيمي نزديک کند، اما ستارهي پرتغالي رئال مادريد هنوز تا تبديل شدن به بازيکني فداکار راهي طولاني دارد. صحنهي ناراحتي رونالدو زماني که ضربهي پنالتياش به گل تبديل نشد و در ادامه هيگوآين توپ برگشتي را به گل تبديل کرد، هنوز در خاطرهها باقي مانده است. رونالدو پس از اين گل شادماني نکرد.
***ژاوي هرناندس
مغز تيم بارسلونا و طراح اصلي بازي اين تيم بدون ترديد به حقش در دنياي فوتبال (در افتخارات فردي) نرسيده است. دنياي فوتبالي که هميشه به مهاجمان و گلزنها توجه بيشتري داشته بي شک در حق ژاوي کم لطفي کرده است. شايد براي رسيدن به عنوان بهترين بازيکن فوتبال جهان نياز به قحطي مهاجم تراز اول باشد. يعني سالي که ستارهي خاصي در خط حمله دنياي فوتبال درخشش نداشته باشد، مانند سال 2006 که اين عنوان به کاناوارو که يک مدافع بود رسيد؛ اتفاقي که هنوز دربارهي ژاوي رخ نداده و او زير سايهي درخشش بي حد و اندازهي مسي و رونالدو قرار گرفته و اين شانسي براي او باقي نميگذارد.
هافبک زيرک بارسلونا البته کاري به اين عناوين ندارد و کاري که بايد را انجام ميدهد. وظيفهاش گلسازي و پياده کردن سبک تيکي تاکاي بارسلونا است که او به خوبي از عهدهي اين کار بر ميآيد و در اين صورت ديگر گرفتن عناوين فردي در دنياي فوتبال نه تنها اهميتي ندارد بلکه از انگيزههاي او هم کم نميکند.
ستارهي بارسلونا که در حال حاضر در اوج قرار دارد، با عملکرد درخشان مسي نميتواند به دريافت عنوان بهترين بازيکن جهان اميدوار باشد؛ اتفاقي که اگر قرار بود رخ دهد، بايد سال گذشته اتفاق ميافتاد که اسپانيا با درخشش او قهرمان جام جهاني شد. جايي که او بعضا به اندازهي کل پاسهاي تيم حريف در يک بازي، پاس سالم داشت!
ژاوي تخصص خاصي در پاس دادن دارد و علاوه بر دقت بالا، ديد وسيعي در زمين دارد و بازيکناني را ميبيند و پاس ميدهد که کسي انتظارش را ندارد. شايد همين مساله در بالارفتن دقت پاس اين بازيکن تا 94 درصد موثر باشد. دوستداران فوتبال فانتزي مسلما بازي مسي را به دليل نمايش دلپذير و فوتبال زيبا بيشتر ميپسندند، اما تئوريسينها حتي درخشش مسي در بارسلونا را هم به حضور ژاوي در بارسلونا نسبت ميدهند و کم فروغ بودن او در تيم ملي آرژانتين را بي ارتباط با نبودن ژاوي نميدانند.
ستارهي 31 سالهي بارسلونا چند سالي است که بدون فراز و نشيب در سطح اول فوتبال بازي ميکند. عملکرد او در تيم ملي اسپانيا و باشگاه بارسلونا تفاوت چنداني با هم ندارد. بازي او به شخص خاصي وابسته نيست و شايد به همين دليل بتوان به نوعي او را برتر از مسي دانست، اما به هر حال در فوتبال آنچه به چشم تماشاگر ميآيد، گل است و گلزن.
رويهم رفته، مسي در ميان رقباي خود شانس به مراتب بالاتري دارد. اگر قرار بود جايزه به اين بازيکن نرسد، اين اتفاق بايد سال گذشته رخ ميداد که جام جهاني برگزار و اسپانيا قهرمان شد، اما ژاوي و اينيستا باز هم زير سايهي مسي قرار گرفتند. در سالي که بارسلونا حتي قهرمان اروپا هم نشده بود؛ شرايطي که امسال نسبت به گذشته بهتر هم شده و مسي در عرصهي باشگاهي به هرچه ميخواسته دست پيدا کرده است. رونالدو در مراسم گالاي امسال شرکت نميکند. شايد خود او هم ميداند که شانسي براي گرفتن اين عنوان ندارد و نميخواهد از نزديک تنها نظاره گر موفقيت رقيب باشد.
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
سرانجام امشب در زوریخ به سوالی که ماه هاست ذهن هواداران فوتبال در سراسر دنیا را به خود مشغول کرده، پاسخ داده خواهد شد؛ مرد سال فوتبال دنیا در سال 2011 کیست؟
حتی از همان زمان که لیست 50 نفره اولیه منتشر شد، همه می دانستند که رقابت اصلی بین لیونل مسی، ستاره آرژانتینی بارسا و کریس رونالدو، ستاره رئال مادرید، خواهد بود. در نهایت هم این اتفاق رخ داد و این دو در کنار ژاوی، هافبک خلاق بارسا که تقریبا در 4 سال اخیر کم اشتباه ترین بازیکن دنیا بوده، نامزدهای اصلی دریافت توپ طلای 2011 هستند.
;"] ("[Only Registered And Activated Users Can See Links]|327|3550030|0|154|AdId=7139869;BnId=8;itim e=128395739;key=news:article+2838316+3693+1822;sub 1=[subst)
توپی که فیفا بلعید
این دومین سالی است که مرد سال فوتبال دنیا با این شکل و شمایل و با همکاری فیفا و نشریه معتبر فرانس فوتبال برگزار می شود. در واقع پیش از این این مجله فرانس فوتبال بود که برای بیش از 50 سال جایزه توپ طلا را به بهترین بازیکن اروپا اهدا می کرد و علی رغم اینکه فیفا از ابتدایی دهه 1990 تصمیم به انتخاب بهترین بازیکن جهان گرفت، اما اعتبار و وزن توپ طلا میان کارشناسان همچنان بیشتر بود. در نهایت مدیران فیفا به عنوان بزرگترین نهاد تصمیم گیری فوتبال در دنیا، برای اینکه بتوانند در این انتخاب نیز نقش پررنگ تری داشته باشند، توافق نامه ای با نشریه فرانسوی امضا کردند و توپ طلا از انحصار فرانس فوتبال خارج شد. اتفاقی که البته با اعتراضات رسانه ای زیادی در فرانسه همراه بود.
مسی هت تریک می کند؟
سه نامزد نهایی امسال دقیقا همان سه بازیکنی هستند که برای کسب توپ طلای 2009 با هم رقابت داشتند؛ سالی که در نهایت مسی موفق شد رونالدو و ژاوی را پشت سر بگذارد و این جایزه معتبر را برای اولین بار به دست بیاورد. در آن سال مسی با بارسا توانسته بود رونالدو و منچستریونایتد را در فینال چمپیونزلیگ شکست دهد و علاوه بر این در کوپا دل ری و لالیگا نیز به قهرمانی رسیده بود. با توجه به نقشی که مسی در موفقیت های بارسا داشت و البته توجه همیشگی به مهاجمان، باعث شد تا برای اولین بار توپ طلا به این ستاره آرژانتینی برسد. هر چقدر این انتخاب کم حرف و حدیث بود، انتخاب مسی به عنوان مرد سال فوتبال دنیا در سال 2010 تعجب برانگیز و ناعادلانه به نظر می رسید. در حالی که او با بارسا در لیگ قهرمانان تنها تا نیمه نهایی پیش رفت و در جام جهانی نیز یک ناکام تمام عیار بود اما برای بار دوم به توپ طلا رسید تا بار دیگر مشخص شود رای گیری از مربیان و کاپیتان های تیم های ملی دنیا نمی تواند همیشه به یک انتخاب کارشناسی برسد. (در رای گیری بهترین بازیکن سال 1995 یکی از مربیان به مارکو فن باستن رای داده بود، در حالی که ستاره هلندی از سه سال قبل به دلیل مصدومیت در هیچ دیداری حضور نداشت!) این در حالی است که رقبای سال گذشته مسی یعنی ژاوی و اینیستا با اسپانیا قهرمان جهان شده بودند. ضمن اینکه وسلی اشنایدر را هم نباید فراموش کرد که نقش مهمی در قهرمانی اینتر در چمپیونزلیگ داشت و با هلند نیز به فینال جام جهانی رسید اما جایی بین سه نامزد نهایی نداشت.
اما امسال حداقل برای قرار گرفتن مسی در جمع سه نامزد نهایی حتی متعصب ترین هواداران رئال نیز تردیدی ندارند. او علاوه بر اینکه در سال 2011 آمار خیره کننده ای در گلزنی از خود به جا گذاشت، پیشرفت قابل توجهی نیز داشت و دیگر به اندازه گذشته به ژاوی و سایر هافبک های بارسا وابسته نیست. گل خیره کننده او مقابل رئال در نیمه نهایی چمپیونزلیگ سال گذشته که با عبور از چند بازیکن حریف به ثمر رسید، یکی از به یادماندنی ترین لحظات او در سال 2011 بود. البته هواداران رئال هم برای اینکه توپ طلا را از آن ستاره پرتغالی تیم شان بدانند، دست خالی نیستند. رونالدو اگرچه نتوانست رئال را در لالیگا و چمپیونزلیگ به موفقیت برساند اما با گل او بود که کهکشانی ها کوپا دل ری را از چنگ رقیب و دشمن همیشگی خارج کردند. علاوه بر این رونالدو با زدن 40 گل در لالیگا، یک رکورد تاریخی را به جای گذاشت، رکوردی که شاید تنها خودش بتواند آن را جابجا کند.
اینکه رقابت اصلی و بیشتر بحث و گمانه زنی ها در مورد برنده شدن مسی و رونالدوست، تا اندازه زیادی به گلزنی های این دو ستاره برمی گردد؛ وگرنه ژاوی که تقریبا از سال 2008 در اوج قرار داشته، همچنان کامل ترین هافبک حال حاضر دنیاست. از سوی دیگر، عدم انتخاب او و اینیستا در سال گذشته باعث شده تا امسال بسیاری از اسپانیایی ها از انتخاب او حمایت کنند.
اگر مسی یا ژاوی بتوانند این عنوان را به دست بیاورند، این برای نهمین بار خواهد بود که توپ طلا به بازیکنی از بارسا می رسد و از این نظر، باشگاه کاتالانی بالاتر از همه باشگاه های دیگر قرار خواهد گرفت.
غیبت پر حرف و حدیث
البته رونالدو و همین طور مورینیو در مراسم امشب غایب خواهند بود؛ غیبتی که باشگاه رئال دلیل آن را تمرکز این تیم روی دیدار برگشت مقابل مالاگا عنوان کرده اما طرفداران بارسا نظر دیگر دارند. آنها معتقدند که رئالی ها می دانند دو جایزه بهترین بازیکن و مربی به مسی و گواردیولا خواهد رسید و به همین دلیل نمی خواهند تنها به عنوان "ناظر موفقیت های بارسا" در این مراسم حضور پیدا کنند. البته با توجه به نتیجه دیدار رفت رئال- مالاگا و همین طور روش "آقا منشانه" ای که مورینیو در چند ماه اخیر در پیش گرفته، بعید به نظر می رسد سرمربی پرتغالی با این تصمیم به دنبال یک جنجال رسانه ای دیگر باشد. آقای خاص حتی انتخاب گواردیولا به عنوان مربی سال از طرف فدراسیون جهانی تاریخ و آمار فوتبال را سزاوارانه دانست تا نشان بدهد چقدر با آوریل گذشته که تمام موفقیت های سرمربی حریف را زیر سوال برده بود، فرق کرده است.
بهترین مربی و بهترین گل
در کنار عنوان بهترین بازیکن سال که مورد توجه ترین جایزه مراسم فیفا گالاست، امشب بهترین مربی و بهترین گل سال نیز انتخاب می شود. با توجه به 5 جامی که گواردیولا با بارسا به دست آورده، بعید است این جایزه به رقبای او (مورینیو و فرگوسن) داده شود. در بخش بهترین گل نیز مسی، رونی و نیمار رقابت می کنند؛ سه گلی که انتخاب از بین آنها به عنوان بهترین گل واقعا دشوار خواهد بود.
می توانید مراسم امشب را به طور لحظه به لحظه از سایت گل دنبال کنید. مراسم امشب از ساعت 21:30 آغاز خواهد شد.
بهترین بازیکنان 2011
[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
بهترین مربیان
[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
بهترین گل سال
[Only Registered And Activated Users Can See Links] ([Only Registered And Activated Users Can See Links])
بهترین تیم سال FIFA/FIFPro World XI
Iker Casillas; Daniel Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Nemanja Vidic; Andres Iniesta,
Xabi Alonso, Xavi; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney.
بازی جوانمردانه fair play award
ژاپن
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
ستارهي آرژانتيني بارسلونا براي سومين سال پياپي عنوان بهترين بازيکن فوتبال جهان را به دست آورد.
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
در مراسم انتخاب بهترينهاي فوتبال جهان که در زوريخ برگزار شد، ليونل مسي مطابق انتظار با پشت سر گذاشتن کريستيانو رونالدو و همتيمياش ژاوي، عنوان بهترين بازيکن جهان را به خود اختصاص داد و بر سومين توپ طلايش بوسه زد.
مسي فصل گذشته عملکرد درخشاني در بارسلونا داشت و توانست در قهرماني تيمش در لاليگا، ليگ قهرمانان اروپا و جام جهاني باشگاهها نقش بسزايي ايفا کند.
پديدهي ۲۴ سالهي فوتبال جهان پيش از اين دو بار در سالهاي ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ اين عنوان را به دست آورده بود و به اين ترتيب با کسب سومين توپ طلاي پياپي با رکورد ميشل پلاتيني برابري کرد.
سرمربي تيم فوتبال بارسلونا عنوان برترين مربي جهان در سال 2011 را به دست آورد.
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
در مراسم انتخاب بهترينهاي فوتبال جهان که در زوريخ در حال برگزاری است، پپ گوارديولا که فصل گذشته غير از جام حذفي اسپانيا تمام جامها را براي بارسلونا به ارمغان آورد، توانست عنوان برترين مربي جهان را به خود اختصاص دهد. گوارديولا در راه رسيدن به اين عنوان مورينيو و فرگوسن را به عنوان رقيب در مقابل خود ميديد.
گوارديولا فصل گذشته به همراه بارسلونا در حالي به مقام قهرماني لاليگا رسيد که کارشناسان پيشبيني ميکردند با توجه به حضور مورينيو در ترکيب تيم رقيب کار دشواري داشته باشد، اما آبي اناريهاي ايالت کاتالان با هدايت گوارديولا براي سومين سال پياپي قهرمان لاليگا شدند.
در ليگ قهرمانان اروپا هم همه چيز به سود گوارديولا و شاگردانش رقم خورد و بارسلونا با تکرار پيروزي سال ۲۰۰۹ مقابل منچستريونايتد بار ديگر بر بام فوتبال اروپا ايستاد.
جام قهرماني کوپادل ري تنها جامي بود که از دستان گوارديولا دور ماند. جايي که گل رونالدو در وقتهاي اضافي ديدار پاياني مانع از رقم خوردن قهرماني ديگري براي بارسلونا شد.
آخرين و تازه ترين جام قهرماني گوارديولا، به رقابتهاي جام جهاني باشگاهها بازميگردد که بارسلونا با دو پيروزي ۴ بر صفر مقابل السد قطر و سانتوس برزيل به مقام قهرماني رسيد.
سال گذشته اين عنوان به مورينيوي پرتغالي رسيده بود که اينتر را پس از ۵ دهه به مقام قهرماني اروپا رسانده بود.
درجريان مراسم معرفي برنده توپ طلاي سال 2011، تيم منتخب سال 2011 فيفا هم معرفي شد.
[Only Registered And Activated Users Can See Links]
در این تیم 5 بازیکن از بارسلونا حضور دارند: مسی، چابی ارناندس، آندرس اینیستا، پیککه و دانی آلوس و 4 بازیکن هم از رئال حاضرند: ایکر کاسیاس، سرخیو راموس، ژابی آلونسو و کریس رونالدو.
ویدیچ و رونی هر دو از منچستریونایتد هم دو بازیکن دیگری هستند که این تیم 11 نفره را کامل می کنند.
اسپانیا با 6 بازیکن، از نظر ملیتی بیشترین بازیکن را در تیم منتخب فیفا در سال 2011 دارد. برزیل، صربستان، آرژانتین پرتغال و انگلیس هم هر کدام یک نماینده دارند.
رای گیری برای انتخاب تیم منتخب سال 2011 از میان 50 هزار بازیکن حرفه ای انجام شد. در ابتدا 55 نامزد در لیست قرار داشتند که 22 بازیکن از این 55 بازیکن در لالیگا توپ می زدند، 18 تای آنها در لیگ برتر انگلیس بازی می کردند و نه بازیکن از سری آ و چهار بازیکن از بوندس لیگا هم نام خود را در این لیست می دیدند.لیگ روسیه و برزیل هم هرکدام یک نماینده در میان این 55 بازیکن داشتند که اتوئو و نیمار بودند . در آن لیست اسپانیا با 12 نامزد و برزیل با 8 نامزد بیشترین بازیکنان را در لیست 55 نفره داشتند.
تیم منتخب سال 2010 فیفا بدین ترتیب بود: ایکر کاسیاس، مایکون، لوسیو، جرارد پیکه، کارلس پویول، وسلی اسنایدر، چابی ارناندس، اینیستا، کریس رونالدو، داوید ویا و لیونل مسی.
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.